Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Mini LED csúcstévével támad a Sharp
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
novinyul
addikt
Azt a rohadt 8-2Mpx kamera párost nem lehetne már lecserélni
Akkor legalább lenne 1 ultra széles AF-l kiegészítve és máris sokkal jobb lenne. De inkább erőltetik ezt a semmire való párost.
Xiaomi 13 - Ulefone Armor 17Pro - Realme 9Pro- Retro telefonok
-
Nem olyan vészesek az árak, nyilván ez esetben is igaz, hogy az előző évi modellek között lehet ezeken az árszinteken többet kapni. De összességében szerintem korrek nyitóárakat szabtak meg a körülményeket figyelembe véve. Én magasabb árazásra számítottam.
Ez a széria most ígéretes a tavalyi csalódást keltő után.
[ Szerkesztve ]
-
kbyte1024
addikt
Hát ez katasztrófa
rossz vicc.....
Poco X4 GT
-
mégegyvki
kezdő
merész árazás
[ Szerkesztve ]
Oneplus Nord CE 5G.Alldocube iPlay50.KODAK PixPro AZ652
-
batai15
félisten
Hát ennyi pénzt egyik sem ér. A pro modell meg vicc úgyis egy két hónap és jön a pro +++ izé modell.
-
Orosz Mérnök
tag
-
athomi
veterán
A 4 GB ram elég nevetséges, nem szabad megvenni.
-
Kampó
senior tag
Nem is értem a Xiaomit .. amennyire odatették magukat amikor megjelentek...oda voltam a xiaomi telokért... most meg...
Már a Modell családon bellüli 6 variáns kiakaszt...AMD volt AMD van AMD lesz
-
Merész árazás...
-
ohje00
újonc
Persze most jött ki, valószínűleg lejjebb fog menni az ára, de én csalódtam, hogy a pro verziónál csak a 6gb/128gb modellt hozták ki, míg a spanyoloknál kijött azonnal a 8gb/256gb-os verzióval is. A pro plusnak nem nagyon látom értelmét, egy kicsivel jobb a kamera meg gyorsabban tölt. Szerintem ez nem akkora hatalmas HŰHA, hogy megérje megvenni a sima pro helyett. Ráadásul annak is csak a 8gb/256gb-os változatát hozták ki. A 4gb ram pedig szerintem kevés 2023 tavaszán már és nem venném meg 90.000-ért vagy 120.000-ért (talán még ezek az árak felénél is kételkednék a vételükben). Ha valaki ügyeskedik akkor talán még tud szerezni redmi note 10 pro-t 8gb/128gb-osat olyan 120.000 körül, 6gb-osat olyan 90.000 körül.
Ráadásul a Poco X5 Pro 5G meg elérhető 8gb/256gb-tal 160.000-ért akció nélkül a magyar xiaomi boltból...
[ Szerkesztve ]
-
doooo
addikt
válasz
Tapsyfüles #17 üzenetére
Nem kell. Már így "szabályos". Jó ideje.
-
kennyke
aktív tag
TI miről beszéltek??
Olyan mint amikor a 20 éves 1.6-os benzin motoros hasonlítjátok a mostsni modern 1.5 benzinhez. Kisebb, de ettől még nem rosszabb, sőt! Nagyobb a teljesítmény, és még kevesebbet is fogyaszt. Egy több mint 5 éves Samsung S8-ban is volt 4/128 de mégis ég és föld a mostani 4/128-hoz viszonyítva. A 48 Vs 50 MP kamera között sem csak a "2mp" lesz a különbség. Ha valaki így hasonlítja, az meg is érdemli.
Viszonyításképp egy Samsung A54 (idei modell) 8/128 variáns 209.9 hivatalos RRP, ehhez képest a note 12 pro+ lényegesen jobb akku/töltés kombóval, sokkal jobb kamerával olcsóbb. Nem a 6 éves 4/128 modellhez kell hasonló, az egy régi soc, régi kamerával, régi töltéssel.
És a 4GB sem kevés, minden ár kérdése.mire nem elég neked a 4gb? Melyik programmal mondja, hogy állj, kevés a memória, kérem kapcsolja ki!? -
doooo
addikt
Most néztem meg a 12 Pro+ tesztet GSMArenán [link] . Az A54 sokkal jobb akkuban. Kamerában is bőven megüti ezt a szintet, sőt. És persze a szoftver meg frissítések terén ez konkrétan egyéves lemaradásban már a startban, és még lehet találni különbségeket. Mondjuk az SoC is érezhetően erősebb az A54-ben, meg van rendes IP-minősítése is. És ugye az ár is kb. ugyanaz, tekintve mennyi dologban elmarad a Note, még drágábbra is jön ki a végeredmény.
A töltés az egyetlen jobb (vagy legalábbis gyorsabb) a Pro+-ban. De az önmagában aligha perdöntő.
[ Szerkesztve ]
-
beyruth82
addikt
4 giga ram a belépőszint ma már. A redmi note széria pedig nem belépőszint. Ne visszafelé fejlődjünk már. Mire nem elég 4gb ram? Sokmindenre nem elég. Mondjuk multitaskingra biztosan nem. 4gb rammal manapság hány erőforrásigényes alkalmazast vagy játékot lehet futtatni egyszerre szerinted? Nem azt mondja a telefon, hogy állj, hanem egész egyszerűen bezárja az alkalmazásokat mert nem birjan a kevés ramban tartani. Ettől lassabb is a telefon és gyorsabban is merül, hiszen mindig újra kell nyitnia az alkalmazasokat nem csak elővenni a ramból. 4gb ram....még leírni is nevetséges.
-
janeszgol
félisten
Őszinte leszek egyik sem fogott meg. Kétszer annyiba kerülnek, mint amennyit érnek. Nem értem. 2020, 2021 tele volt Adreno 618 GPU-val felszerelt Redmi 6/64 és 6/128 kiszereléssel, tök jó kamerával, normális kijelzővel (oled is, meg nem oled is). Redmi Note 9s/10s, Note 8 Pro, Note 9 Pro stb. Erre kihoznak 90+ ezerért egy SD665 szintű telefont 4 GB memóriával?
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Baj van. Leírok néhány tényt.
1, az A54 kamerában sokkal jobb, az A34 meg gyengébb, mint a Pro.
2, alapból A12-vel jött a Redmi és két év frissítést fog kapni. A Samsung A széria A13-al jött és 4 év fő verziót és 5 év biztonsági frissítést fog kapni. Tudod a szoftver az a láthatatlan valami, amit természetesnek és ingyenesnek veszünk. Nem, nem az.Hát ennyit. Természetesen az A54-et venném, az A34 vs 12 Pro kérdésben viszont nehezebben döntenék. Plusz ott van a Galaxy A33, ami szintén egy jó telefon, de az A53 is az. Szerintem akkor is Galaxy-t vennék.
-
kennyke
aktív tag
válasz
janeszgol #26 üzenetére
A Note 12 pro+ 189.9, 120W-os töltővel a dobozban.
Az A54 209.9, töltő nélkül. Ez kb 20+10e diffi.
A note 12 pro+ árban az A34-el versenyez, ami 194.9, szintén töltő nélkül.A note 12 széria 2022 novemberében jelent meg. Az A34/A54 páros 4 hónappal később, ez pont elég arra, hogy újabb Android verzióval érkezzen.
Nem két azonos telefon, más márkanév alatt, vannak pro-kontrák, és persze szubjektív vélemények. A nyers specet és árát nézve a Note 12 széria jól sikerült.
-
kennyke
aktív tag
Árban a Note 12 pro+ nem az A54-el versenyez! Az A34 hivatalos ára jelenleg 5ezerrel magasabb, mint a 12 pro+.
A procit honnan veszed, hogy "érezhetően" erősebb?
Antutuban 510e vs 490e.
Fogyasztásban biztos jobb a Samsung, de kell is, mert 25W 2023-van nem nevezhető soknak. A redmi 10 perc alatt 50%-ot simán beletol. -
Ricardo
félisten
válasz
janeszgol #26 üzenetére
" Plusz ott van a Galaxy A33, ami szintén egy jó telefon, de az A53 is az. Szerintem akkor is Galaxy-t vennék."
Ezzel én is így vagyok.
Jobb, és hosszabb, ésnem utolsó sorban kiszámíthatóbb támogatás. Normális vízállóság. Jobb üzemidő számomra fontosabb, főleg ha hosszabb távra tervezek a telefonnal. -
cs.zs.
őstag
a Samsung A54 5G 8/128 DS
a Telekomnál kedvezmények nélküli listaáron 178.640.- Ft ...
(tehát ehhez az árhoz semmilyen rablánc, stb nem kell, de ez tovább csökkenthető különböző szerződésekkel)Így egy kicsit megváltozik, hogy melyiknek konkurense.
Nekem is feladta a leckét, hogy melyiket érdemes venni, ez lett[ Szerkesztve ]
2 út van: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan
-
cs.zs.
őstag
"...Jobb üzemidő számomra fontosabb, főleg ha hosszabb távra tervezek a telefonnal..."
Van a családunkban egy Redmi 9T 4/64GB, 6000mAh akkuval. Talán 60-70.000 Ft volt amíg kapni lehetett, tisztában kell lenni a képességeivel, de ez egy abszolút ár/érték-bajnok!
22,5 wattos a gyári töltője, ha jól emlékszem, nulláról vmi 3 óra alatt tölti fel, de ez a telefon sosem merül nullára, tehát okafogyott a kérdés. Egy gyenge nap után este 80% van benne, de egész nap fingatva is benne marad 35%, és onnan 2 óra alatt fullon van.
A jó üzemidő szerintem is sokkal fontosabb, mint egy b.szom nagy töltő.[ Szerkesztve ]
-
golyós
őstag
válasz
Orosz Mérnök #11 üzenetére
Az megvan, hogy a pixelszám pont nem mérvadó? Rekeszérték, lencseméret stb.
Honor 20 Pro & Samsung Note 10 lite & Samsung A52
-
jbcs
tag
Többen írjátok itt, hogy 4 Gb 2023-ban már nem elég semmire. Nekem egy 6 gb-os Note 10S-em van, de max. 3 - 3,5 Gb ram használatot látok. Játékokon kívül minden van a telefonomon, yt, netflix, olvasóprogramok, hírcsatornák stb., megnyitva több egyszerre, de többnyire a ram használatom 3 Gb körül van.
Most direkt megnyitottam a következőket: play áruház, netflix, viber, index alkalmazás, időjárás app, fájlkezelő, google hírek, youtube, google kereső -> "RAM Memory Monitor" szerint a used ram size 3,6 Gb.
Én nem értek valamit?[ Szerkesztve ]
-
beyruth82
addikt
Látod pont ez bizonyítja, hogy egy 4gb-s rammal már bajban is lennél. Ha most elkezdenél jatszani valamivel akkor a felsoroltak közül kettőt be is zárna (de lehet már be is zárta). A ram maradna kb ugyan ennyin de a legelsőnek megnyitottakat újra meg kene nyitnia mert nem tudná ramban tartani.
-
cs.zs.
őstag
Ha 1 db-ot használsz, megszokod, nem veszed észre. Ellenben ha egymás mellé tennéd, és használnád a 3/64, 4/64, 6/128, 8/128 modelleket, akkor vennéd észre a különbséget. Látványosan lassabb a 3/64 és a 4/64. Nyilván a gyengébb proci - erősebb proci miatt is, de hát ez vele jár.
Manapság szerintem is a 6GB ram az ajánlott, és a 8 a tuti.
Témaindító cikknél maradva:
6/128 GB verzió 155.000 Ft
8/256 GB csúcsmodell 200mp kamerával 190.000 Ft
ezt figyelembe véve kell vakarni a buksit...[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Ez így igaz, viszont akkor a Redmi árát meg kell szorozni kettővel, mivel négy év alatt kettő kell belőle, hogy mindig friss rendszered legyen.
Az való igaz, hogy a Pro és Pro+ nem rossz. Aki ilyet akar venni nem beszélem le róla.
De én lehet más szemlélettel mást vennék.[ Szerkesztve ]
-
jbcs
tag
Van egy 3/32 -es Realme Mini Pad-em is, azon jóval kevesebb alkalmazás van, mint a telefonomon és oda pl. nekem elég a 3 GB is, egyáltalán nem érzem lassúnak. Azon csak híreket, könyveket olvasok vagy videót nézek és sosem fogyok ki a 3 Gb-ból, egyszerre mondjuk 2-3 app-nál több nincs nyitva.
-
janeszgol
félisten
Nem szarok, csak nehezen szokjuk meg ezt a (az amúgy reálisan megtörténő) változást. Én pl muteromnak egy A04s-t vettem. Az picit marad el az SD680-tól és csak 3/32. Fotóra, Teams-re, Youtube-ra elég. De csak erre a háromra. Szóval a két kicsi is elég lesz valamire. Azért egy SD680-on még a Genshin is elfut.
-
jbcs
tag
-
cs.zs.
őstag
Nagy család vagyunk 3 "gyerekkel" (24-20-18), sok telefonnal. Szülőknél céges is, saját is, korábbiak a fiókban is tartaléknak, stb. Állandóan van a lakásban 6-8-10 telefon. Ebből most 3 db Xiaomi (Redmi).
Épp a múlt héten ejtettem pofára, és pókhálós lett az abszolút szerethető és felhasználóbarát LG Q60 3/64. Így most elővettem a fiókból a Redmi6 4/64-et, céges telefonom Samu A12 2/32 ultrafos.
A feleségemnél LGK42 3/64.
Gyermekeknél természetesen drága, jobb telefonok. Amit kinőnek, megkapják a szülők.
Tesközelből látjuk: a sokramos drágák pörögnek, ezek a kisebbek meg ahhoz képest lassított felvételként szüttyögnek.
Ennyi.
-
jbcs
tag
"A 4 GB ram elég nevetséges, nem szabad megvenni."
Erre próbáltam reflektálni, amit fent írtak és ezt szeretem, mikor valaki papagáj módjára ismételgeti a hallott, olvasott "okosságokat". Valóban kevés 2 - 3 Gb memória ma már, de 4Gb simán elég, kivéve ha egyszerre nem fut 10-15 alkalmazás, mellette még játszol és lusta vagy nyomni egy memória ürítést.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A jelenleg is zajló esemény már a negyedik premier, de ezúttal már a hazai.
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest