- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Házi hangfal építés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Chromecast topic
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexplo
őstag
Bár nem fenyeget a dolog hogy épp 4090-et vegyek, de örömteli hogy most is van ok amiért az árak felfele kúsznak, és az ok látható a képeken. Szörnyű látni, hogy így darabolják ezt a csúcs terméket
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Busterftw
veterán
Na legalabb akinek huto/venti gondja van, most Alirol domping aron vehet komplett cuccot a 4090-hez
-
ricsip
addikt
Barom nvidia, küldhette volna közvetlenül a csippeket kínába, mit kell baszakodni az oem-hez küldözgetéssel, azok feleslegesen összeszerelik a kártyát, feleslegesen dobozolják, aztán meg megy az egész megint szétszerelésre. Ezeken a képeken látszik minden, ami szar a mai pazarlós világban.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sz.L.
aktív tag
Ők nem chippeket szállítottak, hanem VGA-kat. Ez lehet, hogy jogilag valahol megállja a helyét. Nem kizárt, hogy ez az oka. Természetesen, ez attól még környezetszennyezés.
[ Szerkesztve ]
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
hokuszpk
nagyúr
vajon a 12hpwr vagy milyen csatit is kicserelik, vagy felev mulva az lesz a hir, hogy leegett a Baidu legnagyobb szerverterme ?
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
doooo
veterán
Mindig Kína...
Bár, azt is lehetne mondani, hogy az igazi probléma az Nvidia, és az, hogy engedik nekik ezt az egészet. -
finest
addikt
Tehát Taiwanban legyártatják, majd eladják az ellenségnek. Business as usual. Eddig se szerettem az NV-t a pofátlan árai miatt COVID óta, és ettől sem lett szimpatikusabb.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Mondjuk kérdés, mit tehet ilyesmi ellen az nVidia, ha nem adhat el direktbe GPU-t? Max olyasmit lehetne tenni, hogy a nyákba bele van gyógyítva valami azonosító IC és más nyákkal nem áll szóba a GPU, mint amelyikhez a gyártáskor hozzárendelték.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
törölt tag
válasz E.Kaufmann #13 üzenetére
Csökkenthetné az árait a US és EU piacon, és lenyelhetné a csak szuperprofitot, a kozmikushülyeprofit helyett pl.
Nem értek a gyártáshoz, 1db 4090 helyett mennyi 4070-et tudtak volna legyártani kb-ra?
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Egyértelműen pazarlás ez így, de egyúttal jó pontot is szerez vele az Nvidia a custom gyártóknál, amivel megelőzheti az EVGA-eset megismétlődését. Nvidia ugyanannyit kap, gyártó is megkapja a hasznát, csak az anyagpazarlás a gond.
Ilyen volumen esetén ráadásul az is elképzelhető, hogy a gyártónak közvetlenül vissza is küldik a kiszerelt elemeket, és az bevizsgálást követően újra felhasználja egy éppen készülő kártyához. -
fatpingvin
addikt
korrigálják a releváns felhasználási területen érvényes gyártási hibákat, nem értem miért kell ezen meglepődni.
a helyükben én is ezt csinálnám, a kártyán úgyse a panel meg a hűtő az érdekes. az más kérdés hogy ez elég sok elektronikai hulladékot termel, bár nagyságrendileg ez elfér a kerekítési hibában ahhoz képest amit a veddmegdobdki vegyélújat szabadpiac diktál.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #13 üzenetére
ezt ne. még ötlet szintjén se. don't go full apple.
ez a létező legrosszabb ötlet, kizárólag a gyártónak jó és lehetetlenné teszi a javítást.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
veterán
Tök hülye vagyok a témában, de milyen szerverekben és mire használják ezeket a szétbontott kártyákat
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
fatpingvin
addikt
válasz Donki Hóte #20 üzenetére
manapság kb minden HPC dolog GPU-kon pörög. főleg nagy nyelvi modellek, illetve közel realtime videojel-feldolgozás. de üzletben is használják, AI inference a pénzpiacon is teret nyert.
inkább az a kérdés hogy HPC-ben hol NEMA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
addikt
válasz Alogonomus #15 üzenetére
Mi volt az EVGA-val? Arról lemaradtam.
-
veterán
válasz fatpingvin #21 üzenetére
Köszi a választ! Akkor viszont tényleg nem értem, hogy miért nem közvetlenül szállít az nvidia GPU-kat a szerver gyártóknak
Most odaadja a kártya gyártóknak, ők legyártják a kártyát, azt elviszik a bontóba, a kártya 60 %-át lebontják, aztán a GPU-t berakják a szerverekbe, a lebontott dolgokat meg jelentős veszteséggel eladják.
Azt értem, hogy ez jó a VGA kártya gyártóknak, mert kb. végtelen kereslet van a kártyáikra, de miért jó ez az nvidiának?
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
dabadab
titán
válasz #57018880 #14 üzenetére
Csökkenthetné az árait a US és EU piacon, és lenyelhetné a csak szuperprofitot, a kozmikushülyeprofit helyett pl.
Ezért lenne jó legalább minimális közgazdaságtant tanítani, hogy ilyen hülyeségeket senki se gondoljon.
Ha valamiből kevesebb kerül a piacra, a kereslet meg nem csökken, akkor az tulajdonképpen elkerülhetetlenül emelkedni fog. Akkor is, ha maga az NV nem emel árat, akkor is, ha hatósági árat vezetnek be meg akkor is, ha a pápa breakdance-el.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Donki Hóte #23 üzenetére
Köszi a választ! Akkor viszont tényleg nem értem, hogy miért nem közvetlenül szállít az nvidia GPU-kat a szerver gyártóknak
Mert szankciók vannak Kína ellen. Nyilván kártyákat sem szabad szállítani, most a már ott lévő raktárkészletet alakítják át.
DRM is theft
-
fatpingvin
addikt
a nvidiának nem jó, viszont az exportszabályozás miatt amit az USA a szokásos óvodás szinten megvalósított, nagyjából ezt a modellt hagyta az egyetlen módnak arra ha a kínaiak értelmezhető teljesítményű computing lapkákat próbálnak használatba venni.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
törölt tag
-
dabadab
titán
válasz fatpingvin #26 üzenetére
Mutasd már meg, létező példán keresztül, hogy hogyan is kellene ezt nem "óvodás szinten"!
DRM is theft
-
fatpingvin
addikt
ez az egész koncepció szerintem baromság volt. nem merték ténylegesen behúzni a féket mert hát a gAzDaSág, csak majomkodtak egy sort ezekkel a surface-level intézkedésekkel amikkel igazából leginkább csak bonyolítottak a helyzeten de meg nem oldották.
nem óvodás szinten az lett volna ennek az ugyancsak nem szimpatikus megoldása ha ilyen hardvereket nem is engednek forgalomba hozni konzumer szinten. példát értelemszerűen nem tudok mutatni mert ahol releváns lenne ott kizárólag a pénz beszél, ahogy itt is. és amíg a pénz diktál addig minden egyéb szempont által indokolt manőver ezt az óvodás szintet fogja képviselni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Alogonomus
őstag
Ami biztos, hogy nem adnak ki többé Nvidia kártyát.
Az erősen egybehangzó kiszivárgó adatokból pedig az a kép rajzolódott ki, hogy az Nvidia valószínűleg túl magas lóról tárgyalt velük, túl drágán akarta adni nekik a GPU+VRAM csomagokat, míg az eladási áraikat erősen be akarta korlátozni, és ez nagyon rosszul esett nekik, hiszen ők voltak az Nvidia zászlóshajója, a legjobb kártyák tőlük érkeztek. -
válasz fatpingvin #19 üzenetére
Vagy a javítás lesz lehetetlen, vagy venni melyik ujjunkba harapjunk...
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #33 üzenetére
ez nem tűnik egy értelmezhető dilemmának nekem, értelemszerűen a javíthatóság a prioritás.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
dabadab
titán
válasz fatpingvin #31 üzenetére
nem merték ténylegesen behúzni a féket mert hát a gAzDaSág
Ugye érted, hogy ez egy gazdasági háború, ahol a - dolog jellegéből fogva - a gazdaság mintegy elsődleges fontosságú?
ilyen hardvereket nem is engednek forgalomba hozni konzumer szinten
Na, az tényleg ilyen elit öngyilkos kommandó-jellegű megmozdulás lenne
DRM is theft
-
addikt
válasz Alogonomus #32 üzenetére
Köszönöm, azt tudom, hogy befejezték a gyártást, de az okát nem tudtam. Sajnálom, mert jó márka, gyártó volt.
-
tibaimp
nagyúr
Fasza! Engem sem érint a 4090 vásárlása, mert se pénzem, se házam hozzá, sima 4070-et néztem ki, de sajnos azok ára is elkezdett felfelé menni a 4090 után....
Ezek után, kíváncsi leszek, hogy a Super-ek hova jönnek majd árban...A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
doooo
veterán
válasz Busterftw #16 üzenetére
Akkor az Nvidia és az OEM-ek, akik közösen dolgoznak velük. Mellesleg konkrétan az egyik képen is referenciakártya van, ami nem OEM-es. De lényegtelen. Közösen dolgoztak azon, hogy Kínába nyomják az összes kártyát, (közvetetten, de nyilván) szándékosan emelve az árakat a világ többi részén. Ez aligha védhető pozíció, és ennek szerves része az Nvidia, olyan kifogás nincs, hogy "mi nem tudtuk mit csinálnak a mi alkatrészeinkből építkező, egyébként csak nagyrészt átcímkézett termékeikkel (pláne ha még csak át sincs címkézve és a kizárólag a mi nevünk szerepel rajta)".
-
fatpingvin
addikt
"hogy Kínába nyomják az összes kártyát, (közvetetten, de nyilván) szándékosan emelve az árakat a világ többi részén."
ennek nem az áremelés volt a célja, az csak egy mellékterméke.
a kereskedelmi embargó előtti időablakban Kína nyilvánvalóan állami szinten mobilizált erőforrásokat hogy amíg még lehet addig a lehető legnagyobb mennyiségben tudjanak chipeket vásárolni, mindegy nekik hogy milyen formában. ez volt a valódi áremelés, nem a nyugati piacra kiható következménye. nyilván attól sem fognak kardjukba dőlni, viszont ez egy az egyben ugyanaz a rövid távon teljesen logikus üzleti döntés volt mint a bányászláz idején: ha ven egy felvevőpiacod amelyik nem alkudozik és az egyetlen kérdése hogy mi az a maximum amit tudsz szállítani akkor nyilvánvaló hogy ezeket fogod priorizálni.
a piacgazdaságban nincs helye a moralizálásnak, és mivel pontosan tudható előre hogy a korábbi piacukat (gémerek) ezzel nem fogják elveszíteni, ugyanis ez a réteg csak sopánkodni szokott hangosan, aztán ugyanúgy veszik a hardvert mint a cukrot, ha kell ha nem.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
Apróságok ne zavarjanak hogy az AMD is felkerült a Kínai tiltólistára a Dellnél[link] és hamarosan teljes tiltólistás lesz úgy néz ki. Már most elkezdett emelkedni a 7900 ára . [link]
Szemét AMD mi ?[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
doooo
veterán
válasz fatpingvin #41 üzenetére
"ennek nem az áremelés volt a célja, az csak egy mellékterméke."
Pont azért írtam, hogy közvetetten. Attól még mindenki tudta és tudja, hogy ez lesz a vége. -
fatpingvin
addikt
bŰnÖs
gondolkodj el ennek a szónak a jelentésén egy kicsit
pont az ilyen megnyilvánulások miatt esik igencsak nehezemre komolyan venni a gémereket.. persze ez már az én dolgomA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
doooo
veterán
válasz fatpingvin #45 üzenetére
Bűnös, igen, agyaltam, hogy ezt a szót írjam-e, de tekintve, hogy ebből a szempontból igaz, ezt írtam.
Nem emberiségellenes bűn, de szándékos ártás másoknak, tehát nem is becsülendő tett.
Meg ugye jogi szempontból pláne fontos ez a szó, és ha valaki manipulálja a piacot, és ebben bűnösnek találják, akkor bűnös lesz. (Persze itt még nincs kimondva ilyen, de azért én akkor is bűnösnek gondolom őket a magam részéről. És aligha megalapozatlanul.)[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
nem szándékos ártás. mint írtam, piacgazdaság. ez egyszerűen nem szempont, a profitmaximalizálás az egyetlen cél, az hogy ez másoknak árt az teljesen irreleváns.
amúgy meg vitatkozhatnánk azon hogy ez kinek "árt", max érdekek sérülnek.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen