Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
válasz
Cheesy
üzenetére
Áh, egy építész, a statikusok esküdt ellensége! nem is tudom válaszoljak-e

G4400+RX570 tökéletes lesz mozizásra
Mint ahogy előttem PuMbA kolléga is írta, az hogy mi "bírja" a 4K+HDR-t, nem igazán teljesítmény kérdése. Egyrészt mindenképp kell hozzá a HDMI2.0 csatlakozó, ami a legújabb alaplapok közül se mindegyiken van, másrészt a rendszernek tudni kell dekódolni a h.265 tömörítést. HA jól tudom, ezt a legutóbbi generációs AMD és Nvidia GPU-k tudják hardveresen, de majd erre jár egy tapasztaltabb/hozzáértőbb kolléga és megerősít vagy cáfol. Tehát 4K HDR házimozi dedikált GPU nélkül megoldható, de alaposan utána kell járni mit veszel hozzá, és szvsz felesleges időt fordítani rá, ha már rendelkezésedre áll a(z egyik) legjobb megoldáshoz a hardver.
Szoftveres részében majdnem totál inkompetens vagyok. Én csak windows10+mpc-hc+madvr kombinációt próbáltam az 1db asztali gépemmel. Mindent beállítva a filmek képminősége tetszett, de Windows asztal bekapcsolt HDR mellett hányadék
Egyébként több megoldás van ezen kívül, szerintem ezeket érdemes lesz kipróbálnod, a végső megoldás szerintem ízlés kérdése is.
Az RX570 gamingre harmatos 4k-n, de a mai TV-k elég szépen skáláznak felbontást, én abszolút pénzkidobásnak érezném 1070-ről egy 4k képes GPU-ra váltani a tévé miatt. Szóval ha néhanapján játszanál rajta, arra teljesen jó lesz alapszinten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Óra topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mint ahogy előttem PuMbA kolléga is írta, az hogy mi "bírja" a 4K+HDR-t, nem igazán teljesítmény kérdése. Egyrészt mindenképp kell hozzá a HDMI2.0 csatlakozó, ami a legújabb alaplapok közül se mindegyiken van, másrészt a rendszernek tudni kell dekódolni a h.265 tömörítést. HA jól tudom, ezt a legutóbbi generációs AMD és Nvidia GPU-k tudják hardveresen, de majd erre jár egy tapasztaltabb/hozzáértőbb kolléga és megerősít vagy cáfol. Tehát 4K HDR házimozi dedikált GPU nélkül megoldható, de alaposan utána kell járni mit veszel hozzá, és szvsz felesleges időt fordítani rá, ha már rendelkezésedre áll a(z egyik) legjobb megoldáshoz a hardver.
Egyébként több megoldás van ezen kívül, szerintem ezeket érdemes lesz kipróbálnod, a végső megoldás szerintem ízlés kérdése is.
Mindent lejátszik.