- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Már a jövő évi készletet is eladta a CXMT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- VR topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Unod a kompakt klaviatúrákat? Akkor talán neked szól ez a modern Zboard iteráció
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajmund
őstag
"Én vagyok az apád! – a Google szól, ha nem ő az"
Jók ezek a címek!
-
ddekany
nagyúr
Megkapja a mobil kapcsolat szolgáltatója. A legpontosabb adatokkal. Még azt is rögzíti mely tornyon/tornyokon keresztül folyt a beszélgetés.
Megkapja a telefon gyártó. Az operációs rendszer gyártója.
Minden olyan app, aminek hozzáférést engedtél a telefonkönyvhöz.
Ha adatkapcsolaton keresztül telefonálsz, akkor a szolgáltató is képbe kerül. Például WhatsAp.Ehhez jönnek még az üzenetküldő szolgáltatások egy helyen mutató appok. A telefon gyártók országainak saját információszerző bővítménye. És azok a képződmények, akik sikeresen tudnak információt gyűjteni.
Ezek mellett nyilván rossz, hogy az Android gyártója megkapja azokat az adatokat, amiket már eddig is megkapott.
Megkapja a mobil kapcsolat szolgáltatója.
Kénytelen technikai okból. A gáz, hogy sok időre rögzítik is a hívások tényét. De ez a helyi törvénykezés felelősége, így az is, hogy kinek adhatják ki.
A hívási naplót és a telefonkönyvet már csak nem vették egybe a jogosultságokban... Bár nem fejlesztek Androidra, meg nincs is olyanom, szóval nem tudom.
Megkapja a telefon gyártó.
Ha LG telefonon telefonálok, megkapja az LG? Csak nem.
Az operációs rendszer gyártója
Az a Google lenne, és a telefon gyártó aki testre szabta? A hívási napló alapból csak helyben van tárolva, és egyelőre tudtommal opcionális, hogy "szinkronizálja" a készlükeid közt, mert akkor viszont megy fel a Google "felhőbe" a fiókod adati közé.
WhatsAp
Hát igen... Bár az legalább nem kvázi kötelező.
-
Hieronymus
veterán
Megkapja a mobil kapcsolat szolgáltatója. A legpontosabb adatokkal. Még azt is rögzíti mely tornyon/tornyokon keresztül folyt a beszélgetés.
Megkapja a telefon gyártó. Az operációs rendszer gyártója.
Ha adatkapcsolaton keresztül telefonálsz, akkor a szolgáltató is képbe kerül. Például WhatsAp.Ehhez jönnek még az üzenetküldő szolgáltatások egy helyen mutató appok. A telefon gyártók országainak saját információszerző bővítménye. És azok a képződmények, akik sikeresen tudnak információt gyűjteni.
Ezek mellett nyilván rossz, hogy az Android gyártója megkapja azokat az adatokat, amiket már eddig is megkapott.
-
ddekany
nagyúr
semmilyen szenzitív adat nem jut el a hívásról a Google-höz
Kivéve, hogy ki kit hívott és mikor? Oh well...

-
Hieronymus
veterán
Nem hülyeség pedig. Tekintve, hogy mennyire gyakori a hívószám hamisításos csalás.
Mondjuk nem kifejezetten ez a megszemélyesítős, de ilyen banki csalások mennek.
Viszont ha RCS-t be kell kapcsolni hozzá, akkor adtak a szarnak egy pofont, mert az a
csatorna maga a fertő. Bárki rádírhat bármilyen szemetet, kamu számokról. Kanális...
(Csatornában nincs ennyi szar...) Nekem le van tiltva, és marad is. Eszement, tényleg!Az RCS-t is lehet szűrni. Én használom de még nem kaptam kéretlen üzenetet.
Talán azért mert Pixelt használok. -
wasd.hu
senior tag
-
ViZion
félisten
Nem hülyeség pedig. Tekintve, hogy mennyire gyakori a hívószám hamisításos csalás.
Viszont ha RCS-t be kell kapcsolni hozzá, akkor adtak a szarnak egy pofont, mert az a
csatorna maga a fertő. Bárki rádírhat bármilyen szemetet, kamu számokról. Kanális...
(Csatornában nincs ennyi szar...) Nekem le van tiltva, és marad is. Eszement, tényleg!kerestek már otp-től,h Apple boltban 180k-t fizetnének a kártyámmal. Mondom melyikkel? Valamit hápogott, kihangosítottam kicsit röhögtünk a kollégákkal, majd mondtam, h nem is otp számlám van... kapcsolni akarta a kollégáját a másik bankban, de feladtam, munkaidő volt.
-
DigitXT
félisten
(Csatornában nincs ennyi szar...) Nekem le van tiltva, és marad is. Eszement, tényleg! -
ViZion
félisten
éppen pár napja néztem a telefonon, h annyi gugli újítás jött, megint kell egy debloatot csinálni.

Ez is ilyen must have dolognak tűnik... -
tlac
nagyúr
Fontos feltétel, hogy mind a hívó, mind a fogadó fél a Google Telefon alkalmazást használja, illetve az RCS üzenetküldést támogató Google Messages app is telepítve legyen, mivel ez utóbbit használva ráz kezet a két készülék digitálisan és díjmentesen. Amennyiben ez a kézfogás hiányzik, a Google algoritmusa gyanakodni kezd, hogy a hívás hamis.
ez alapján mindenki gyanús lesz, aki nem androidról telefonál..
-
paatrick
őstag
Hát nem tudom, első olvasatra ehhez a csalóknak elég sok utánajárás kell.
-
ledgeri
nagyúr
-
bambano
titán
Csinálj egy cuccot, majd add el az ellene védő technológiát...
Mint a maffiánál, kicsit betörögetik a boltod ablakát párszor, mindjárt lesz kedved védelmi pénzt fizetni... -
DigitXT
félisten
Erről Bödőcs idevágó jelenete jutott eszembe. Amúgy hasznos:
kár, hogy a jó öreg P30 Pro megállt Android 10-nél, így kimarad.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy akkumulátorral és Zeiss teleobjektívvel készül a Vivo X300e
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a jövő évi készletet is eladta a CXMT
- bitpork: Balcsis tali 2026
- Star Trek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad E14 Gen 5 13.gen FHD+ FÓLIÁS TÖRÉSGARANCIÁVAL!
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xbox kontroller analógkar-javítás gyors határidővel
- SK hynix DDR4 32GB SODIMM laptop RAM 2666MHz - 1Év Garancia Számla
Jók ezek a címek!