Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    válasz háred #78552 üzenetére

    Ha már többen is megosztották a tapasztalataikat akkor én is megírom igen vegyes felhozatalú tapasztalataim.
    Először is fejlámpa az alap ha túrázáshoz kell, ezt még a legelvetemültebb teljesítménytúrázó ismerőseim is visszaigazolhatják, akiknek minden gramm számít.
    Arról már erősen megoszlanak a vélemények, hogy mekkora fényre van szükség. Kézi reflektorra mondjuk a legritkább esetben.
    Alapvetően sétálni tudsz biztonsággal 50-60 lumen fényárammal, nagyon technikás felületen is látni fogsz mindent 300 lumen környékén a közvetlen közeledben, és még távolabb is, hogy időben észre vedd az akadályokat.
    Az előny ha a fejlámpa könnyű, mert lehet, hogy sokáig lesz rajtad. Ha könnyű akkor viszont nem lesz olyan magas az akkukapacitásod, ergo minél magasabb fokozaton használod, annál hamarabb fog lemerülni. Azt hiszem a legolcsóbb fejlámpák is képesek ellátni a minimális igényeket, de annak megvan az a hátránya, hogy nem fogsz tudni belőlük több fényt kipréselni. Egy nagyobb akkumulátoros és "erősebb" lámpa pedig tud menni alacsonyabb fokozaton is. Neked kell meghatároznod az arany középutat, ami még tömegben és fényáramban is megfelel számodra. Normál felhasználs mellett egy Petzl Tikkina is elegendő nagyon sok mindenre. Mondjuk itt a fórumon lehet olyan is csak nekem van, bár én is ritkán használom :DDD Ogyan ez igaz a nagy és nehéz, 21700 akkus HC35-re is, ami a legritkább esetben van rajtam fejlámpaként. Számomra az új HC65 UHE nyújtja az abszolút mindenest, jóval a kereted feletti árban, ellenben tisztes hatótávra képes, az üzemidő is parádés, bár tény, hogy ez már nehezebb versenyző. Szerintem első körben egy fejlámpát nézz magadnak, többen is javasolták már ezt felettem és nem ok nélkül. Ha az megvan akkor mellé már mehet pluszban egy "reflektor" majd később, ha valós szükségét érzed.
    Ha csak nagyon alkalmi használatra kell, akkor egy 18650 akkus elemlámpa is ki fogja elégíteni az igényeid, olcsótól a drágáig van minden féle a piacon. Városban kb. semmi, külterületen is csak korlátozottan fogod egy nagy reflektoros thrower lámpának hasznát venni, inkább a szórt fényű és a közepesen magas hatótávolságú lámpák között nézelődj elsőre, ha az én tanácsom meghallgatod. Sokkal több célra lesz ez alkalmas, mint ami csak távolra világít.

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák