Hirdetés
Hirdetés
-
Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
ma Ha el tudunk tekinteni a külső hasonlóságoktól, egy jó Samsung fülhallgatót ismerhetünk meg a Buds3 Pro képében.
-
Xbox Game Pass [2024] - Az extra szeptemberi lista
gp Az elkövetkező időszakban többek között a Frostpunk 2-t kapjuk meg.
-
Gátoljuk meg játékaink halálát!
lo A cél az, hogy a kiadók és az értékesítők a videójátékokat működőképes (játszható) állapotban hagyják.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Még mindig * Lake-ek... én meg gondoltam "egy bridge, másik bridge, egy lake, másik lake" hajdanán.
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
tibaimp
nagyúr
Arra leszek kíváncsi, hogy ami technológiát behoztak a Meteor Lake-el, tovább hozzák-e az Arrow és a többi asztali szinrtre is, vagy marad kifejezetten mobil fejlesztés!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
ricsip
addikt
tik-tok-tik-tok, 10 éven keresztül kényelmesen ellavíroztak 0 munkával
-
-
Dr. Akula
félisten
"a Gaudi 2 már elérhető"
-
GeryFlash
veterán
,,A gyártástechnológiát tekintve a vállalat jelenleg a 7 nm-es osztályú node-ok bevezetésén dolgozik, amelyek Intel 7 és Intel 4 néven érhetőek majd el."
Az Intel 7 egy 10nm-es nodeHi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Norb79
őstag
És a dgpu terveik? Vagy az már dobó ismét az első széria után?
-
GeryFlash
veterán
Oriasi a kussolas rola, az Alchemist +-nak meg kellett volna mar jelennie, Battlemagerol sincs semmi hir. Kodurit kib*sztak de arrol nem nyilatkoztak hogy ki viszi tovabb a kocerajt es mik a tervek.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
válasz Geri Bátyó #8 üzenetére
Hat Abu-tol minimum elvarnam hogy ne tegye. Pont az Intel 7-nel nem nehez, mert tudod hogy amit az Intel jelol szammal az fix hazugsag nm-re vetitve, tehat az Inte 7 nem lehet 7nm
Busterftw: Na ezt nem tudtam. Most utananeztem redditen, ugye 2024 Q1 lett volna az eredeti release time a Battlemagere, most meg mar Q3-Q4-re saccoljak. Elvileg megis lesz 2024-ben generaciovaltas, az Nvidianal legalabbis. Megint kiad az Intel egy olyan DVGA szeriat, ami meg a prev gen AMD/Inteleket se veri. Talan egy 4070Ti szintet tudnak majd hozni nagyobb fogyasztassal. Mindenesetre igy is muszaj csinalniuk, mivel a jovo a full platformot kinalo cegeke.
A sokadik generacios is 10nm.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Geri Bátyó
őstag
válasz GeryFlash #10 üzenetére
Szerintem szegény Abu éppen fuldoklott a röhögéstől, amikor ezt írta, mert előtte olvasta el, hogy az Intel 4 kihozatali aránya mesze jobb, mint amit az elmúlt 10 évben kihoztak és ez mekkora csoda!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
GeryFlash
veterán
válasz Busterftw #12 üzenetére
Jo ezt ne kezdjuk el, rohadt unalmas ugyanazokat mantrakat olvasni 4-5 eve hogy MARKETING SZAM!!!4443 meg hasonlok, mintha egy vegtelen loopban lennenk ezekkel a dumakkal.
Az Intel a korabban 10nm-s node-jat atnevezte Intel 7-re, az hogy ebbol lett uj reviziozas meg optimalizalas attol meg fo parameterek nem valtoztak, ahogy a 14nm vs 14++++ se valtozott.Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Busterftw
veterán
válasz GeryFlash #13 üzenetére
Epp errol van szo, hogy mar a 10nm is marketing nev.
Nem kell futni a koroket, hanem egyszer megerteni, hogy mar 20 eve legalabb atnevezesek vannak, mert a nevek elotti szamoknak semmi koze a valos ertekekhez/meretekhez.
"without any relation to gate length, metal pitch or gate pitch"Amit az Intel 14nm++nak hivott, a TSMC 12nm-nek, mikozben az 16nm-bol jott.
-
GeryFlash
veterán
Pontosan ez a kerdesem nekem is. Az hogy a gate nem annyi mint a jeloles az tiszta mindenkinek. Ezek elnevezesek, de marketing elnevezesnek hivni is hulyeseg, mert akkor a gyartok a sajat nevezektanukban sem lennenek kovetkezetesek es hivhatnak az N5-t 1nm-nek is.
Arrol viszont teljesen kar vitazni, hogy egy adott gyartastechnologiat az Intel valaminek hivott (10nm), a fo ertekeken nem valtoztatott, atneveztek Intel 7-re (amire az Intel sem mondta SOHA hogy az 7nm), majd itt azzal jonni hogy ez 7nm. Nem, az Intel sajat nevezektanaban sem volt soha az. Akkor mi miert tennenk igy?
-
tibaimp
nagyúr
válasz GeryFlash #16 üzenetére
Nem akarok semmiféle vitát gerjeszteni, de annó volt egy ilyen kép, direkt lementettem, mert tanulságos, de egy külföldi oldalon elektronmikroszkópos felvétel is kb. ezt hozta ki, szóval ennyit arról, hogy ki milyen "nevet" használ a gyártástechnológiájában:
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Busterftw
veterán
válasz GeryFlash #16 üzenetére
A szamok most mar inkabb a sajat node technologiak kovetese miatt van.
Ha kijon egy kicsivel jobb, mint az elozo, kisebbet lepnek, ha nagyobb a kulonbseg, akkor nagyobbat. De mar csak az eltero fejelsztesek, libraryk stb miatt sem nagyon osszeegyeztethetoek nagyon az egyes gyartok node-jai.De roviden, itt inkabb az tortent, hogy az Intel zarkozott fel a szamokhoz.
Ez pontosan akkor tortent, amikor az Intel 7 mar elerte azt, amit a TSM7 N7-nek hivott."majd itt azzal jonni hogy ez 7nm"
Jo de ez nem az Intel hibaja, Intelnel nincs is 7nm, hanem Intel 7 van.
A legtobb belyen ha megnezed a Meteor Lake-rol szolo cikkeket, Intel 4 process node-t irnak. Senki nem futja itt a koroket, hogy ki szerint milyen osztalyu. -
GeryFlash
veterán
válasz Busterftw #20 üzenetére
Ertem, ettol meg Abu leirta hogy az Intel 7 az 7nm mikozben ez a 10nm atnevezett node, es az Intel sem hivatkozott ra soha 7nm-kent. Tolem elhagyhatjuk az Intelnel ezeket a nanometer meghatarozasokat, de pont a 7-nel meg tudni lehet hogy az az o 10nm-es nodejuk. Ami igen, gate-ben es densityben a TSMC N6-N7 kozott van. Ettol meg ez soha nem volt 7nm-es processkent hivatkozva.
hokuszpk: Nvidiat akartam
-
Az Intel a jelenlegi bejelentésben konkrétan megadta nm-ben a valós adatokat.
Szánalmas már ez a 10nm-ezés. Pontosan ugyanakkora a tranzisztor mérete az Intel 7 technológián mint a TSMC N7-es esetén.Ha már Intelt kell fikázni, miért nem tényekkel? Pl. "milyen égő, hogy még csak 7-es nél tartanak, amikor az AMD már 5-ös szintű technológián hozta ki a zen4-eket egy éve" vagy ilyesmi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Adjanak meg lapkaméretet és tranzisztorszámot, ahogy minden más cég megadja ezeket, és az egyértelmű összehasonlítás lesz. Amíg ezt nem teszik, addig fingreszelés minden adat.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Nem mennél vele semmire ... illetve téves következtetéseket biztos le lehetne vonni belőle.
Teljesen más a tartalma egy Intel core-nak, meg egy különálló AMD ccx-nek.
Még a Meteor Core Die sem lesz összehasonlítható, mivel teljesen más technológiát használ a Tile-k összekötésére, amik jó nagy részen elterülnek. Plusz az AMD ccx-es felépítése miatti kényszerűen nagy L3 cache is félreviszi ezeket a számokat, az Intel inkább nagyobb logikai rész ellenében amik sokkal több helyet igényelnek.De nem ez a lényeg.
A probléma, hogy 10nm-es osztályú, meg 7nm-es osztályúnak írod az Intel 7-es és Intel 4-et, miközben a nevezéktan megváltozott.
Az korrekt lenne, ha azt írnád, hogy Intel 7, amit régen 10nm-nek hívtak. Meg Intel 4, amit régen 7nm-nek hívtak.
Ahogy ezt teszi rajtad kívül mindenki, minden külföldi oldal is.De ettől még az Intel 7 az 7nm-es osztályú, az Intel 4 pedig 4 nm-es osztályú.
Magyarországon vagyunk. Egy kis eltérés a mondatszerkezetben és már teljesen mást jelent.Régen az Intel diktált, Ő adta a neveket. Voltak olyan bátrak, hogy sok évre előre elnevezték.
Jött a TSMC, átvette a vezetést, és sokkal agresszívabb nevezéktant kezdett el használni. Most mindenki kénytelen a TSMC-hez mérni, az alapján elnevezni a node-okat.Az Intel nyilván kénytelen volt az új nevezéktanra áttérni. A neten elérhető adatok alapján, a többiekhez képest, teljesen korrekt az Intel 7-et 7-esnek hívni.
De a tesztek is alátámasztják.
Ugyanott vannak perf/wattban vagy jobbak az Intel 7-es proceszorok mint a TSMC N7-en készült AMD-k. Ezer teszt van ahol 65Wattra vagy 95 Wattra korlátozva azonos thread számmal hasonlítják össze. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Sokra lehetne ezekkel az adatokkal menni, mert ez egy egyértelmű alap lenne ahhoz, hogy lássuk a gyártástechnológiák különbségeit. Az Intel ezeket az adatokat nem véletlenül titkolja, nem akarják, hogy lásd, hogy mennyire a TSMC mögött vannak.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen