- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoty314
aktív tag
Nem akarom védeni az ELTÉ-t és a prog.mat.-ot, mivel az egész magyarországi oktatással baj van, de beszélhetnénk akár egész Közép-Európáról. Annyit viszont elmondanék, hogy a bev.prog. nagyon sokat segít abban, hogy megtanuld az absztrakt gondolkodást, el tudj vonatkoztatni a való világtól, az adott problémától és ki tudd terjeszteni vagy egy adott esetben tudd specializálni. Nekem abbban is sokat segített, hogy miután végigvergődtem a bev.prog.1-2-n (ami mellesleg sikerült az első két félévben, tehát az ajánlott tanterv szerint), már nem okozott olyan nagy gondot pl. a bev.mat.3-as definíciók, jelölések, tételek megértése. Elég ha megemlítem az univerzális algebrákat, amik eleve úgy kezdődnek, hogy 1 oldal csak a jelölésrendszer, a következő oldal 1 definíció és akkor még sehol sem volt a tétel és a bizonyítás. Sok embernek ez nem mond semmit, mert idáig a legtöbben el sem jutnak, amit természetesen megértek, de vagy legyen kitartó az illető, vagy tényleg váltson szakot, mert az első 3 év után nagyon szép és viszonylag könnyű tárgyakkal foglalkozhat, és odáig el kell jutni.
Nagyon sok emberrel találkoztam már a prog.mat.-on.
Voltak, akik a bev.prog.-gal kínlódtak, ezek többnyire azok voltak, akik már előtte is elég jól programoztak funkcionális nyelveken és nem tudtak áttérni az absztrakt gondolkodásra.
Voltak, akik a bev.mat. 1-2-vel, nekik a matek egyáltalán nem áll közel a szívükhöz.
Voltak, akik a lin.alg.-gal, pedig a többivel már elég jól haladtak, sajnos őket nem igazán értettem, de tán nem tudták elképzelni azt, amivel dolgoztak, mivel a lin.alg.-nál sokat segít, ha legalább el tudod képzelni alacsonyabb dimenziókra, hogy mit csinálsz valójában, mit számolsz, mire jó ez.
Voltak, akik az analízis 1-2-t ''szerették'' nagyon, közöttük én is, hát erről csak annyit, hogy köztudottan szórótárgy, 600-ból 2-300, 1000-ből 3-400, kb. ilyen arányok voltak az egyes félévekben. Néha összejött jobb arány is, de én abban sem voltam benne. Az analízis 2-t már kb. 4. éve nyomom, és a szomorú tény az, hogy nem vagyok hülye analízisből. Itt azért tán a tanárok javítják érdekesen a beugró írásbeliket, mivel nem hiszem, hogy tanulás nélkül 4 pontos beugrót írok, utána pedig 1 hetes tanulással is 4 pontosat. Akkor érthető lenne, ha a többi tárgyból is hülye lennék, de azokkal elég jól haladok, a matek tárgyakkal is.
Voltak, akik a bev.mat. 3-at szerették meg annyira, hogy évekig nem tudtak megválni tőle, hát ezen nem is csodálkozom annyira, mert tényleg sok az anyag és nehéz, főleg a már említett univerzális algebrák rész nehezen emészthető.
Voltak, akik a programozási tárgyakkal nem tudtak zöldágra vergődni, belőlük többféle van. Aki már az EAF1-2-n elbukik, az vagy nem tud egyáltalán algoritmikusan gondolkozni, vagy nagy pechje volt a zh-n, vagy lusta volt akár 1 beadandót is megírni. Aki az EAF 4-en bukott el, azon nincs mit csodálkozni, mert sz.r az egész. Én most másodszor hagytam az EAF4-et, és nem azért, mert nem lehet megcsinálni, hanem azért, mert ennyi időm egyszerűen nincs rá. Majd egy nyugodtabb évben. Aki a prog.nyelvek 1-et, vagyis az ADÁt nem csinálta meg, az azért még érthető elsőre, nem olyan egyszerű, 1 félév alatt ledarálják azt, amit EAF-ból két félév alatt stb.
A szám.háló. sem egy nagyon közkedvelt tárgy, pedig nagyon sok értelmes dolgot lehet ott tanulni, én ma írok belőle évfolyam zh-t. Szóval szorítsatok!Nagyon sokat meghúznak, de próbálkozni szabad.
Röviden ennyi. Elnézést a hosszú hozzászólásért és az esetleges félreértésekért. Nyitott vagyok egy vitára, meggyőzni is engedem magam, tehát hajrá.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest