Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Hővezető paszták
- Nem ajánlják a VRAM utólagos duplázását a VGA-gyártók
- Hisense LCD és LED TV-k
- A komponensek drágulása mellett a Microsoft sem kíméli a PC-gyártókat
- Végleg vége a lemezes PS5 játékoknak!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
PSti
tag
Itt van a 14 másodperces megoldás videón, durva:
-
PSti
tag
-
PSti
tag
31 mp..., de k* messze van a koreai fickótól, pedig általában a 4 alapműveletet fejben végzem, úgyhogy van gyakorlatom.
Anno a rendszergazdai suliban azzal vádoltak, hogy számológép van beépítve a fejembe, az első informatikusi munkahelyemen meg, hogy esőember vagyok (szóval "leautistáztak"). A valóság ennél sokkal egyszerűbb: lusta voltam mindig megkeresni a számológépet, amikor valamit számolni kellett...
Eddig te vagy itt a leggyorsabb, Lord Myn!
-
kisi
aktív tag
8:42, de a lányom megszabotált

Amúgy nem hiszem, hogy 2 perc alatt lennék vele, valami agyszünet van most, a meleg miatt... -
Lord Myn
őstag
31 mp..., de k* messze van a koreai fickótól, pedig általában a 4 alapműveletet fejben végzem, úgyhogy van gyakorlatom.
Anno a rendszergazdai suliban azzal vádoltak, hogy számológép van beépítve a fejembe, az első informatikusi munkahelyemen meg, hogy esőember vagyok (szóval "leautistáztak"). A valóság ennél sokkal egyszerűbb: lusta voltam mindig megkeresni a számológépet, amikor valamit számolni kellett...
-
PSti
tag
Nektek hogy tanították az általánosban?
Ha összeadod a százasokat, akkor vagy megjegyzed a számot, vagy leírod. Utána összeadod a tízeseket, kiderül, hogy több, mint 10, tehát a százasokhoz hozzá kell adni az átvitelt. Majd összeadod az egyeseket, ott is kiderül, hogy több, mint 10, hozzá kell adni az átvitelt a tízesekhez, ahol kiderülhet, hogy megint több, mint 10, és harmadjára is hozzá kell nyúlni a százasokhoz.
Ha kis helyiértéktől mész a nagy felé, akkor megvan az átvitel, azzal kezded a következő helyiértéket és egyszer nyúlsz hozzá.Sajnos nem tudom, már olyan régen történt. Amit írsz, az logikus.
-
PSti
tag
-
sonar
addikt
Én is ezt preferálom.
Fordítva csak akkor ha csak pár számról van szó és nincs átvitel. -
bambano
titán
Nektek hogy tanították az általánosban?
Ha összeadod a százasokat, akkor vagy megjegyzed a számot, vagy leírod. Utána összeadod a tízeseket, kiderül, hogy több, mint 10, tehát a százasokhoz hozzá kell adni az átvitelt. Majd összeadod az egyeseket, ott is kiderül, hogy több, mint 10, hozzá kell adni az átvitelt a tízesekhez, ahol kiderülhet, hogy megint több, mint 10, és harmadjára is hozzá kell nyúlni a százasokhoz.
Ha kis helyiértéktől mész a nagy felé, akkor megvan az átvitel, azzal kezded a következő helyiértéket és egyszer nyúlsz hozzá. -
Graphics
Jómunkásember
-
PSti
tag
Ezt a részét nem tudom, simán lehet, hogy neked van igazad.
-
bambano
titán
Gyakorlatilag pedig az a leggyorsabb, hogy először összeadod az egyeseket, utána a tízeseket, majd a százasokat.
Ha nem így csinálod, akkor az átvitellel külön kell foglalkozni.
Pontosan ugyanúgy kell összeadni, mintha papíron adnád össze. -
PSti
tag
-
PSti
tag
Elvileg az a leggyorsabb, hogy először a százas karaktereket, utána a tízeseket, utána a végét adjuk össze, de én is úgy csináltam, hogy egymás után simán összeadni.
-
PSti
tag
-
sonar
addikt
így, hogy most épp senki nem zavart 1:10 fejben.
-
Geri Bátyó
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
Oké, számológép nélkül.
De ceruza papír mehet, vagy fejben kell az egészet?

Aki naponta számolgat, annak menni fog hamar.
@bambano: Fejben 39 másodperc, emelem kalapom. Nekem leírni volt 20 másodperc. És még tollat is kellett cserélnem.
-
PSti
tag
-
bambano
titán
-
PSti
tag
-
bambano
titán
Ez 32 darab összeadás, másodpercenként kb. 1.
Nekem 39 másodperc lett, szerintem ez elég gyenge. -
PSti
tag
Valahol 1:10-1:20 között, csak elfelejtettem leállítani a stoppert, úgy megörültem, hogy jó lett a végeredmény!

szerk: Mondjuk én előnnyel indultam, mert földmérőként gyakran kell egyszerű műveleteket végrehajtani, amit jellemzően fejben számolok ki.Szép eredmény!
-
Geri Bátyó
addikt
Valahol 1:10-1:20 között, csak elfelejtettem leállítani a stoppert, úgy megörültem, hogy jó lett a végeredmény!

szerk: Mondjuk én előnnyel indultam, mert földmérőként gyakran kell egyszerű műveleteket végrehajtani, amit jellemzően fejben számolok ki. -
PSti
tag
Bonyolultabb feladatok is jönnek majd természetesen, ha lesz rá igény

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Házimozi haladó szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Asztalos klub
- Hővezető paszták
- Villanyszerelés
- AliExpress tapasztalatok
- Nem ajánlják a VRAM utólagos duplázását a VGA-gyártók
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz DDR5 +GIGABYTE Z890 AORUS ELITE X ICE! Bolti ára kb 600e Ft
- Bontatlan Samsung Galaxy Tab A11+ 5G 6/128GB, GPS+Cellular, 12 hónap garanciával!
- Újszerű Honor 200 12/512GB, 12 hónap garanciával!
- Újszerű, hibátlan Honor 200 Pro 12/512GB, 12 hónap garancia!
- Eladó egy Dell Latitude 7430 i5-1245U 16GB 256GB FHD Touch - Érintőkijelzős 100% akku
- Apple IPhone 13 Pro, 128GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Display 27% ÁFÁS
- ASUS Zenbook 14 Laptop Ultrabook -35% AMD Ryzen AI 7 350 16/512 Radeon 860M FHD+ OLED NumberPad
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2023 M2 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Kingston ValueRAM 32GB (2x16GB) DDR4 2133MHz KVR21N15D8/16 RAM