Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • btprg

  aktív tag

  "Azt is hozzátették, hogy magas szintű önvezetésre lesz szükség ahhoz, hogy az autó utasai élvezhessék a játékokat és a többi szolgáltatást."

  Ilyen viszont még nincs, és mostanában garantáltan nem is lesz, szóval fantasztikus üzleti modellnek tűnik :D Addig is sikeresen zavarhatják az utasok a vezetőt, növelve a baleset kockázatát.
  Legfeljebb úgy tudnám értelmezni a dolgot, hogy az álló autóban játszhat valaki autószimulátorosat az igazi kormány meg pedálok felhasználásával. De ez meg feltételezi hogy a kocsi teljesen drive-by-wire legyen, amihez szintén jó nagy fanatikus techbuziság vagy butaság kell, hogy valaki bevállalja.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

 • DjFlanker

  aktív tag

  válasz btprg #1 üzenetére

  A Toyota már bevállalta a full drive-by-wire-t.
  Egyes Teslákban már most tudsz álló autóban ilyet játszani, miközben az nem full drive-by-wire, szóval ez se feltétel.
  Az önvezetés 5. szintje szerintem is még messze van, viszont a 3. már kopogtat. És egy autógyártásba beszállás nem 1 hanem 10 éves projekt, alaphangon.

  Ami sokkal érdekesebb, és cikkben nem látom (érthető valahol): mivel a Hondának a kicsi E-t leszámítva nincs elektromos autója, se platformja, ez a GM platformjára fog a Sony/Honda autót építeni, vagy építtetni a Magnával.

  Jó pilóta alagútban nem katapultál

 • hardzsi2

  aktív tag

  A fotón (hívjuk víziónak) az is látszik, hogy a hátsó fejtámlákba/hoz is van 1-1 tablet integrálva. Ha a kocsiban van egy kellően erős konzol, könnyebben el tudom képzelni, hogy az hosszabb utakon kiszolgálja a hátsó 2 tableten vezeték nélküli fejhallgatóval és kontrollerrel játszó gyerekeket (játszhatnak akár más-más címmel, vagy kooperatív osztott képernyőssel is). Így sem a sofőrt, sem az anyósülésen gubbasztó asszonyt nem zavarják, sőt sokkal jobban leköti Őket, mint bármi más.

  Persze ehhez nem szükséges konzol sem, csak 1-1 tablet-tartó tablettel, akkor ez bármilyen "mezei" autóban is nagyrészt reprodukálható (limitáltabb Androidos vagy iOS játékokkal persze).

  Mindezt nem azért írtam, mintha kisgyerekes szülőként vágynék ilyesmire, sőt: inkább tiltom, hogy a kocsiban bármilyen képernyőt bámuljanak; inkább tűröm az alkalmankénti veszekedést/ordítozást, de inkább nézzék a tájat, éjszka meg aludjanak...

  flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés