Új hozzászólás Aktív témák

• mjani1172
    addikt

Nem értesz hozzá, ez van.

ha sarkalatosan vesszük, akkor ha 30m nyereségem lenne, de veszek egy 25m-s autót, akkor 25mFt-nyi tárgyi eszköz keletkezik a cégben, ezzel a kiadási oldalt növelem, vagyis a nyereségem 5mFt lesz
    Az autót lízingre vettem, ezért bár könyvelési oldalon a nyereségem eltűnt, pénzügyi oldalon most csak 13mFt-ot fizetett ki, a többi megy a hosszú lejáratú kötelezettségekbe, 3 évre, tehát a pénze megmaradt, mert most 13m fizetett ki, a maradék 13m 3 év alatt lesz kifizetve, miközben a TE ÉCS-je is csökkenti a nyereséget.

a teljes áfa a beruházás kezdetén elszámolható, de a fizetések 3 év alatt teljesülnek.
    ha hamarabb eladja, akkor ki kell számolni az értékcsökkenéssel az eszköz értékét, és ha nem pont annyiért adja el akkor nyereség vagy veszteség még keletkezhet, ami utólagos áfabevallással is korrigálandó

mondom, könyvelés, számvitel, nyereség, bevétel, eredmény, adózott eredmény, stb.

A személyeskedést nem tudnád csak egyszer nélkülözni?

Amit leírsz nem a bölcsek köve, a lízing fogalma ismerős nekem is, volt is, van is, zárt és nyílt végű.
    Mégsem írom úgy, mintha én találtam volna ki és hogy közben még le is hülyézlek.

Mindenesetre én nem csak pénzügyileg máshogy oldom ezt meg, de az elképzelésem is teljesen más erről.
    Részemről ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák