Hirdetés
- Van képe hozzá: LG UltraGear 52G930B monitor tesztje
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megmutatta a DLSS 5 paraméterezhetőségét az NVIDIA
- Milyen SSD-t vegyek?
- Érdekes szerzet lett a Cherry Xtrfy slim profilos, kompakt klaviatúrája
- Döbbenetesen jó minőségű hamis Samsung SSD-k kerültek piacra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
26000 - 25901
26313 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
"A Mondeo történelmileg a márka egyik legfontosabb globális modellje volt, de piaci részesedése a SUV-ok megjelenését követően folyamatosan csökkent. Csak az Egyesült Királyságban a Ford 2001-ben több mint 86 500 darabot adott el, de ez a szám 2020-ra 2400-ra olvadt... A Ford szóvivője az Autocarnak elmondta, hogy a Mondeo gyártásának megszüntetésének fő oka a „változó vásárlói preferenciákban” keresendő."
Itt az a kérdés, hogy a Mondeora szűnt meg az igény, vagy az a Mondeo, amit most gyártanak nem kell az embereknek, de ha ezt meg azt megváltoztatnának rajta (és még Mondeo maradna persze), akkor el tudnák-e adni.
-
Vesa
veterán
A kevésbé jó módú 3 gyerekesek meg ne vegyenek autót, ugye? Én nem vagyok oda a dízelért, a kombiért sem, de egy teljes értékű 3 hátsó üléses kombi dízel Octavia/Passat még mindig a világ egyik legpraktikusabb dolga volna rendes családi autónak.
Az említett X5/GLC fő célközönsége meg az egy, nagyon max kétgyerekes ovitaxizó anyuka, aki egyébként egy 50 kilométeres körre sem nagyon megy ezekkel az autókkal, a teljes család meg pláne nem ült még egyszerre abban a böszme SUV-ban.
Vesa: már bocs, de ez hülyeség, ezt a logikát követve a Focust meg a Mondeot se vitte senki, azért szüntette meg a Ford.
A saját világom teljesen máshol van, mint az X5 világa. Ellenben rengeteg olyan helyen dolgoztam, ahol az anyataxi pont ez volt, pont az említett felhasználással. Olyan helyekre gondolok, ahol pl a medence alja azért épült üvegből, hogy úszás közben lássa a tulaj az alatta a garázsban álló piros GT2 RS-t. Nagyon sok helyen, nagyon sok helyzetben élő sikeres embernél töltöttünk már el egy-egy napot, beszélgettünk épp eleget velük, nem a mucsajröcsögei fészbúk csoport világából indulok ki ebben az esetben."A Mondeo történelmileg a márka egyik legfontosabb globális modellje volt, de piaci részesedése a SUV-ok megjelenését követően folyamatosan csökkent. Csak az Egyesült Királyságban a Ford 2001-ben több mint 86 500 darabot adott el, de ez a szám 2020-ra 2400-ra olvadt... A Ford szóvivője az Autocarnak elmondta, hogy a Mondeo gyártásának megszüntetésének fő oka a „változó vásárlói preferenciákban” keresendő."
-
kcsa
veterán
Komolyan mondom, miattad gondolktam el az előfizetésen hogy letilthassal. Annyira bosszantó hogy itt megjelentél.
VAN rá igény. Én is szívesen vennék olyan elektromosat amibe kényelmesen elférünk 5en. Sőt 7embert is le tunék ültetni, néha 8at. De 2 kocsival kell járkálnunk gyakran. Tudod, mi jóban vagyunk a tágabb családdal is, unokatesók, ismerős gyerekek is gyakran utaznak velünk, mint ahogy a mi gyerekeinket is elviszik ismerősök. Szerencsére jó a közösség az oviban/iskolában.
Szóval igény volna rá. Ne magadból indulj már ki.
Kia PV5-öt nézegetem amúgy, csak szegény az eklézsia.Pedig van igazsága bőven abban amit ír, nagyon emlékeztet ez a beszélgetés arra, ami a kisméretű felsőkategóriás okostelefonok környékén megy, állandó a cirkusz hogy ilyet szeretnének a fórumozók, aztán amikor megjelenik egy ilyesmi termék akkor idáig kivétel nélkül mindegyik bukott a piacon.
-
-MarhaRépa-
tag
Komolyan mondom, miattad gondolktam el az előfizetésen hogy letilthassal. Annyira bosszantó hogy itt megjelentél.
VAN rá igény. Én is szívesen vennék olyan elektromosat amibe kényelmesen elférünk 5en. Sőt 7embert is le tunék ültetni, néha 8at. De 2 kocsival kell járkálnunk gyakran. Tudod, mi jóban vagyunk a tágabb családdal is, unokatesók, ismerős gyerekek is gyakran utaznak velünk, mint ahogy a mi gyerekeinket is elviszik ismerősök. Szerencsére jó a közösség az oviban/iskolában.
Kia PV5-öt nézegetem amúgy, csak szegény az eklézsia.Sajnálom ha bosszantanak a tények és a számok, de ez nem az én problémám.
-
madgie
titán
"A kevésbé jó módú 3 gyerekesek meg ne vegyenek autót, ugye?"
Nem mondtam ilyet, de sajnos a világ így működik, a fizetőképes kereslet számít.
"Az említett X5/GLC fő célközönsége meg az egy, nagyon max kétgyerekes ovitaxizó anyuka"
Európában ezek nagy része céges lizing és a manager jár vele céges utakra.
"ezt a logikát követve a Focust meg a Mondeot se vitte senki, azért szüntette meg a Ford."
Mondeobol a 90-es években évi 300.000 felett adtak el európában, 2020-ban meg vagy 20.000 darabot, úgyhogy igen.
Szinte soha nem vezeti férfi ezeket az autókat, festett hajú, esőben is napszemüveges anyuka jellegzetes égbe néző fejtartással gurigázik a város környékén vele. Apukának, aki manager, van egy értelmes autója, nem egy tank szörnyszülött. Céges autó ettől mindkettő, az tény.
Meg van ugye a balkéni jellegzetesség, a második/harmadik tulaj Józsi, akinek az a hobbija, hogy a tíz éves X5-tel három centire a másik seggébe megy bele az autópályán, majd mikor letakarította oldalra, csutka gázzal, ajd nagy fékkel érkezik meg a következő autós fenekébe, megint villogni.
-
teppik_amon
tag
Kia PV5-öt nézegetem amúgy, csak szegény az eklézsia. -
-MarhaRépa-
tag
A kevésbé jó módú 3 gyerekesek meg ne vegyenek autót, ugye? Én nem vagyok oda a dízelért, a kombiért sem, de egy teljes értékű 3 hátsó üléses kombi dízel Octavia/Passat még mindig a világ egyik legpraktikusabb dolga volna rendes családi autónak.
Az említett X5/GLC fő célközönsége meg az egy, nagyon max kétgyerekes ovitaxizó anyuka, aki egyébként egy 50 kilométeres körre sem nagyon megy ezekkel az autókkal, a teljes család meg pláne nem ült még egyszerre abban a böszme SUV-ban.
Vesa: már bocs, de ez hülyeség, ezt a logikát követve a Focust meg a Mondeot se vitte senki, azért szüntette meg a Ford.
A saját világom teljesen máshol van, mint az X5 világa. Ellenben rengeteg olyan helyen dolgoztam, ahol az anyataxi pont ez volt, pont az említett felhasználással. Olyan helyekre gondolok, ahol pl a medence alja azért épült üvegből, hogy úszás közben lássa a tulaj az alatta a garázsban álló piros GT2 RS-t. Nagyon sok helyen, nagyon sok helyzetben élő sikeres embernél töltöttünk már el egy-egy napot, beszélgettünk épp eleget velük, nem a mucsajröcsögei fészbúk csoport világából indulok ki ebben az esetben."A kevésbé jó módú 3 gyerekesek meg ne vegyenek autót, ugye?"
Nem mondtam ilyet, de sajnos a világ így működik, a fizetőképes kereslet számít.
"Az említett X5/GLC fő célközönsége meg az egy, nagyon max kétgyerekes ovitaxizó anyuka"
Európában ezek nagy része céges lizing és a manager jár vele céges utakra.
"ezt a logikát követve a Focust meg a Mondeot se vitte senki, azért szüntette meg a Ford."
Mondeobol a 90-es években évi 300.000 felett adtak el európában, 2020-ban meg vagy 20.000 darabot, úgyhogy igen.
-
Vesa
veterán
Ott voltam a Renault 5 bemutatóján, láttam a Dacia preziket, tudom, hogy a Jogger mennyire fut/futott. Ellenben - és ezt ex-Duster tulajként mondom - csak egy szőröstalpú Dacia, ráadásul érthetetlenül rossz motorozottsággal.
A Kodiaq nem tud teljes értékű három ülést hátul, Touran tudtommal megszűnt, Tayron még lehetne jó is, de bakker, kis extrákkal ne 20 millió legyen már egy családi autó. legyen már valami "emberi" a nyolcmilliós Jogger meg 20 millió forint plusz között.
Vesa: fordítva, inkább arról vitázunk, miért NEM lehet szinte egy autót sem 5 ülésesre tervezni. Vagy ha lehet, ritka, kevés vagy épp drága. Répa most linkelte be, hogy Németországban 1,6 millió sokgyerekes van, nekik valószínűleg kell autó. Én autógyártóként lehajolnék azért, ha ezeknek csak a 10%-át el tudnám érni egy jól árazott rendes ötülésessel, nem lehet az egész világ cégesflotta, mert akkor végül mindenki fehér Octaviával fog járni (ami amúgy marha praktikus autó).
Majd jön a csoda kínai, és megoldja... Vagy nem. Mert egyelőre, ők sem hoznak ilyet. Mondjuk kínában nem sok családban van 3 gyerek.
-
madgie
titán
Ott voltam a Renault 5 bemutatóján, láttam a Dacia preziket, tudom, hogy a Jogger mennyire fut/futott. Ellenben - és ezt ex-Duster tulajként mondom - csak egy szőröstalpú Dacia, ráadásul érthetetlenül rossz motorozottsággal.
A Kodiaq nem tud teljes értékű három ülést hátul, Touran tudtommal megszűnt, Tayron még lehetne jó is, de bakker, kis extrákkal ne 20 millió legyen már egy családi autó. legyen már valami "emberi" a nyolcmilliós Jogger meg 20 millió forint plusz között.
Vesa: fordítva, inkább arról vitázunk, miért NEM lehet szinte egy autót sem 5 ülésesre tervezni. Vagy ha lehet, ritka, kevés vagy épp drága. Répa most linkelte be, hogy Németországban 1,6 millió sokgyerekes van, nekik valószínűleg kell autó. Én autógyártóként lehajolnék azért, ha ezeknek csak a 10%-át el tudnám érni egy jól árazott rendes ötülésessel, nem lehet az egész világ cégesflotta, mert akkor végül mindenki fehér Octaviával fog járni (ami amúgy marha praktikus autó).
-
-MarhaRépa-
tag
Pedig akkor még mindig nem érted. A célközönség, akinek az X5 vagy a GLC/GLE készül, általában 1-2 gyerekes, vagy annyi sem. Mercedest eleve az idősebb korosztály vesz, akik már nem a sportosságra, hanem a kényelemre vágynak. Ott már nincs hatezer gyerek, akit szállítani kéne, van viszont maximum 4, aki használni fogja, és azokat 4 üléssel lehet a legjobban kiszolgálni, mert csak így lesz hátul is kényelmes. Ennek ellenére, rövidebb utakra befér még egy ötödik is, ha nagyon kell, és pont ez az igény egy iilyen autónál. Ez nem töketlenkedés. Gondolod, hogy egy versenypiaci szereplő nem méri ki patikamérlegen milyen autót kell gyártania, amiből sokat fog tudni eladni és ezáltal magasabb lesz a profitja? A kombik és a szedánok kivezetését sem a gyártók találták ki. Azért tűnnek el, mert alig veszi már valaki, mindenki SUV-ot akar. Ha szedánt akarna mindenki, akkor azt gyártanának. A gyártó nem követ ideológiát. A számok alapján dönt.
Na, összeszedtem a számokat Németországra, de az arányok hasonlókat mindenhol nyugaton.
Háztartások száma: 42-43 millió.
Egyszemélyes: 17,5 millió (41%)
Gyerektelen együttélés: 13,2 millió (31%)
1 gyerekes: 6,8 millió (16%)
2 gyerekes: 3,4 millió (8%)
3 vagy több gyerekes: 1,6 millió ( 4%)Tehát az összes háztartás 12%-ban van 2 vagy több gyerek, ahol valószínűsíthető az igény arra, hogy 5 ember hosszú távon kényelmesen elférjen az autóban.
A személyautók 66%-át viszont cégek veszik, amik egy része nyilván privát használat is, de azért jelentős az arány.
-
Vesa
veterán
Nem ezzel van a gond. Erre a célra is vannak autók, csak kevesebb. Azzal vitázunk, hogy miért kéne MINDEN autót 5 emberre tervezni, miközben sokkal nagyobb igény van 4 ember kényelmes szállítására, mint 5 ember kényelmetlen szállítására? A vita eleve abból indult, hogy valamiért egy középosztálynak készült SUV-ba 5 teljes ülést akartok, amikor annak pont semmi értelme nincs. Akinek 5 ülés kell, az megveszi az 5 üléses pözsót vagy kisbuszt vesz. Én is nagycsaládos vagyok, de fel tudtam fogni, hogy amikor a gyerekek miatt erre volt szükség, akkor a célnak megfelelő autót vegyek. Most, hogy már fenőttek, nem is akarok a GLC-ben 5 teljes ülést látni, mert nincs rá szükségem, csak rontaná a kényelmet.
Ez pont olyan, hogy télen télikabátot hordasz, tavasszal meg egy vékony dzsekit. Most képzeld el, hogy jönne valaki és elkezdené magyarázni, hogy miért spórolják ki a könnyű tavaszi dzsekiből a vastag bélést, és elkezdené mutogatni, hogy az mennyivel vastagabb és mennyivel jobban véd a hidegtől. Csak azt nem érti meg, hogy tavasszal senkinek nincs szüksége vékony dzsekire! Remélem érthető az analógia.
-
kcsa
veterán
A saját világom teljesen máshol van, mint az X5 világa. Ellenben rengeteg olyan helyen dolgoztam, ahol az anyataxi pont ez volt, pont az említett felhasználással. Olyan helyekre gondolok, ahol pl a medence alja azért épült üvegből, hogy úszás közben lássa a tulaj az alatta a garázsban álló piros GT2 RS-t. Nagyon sok helyen, nagyon sok helyzetben élő sikeres embernél töltöttünk már el egy-egy napot, beszélgettünk épp eleget velük, nem a mucsajröcsögei fészbúk csoport világából indulok ki ebben az esetben.Ezek a kevésbé jómódúak veszik mostanában a Dacia Joggert, a jobb módúak a (sajnos pont kifutó) VW Tourant, Kodiaq-ot, VW Tayront meg ami még nem jut eszembe. Van választék, még ha nem is akkora mint tizenöt éve.
-
madgie
titán
Értem én, de erre írtuk többen is lent, hogy a 3 gyerek réteghobbi, és nagyon marginális keresletet generál, ráadásul ezek megoszlanak a személyautók és a buszok között. A jobb módú 3 gyerekesek simán váltanak inkább VW Multivanra vagy Mercedes V-Klasse-ra.
A saját világom teljesen máshol van, mint az X5 világa. Ellenben rengeteg olyan helyen dolgoztam, ahol az anyataxi pont ez volt, pont az említett felhasználással. Olyan helyekre gondolok, ahol pl a medence alja azért épült üvegből, hogy úszás közben lássa a tulaj az alatta a garázsban álló piros GT2 RS-t. Nagyon sok helyen, nagyon sok helyzetben élő sikeres embernél töltöttünk már el egy-egy napot, beszélgettünk épp eleget velük, nem a mucsajröcsögei fészbúk csoport világából indulok ki ebben az esetben. -
Vesa
veterán
Azért vesznek hétszemélyes autót, mert csak abban van hátul három teljes értékű ülőhely.
Igény meg bőven lenne normális ötszemélyes autóra, az pont ugyanolyan hülye nonszensz dolog, hogy a gyártók szerint nem kell, mint ahogy tíz évig a monitorgyártók szerint sem kellett a TN+film panelnál jobb monitor, mert "nincs rá igény". Mint kiderült, nyilván volt és van is, csak amíg nem árulnak olyat normális árban és a saját hülyeségüket nyomják (autóiparra fordítva: óriási krumpli SUV-k akkora beltérrel, mint egy Astra), addig az átlagember is vakarózik, hogy akkor mit vegyen? Ezért is haragszom a Nissanra, a Qashqai elhozta az értelmetlen SUV mániát, a Juke óta meg képesek a gyártók az autó méretéhez képest a legbalf@szabb belső térkihasználást erőltetni.
Vagy a másik példa a dízelautó, a gyártók szerint arra sincs igény, pedig vásárlói oldalról az bizony lenne rá, csak az EU öntökönszúrós normái miatt a gyártók kénytelenek mindenféle benzines hibriddel szórakozni.
Az európai autóipar amúgy sem érti, mi kellene az európai fogyasztóknak, vagy ha értené is, lesz@rja, mert Kína ezerszer fontosabb neki.
"Mint kiderült, nyilván volt és van is, csak amíg nem árulnak olyat normális árban és a saját hülyeségüket nyomják"
Csahogy az itt tárgyalt 5 teljes üléses autót gyártottak és árultak már, ahogy szedánt is meg kombit is, nagyon sokáig. Az egész egyterű koncepció emiatt jött létre, egy családos igáslónak. Aztán mégis kihalt, mert nem vették. Vagyis nem tol senki semmit. Kereslet-kínálat. Ez dönt. A gyártó pont lesz*rja, hogy miből van a profitja. Ha mindenki tömegesen keresné ezeket a megoldásokat, akkor ezzel lenne tele a piac és ezt ontanák a gyártósorok. De nem így van. Csak sokan valamiért a saját életükből képezik le a világot, ezért folyamatosan tévednek. A gyártó viszont látja a számokat, látja a precíz méréseket. -
-MarhaRépa-
tag
Én abszolút látom a saját szubjektív igényeimet, ami sok esetben nem esik egybe a tömegek igényeivel, de ebben speciel igen.
Meg azt is tudom, hogy a kereslet mindig megteremti a kínálatot, mert így működik a piacgazdaság. Ha nincs kínálat, akkor az csak annyit jelent, hogy kereslet sincs.
Nem pedig azt hogy az autógyártók összeesküvése van a háttérben, vagy szimplán hülyék hoznak döntéseket. -
-MarhaRépa-
tag
Értem én, de erre írtuk többen is lent, hogy a 3 gyerek réteghobbi, és nagyon marginális keresletet generál, ráadásul ezek megoszlanak a személyautók és a buszok között. A jobb módú 3 gyerekesek simán váltanak inkább VW Multivanra vagy Mercedes V-Klasse-ra.
-
Vesa
veterán
Én megértek mindent, de akkor sem értek egyet vele, mert szerintem ez töketlenség.
Az iX5 1970mm széles autó tükrök nélkül, a hátsó szélessége elvileg 148cm.
Ez itt egy 1888mm széles, (tehát közel 10cm-el keskenyebb) és szintén 148cm széles üléssorú V-ös, tehát a IV-es elődjénél kisebb Renault Espace hátsó kialakítása:
Ez pedig egy 2013-as Model S, aminek 139cm, azaz a fentieknél kb 9cm-el keskenyebb a hátsó szélessége, mégis ilyen üléssort kapott:
Szóval ez csak tervezői akarás kérdése, és mindjárt nem kell kisbuszt venni. Szerintem tragikus, hogy ~2.5 - 3 tonnás nagy dög autókat 4 személyesre csinálnak. Az az érv meg, hogy valaki soha nem venne meg valamit, mert neki csak szökőévente van szükség az adott funkcióra.. Hát, az minimum megmosolyogtató magyarázat.Pedig akkor még mindig nem érted. A célközönség, akinek az X5 vagy a GLC/GLE készül, általában 1-2 gyerekes, vagy annyi sem. Mercedest eleve az idősebb korosztály vesz, akik már nem a sportosságra, hanem a kényelemre vágynak. Ott már nincs hatezer gyerek, akit szállítani kéne, van viszont maximum 4, aki használni fogja, és azokat 4 üléssel lehet a legjobban kiszolgálni, mert csak így lesz hátul is kényelmes. Ennek ellenére, rövidebb utakra befér még egy ötödik is, ha nagyon kell, és pont ez az igény egy iilyen autónál. Ez nem töketlenkedés. Gondolod, hogy egy versenypiaci szereplő nem méri ki patikamérlegen milyen autót kell gyártania, amiből sokat fog tudni eladni és ezáltal magasabb lesz a profitja? A kombik és a szedánok kivezetését sem a gyártók találták ki. Azért tűnnek el, mert alig veszi már valaki, mindenki SUV-ot akar. Ha szedánt akarna mindenki, akkor azt gyártanának. A gyártó nem követ ideológiát. A számok alapján dönt.
-
Kroni1
veterán
Hol száguld Kína?
Vicces hogy nem bírsz tovább látni a saját szűk kis világodon és igényeiden.
"Vicces hogy nem bírsz tovább látni a saját szűk kis világodon és igényeiden."
Ezt speciel írhatta volna bárki neked is, de hát ilyen az ember..

-
madgie
titán
Persze, három rendes méretű felnőtt ezeken a helyeken sem fér el. Hiába tesznek úgy, mintha.
Kisgyerekek meg úgyis gyerekülésben ülnek.
Családokról volt szó, drága egysíkúan gondolkodó barátom. Ezeknél be tudsz tenni három isofixes gyerekülést, vagy kettőt úgy, hogy még elfér anyuka is.
-
-MarhaRépa-
tag
Nekem mindegy, nem érdekel ki ilyen szempontból mivel jár.De azért gondolj bele, ezen a fórumon olyanok írogatnak akiket érdekel a technika, és ahogy gondolom , inkább jómódúak.
És itt sem sűrűn fordul elő, hogy valaki kivágja egy autóért a 40 millát, (még ha meg is engedheti magának könnyedén) amire én azt mondtam ez a világban sincs másképp. Azóta le lettem finoman hülyézve, minthogyha ez abszolút tévedés lenne, ez miatt hoztam a statisztikát. Most az hogy az araboknál az ukránoknál és az usában fogy el ennek a java, az is tuti.Mindegyik más világ."És itt sem sűrűn fordul elő, hogy valaki kivágja egy autóért a 40 millát, (még ha meg is engedheti magának könnyedén) amire én azt mondtam ez a világban sincs másképp"
Leírtam már hogy ezeket az autókat nem készpénzre veszik és nem a magánemberek.
Kicsit próbálj már meg elvonatkoztatni a saját kis mikrokozmoszodtól, és menj el nyugatra, nézz körül.
Ráadásul lent elkezdted összekeverni a kommersz árkategóriát a prémium/luxus kategóriával, majd behoztad az általános globális keresletet és eladásokat...
Keveredik minden mindennel.
-
mjani1172
addikt
Nekem mindegy, nem érdekel ki ilyen szempontból mivel jár.De azért gondolj bele, ezen a fórumon olyanok írogatnak akiket érdekel a technika, és ahogy gondolom , inkább jómódúak.
És itt sem sűrűn fordul elő, hogy valaki kivágja egy autóért a 40 millát, (még ha meg is engedheti magának könnyedén) amire én azt mondtam ez a világban sincs másképp. Azóta le lettem finoman hülyézve, minthogyha ez abszolút tévedés lenne, ez miatt hoztam a statisztikát. Most az hogy az araboknál az ukránoknál és az usában fogy el ennek a java, az is tuti.Mindegyik más világ. -
F-ECT$
titán
Nem állok bele, mert felesleges de ezt azért itt hagyom bár 2 sec alatt elérhető.
"A Mercedes-Benz Group 2025-ben összesen 2 160 000 járművet (személyautót és kisteherjárművet) értékesített globálisan, ami 10%-os visszaesést jelent a megelőző évhez képest. [1, 2]"
A visszaesés azt jelenti, hogy csökken a kereslet. Úgy gondolom ezt még az is megérti aki nincs beszűkülve (burkoltan hülye).A világot egyébként abból képezem le, hogy a napi munkám során főleg autókereskedőkkel, flottásokkal beszélek, vannak köztük kicsik, és vannak itthoni piacvezetők+plusz utazásaim során sem csak a 40 milliós autókat látom a világban.
Itt van pl egy cikk a villanyautosoktól:
Különösen a régebbi és olcsóbb, 20.000 euró alatti járművek iránt nagy a kereslet. Például egy 3-4 éves VW ID.3 modellre háromszor több érdeklődés érkezik, mint a fiatalabb típusokra.
A kínálatot szűkíti, hogy a most keresett 3-4 éves autókból a korábbi, főleg a Covid utáni ellátásilánc-problémák miatt kevesebb készült, így a kereskedők sokszor több autót tudnának eladni, ha lenne készletük. A megnövekedett kereslet miatt az átlagárak is emelkedni kezdtek: az AutoScout24 felületén a januári 33.000 euróról (~11,7 millió forint) májusra 37.600 euróra (13,4 millió forint) nőtt az átlagár, ami főként annak köszönhető, hogy az olcsóbb készletek gyorsan elfogynak, és a helyükre fiatalabb, drágább használt példányok kerülnek.
Szerinted ennek mi az oka, hogy az öregebb, olcsóbb autókat keresik?
A meggazdagodás?És végül egy ilyen:
1A világban eladott új autók árszerkezete globálisan négy éles kategóriára bontható fel:1. Az "olcsó" globális tömegpiac (15 000 USD / ~5,5 millió Ft alatt)Darabszám tekintetében ez a világpiac egyik legmeghatározóbb szelete. Európában ebből a sávból már szinte teljesen eltűntek az autók, de globálisan óriási a súlyuk.A piac motorjai: India (ahol a Maruti Suzuki uralja a terepet), Dél-Amerika és Délkelet-Ázsia.Kínai dominancia: Kína belső piacán az elképesztő árháború miatt a kisebb elektromos és benzines autók (pl. BYD Seagull/Dolphin, Wuling) szintén befértnek ebben a sávba. [1, 2, 3]2. A globális aranyközépút (15 000 – 35 000 USD / ~5,5 – 12,5 millió Ft)Ez a sáv adja a fejlett világ (Európa nagy része, Kína középosztálya) gerincét.Jellemző modellek: A világ legnépszerűbb autói, mint a Toyota Corolla és RAV4, a Honda Civic, valamint a feltörekvő kínai exportmodellek (pl. az MG és BYD középkategóriás SUV-jai). [1, 2, 3]Kategória: Itt már a városi SUV-k (Crossoverek) dominálnak, amelyek globálisan a legnagyobb bevételt termelő szegmenssé nőtték ki magukat. [1]3. A fejlett piaci standard (35 000 – 60 000 USD / ~12,5 – 21,5 millió Ft)Bár globálisan ez már a prémium felé hajlik, Észak-Amerikában ez számít a normál átlagnak. Az USA-ban a Kelley Blue Book adatai szerint egy új autó átlagos tranzakciós ára (ATP) rendkívül magas, közel 50 000 dollár. [1]Jellemző modellek: Az amerikai toplistákat vezető óriási pickupok (pl. Ford F-Series), közepes méretű családi SUV-k, valamint a globális elektromos slágermodellek, mint a Tesla Model 3 és Model Y. [1, 2, 3, 4]
4. Globális prémium és luxus (60 000 USD / ~21,5 millió Ft felett)A teljes világpiac volumenének (darabszámának) mindössze nagyjából a 10-15%-át teszi ki, de a profit jelentős része itt realizálódik.Jellemző márkák: Mercedes-Benz, BMW, Audi, Porsche, Lexus, és a nagyobb amerikai luxus-pickupok.Piaci helyzet: Ebben a sávban a vásárlók sokkal kevésbé érzékenyek a gazdasági válságokra, így a gyártók (köztük a Mercedes is) az utóbbi években tudatosan tolták el a kínálatukat ebbe az irányba, a nagyobb profitmarzs miatt. [1]
Tehát ha valaki egyáltalán megengedhet magának új autót, az nem a 40 milliós ársávból választ.Az nem lehet, hogy kicsit mindkettőtöknek igaza van?

Egyrészt persze, nem a 40M+ Ft-os autókból adják el a legtöbbet, de a világ új autó piaca kb 100 millió darabos éves szinten. Ebből 10-15% (a 4-ik kategória) még mindig 10-15 millió autót jelent, tehát ezekből is rohadt sok fogy.
-
mjani1172
addikt
Én megértek mindent, de akkor sem értek egyet vele, mert szerintem ez töketlenség.
Ez itt egy 1888mm széles, (tehát közel 10cm-el keskenyebb) és szintén 148cm széles üléssorú V-ös, tehát a IV-es elődjénél kisebb Renault Espace hátsó kialakítása:
Ez pedig egy 2013-as Model S, aminek 139cm, azaz a fentieknél kb 9cm-el keskenyebb a hátsó szélessége, mégis ilyen üléssort kapott:
Szóval ez csak tervezői akarás kérdése, és mindjárt nem kell kisbuszt venni. Szerintem tragikus, hogy ~2.5 - 3 tonnás nagy dög autókat 4 személyesre csinálnak. Az az érv meg, hogy valaki soha nem venne meg valamit, mert neki csak szökőévente van szükség az adott funkcióra.. Hát, az minimum megmosolyogtató magyarázat.Ahogy írják, ezeken az üléseken tényleg nem fér el 3 ember.
Nekem van nagyobb teherautóm is ,(Ducato) ott elfér 3 normál ember.De az nem személyautó szélesség.
Gondolj bele mikor elöl ültök, hogy oda középen még beülne egy 3. valaki.....
Normálisan, kényelmesen nem lehet. Nem fér el . -
mjani1172
addikt
"de én nem úgy látom, hogy 114.000 ezer euros autokért sorba állnának. "
Pedig de. Nagyon be vagy szűkülve szerintem, vagy nem tudom miből képezed le a világot. Rengeteg ember gazdagodott meg az elmúlt 30-40 évben, de a prémiumokat mindig is vitték. Ezeket az autókat a maguk piacán kell nézni. Soha nem tömegcikknek készültek. Ez az autó még csak nem is drága (most megint ne azt nézd, hogy mennyit keres egy átlag magyar), mert a C-class az csak a középosztály autója jobb helyeken. Utána még ott az E-Class, aztán a csúcs S-Class, nem beszélve a hiper luxus Maybach-ról. Rengeteget eladnak ezekből is, még az S-ből is, pedig az már inkább 60-70M ha rendesen fel van szerelve.Nem állok bele, mert felesleges de ezt azért itt hagyom bár 2 sec alatt elérhető.
"A Mercedes-Benz Group 2025-ben összesen 2 160 000 járművet (személyautót és kisteherjárművet) értékesített globálisan, ami 10%-os visszaesést jelent a megelőző évhez képest. [1, 2]"
A visszaesés azt jelenti, hogy csökken a kereslet. Úgy gondolom ezt még az is megérti aki nincs beszűkülve (burkoltan hülye).A világot egyébként abból képezem le, hogy a napi munkám során főleg autókereskedőkkel, flottásokkal beszélek, vannak köztük kicsik, és vannak itthoni piacvezetők+plusz utazásaim során sem csak a 40 milliós autókat látom a világban.
Itt van pl egy cikk a villanyautosoktól:
Különösen a régebbi és olcsóbb, 20.000 euró alatti járművek iránt nagy a kereslet. Például egy 3-4 éves VW ID.3 modellre háromszor több érdeklődés érkezik, mint a fiatalabb típusokra.
A kínálatot szűkíti, hogy a most keresett 3-4 éves autókból a korábbi, főleg a Covid utáni ellátásilánc-problémák miatt kevesebb készült, így a kereskedők sokszor több autót tudnának eladni, ha lenne készletük. A megnövekedett kereslet miatt az átlagárak is emelkedni kezdtek: az AutoScout24 felületén a januári 33.000 euróról (~11,7 millió forint) májusra 37.600 euróra (13,4 millió forint) nőtt az átlagár, ami főként annak köszönhető, hogy az olcsóbb készletek gyorsan elfogynak, és a helyükre fiatalabb, drágább használt példányok kerülnek.
Szerinted ennek mi az oka, hogy az öregebb, olcsóbb autókat keresik?
A meggazdagodás?És végül egy ilyen:
1A világban eladott új autók árszerkezete globálisan négy éles kategóriára bontható fel:1. Az "olcsó" globális tömegpiac (15 000 USD / ~5,5 millió Ft alatt)Darabszám tekintetében ez a világpiac egyik legmeghatározóbb szelete. Európában ebből a sávból már szinte teljesen eltűntek az autók, de globálisan óriási a súlyuk.A piac motorjai: India (ahol a Maruti Suzuki uralja a terepet), Dél-Amerika és Délkelet-Ázsia.Kínai dominancia: Kína belső piacán az elképesztő árháború miatt a kisebb elektromos és benzines autók (pl. BYD Seagull/Dolphin, Wuling) szintén befértnek ebben a sávba. [1, 2, 3]2. A globális aranyközépút (15 000 – 35 000 USD / ~5,5 – 12,5 millió Ft)Ez a sáv adja a fejlett világ (Európa nagy része, Kína középosztálya) gerincét.Jellemző modellek: A világ legnépszerűbb autói, mint a Toyota Corolla és RAV4, a Honda Civic, valamint a feltörekvő kínai exportmodellek (pl. az MG és BYD középkategóriás SUV-jai). [1, 2, 3]Kategória: Itt már a városi SUV-k (Crossoverek) dominálnak, amelyek globálisan a legnagyobb bevételt termelő szegmenssé nőtték ki magukat. [1]3. A fejlett piaci standard (35 000 – 60 000 USD / ~12,5 – 21,5 millió Ft)Bár globálisan ez már a prémium felé hajlik, Észak-Amerikában ez számít a normál átlagnak. Az USA-ban a Kelley Blue Book adatai szerint egy új autó átlagos tranzakciós ára (ATP) rendkívül magas, közel 50 000 dollár. [1]Jellemző modellek: Az amerikai toplistákat vezető óriási pickupok (pl. Ford F-Series), közepes méretű családi SUV-k, valamint a globális elektromos slágermodellek, mint a Tesla Model 3 és Model Y. [1, 2, 3, 4]
4. Globális prémium és luxus (60 000 USD / ~21,5 millió Ft felett)A teljes világpiac volumenének (darabszámának) mindössze nagyjából a 10-15%-át teszi ki, de a profit jelentős része itt realizálódik.Jellemző márkák: Mercedes-Benz, BMW, Audi, Porsche, Lexus, és a nagyobb amerikai luxus-pickupok.Piaci helyzet: Ebben a sávban a vásárlók sokkal kevésbé érzékenyek a gazdasági válságokra, így a gyártók (köztük a Mercedes is) az utóbbi években tudatosan tolták el a kínálatukat ebbe az irányba, a nagyobb profitmarzs miatt. [1]
Tehát ha valaki egyáltalán megengedhet magának új autót, az nem a 40 milliós ársávból választ. -
-MarhaRépa-
tag
ezen a képen jól látszik, hogy a két ülés és közte szükség megoldáshoz képest a három ülés esetén keskenyebbek a szélső ülések is ... kövér amcsiknak és európaiaknak tuti nem jó de még az én nem agyongyúrt (sose jártam gyúrni) programozói vállam is 60 széles... szóval engem akarnál beültetni 46 széles helyre?
mondjuk szerencsére én nem ülök hátra még egy ideig...Persze, három rendes méretű felnőtt ezeken a helyeken sem fér el. Hiába tesznek úgy, mintha.
Kisgyerekek meg úgyis gyerekülésben ülnek.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Nem. Eleve az európai autóipar nem homogén. Vannak globális piacra termelő márkák, mint a német prémiumok, nekik minden piac fontos, bár nyilván egyes termékek jobban egy piacra koncentrálnak, esetleg vannak direkt az adott piacra gyártott típusok, de nem ez az általános.
És vannak teljesen európai márkák, akik egyáltalán nem foglalkoznak sem Kínával, sem az USA-val. Lásd Opel, Peugeot, Fiat.
-
Rolly
veterán
Szóval ez csak tervezői akarás kérdése, és mindjárt nem kell kisbuszt venni. Szerintem tragikus, hogy ~2.5 - 3 tonnás nagy dög autókat 4 személyesre csinálnak. Az az érv meg, hogy valaki soha nem venne meg valamit, mert neki csak szökőévente van szükség az adott funkcióra.. Hát, az minimum megmosolyogtató magyarázat.ezen a képen jól látszik, hogy a két ülés és közte szükség megoldáshoz képest a három ülés esetén keskenyebbek a szélső ülések is ... kövér amcsiknak és európaiaknak tuti nem jó de még az én nem agyongyúrt (sose jártam gyúrni) programozói vállam is 60 széles... szóval engem akarnál beültetni 46 széles helyre?
mondjuk szerencsére én nem ülök hátra még egy ideig... -
madgie
titán
Látom nem érted ezt a kereslet kínálat dolgot.
"Az európai autóipar amúgy sem érti, mi kellene az európai fogyasztóknak, vagy ha értené is, lesz@rja, mert Kína ezerszer fontosabb neki."
Ez meg szimplán nem igaz.
Nem, ti nem értitek, ezért is száguld annyira Kína. Nem baj, 100%-ban megérdemlitek, akkor is, ha mindenkinek fájni fog.
-
robi-k
őstag
"Az európai autóipar amúgy sem érti, mi kellene az európai fogyasztóknak, vagy ha értené is, lesz@rja, mert Kína ezerszer fontosabb neki."
Ez meg szimplán nem igaz - hja, az USA fontosabb
-
-MarhaRépa-
tag
Azért vesznek hétszemélyes autót, mert csak abban van hátul három teljes értékű ülőhely.
Igény meg bőven lenne normális ötszemélyes autóra, az pont ugyanolyan hülye nonszensz dolog, hogy a gyártók szerint nem kell, mint ahogy tíz évig a monitorgyártók szerint sem kellett a TN+film panelnál jobb monitor, mert "nincs rá igény". Mint kiderült, nyilván volt és van is, csak amíg nem árulnak olyat normális árban és a saját hülyeségüket nyomják (autóiparra fordítva: óriási krumpli SUV-k akkora beltérrel, mint egy Astra), addig az átlagember is vakarózik, hogy akkor mit vegyen? Ezért is haragszom a Nissanra, a Qashqai elhozta az értelmetlen SUV mániát, a Juke óta meg képesek a gyártók az autó méretéhez képest a legbalf@szabb belső térkihasználást erőltetni.
Vagy a másik példa a dízelautó, a gyártók szerint arra sincs igény, pedig vásárlói oldalról az bizony lenne rá, csak az EU öntökönszúrós normái miatt a gyártók kénytelenek mindenféle benzines hibriddel szórakozni.
Az európai autóipar amúgy sem érti, mi kellene az európai fogyasztóknak, vagy ha értené is, lesz@rja, mert Kína ezerszer fontosabb neki.
-
madgie
titán
Épp most láttam, hogy kb egész Európában a gyerekes családokat figyelembe véve az 1 gyerekes családból van a legtöbb. Utána jönnek a 2 gyerekes családok (régebben ők vezettek), és csak utána a 3 és több gyerekes. Ez utóbbi csoportba kb 150k család tartozik Magyarországon (az egész Eu-ban 5 millió az AI szerint), ami persze nem kevés, de azért nem is olyan sok, hogy túl sok féle autó kellene az igény kielégítésére. Főleg, hogy az ismerettségi körben a 3 gyerekes családok sokszor 7 személyes autót vesznek vagy kisbuszt.
-
-MarhaRépa-
tag
Szóval ez csak tervezői akarás kérdése, és mindjárt nem kell kisbuszt venni. Szerintem tragikus, hogy ~2.5 - 3 tonnás nagy dög autókat 4 személyesre csinálnak. Az az érv meg, hogy valaki soha nem venne meg valamit, mert neki csak szökőévente van szükség az adott funkcióra.. Hát, az minimum megmosolyogtató magyarázat.Nyilván valahol kompromisszumos a 3 ülés.
Ha nem kell gyakorlatilag soha, akkor szarabbul jársz egy kompromisszumos megoldással.
-
Kroni1
veterán
Szóval ez csak tervezői akarás kérdése, és mindjárt nem kell kisbuszt venni. Szerintem tragikus, hogy ~2.5 - 3 tonnás nagy dög autókat 4 személyesre csinálnak. Az az érv meg, hogy valaki soha nem venne meg valamit, mert neki csak szökőévente van szükség az adott funkcióra.. Hát, az minimum megmosolyogtató magyarázat. -
F-ECT$
titán
De hát nincs körte, az a baj, kvázi senki nem csinál S-Max-szerű autókat, miközben láthatóan lenne rá igény. A kollégám is kínjában vett Pözsi 5008-at, saccra legalább kétszáz autó volt, ami jobban tetszett neki, de három kisgyerek mellé annyira leszűkült a választás, hogy semennyire nem tudott a szívére hallgatva autót választani.
És bár nem szidja, de látom, hogy másfél évvel később autókat nézeget és ugyanúgy csóválja a fejét, hogy számára nincs értelmes választás egy ötfős családnak (ami nem kisbusz).Épp most láttam, hogy kb egész Európában a gyerekes családokat figyelembe véve az 1 gyerekes családból van a legtöbb. Utána jönnek a 2 gyerekes családok (régebben ők vezettek), és csak utána a 3 és több gyerekes. Ez utóbbi csoportba kb 150k család tartozik Magyarországon (az egész Eu-ban 5 millió az AI szerint), ami persze nem kevés, de azért nem is olyan sok, hogy túl sok féle autó kellene az igény kielégítésére. Főleg, hogy az ismerettségi körben a 3 gyerekes családok sokszor 7 személyes autót vesznek vagy kisbuszt.
-
-MarhaRépa-
tag
De hát nincs körte, az a baj, kvázi senki nem csinál S-Max-szerű autókat, miközben láthatóan lenne rá igény. A kollégám is kínjában vett Pözsi 5008-at, saccra legalább kétszáz autó volt, ami jobban tetszett neki, de három kisgyerek mellé annyira leszűkült a választás, hogy semennyire nem tudott a szívére hallgatva autót választani.
És bár nem szidja, de látom, hogy másfél évvel később autókat nézeget és ugyanúgy csóválja a fejét, hogy számára nincs értelmes választás egy ötfős családnak (ami nem kisbusz)."miközben láthatóan lenne rá igény"
Ha lenne rá igény, akkor gyártanának is.
-
madgie
titán
Az az XPENG egy kisbusz, nem egy középkategóriás SUV.
Nekem ez az S-max egyterű volt anno, nagyon régen. 3 teljes ülés hátul, gyerekekkel ideális volt. De nincs karfa (nyilván így hol lenne), tehát messze nem olyan kényelmes 3 embernek, mint a GLC kettő embernek. Ezek teéjesen más célra készült autók. Almát hasonlítgattok körtével.
És bár nem szidja, de látom, hogy másfél évvel később autókat nézeget és ugyanúgy csóválja a fejét, hogy számára nincs értelmes választás egy ötfős családnak (ami nem kisbusz). -
Vesa
veterán
Pelda egyebkent rendes otszemelyes szemelyautora (nem busz): Peugeot 307 SW, 20 evvel ezelottrol. Hatul 3 ugyanakkora ules volt.

Sokuleses auto, ami nekem nagyon tetszik, es KINAI: Xpeng X9. Ezek az egyteruek nekem nagyon hianyoznak, a legutolso szerias Citroen C4 Picasso is nagyon bejott nekem.

Es ez a belter 30 millio forint.
Az az XPENG egy kisbusz, nem egy középkategóriás SUV.
Nekem ez az S-max egyterű volt anno, nagyon régen. 3 teljes ülés hátul, gyerekekkel ideális volt. De nincs karfa (nyilván így hol lenne), tehát messze nem olyan kényelmes 3 embernek, mint a GLC kettő embernek. Ezek teéjesen más célra készült autók. Almát hasonlítgattok körtével.
-
Vesa
veterán
Be tudsz, csak nem lesz benne köszönet.
Ezzel csak az a baj, h ezekben az autókban a kellően széles hely meg is lenne hozzá, h 3 normális ülés legyen, korábban ezt meg is tudták oldani, más most is megoldja, de mintha szándékosan csinálnák.
És senki ne mondja, hogy ha 4 tagú egy család, akkor nem szokott felmerülni az igény, hogy egy nagymamát vagy havert is elvigyünk 10percnél hosszabb útra is. De hogy ezt egy ilyen új csoda Mercivel, vagy egy iX5-el sem tudod kényelmesen megtenni az szerintem vicc kategória.
Mert a GLC nem erre való. Nem azért készült, hogy hátul 3 ember elférjen. Azért készült, hogy 2 ember férjen el, nagyon kényelmesen! Most ez olyan, mintha azért kezdenénk ki egy gyártót, mert a sportkocsijában csak 2 ülés van. Minden autónak megvan a maga célközönsége és felhasználási területe. A GLC-t soha nem a nagycsaládosoknak gyártották. Minek gyártana a Mercedes most olyat, amibe egy óvodát el lehet szállítani? Nem erre való ez az autó.
-
Vesa
veterán
Be tudsz ültetni, csak 1000km-en nem lesz neki kényelmes. Ez az autó nem arra való, hogy nagycsaládot kiszolgáljon. Arra ott voltak az egyterűek, mint anno az S-Max, nekem is volt, a sok gyerek miatt kellett. De ezek szinte kihaltak, és ha kihaltak, akkor nem hozták a számokat és nem érte meg gyártani. Bár mai napig vannak olyan autók, amiben kényelmesen elfér 5 ember.
-
Vesa
veterán
Most persze vitatkozhatunk(feleslegesen) ,:
-de én nem úgy látom, hogy 114.000 ezer euros autokért sorba állnának. (nyílván most van újdonság,és ezért van várólista) de a nagy tömegek nem ilyet vásárolnak, ez már a világon mindenhol nagy pénz autóra.
-Németországban szerinted minden egyre jobb, én ezt sem így látom, szerintem prolisodnak jócskán, ez nem a gazdagság felé mutat.
-Ahogy úgy olvastam az autók átlagéletkora ott is növekszik, ez sem a jólét jele.
-A kelet európaiakra volt jellemző, hogy erőn felül vásároltak, ez már a németekre! is egyre inkább.
-Az hogy ezért gürizik, hogy kifizesse valahogy lízinget,szvsz nem jelenti azt, hogy ez nem fáj neki."de én nem úgy látom, hogy 114.000 ezer euros autokért sorba állnának. "
Pedig de. Nagyon be vagy szűkülve szerintem, vagy nem tudom miből képezed le a világot. Rengeteg ember gazdagodott meg az elmúlt 30-40 évben, de a prémiumokat mindig is vitték. Ezeket az autókat a maguk piacán kell nézni. Soha nem tömegcikknek készültek. Ez az autó még csak nem is drága (most megint ne azt nézd, hogy mennyit keres egy átlag magyar), mert a C-class az csak a középosztály autója jobb helyeken. Utána még ott az E-Class, aztán a csúcs S-Class, nem beszélve a hiper luxus Maybach-ról. Rengeteget eladnak ezekből is, még az S-ből is, pedig az már inkább 60-70M ha rendesen fel van szerelve. -
-MarhaRépa-
tag
Pelda egyebkent rendes otszemelyes szemelyautora (nem busz): Peugeot 307 SW, 20 evvel ezelottrol. Hatul 3 ugyanakkora ules volt.

Sokuleses auto, ami nekem nagyon tetszik, es KINAI: Xpeng X9. Ezek az egyteruek nekem nagyon hianyoznak, a legutolso szerias Citroen C4 Picasso is nagyon bejott nekem.

Peugeot 307 SW az nem busz? Dehogynem, tizenkettő egy tucat egyterű az is.
-
emvy
félisten
De csak papíron.
Azt a középsőüléstrészt igazából sose szánták arra hogy ott üljön valaki. Csak biztos szarabbul lehetne eladni ha papíron is csak 4 személyes lenne.Kölcsön X-ben a 6 ülés ilyen szempontból eléggé tetszett.
Anyós elég sokat jön velünk (gyerekekkel), marad az hogy 2 autóval megyünk mindenhova.Pelda egyebkent rendes otszemelyes szemelyautora (nem busz): Peugeot 307 SW, 20 evvel ezelottrol. Hatul 3 ugyanakkora ules volt.

-
-MarhaRépa-
tag
De csak papíron.
Azt a középsőüléstrészt igazából sose szánták arra hogy ott üljön valaki. Csak biztos szarabbul lehetne eladni ha papíron is csak 4 személyes lenne.Kölcsön X-ben a 6 ülés ilyen szempontból eléggé tetszett.
Anyós elég sokat jön velünk (gyerekekkel), marad az hogy 2 autóval megyünk mindenhova.Arra szánták, hogy erős szükség esetén valakit szabályosan be lehessen ültetni. De nyilván az egész autó 4 személyesre van alakítva, az ülések, a klimatizálás, a világitas, a kapaszkodók, minden.
Az én autóm is ilyen. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtuk öten az elmúlt 8 évben. A középső biztonsági öv egy részét a tetőből kell kivarázsolni
.Akinek kell hátul 3 teljes értékű ülés, az kisbuszt vesz, aztán ennyi.
-
WiZARD
veterán
Lehet, de a fotókra nézz rá, középen az könyöktámasz fejtámlával, nem gondolta senki komolyan hogy azon ülne bárki. (persze ez vonatkozik manapság kb bármire, nem csak az adott 2 autóra)
-
Rolly
veterán
De csak papíron.
Anyós elég sokat jön velünk (gyerekekkel), marad az hogy 2 autóval megyünk mindenhova.de hátulra meg nem fér el 3 tényleg kényelmes felnőtt ülés... tehát így egy kompromisszumos van amúgy 3 lenne
-
WiZARD
veterán
Miért ne tudnál? Ezek őt személyes autók papíron. Hogy nem full kényelmes 5 személynek, az már más kérdés.
De csak papíron.
Anyós elég sokat jön velünk (gyerekekkel), marad az hogy 2 autóval megyünk mindenhova. -
-MarhaRépa-
tag
Ezzel csak az a baj, h ezekben az autókban a kellően széles hely meg is lenne hozzá, h 3 normális ülés legyen, korábban ezt meg is tudták oldani, más most is megoldja, de mintha szándékosan csinálnák.
És senki ne mondja, hogy ha 4 tagú egy család, akkor nem szokott felmerülni az igény, hogy egy nagymamát vagy havert is elvigyünk 10percnél hosszabb útra is. De hogy ezt egy ilyen új csoda Mercivel, vagy egy iX5-el sem tudod kényelmesen megtenni az szerintem vicc kategória.
Teljesen felesleges 5 teljes értékű ülés, én például biztosan nem vennék olyat. Még négy ember is ritkán megy egy autóban nálunk, 5 meg tényleg szökőévben egyszer.
-
-MarhaRépa-
tag
-
tboy93
nagyúr
Érdekes. Hol rendelte? Mert német és magyar konfigurátorban szériafelszereltség minden iX3-hoz (40eshez és 50eshez is) a 400V-os DC töltés. Az 22kW AC töltés amivel jön a V2L funkció.
összekevertem sztem az ac töltéssel, fentebb írta brumi
-
tboy93
nagyúr
[Schneider]
Ha probléma a link, akkor lehet törölni.
-
BrandonXXV
aktív tag
[Schneider]
Ha probléma a link, akkor lehet törölni. -
Kroni1
veterán
-
tboy93
nagyúr
Én most telepítettem (hobbiból) egy Beny 22 kW DLB töltőt. Meglepően masszív és szerelőbarát. Kifejezetten tetszik, hogy alapból megoldott a kábel és a töltőfej tartó. Nagyon praktikus. Alkalmazása logikus és magyarul is beszél.
Schneidert én is néztem, most dlb-vel elfogadható az ára. Július 31-ig adjak mellé a dlb-t.
Viszont a gyártóművi leírásában az van, hogy kültérre, dobozban elhelyezve sem tehető. Így ez nálam ki is zárta.Nálam otthon a garázsban egy wallbox pulsar plus van dlb-vel, de csak azért lett az, mert nagyon jó áron sikerült megcsípni és beltérre került. Annak is elég jó az alkalmazás része, de itt külön kell venni az okosmérőt is.
"Schneidert én is néztem, most dlb-vel elfogadható az ára. Július 31-ig adjak mellé a dlb-t."
Hol van ez az akció? -
Mauzes
addikt
A 3 gyerek réteghobbi.
Így van, de azért fájó, ha egy 12+ éves uncsitesót, havert, barátot/barátnőt nem tudsz pluszban beültetni a két gyereked mellé.
-
F-ECT$
titán
Akár lehetne 4 és 5 személyes verziót is csinálni belőle, csak gondolom túl sok pénz lenne ezt kifejleszteni, túl kevés plusz eladásért.
-
-MarhaRépa-
tag
-
Andras6800
senior tag
Érdekes. Hol rendelte? Mert német és magyar konfigurátorban szériafelszereltség minden iX3-hoz (40eshez és 50eshez is) a 400V-os DC töltés. Az 22kW AC töltés amivel jön a V2L funkció.
-
BrandonXXV
aktív tag
Abból indultam ki, hogy a házat 1x32A-el adták volna át, azt én kértem hogy bővítsék fel 3x16A-ra még beköltözés előtt és azóta nem volt gondunk vele. Így gondoltam hogy tisztább, ha külön-külön 3x16A-el gazdálkodik a töltő meg a ház is és nem nyúlnak egymás erőforrásához

A schneider-ről neked mi a véleményed?
Én most telepítettem (hobbiból) egy Beny 22 kW DLB töltőt. Meglepően masszív és szerelőbarát. Kifejezetten tetszik, hogy alapból megoldott a kábel és a töltőfej tartó. Nagyon praktikus. Alkalmazása logikus és magyarul is beszél.
Schneidert én is néztem, most dlb-vel elfogadható az ára. Július 31-ig adjak mellé a dlb-t.
Viszont a gyártóművi leírásában az van, hogy kültérre, dobozban elhelyezve sem tehető. Így ez nálam ki is zárta.Nálam otthon a garázsban egy wallbox pulsar plus van dlb-vel, de csak azért lett az, mert nagyon jó áron sikerült megcsípni és beltérre került. Annak is elég jó az alkalmazás része, de itt külön kell venni az okosmérőt is.
-
Kinder
senior tag
Ha már Mercit akarnék akkor ott az új C is, ami legalább nem SUV, és gondolom technológiában "ugyanaz" mint a GLC
Annak is 27m az alapára (persze ez a C400, majd lesz később gonodlom olcsóbb). Megnéztem extrákat, amiket akarnék (amik mondjuk egy Highland-ben adottak).
pl üléshűtés az +3,3 milliós extra, mert csak egyéb opciókkal együtt kérhető. Meg némi egyéb extra (keylessgo, matrix led, telefon töltő, stb), és a csúnya 18as alap felnivel, felár nélküli színnel, alap belsővel is már 34m-nál tartok.
Hogy a "DC feldézeti töltő" 280ezerért mit takar azt nem teljesen értem, illetve hogy nélküle mit tud az autó, a felár nélküli alap DC töltővel.34-ért se tudok/akarok autót venni, még ha adnak is belőle 1-2m kedvezményt. Állami támogatás gondolom még ha lesz akkor se lenne ilyen ár mellé.
emvy: standardot nem vennék, mert üléshűtést akarok és hátsó kijelzőt se bánnám, pedig a kicsi LFP akku bőven elég lenne nekem. Így Prémium LR RWD amit leginkább néznék, persze a Performance is vonz...

+az se ártana ha jönne némi árcsökkenés (amit ugye mindenki várna az erősődő forint miatt, románoknál az LR RWD nettó ára 2,8 millióval alacsonyabb mint itthon, Perf nettó ára 1,3-mal kevesebb)Performance, ha van rá keret.
SOKKAL jobb. -
madgie
titán
Nem, nem indul el. Nem is tervez vele a gyári navija. Kicsit visszás a sztori, nálam is kilőné a Mercit a "kalapból", ha abban az árkategóriában nézelődnék (mondom ezt úgy, hogy a DC töltéseim 95%-a SuC/Ionity-n meg 800V TEA oszlopokon történik).
-
biker
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
A schneider drágán ugyanúgy nem tud semmit mint a Tesla (meg mint az Obo, Schrack, Gewiss és társai töltők)
Külön 70e (ha nem akciós) a terhelés megosztóDe alapáron alaptöltőnek 2x annyi mint más
De szép nagy robosztus töltő
[link]
Mile webshopban meg elektrikstoreban szoktak lenni 30-35% akciók rá, nézegesd"De szép nagy robosztus töltő"
Ez szarkazmus akar lenni?
-
biker
nagyúr
Abból indultam ki, hogy a házat 1x32A-el adták volna át, azt én kértem hogy bővítsék fel 3x16A-ra még beköltözés előtt és azóta nem volt gondunk vele. Így gondoltam hogy tisztább, ha külön-külön 3x16A-el gazdálkodik a töltő meg a ház is és nem nyúlnak egymás erőforrásához

A schneider drágán ugyanúgy nem tud semmit mint a Tesla (meg mint az Obo, Schrack, Gewiss és társai töltők)
Külön 70e (ha nem akciós) a terhelés megosztóDe alapáron alaptöltőnek 2x annyi mint más
De szép nagy robosztus töltő
[link]
Mile webshopban meg elektrikstoreban szoktak lenni 30-35% akciók rá, nézegesd -
biker
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
-
brumi1024
veterán
-
ozzy711
őstag
-
tboy93
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
A Besen pont nem javítható, mi ugyan szét tudjuk szedni, kábelt cserélünk, de alkatrészt nem ad a gyár hozzá.
Ha a háznak tuttibiztos elég a 3x16A és kimegy 3x16A a töltőnek, akkor elég lehet egy normál, terhelés megosztó nélküli töltő is, pl
GS22ECO 146e [link]
GW22 120e [link]
Vagy egy Tesla töltő szerű Beny ECO ami már 253e [link] de ehhez lehet utólag terhelés megsztót tenniDe én eleve terhelés megosztós töltőt tennék, hátha kell több áram időnként a lakásba, miért foglalná a kapacitás felét a töltő ami az élete 90%-ban készenlétben van?
kb 250-290eFt közt már többféle ilyen is van
A Tesla töltőhöz utólag sem teszel terhelés megosztót, csak maszekolás van HA-valAbból indultam ki, hogy a házat 1x32A-el adták volna át, azt én kértem hogy bővítsék fel 3x16A-ra még beköltözés előtt és azóta nem volt gondunk vele. Így gondoltam hogy tisztább, ha külön-külön 3x16A-el gazdálkodik a töltő meg a ház is és nem nyúlnak egymás erőforrásához

-
Kroni1
veterán
Az új elektromos GLC ott van a szeren!
Feketében még sokkal jobb...Alig várom, hogy érkezzenek az 1 éves darabok a németeknél.
Félelmetes, hogy ekkora autókból, mint a GLC és a Neue Klasse iX5, a németeknek sikerült kihozni gyakorlatilag egy 4 személyes SUV-ot.

Az 5 fős családok meg vegyenek kisbuszt, valami kínait/koreait, vagy Model X-et.
-
-MarhaRépa-
tag
Most persze vitatkozhatunk(feleslegesen) ,:
-de én nem úgy látom, hogy 114.000 ezer euros autokért sorba állnának. (nyílván most van újdonság,és ezért van várólista) de a nagy tömegek nem ilyet vásárolnak, ez már a világon mindenhol nagy pénz autóra.
-Németországban szerinted minden egyre jobb, én ezt sem így látom, szerintem prolisodnak jócskán, ez nem a gazdagság felé mutat.
-Ahogy úgy olvastam az autók átlagéletkora ott is növekszik, ez sem a jólét jele.
-A kelet európaiakra volt jellemző, hogy erőn felül vásároltak, ez már a németekre! is egyre inkább.
-Az hogy ezért gürizik, hogy kifizesse valahogy lízinget,szvsz nem jelenti azt, hogy ez nem fáj neki.Nézd, a Merci meg a BMW elad globálisan évente durván négymillió autót. Ebből a 100e euró feletti autók aránya durván 10 es 20% között lehet valahol, azaz alsó hangon négyszázezer évente.
Hogy mi van Németországban arról egy szót sem szóltam, ha érdekel a véleményem, akkor kérdezd meg.
Mellesleg Németországban is eladnak ketten olyan félmillió autót évente, és ott a drágább modellek aránya magasabb, valahol 50 és 100ezer között lehet a 100e eurós autók aránya.
De ez csak magyar szemmel drága, egy ilyen autó havi lízingje 1200-1500 euró között van, ezt egy pár százezer eurós éves forgalmú kisvállalkozás is kitermeli.
-
mjani1172
addikt
Valahogy mégis tömegével adnak el ilyen drága autókat.
Lehet mégis van elég ember aki meg tudja fizetni.
(Ezek nagy részét amúgy is cégre veszik)Most persze vitatkozhatunk(feleslegesen) ,:
-Az hogy ezért gürizik, hogy kifizesse valahogy lízinget,szvsz nem jelenti azt, hogy ez nem fáj neki. -
-MarhaRépa-
tag
-
mjani1172
addikt
-
biker
nagyúr
"Hogy a "DC feldézeti töltő" 280ezerért mit takar azt nem teljesen értem, "
Az a 400V-os töltést takarja. Ezek 800V-osak, alapból nem tud 400V-os töltőn tölteni, de lehet hozzá kérni. Németeknél ez nem gond, de ide tuti csak olyat vennék, amiben az benne van. Egyébként igen, a sedan verzió is teljesen jó. Ülésfűtést szerintem lehet külön kérni, csak nem mindegy, melyik kárpittal. Pl. a szellőztetést az Alcantarás kárpittal nem tudod kérni, mert az nem perforálható. Ahhoz minimum a műbőr kell. A 3milliós exrta az az egyik komplett AMG csomag, de azzal már rengeteg más dolog is jön. Mielőtt még valaki azt hinné tévesen, hogy egy ülésfűtés kerül ennyibe Mercedesnél.
"Ezek 800V-osak, alapból nem tud 400V-os töltőn tölteni, de lehet hozzá kérni."
pofám leszakad, ha igaz, ezrével vannak régi 440V-os töltők nem csak itthon...
-
biker
nagyúr
Sziasztok!
Töltő témában fordulok hozzátok. Model Y 2023 AWD -hez szeretnék fali töltőt. A telekre 3x32A fog bejönni (folyamatban a bővítés), ez meg lesz osztva a ház és az autóbeálló között, 3x16A megy majd a töltőhöz. A töltő fedetlen helyen lesz, nap, eső, szél, hó, jég, érni fogja.
Tesla wall chargert akartam venni, most ültem le megrendelni, erre elfogyott
216e Ft-ért szerintem kurva jó deal lett volna, de mindegy.Mit javasoltok ami nem sokkal drágább, 6-7M kábel van, van alkalmazás hozzá amiben nyomon lehet követni a töltéseket stb? Ill. az sem árt ha megbízható, javítható a töltő.
Besen-t javasolta a főnököm, de itt nem ovlastam róla túl sok jót. Schneider amit ismerős villanyszerelő javasolt, azt nem tudom milyen.
A Besen pont nem javítható, mi ugyan szét tudjuk szedni, kábelt cserélünk, de alkatrészt nem ad a gyár hozzá.
Ha a háznak tuttibiztos elég a 3x16A és kimegy 3x16A a töltőnek, akkor elég lehet egy normál, terhelés megosztó nélküli töltő is, pl
GS22ECO 146e [link]
GW22 120e [link]
Vagy egy Tesla töltő szerű Beny ECO ami már 253e [link] de ehhez lehet utólag terhelés megsztót tenniDe én eleve terhelés megosztós töltőt tennék, hátha kell több áram időnként a lakásba, miért foglalná a kapacitás felét a töltő ami az élete 90%-ban készenlétben van?
kb 250-290eFt közt már többféle ilyen is van
A Tesla töltőhöz utólag sem teszel terhelés megosztót, csak maszekolás van HA-val -
WiZARD
veterán
"Hogy a "DC feldézeti töltő" 280ezerért mit takar azt nem teljesen értem, "
Az a 400V-os töltést takarja. Ezek 800V-osak, alapból nem tud 400V-os töltőn tölteni, de lehet hozzá kérni. Németeknél ez nem gond, de ide tuti csak olyat vennék, amiben az benne van. Egyébként igen, a sedan verzió is teljesen jó. Ülésfűtést szerintem lehet külön kérni, csak nem mindegy, melyik kárpittal. Pl. a szellőztetést az Alcantarás kárpittal nem tudod kérni, mert az nem perforálható. Ahhoz minimum a műbőr kell. A 3milliós exrta az az egyik komplett AMG csomag, de azzal már rengeteg más dolog is jön. Mielőtt még valaki azt hinné tévesen, hogy egy ülésfűtés kerül ennyibe Mercedesnél.
üléshűtést írtam
önmagában azt 393 700 forintnak írja, csak kell hozzá rakás más, ami nélkül nem lehet bepipálni...
De most nézem, ha fapadról indulok és nincs bent a premium plus csomag, akkor 7,76 millió-t rak hozzá a szellőztetéshez

-
-MarhaRépa-
tag
Feketében még sokkal jobb...Alig várom, hogy érkezzenek az 1 éves darabok a németeknél.
Műszakilag biztos szuper, de ettől a belsőtől kifolyt a szemem. A Mercedes barokk kifejezés le sem írja ezt a giccsparádét.
-
tboy93
nagyúr
Sziasztok!
Töltő témában fordulok hozzátok. Model Y 2023 AWD -hez szeretnék fali töltőt. A telekre 3x32A fog bejönni (folyamatban a bővítés), ez meg lesz osztva a ház és az autóbeálló között, 3x16A megy majd a töltőhöz. A töltő fedetlen helyen lesz, nap, eső, szél, hó, jég, érni fogja.
Tesla wall chargert akartam venni, most ültem le megrendelni, erre elfogyott
216e Ft-ért szerintem kurva jó deal lett volna, de mindegy.Mit javasoltok ami nem sokkal drágább, 6-7M kábel van, van alkalmazás hozzá amiben nyomon lehet követni a töltéseket stb? Ill. az sem árt ha megbízható, javítható a töltő.
Besen-t javasolta a főnököm, de itt nem ovlastam róla túl sok jót. Schneider amit ismerős villanyszerelő javasolt, azt nem tudom milyen.
-
kcsa
veterán
-
Vesa
veterán
Ha már Mercit akarnék akkor ott az új C is, ami legalább nem SUV, és gondolom technológiában "ugyanaz" mint a GLC
Annak is 27m az alapára (persze ez a C400, majd lesz később gonodlom olcsóbb). Megnéztem extrákat, amiket akarnék (amik mondjuk egy Highland-ben adottak).
pl üléshűtés az +3,3 milliós extra, mert csak egyéb opciókkal együtt kérhető. Meg némi egyéb extra (keylessgo, matrix led, telefon töltő, stb), és a csúnya 18as alap felnivel, felár nélküli színnel, alap belsővel is már 34m-nál tartok.
Hogy a "DC feldézeti töltő" 280ezerért mit takar azt nem teljesen értem, illetve hogy nélküle mit tud az autó, a felár nélküli alap DC töltővel.34-ért se tudok/akarok autót venni, még ha adnak is belőle 1-2m kedvezményt. Állami támogatás gondolom még ha lesz akkor se lenne ilyen ár mellé.
emvy: standardot nem vennék, mert üléshűtést akarok és hátsó kijelzőt se bánnám, pedig a kicsi LFP akku bőven elég lenne nekem. Így Prémium LR RWD amit leginkább néznék, persze a Performance is vonz...

+az se ártana ha jönne némi árcsökkenés (amit ugye mindenki várna az erősődő forint miatt, románoknál az LR RWD nettó ára 2,8 millióval alacsonyabb mint itthon, Perf nettó ára 1,3-mal kevesebb)"Hogy a "DC feldézeti töltő" 280ezerért mit takar azt nem teljesen értem, "
-
WiZARD
veterán
Nem 40, hanem 26 az induló ára. Persze extrázni a csillagos égig lehet. De a 40-ben már a légrugótól kezdve az összkeréken és HUD-on át, a hátsó kerék kormányzásig minden van, és az már a nagyobb akkus. Nekem elég lenne ebből egy hátsó kerekes verzió a kisebb akkuval, légrugó és HUD az mondjuk pont kelleni fog, de a hátsókerék kormányzás teljesen felesleges. 1 évesen ezek eldobnak 30k EUR-t az új árukból, a mostani autóm is 33M a konfigurátorban, én meg 20 körül vettem 1 évesen. 20-ból ez is meglesz 6-7k km-el, és a németeknél filléres a 3 év extra garancia is (1000EUR volt a kocsimra, ami vicc ár).

+az se ártana ha jönne némi árcsökkenés (amit ugye mindenki várna az erősődő forint miatt, románoknál az LR RWD nettó ára 2,8 millióval alacsonyabb mint itthon, Perf nettó ára 1,3-mal kevesebb) -
Vesa
veterán
-
emvy
félisten
Támogatás nem emiatt érdekel. SUV-ot továbbra se vennék, főleg nem 40ért.
M3 lízing novemberben jár le. Igazából egyedül vmi Highland aminek van bármi realitása és mozgatja a fantáziám, de csak ha valami nagyon jó konstrukciót össze lehet hozni (támogatás, kavosz lízing, stb). Ha nem akkor meg marad ami van.Ja, nyilvan gondolom a Premium erdekel, de a 4M-s tamogatassal egy Standard M3 az netto 9 milliora jon ki cegesen... szoval az mar tenyleg rohejesen jo ar.
Mondjuk nekem az uj kedvencem a Standard Y, feketeben, 18"-as kerekekkel
, igazi utilitarianus auto, oriasi csomagter, oriasi belter, szoftver ugyanugy kurvajo -- ezek az ajanlatok tesznek jot az EV piacnak. -
Vesa
veterán
M3 lízing novemberben jár le. Igazából egyedül vmi Highland aminek van bármi realitása és mozgatja a fantáziám, de csak ha valami nagyon jó konstrukciót össze lehet hozni (támogatás, kavosz lízing, stb). Ha nem akkor meg marad ami van.Nem 40, hanem 26 az induló ára. Persze extrázni a csillagos égig lehet. De a 40-ben már a légrugótól kezdve az összkeréken és HUD-on át, a hátsó kerék kormányzásig minden van, és az már a nagyobb akkus. Nekem elég lenne ebből egy hátsó kerekes verzió a kisebb akkuval, légrugó és HUD az mondjuk pont kelleni fog, de a hátsókerék kormányzás teljesen felesleges. 1 évesen ezek eldobnak 30k EUR-t az új árukból, a mostani autóm is 33M a konfigurátorban, én meg 20 körül vettem 1 évesen. 20-ból ez is meglesz 6-7k km-el, és a németeknél filléres a 3 év extra garancia is (1000EUR volt a kocsimra, ami vicc ár).
-
WiZARD
veterán
M3 lízing novemberben jár le. Igazából egyedül vmi Highland aminek van bármi realitása és mozgatja a fantáziám, de csak ha valami nagyon jó konstrukciót össze lehet hozni (támogatás, kavosz lízing, stb). Ha nem akkor meg marad ami van. -
emvy
félisten
Nekem is tetszik, mondjuk a 40 millio az (nekem) mar fajdalmas a videon lathato felszereltsegre. A kijelzo nekem talan tul nagy.
Mondjuk tovabbra sem hiszem, hogy ezek megmentik majd oket.
-
WiZARD
veterán
Nem vagyok suv rajongó, de ez tetszik.
Nem bánnám ha őszre lenne valami a napokban bedobott elektromos autó támogatásból.
-
Vesa
veterán
-
biker
nagyúr
-
kcsa
veterán
ha taxi, akkor gyanítom Enyaq volt. De elvileg ilyenkor le is kellene hogy tiltsa a töltést, szóval ott valami árulás volt

-
Kinder
senior tag
-
V.T.
aktív tag
1. Nem csak a konkrét esetről szólt. Sőt.
2.Nem biztos, hogy elrontották,előfordulhat, hogy véletlenül valami szétjött, szétrázódott, elmozdult, akár a szereléstől, akár tőle független. Mert (ahogy ismerlek te úgysem fogod elhinni) romlott már el úgy bármi! hogy nem volt előtte szervízben.
3.Ne fogadd meg.Menj továbbra is úgy oda bárkihez, "hogy már mindenhol voltam és hozzátok jöttem utőljára" Ha kereskedőként ezt nem érted, az szvsz. nem nekem gond.!Nem részletezem tovább. Jó tanács volt, de nem akarok vitát, belátom hibáztam. Ha van moderátor
inkább törölje ki legyen szíves a kérdéses hozzászólásomat.Nem akartam ezzel feszültséget kelteni. Köszönöm hogy foglalkoztatok a bajommal.
kozben kiolvastam a hibakódot és bedobtam az AI-nak is
Arra jutott hogy:
A P0C17 hibakód miatt a Motor Control Module nem tudja meghatározni a hajtómotor tengelyének pozícióját → a jármű korlátozott üzemmódba lép → az ADAS funkciók automatikusan kikapcsolnak.
valoszinuleg újra kell Kalibrálni a szenzorokat az megoldja a problémát. Ha nem akkor meg valamilyen kábelt kell cserélni. De a hibakód kitörlése után egyből vissza is dobja a hibakódokat. -
emvy
félisten
-
Rolly
veterán
ötletem sincs... gondolo a Skoda mérnökei a hűtést nem úgy tervezték, hogy nyitott legyen a teteje ... hogy valójában a nagy melegben segít-e vagy sem nem tudom
-
hunspikey
őstag
Tegnap voltam Ionity-n tölteni és volt mellettem egy skoda taxi. Valami SUV volt én nem ismerem fel őket. Az tűnt fel, hogy nyitott gépház tetővel töltött. Ezt miért csinálta?
-
mjani1172
addikt
Ok,engedjük el a témát.

-
biker
nagyúr
2.Nem biztos, hogy elrontották,előfordulhat, hogy véletlenül valami szétjött, szétrázódott, elmozdult, akár a szereléstől, akár tőle független. Mert (ahogy ismerlek te úgysem fogod elhinni) romlott már el úgy bármi! hogy nem volt előtte szervízben.
3.Ne fogadd meg.Menj továbbra is úgy oda bárkihez, "hogy már mindenhol voltam és hozzátok jöttem utőljára" Ha kereskedőként ezt nem érted, az szvsz. nem nekem gond.!Nem részletezem tovább. Jó tanács volt, de nem akarok vitát, belátom hibáztam. Ha van moderátor
inkább törölje ki legyen szíves a kérdéses hozzászólásomat.1: szervizbe ment, nem kereskedőhöz
2: igen, ha átvered a szervizest, hogy "egyszercsak ilyen lett" és a negyedik órában derül ki, hogy szervizben járt és nem dugták össze, vagy nem tanították fel, az fájni fog, pénzben kifejezhetően fájni fog
3: nem kell megsértődni, és kitekerni a tartalmat, nem létező dolgokat állítani mint pl "Mert (ahogy ismerlek te úgysem fogod elhinni) romlott már el úgy bármi! hogy nem volt előtte szervízben." mert egyrészt nem ismersz, sosem beszéltünk még, élőben, nem találkoztunk, másrészt nem állítottam ilyet, még csak nem is sugalltam ilyet.
Mint ahogy a kolléga sem "mindenhol járt már" hanem EGY szervizben járt az autó, ami után lett temérdek hibajele, és korrektül elmondta a másik szervizben, hogy ez történt, és ellenvéleményt szeretne kérni
De biztos megérte megsértődni és vagdalkozni ilyenekkel válaszul.
Érdekes, az orvosoknál teljesen megszokott és érthető egy beavatkozásnál ellenvéleményt kérni, de szerelőnél nem? -
mjani1172
addikt
Jó tanács: ne adj jó tanácsot, ha rossz!
A legtöbb szerelő ha elkezdi bontani és észreveszi, hogy már volt egy vagy több próbálkozás, akkor összerakja és és visszaadja a rossz cuccot. Én is ilyen vagyok.
Aki előtte eltitkolja az eseményeket, attól egyenesen várható, hogy miután visszakapja, nekem fog jönni olyan hibákkal, amikről nem is tudtunk előtte, nem is releváns, de rajtunk akarja majd behajtani.De azt is mondhatnám, szerinted hogy a 🌳szomba tudja elmondani azt, hogy a javítás után elromlott az asszisztens rendszer, úgy, hogy nem mondja el, javításon volt?
inkább törölje ki legyen szíves a kérdéses hozzászólásomat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
26000 - 25901
26313 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Van képe hozzá: LG UltraGear 52G930B monitor tesztje
- Xbox Series X|S
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Revolut
- PR-Telecom
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Új Samsung Galaxy telefonok és órák érkeztek, itt vannak a magyar áraik
- Metal topik
- További aktív témák...
- Legmagasabb felvásárlási árak Xbox Series S/X és PS5 konzolokra!
- Több darab MacBook Pro 16" M1 16 GB RAM/512 GB SSD - 27% Áfás
- HP 250R G10 - 15,6"FHD IPS - Core 5 120U - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 3 év garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar

216e Ft-ért szerintem kurva jó deal lett volna, de mindegy.