Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tha_answer
őstag
"Azonban a Google szerint a jó minősége miatt használják a keresőjüket az emberek."
ez igy van.
"A másoknak fizetett pénzek védelmében elmondták, azt a munkát díjazzák, hogy a szoftver időben frissül és karban van tartva."
ha jo akkor miert kell vedelmi penzeket fizetni? hiszen ugyis hasznalni fogjak az emberek.
az apple 10 milliardot kap.- 10 mrd egy szoftver frissitesere karbantartasara evente?az online vilag szerkezetebol kovetkezik hogy 'winner takes it all". ha ezt nem ertik meg a szabalyozok az baj. pl a youtubet nagyon kikezdte a sajat shortjuk, amit ugye a tiktok miatt vezettek be.
-
"A Google szerint a windowsos felhasználók zöme azonban Google-t használ, nem Binget,"
Mert Bing olyan borzalmas volt, hogy kb. mindenki inkább beírta, hogy Google.com.Ugyanúgy, mint a múltkori MS-os per esetén is, szerintem igencsak visszaélt a Google a helyzettel, pláne hogy az Android+Google Play Services igen durván uralja a mobilpiacot vagy 10 éve. Nem fogom őket sem sajnálni.
@tha_answer : Nekem mostanában kezd elegem lenni belőle, mert állandóan el akar adni valamit, terméktalálatok mindenre, stb. +adatgyűjtés.
[ Szerkesztve ]
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
Rhino666
őstag
"Azonban a Google szerint a jó minősége miatt használják a keresőjüket az emberek."
Az nagy szerencse volna, ugyanis az elmúlt néhány évben közel használhatatlanná vált. Nem beszélve arról, hogy mennyire minősíthetetlen a tény, hogy egy keresőcég OTP alkalmazásában nem lehet keresni...
Visszatérve a keresőtalálatokra, csak a black hat SEO taktikával injektál AI-generált szenny és fizetett hirdetések gyűjteménye az egész. Ha ténlyeg a kereső minőségén múlik, és nem a havi törlesztésű váltságdíj mögé zárt ellopott adatok miatt és az ellehetetlenített, kinyírt, ellopott konkurens szolgáltatások nemlétezése/elérhetetlensége miatt, akkor talán el tudjuk rántani a kormányt és nem válik az internet véglegesen disztópikus pokollá.
[ Szerkesztve ]
Akko switchek, Keychron Klube 105, Krytox GPL 205g0 - https://tinyurl.com/ytr3j64k
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Az USA vezetése tavaly óta igyekszik minden fronton lecsapni a big tech-re,"
Ó, hogyne. Nagyobb lesz ennek a füstje, mint a lángja, viszont a füst azért kell, hogy legyen valami a kirakatban.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mit használsz a google keresője helyett? Az engem is zavar, hogy tele van reklámozott oldallal a találati lista, holott a legtöbbször nem akarok venni semmit.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
-
Soderes
tag
Az lenne igazán jó, ha a Google eltünne a föld színéről.
Egyből jobb hely lenne a világ.Kalapszar a keresőjük.
Tele van ChatGPT generált oldalakkal, hirdetésekkel, meg csomó idióta dolgokkal.Ezt és ennél jobban a DuckDuckGo is tudja. 4 éve használom éjjel-nappal.
Semmi probléma vele. Mindig megtaláltam, amit akartam.[ Szerkesztve ]
-
Csabis
aktív tag
Talán azért került monopolba ..akarva akaratlanul .. meg ha azt vesszük nekik van a legnagyobb adatbázisa.. és legrégebbi kereső a többihez képeset.
[ Szerkesztve ]
-
-
Chrystall
senior tag
Ami egyszer bevált meg jó, minek azt piszkálni? Rólam mint felhasználóról kellene szóljon ez a vita, és ha nekem a Google jó, akkor nem mindegy kiknek milyen pénzt ad? A folyamat végén gyakorlatilag az van, hogy pénzt fizet a Google azért hogy nekem legyen jó. Majd ha a Google egy rossz kereső lesz, akkor foglalkozzanak ezzel. Nekem a telefonomon a Bing volt alapértelmezett, első dolgom volt hogy átváltottam róla Google-re. Amilyen vacak keresők voltak Google előtt, na az az a világ amit nem vágyok vissza.
-
-
ddekany
veterán
Vajon ebben mennyire vastagon van benne, hogy rivalizál a big tech meg a tradicionális kormányzat, hogy valójában ki lesz a főnök.
-
-
Soderes
tag
Hcl : Dehogy kapnak metaadatokat a Google-től. 400 nagy keresőmotorból válogatja le az eredményt. Gyűlölik a Google-t.
Chrystall : Te fizeted a Google-nak pénzt vagy is termelsz. Google a böngésződ, Android fut a telefonodon, használod a Youtube-ot, ergo hirdetést nézel és pénzt keresel nekik.
De csak azért szereted és tartod jónak, mert mindenhol az arcodba nyomják. Szinte minden böngészőnél alapértelmezetten beállított kereső.
Ha A DuckDuckGO lenne a alapértlmezett, akkor az lenne neked a jó.[ Szerkesztve ]
-
-
Soderes
tag
Kőkeményen megy itt a kartelezés.
Az Google fizet az Apple, hogy alapértelmezett legyen a Safari-ban a kereső.Szerencsétlen Steve Jobs forog a sírjában.
Az IBM volt az ellenség és az Apple maga is olyan lett, mint az IBM egykoron.
Így múlik el a világ dicsősége.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Hát, annyi biztos, hogy nem véletlenül nem használok más keresőt, pl. yahoo-t probaltam valamikor, tök más eredményt dobott, mint a google és kevésbé is voltak hasznosak a találatok. Szerintem sokan vannak ezzel igy, szoval semmi szükség nem lett volna vesztegetésekre, egyszerűen annyival jobb minden másnál a google keresője. na ha most sz.tbasszák az egészet, az aztán hatalmas nagy jó lesz az usereknek, ha majd főleg csak sz.r alkalmazások lesznek előretelepitve.
Általkában szétbarmolják a jól működő dolgokat, szóval van egy olyan érzésem hogy a google pervesztése már le van zsirozva....[ Szerkesztve ]
-
Az a baj, hogy a google az utóbbi pár évben tényleg brutál rossz eredményeket ad, mert próbál a user helyett okos lenni. Az advanced search meg jól el van dugva, mert már az is szarul működik.
Emellett nekem az tűnt fel hogy sok esetben a bing jobb találatokat ad, és mióta benne van a bing AI, a kérdés jellegű keresésekre választ is ad, forrásmegjelöléssel. Utóbbi azért jó, mert van hogy a válasz nem teljesen igaz. -
bambano
titán
válasz
Chrystall #13 üzenetére
csúnya tévedés azt gondolni, hogy a google az egy kereső.
a google például egy web böngésző, amely elterjedtsége miatt alkalmas arra, hogy saját szája íze szerint alakítsa a webes szabványokat. emellett ők tartják lélegeztető gépen a firefoxot, mert attól félnek, hogyha az bedől, akkor trösztellenes vizsgálatot kapnak a nyakukba.
a google például az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb email szolgáltató, amelynek egyrészt lehetősége van a levelezési szabványok változtatására, tönkretételére (meg is teszi folyamatosan), másrészt a saját szűrési megoldásaival cégeket, kapcsolatokat tehet tönkre. például a levelezési piacon elérték, hogy sok cég feladja a saját levelező rendszerét, és inkább gmailre migrál, mert akkor nincs feladói oldalon spam probléma.
és persze a google egy kereső is, amelyik saját buborékodba képes zárni a találatok sorrendjének manipulálásával.
simán szét kellett volna darabolni rég a fenébe az egész bandát.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Hogy más találatokat ad, az nem feltétlen baj ám. Nem biztos, hogy rosszabb, hanem más
A kevésbé hasznos, az már inkább baj, de még az is jelentheti, hogy mekgaptad a választ.
"na ha most sz.tbasszák az egészet, "
Csinálják maguktól is, itt is panaszkodik mindenki, hogy reklám,
@bambano : A céges levelezést ezen kívül is veheted csomó cégtől ugyanúgy, mint a Google-tól. Ez a kisebb baj a felsoroltak mellett.
@Synthwave : Az OS legalább nyílt, az nincs erőltetve senkire - a Play Services már érdekesebb dolog, ott ugye volt visszaélés.
[ Szerkesztve ]
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
nem, az rohadt nagy baj, hogy nem használhatsz tetszőleges levelezést, mert a google eltekeri a szabványokat, mert túl nagy és megteheti. és amikor már eleget szenvedett a júzer a google hülyeségeivel, akkor feladja és behódol.
-
Chrystall
senior tag
Ebben amit írsz, vagy amit nem írtál abból, mondjál már egy hátrányt a Google-re az én szemszögemből mint felhasználó? Feltételes módot látok sokat abban amit írtál, de mondjál már valamit, ami nekem rossz volt a Google-ben 98 óta mióta az interneten vagyok, mert én spec nem tudok? Vagy ami bárkinek, aki nem bizniszmen és idegesíti hogy túl béna ahhoz hogy meghaladja a Google-t, annak hátrány bármi is. Mert Bocs..., de én nem tudok mondani. Ez a buborék is egy baromság. Milyen buborék? Hogy a szemetet kiszűri? Nekem ami van Weboldalam, ha nincs kompetencia 1. oldalon listázza. Ja, hogy amiből 100 oldal van ugyanarra a témára, és te írsz egy 101.-et nem listázza első helyen azt neked fáj? Hát barátom ez ilyen, én emiatt nem fogok fújni a Google-re, hogy lemaradtál mint a borravaló. Senki nem kíváncsi rád, ha már kitalálták.
-
bambano
titán
válasz
Chrystall #30 üzenetére
például te egy vállalkozó vagy, saját vagy helyi isp levelezését használod, és nem tudsz időben elküldeni egy szerződést, mert a címzett gmailes és a googlenak éppen sz.rakodhatnékja van.
és nincs megoldás, nem tudsz sehova menni, nincs fellebbezési lehetőség. és akkor a vállalkozó annyit tud tenni, hogy anyázik a rendszergazdájával, mert ő fizet a levelezésért és ki akarja adni a dühét, a rendszergazdája meg nem tud semmit csinálni, mert a google tesz rá magasról, mert megteheti.és ez megy rendszeresen, évekig, és akkor a vállalkozó átköltözik a gmailre. és a gmailen folytatja a levelezését, hogy a generatív ai-ket is legyen mivel okítani...
-
"nem, az rohadt nagy baj, hogy nem használhatsz tetszőleges levelezést, mert a google eltekeri a szabványokat, "
Nemtom, én használok eltérőt is, nincs különösebb bajom. Mikre gondolsz?"a címzett gmailes és a googlenak éppen sz.rakodhatnékja van."
Más levélszolgáltató is van, hogy megáll. Ha már, akkor a . kezelése megérne egy pofont@Chrystall : Mondjuk ha neked az első oldalon van az oldalad, akkor valószínű fizettél
Személyes adatok, privacy, meg ilyesmi, az meg ugye a mesében, mert ott aztán vannak érdekességek.[ Szerkesztve ]
-
Soderes
tag
Ha üzletelni szeretnék egy céggel és látom, hogy a kapcsolati cím gmail-es, már felejtem is el.
Az már számomra komolytalan cég, aki nem képes saját domain-es email címre.
[ Szerkesztve ]
-
-
pechman8
aktív tag
Az emeberek azért haaználják a GOOGLE-t mert az a legkényelmesebb, szerintem. ennyi nem másért.. A többi cégnek is google-sen bolondbiztos, faék egyszerű szoftvert kellene készíteni.
[ Szerkesztve ]
Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.
-
bambano
titán
Sok cégnek van rendes levelezése. Amit a google önfejűsége tesz tönkre úgy, hogy nem tudsz semmit se csinálni. Ezt kellene végre megérteni.
És nem, nem műszaki hiba, hanem szándékos okoskodás. Nem azért nem tud levelet küldeni a gmailre, mert a gmail megrohadt, hanem azért, mert úgy van beállítva, hogy indokolatlanul spammernek vesz.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tordaitibi
veterán
Szerintem.
A kerső találatai 2-3 éve számomra nem azt hozzák mint előtte.
Első 10-15 az szponzorált, ha csak egy 3-4 betűs szó egyezik máris azokat tolja előre holott nem erre kerestem. Régebben jobban közelítettek a találatok.
Androidon nem tudok állást foglalni, custom romon élek Google mentesen 5 éve.
YT, érdekes módon a keresési találatai videó vonalon nekem jobbnak tűnnek. Igaz itt csak videotartalomban keres, kisebb a kör.
Ami nekem fura, olyan mint a FB. Minden szemetet felenged, nyilvánvaló baromságok milliós nézettséggel, ami értelmes lenne azt meg gyalulják jogvédelemre hivatkozva. Pontosan így kell uniformizálni és buítani a széles tömegeket.
Gmail.
Nem tudom mióta használom, szerintem mióta létezik. Nincs is másodlagos mailom, ez az 1 van.
Kb. évene kiakasztanak gugliék, állandóan szarakodnak a biztonsággal mindennel, olyankor rámjön a roham hogy váltok. De mire..?
És milyen hercehurcával, nekem 50+ helyen a gmailom van megadva azonosítónak. És a másik-harmadik is majdnem ugyanilyen gyökér.
Maradok de néha az agyamra megy.
exe és egyéb futtathatót lassan nem lehet küldeni sehogy, azonnali üzentküldők is tiltják, nemhogy a mailszolgáltatók.
Mekkora buli ha egy ártatlan jpg-t a mailszolgáltató vizsgálata károsnak minősít és leöli. Mint a Windows Defender.
Az is gyilkolászik rendesen
Egyébként valahol megértem ezt a nagyon durva biztonsági macerát.
Ha valakinek full Guglis a telefonja, ezzel együtt az egész virtuális élete, egy fiók feltöréssel gyakorlatilag kiherélték az illető webes identitását. Szinte mindenhez hozzá lehet férni egy esetleges hack után.
Bár ugyanez van FB fiókkal stb. És ezen a téren én inkább Gugliékba bízok mint Cukorgyerek Metájába. -
ddekany
veterán
válasz
tordaitibi #37 üzenetére
"YT, érdekes módon a keresési találatai videó vonalon nekem jobbnak tűnnek."
Oh, én szoktam ilyen tudományos területeken keresni néha, és nyomja az arcomba az ilyen szánalmas click-bait álhír csatornákról a találatokat (ez a kb. "Musk most jelentette be, hogy megjöttek az aline-ek" színt, valami gáz Photshop/Midjourney képpel). Életemben nem nyomtam rájuk, de akkor is nyomja! (Igaz, nem vagyok bejelentkezve, de akkor is nézi, hogy általában mi érdekel.) Ezekről a álhír csatornákról származó videókat rohadtúl hátra kéne sorolnia. De előre nyomja, mert gondolom általában hozza a bevételt! Na, ennyit a Google-ről.
-
arnyekxxx
veterán
https://workspace.google.com/intl/hu/lp/gmail/
Egyedi, @sajatceg végződésű e-mail-címek
Megbízhatóságot sugározhat a domainnevét tartalmazó, professzionális e-mail-címek (például zsuzsa@sajatceg és jozsef@sajatceg) használatával. Ha szeretne, levelezőlistákat is létrehozhat (például ertekesites@sajatceg). -
tordaitibi
veterán
Nalam jellemzoen elektronikai, muszaki targyuak a YT. kereseseim es elegge relevans a talalati lista. Jol megvalasztott es angol nyelven beirt keresesre en elegedett vagyok a talalatokkal.
Termeszetesen bezuhan melle a szemet is de ezt mar eleg jol szűröm ranezesre.
[ Szerkesztve ]
-
cami][us
senior tag
Érdekes hogy a Chromebook frissítési startégiája sohasem került gorcső alá, pedig az Egyesült Államokban rengeteg iskolai gépen az megy Obama óta. Feldarabolás esetén (nem valószínű), a reklámpiac felosztása lesz pikáns.
乇乂ㄒ尺卂 ㄒ卄丨匚匚
-
azbest
félisten
Fel van sorolva asszem központi helyen, hogy melyik gyártó melyik modellje meddig támogatott. Amit a sajtó generált hisztériát, az az amazon kínai piac felületén kapható újrahasznosított, 8-10 véves kukaszökevények mostani megvásárolhatóságából lett felfújva. Esetleg még abból, hogy a valóban elsőkézből értékesített gépek közt a kifutó modellekre 1-2 évvel rövidebb a támogatás, mert a forgalmazás kezdetétől indul az életciklus, nem pedig a legutoljára eladott példány napjától.
[ Szerkesztve ]
-
Tasunkó
aktív tag
válasz
tordaitibi #37 üzenetére
YT, érdekes módon a keresési találatai videó vonalon nekem jobbnak tűnnek.
Mostanában tűnt fel, hogy a YT keresési találatai hasonlóan erőltetik ugyanazt a néhány találatot körbekörbe, amit az első találatok közt is feldobott, és bolt vagy valami szakértő árukapcsoló. Van hogy 200 találat után is találok újat, ugyanazok a találatok közé elrejtve. A Google meg képes ugyazt a találatot ragozni sorozatban, már órákig kell ásni az infóért és úgy sincs eredmény. Ha lenne paypal számlája a bíróknak, dobnék egy kis aprót, hátha összejön annyi hogy elítélik a Google-t, mert ez egyre durvább lesz. Lassan már csak az lesz a találat mindenre hogy kombináltfogó.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú
-
Chrystall
senior tag
Ó te szegény de sajnállak. Hát ki nem tojja le. Csak azért mert nem birod megoldani a kis gondjaid, meg esetleg az emberek Gmailt fognak használni a tárhelyszolgáltatásod kárára, essenek el milliók a Google nagy előnyeitől. Elmondom akkor mi van a másik oldalon:
Anno mi volt a 90-es években? Amit most akarnak: felmentél a netre a betárcsázóssal, az IE alapoldalán bejött 5 kereső. Excite, Yahoo, Altavista meg a többi vacak trágya. Azokba elmentél külön külön, ha valamit akartál keresni, mert volt olyan, hogy csak az egyikbe volt regisztrálva egy oldal, a többibe nem. Ha volt, vagy ha megtalálta egyáltalán, mert vért kellett velük izzadni. Meg volt a magyar trágya Heureka. A nagy átlag az volt, hogy nem vagy nehezen találtad meg amit akarsz. Akkor jött a Google: 1 kereső, és játszi könnyedséggel megtaláltál mindent, olyan információkat, hogy életedben nem gondoltad volna, hogy te azt megszerzed. És ki tudta ezt megtenni? Nem csak a rendszergazda a gagyi kis email tárhelyével, hanem mindenki a földön. Tehát ez a kettő áll szembe a te gondod kapcsán.
Megyek tovább: mivel jött a Google-nek ez a bomba újítása, elkezdtem anno megkeresgetni sok információt, amihez itthon nem tudtam hozzájutni, mert ugyebár akik birtokában voltak féltve őrizték, hogy a kizárólagos tudásukból hasznuk lehessen, a nép kárára, mivel azok előtt ezek a dolgok nem voltak publikusak. Az eredmény: pár éven belül meg tudtam tanulni, amit a tudásféltők miatt idehaza sose lett volna módomban, INGYEN!, nem kellett kifizetnem érte iskolákban milliókat, sőt, ott tudtam hagyni az iskolát, a saját lábamra állni, és ma olyan vállalkozásnak a gazdája lenni, ami úgy keresi nekem a pénzt, hogy közben én semmit nem csinálok, ÉS a sztár aspektus: mindezt úgy, hogy EGY VASAT SE kaptam soha támogatásként a közösből, igényeltem, loptam, korrumpáltam, stb. Teljes önerőből a 0-ról. Na nekem meg ezt adta a Google, én ezt tudom a kis email bigyóddal szembeállítani. Szerinted akkor mennyire érdekelnek a sirámaid? Arról nem beszélve, hogy ez az út a világban bárki számára ugyanígy nyitott mint nekem, egy feltétel: angol tudás. Ami ugye idehaza sokaknak nincs, nem is csoda nem tudnak hasznot húzni az EU ból a szegény birkák.
Tehát a te zsugori kis hülyeségeid miatt áldozzuk be az emberek szabadságát. A nagy lóizét.
Új hozzászólás Aktív témák
it Nagy reményekkel figyelik a keresőriválisok a Google és az USA perét: a Google azt állítja, hogy nem élt vissza az erejével, hogy monopolhelyzetbe kerüljön a keresőpiacon – az USA viszont kemény vádakkal támadja a nagy trösztellenes perben. Állítólag az internet jövője a tét.
- Sony VAIO UltraBook(15mm!!,960gramm)FullHD IPS,core i5,SSD,vil.billentyű,Új 7óra akku,Új töltő
- HP Ultrabook core i3 5010u 4x2,1Ghz, Intel HD,SSD,új akku, szép állapot
- -61% Dell Latitude 7330 Carbon:i7 1265U,16GB,512GB SSD,13.3" FHD Touch 99%sRGB,1.1kg,3.5év Dell gari
- PlayStation 4 Pro 1TB +játékok, kormány
- Logitech g25 alaplap
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest