- A Panther Lake a Blackwellel kel frigyre a System76 legújabb, linuxos noteszében
- Minden földi jóval ellátott OLED monitorpárral bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- A ChatGPT-t és Claude-ot is ki kell szolgálja az Android 2027-től
- Itt a nagy hőmérsékletpara, ami a VGA-gyártókat is összezavarja
-
25800 - 25701
26210 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
Pontosan leírtam hogy miben hazudtál, nem kell terelni.
Egyébként meg azt sem írtam hogy minden kínai autó ronda. Azt irtam, hogy én még szépet nem láttam. Próbálj már meg kijönni ebből az egybites világértelmezésből.
A ferde tablet meg nekem tetszik. Ültem benne, nyomogattam, nekem összeáll a dizájn. Neked nem tetszik, oké, te dolgod. Pont annyit ér a véleményed, mint az enyém.
Amúgy ez a ferde tablet a használhatósag tekintetében mit jelent? Ad, elvesz, semleges?
-
-MarhaRépa-
tag
Pontosan leírtam hogy miben hazudtál, nem kell terelni.
Egyébként meg azt sem írtam hogy minden kínai autó ronda. Azt irtam, hogy én még szépet nem láttam. Próbálj már meg kijönni ebből az egybites világértelmezésből.
A ferde tablet meg nekem tetszik. Ültem benne, nyomogattam, nekem összeáll a dizájn. Neked nem tetszik, oké, te dolgod. Pont annyit ér a véleményed, mint az enyém.
-
biker
nagyúr
Csak hát megint nem én hoztam fel a BMW-t. Arról én nem tehetek, hogy néhány embernek kőkeményen be van akadva.
A kínaiakról meg a Tesláról alkotott szubjektív véleményem meg pont ugyanúgy legitim mint a tiéd.
Viseld el, hogy más másképp látja a világot.
"a BMW az bármit csinál korszakalkotó, felemelő, előremutató, és szabványt mutat mindenkinek."
Természetesen soha nem mondtam még csak hasonlót sem, úgyhogy a hazudozást nyugodtan abbahagyhatod.
Rendben
Valótlanul állítottam hogy minden kínai autó ronda szerinted, és mindegyikben egy tablet van középen ami baj, és a BMW-ben nagyon jó kijelző középen (ja mert ferde, ok)
Elnézést hogy megint hazudtamLapozzunk
-
-MarhaRépa-
tag
3270x hallottuk, erre reflektáltam, hogy mindennapi bmw imádatunk megvolt
De annak nem az az ellentéte hogy "akkor a bmw-t csak fikázni lehet" csak már unalamas, hogy minden tesla szar, minden kínai EV szar, mindenkor csak a BMW az bármit csinál korszakalkotó, felemelő, előremutató, és szabványt mutat mindenkinek.a két skála közt van 100 fokozat, amit képtelen vagy alkalmazni, ez a véleményem
Csak hát megint nem én hoztam fel a BMW-t. Arról én nem tehetek, hogy néhány embernek kőkeményen be van akadva.
A kínaiakról meg a Tesláról alkotott szubjektív véleményem meg pont ugyanúgy legitim mint a tiéd.
Viseld el, hogy más másképp látja a világot.
"a BMW az bármit csinál korszakalkotó, felemelő, előremutató, és szabványt mutat mindenkinek."
Természetesen soha nem mondtam még csak hasonlót sem, úgyhogy a hazudozást nyugodtan abbahagyhatod.
-
biker
nagyúr
Nem vagyok a ló túloldalán. Van egy véleményem a világról, amihez pont annyi jogom van, mint neked.
3270x hallottuk, erre reflektáltam, hogy mindennapi bmw imádatunk megvolt
De annak nem az az ellentéte hogy "akkor a bmw-t csak fikázni lehet" csak már unalamas, hogy minden tesla szar, minden kínai EV szar, mindenkor csak a BMW az bármit csinál korszakalkotó, felemelő, előremutató, és szabványt mutat mindenkinek.a két skála közt van 100 fokozat, amit képtelen vagy alkalmazni, ez a véleményem
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
Elemental
addikt
Nyilván a BMW-t csak fikázni lehet.
Még szerencse, hogy vannak itt ilyen gáláns hőstevök, akik megvédik.
-
biker
nagyúr
Nyilván a BMW-t csak fikázni lehet.
majd szólj ha a ló túloldaláról visszajöttél
Mert most oda pozícionáltad magad ezzel -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
-
biker
nagyúr
E heti éljen a béemwénket add meg nekünk urammmmmmmm
csaka bajorautógyártássssss
aammmmeennnnnnnn -
Gergőke88
addikt
A BMWre mindig jellemző volt a széttartó dizájn a modellpalettán, legalábbis az utolsó 30 évben így volt. És soha nem féltek az első látásra fura megoldásoktól sem, ami aztán vagy működött vagy nem. Az első X3 például egy rettenetes bakancs volt, de az E65-től is csuklott az ember. Úgyhogy ilyen tekintetben csak folytatják a hagyományokat.
Az iX3 nem rossz, de megértem ha valakinek nem tetszik. A belseje viszont nagyon jó szerintem, különösen a ferde tablet és a függőleges küllős kormány, nyilván a panoráma kijelző meg egy másik liga.
Az i3 nekem tetszik kívülről is, bár utcán nem láttam még álcázás nélkül, csak a bemutatón, az meg csalóka.De ez a vonal lesz, többé kevésbé minden típuson, úgyhogy látjuk majd eleget.
Igen a ferde tablet hatalmas innováció.
-
-MarhaRépa-
tag
A külső ízlés dolga. Én nagy BMW-s voltam sokáig, volt 2db 7er, 5er, 3er, apámnak most is 5er van. De az új NK vonaltól forog a gyomrom. A kínai sem mind "szép", de legalább van pár érdekesebb forma. Néha az az érzésem, hogy a német gyártók csupa woke geek-et alkalmaznak, akik attól érzik különlegesnek magukat, hogy teljesen elmeháborodott megoldásokat alkalmaznak, mint pl. az oldalba rúgott tablet, ami nem is illik az autóba. Abban viszont igazad van, hogy a legtöbb kínai egyforma belül, de én nem erre értettem hanem az anyaghasználatra. A 20milliós kínai atókban olyan anyagok vannak, mint a német 40milliósban. Az más kérdés, hogy ahogy mondod, a kínai szoftver rossz, a vezetéstámogatók nem érnek semmit vagy maximum jó 6-8évvel korábbi szinten mozognak, egy BMW/Mercedes körökkel jobb ebben és futóműben is, és a korrózióvédelem sem az erősségük. Nagyon úgy tűnik, hogy a fém öntési képességük is messze elmarad még a nyugati minőségtől. De amit a németek újabban design ügyben tolnak, az nekem sem a barátom. Talán még a GLC EV kivétel, de a hátát annak is szoknom kell. Az új Mercedes GT egy vicc lett, de az NK i3 EV és az IX3 se tetszik (talán a most bemutatott M verzió az egyetlen kivétel). De nyilván, ez ízlés dolga. Nekem ezek már nem BMW-k. Most is a 2025-ös 530e-t nézegetem, annak még BMW formája van.
A BMWre mindig jellemző volt a széttartó dizájn a modellpalettán, legalábbis az utolsó 30 évben így volt. És soha nem féltek az első látásra fura megoldásoktól sem, ami aztán vagy működött vagy nem. Az első X3 például egy rettenetes bakancs volt, de az E65-től is csuklott az ember. Úgyhogy ilyen tekintetben csak folytatják a hagyományokat.
Az iX3 nem rossz, de megértem ha valakinek nem tetszik. A belseje viszont nagyon jó szerintem, különösen a ferde tablet és a függőleges küllős kormány, nyilván a panoráma kijelző meg egy másik liga.
Az i3 nekem tetszik kívülről is, bár utcán nem láttam még álcázás nélkül, csak a bemutatón, az meg csalóka.De ez a vonal lesz, többé kevésbé minden típuson, úgyhogy látjuk majd eleget.
-
Vesa
veterán
Szép külső dizájn? Hát én még szép kínai autót nem láttam. Belül meg tényleg mindegyik tök egyforma. Középen nagy tablet, kormány mögött kis tablet.
Szoftver csapnivaló mindegyikben, talán az a leggyengébb pontjuk. A "China Speed" fejlesztésben pusztán annyit jelent, hogy félkész autókat dobnak piacra.A külső ízlés dolga. Én nagy BMW-s voltam sokáig, volt 2db 7er, 5er, 3er, apámnak most is 5er van. De az új NK vonaltól forog a gyomrom. A kínai sem mind "szép", de legalább van pár érdekesebb forma. Néha az az érzésem, hogy a német gyártók csupa woke geek-et alkalmaznak, akik attól érzik különlegesnek magukat, hogy teljesen elmeháborodott megoldásokat alkalmaznak, mint pl. az oldalba rúgott tablet, ami nem is illik az autóba. Abban viszont igazad van, hogy a legtöbb kínai egyforma belül, de én nem erre értettem hanem az anyaghasználatra. A 20milliós kínai atókban olyan anyagok vannak, mint a német 40milliósban. Az más kérdés, hogy ahogy mondod, a kínai szoftver rossz, a vezetéstámogatók nem érnek semmit vagy maximum jó 6-8évvel korábbi szinten mozognak, egy BMW/Mercedes körökkel jobb ebben és futóműben is, és a korrózióvédelem sem az erősségük. Nagyon úgy tűnik, hogy a fém öntési képességük is messze elmarad még a nyugati minőségtől. De amit a németek újabban design ügyben tolnak, az nekem sem a barátom. Talán még a GLC EV kivétel, de a hátát annak is szoknom kell. Az új Mercedes GT egy vicc lett, de az NK i3 EV és az IX3 se tetszik (talán a most bemutatott M verzió az egyetlen kivétel). De nyilván, ez ízlés dolga. Nekem ezek már nem BMW-k. Most is a 2025-ös 530e-t nézegetem, annak még BMW formája van.
-
F-ECT$
titán
Aki még gerjed a kínaira... miközben lassan mindenki leáll a kombikkal, a Geely kihozott egy újat.
Nem is nézne ki rosszul, csakhát az "anyag" ami a festék meg a szép, látható anyagok alatt van...
Szerintem van helye a kombiknak, főleg az EV vonalon, ahol számít a fogyasztás. Egy SUV mindig is többet fog enni. De persze ha elég nagy az akku és elég gyors a töltés, akkor ez kevésbé lesz fontos és akkor győz a kényelem, a magasabb üléspozíció és a több tér benn.
-
-MarhaRépa-
tag
Ez a Zeekr se rossz, nekem is jobban tetszenek mint a német autók mostanában, de a német prémiumok minősége, főleg a műszaki minősége, messze felette van még mindig ezeknek.
Nekem mindig olyan érzésem van a kínai autókkal, hogy becsomagolják egy csodás külsőbe (szép külső design, felső kategóriát idéző belső terek az olcsóbb autókban is), és mindenféle csodás ígéret, de ami a csomagolás alatt van, az igencsak messze van még mindig a nyugati prémium szegmens képességeitől.Szép külső dizájn? Hát én még szép kínai autót nem láttam. Belül meg tényleg mindegyik tök egyforma. Középen nagy tablet, kormány mögött kis tablet.
Szoftver csapnivaló mindegyikben, talán az a leggyengébb pontjuk. A "China Speed" fejlesztésben pusztán annyit jelent, hogy félkész autókat dobnak piacra. -
Vesa
veterán
Nem rossz. Elfogadnám.
Ez a Zeekr se rossz, nekem is jobban tetszenek mint a német autók mostanában, de a német prémiumok minősége, főleg a műszaki minősége, messze felette van még mindig ezeknek.
Nekem mindig olyan érzésem van a kínai autókkal, hogy becsomagolják egy csodás külsőbe (szép külső design, felső kategóriát idéző belső terek az olcsóbb autókban is), és mindenféle csodás ígéret, de ami a csomagolás alatt van, az igencsak messze van még mindig a nyugati prémium szegmens képességeitől. -
passatgt
aktív tag
Jópofa, csak kamu hír. Vagyis erős ferdítés: "Galliera and Ferrari had decided to part ways at the beginning of this year, agreeing that he would stay on for the important EV launch."
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
A BMW-k semennyire sem kínaiak, semmi közük a jelenleg egyeduralkodó kínai dizájnhoz.
Hogy neked tetszik vagy nem, az nyilván szíved joga. -
emvy
félisten
-
Gergőke88
addikt
Tipikus kínai, bármilyen márkajelzés lehetne rajta.
Tipikus kínai megjegyzésed találó lehet a jelenkori BMWkre is. Ritka undorító modelleket “dobtok” piacra. Mondjuk az IX-et nehéz lesz uberelni.
-
-MarhaRépa-
tag
Aki még gerjed a kínaira... miközben lassan mindenki leáll a kombikkal, a Geely kihozott egy újat.
Nem is nézne ki rosszul, csakhát az "anyag" ami a festék meg a szép, látható anyagok alatt van...
Tipikus kínai, bármilyen márkajelzés lehetne rajta.
-
FIREBLADE78
addikt
Nem rossz. Elfogadnám.
-
Vesa
veterán
-
szebe
addikt
Az időzítés minimum érdekes, de azért csak eladták már a '27-es darabszámot is, illetve a részvények is visszamásztak a bemutató előtti szintre.
Szvsz nem igazán hatotta meg őket az internet véleménye. -
biker
nagyúr
-
Kinder
senior tag
Ferrari Luce
Ki is rúgták a marketingigazgatót, mert eléggé rosszul vezette be a Luce-t.
A Ferrari szerint a volt igazgató csak új fejezetet kezd a karrierében, és nem a Luce miatt távozik.....
Természetesen.
-
fo_di
őstag
-
FIREBLADE78
addikt
Mondjuk egy hibrid toyotaval ezt nehez nem igy csinalni.
-
biker
nagyúr
Köszi, ránézek.
Schneider Easy9 Pro kombi ávk is jó lehet, vagy a Shrack menjen inkább, ha már lehet vàlasztani?!
Túlfesz levezetőből a 3 fázisú Traconosat néztem, ami 2 modul széles, az teljesíti amit kell, ugye?ha nem Zoé akkor lehet schneider is, de annak más a sorolósín magassága
igen a 3+1 T2+T3 Tracon jó -
BrandonXXV
aktív tag
Köszi, ránézek.
Schneider Easy9 Pro kombi ávk is jó lehet, vagy a Shrack menjen inkább, ha már lehet vàlasztani?!
Túlfesz levezetőből a 3 fázisú Traconosat néztem, ami 2 modul széles, az teljesíti amit kell, ugye? -
biker
nagyúr
Melyik kombi fi-relé vált be nektek?
Teljesen kültéri használatra, éri nap és az időjárás egyéb viszontagságai, melyik töltőtök a jobb választás a GS22PV, vagy a Beny?!Schrack A tip kombi fi, nekünk ez vált be
a beny nagyobb testje talán több meleget bír, de egyikkel se szokott gond lenni
Beny +1 év gari amugy -
BrandonXXV
aktív tag
5m-re 133eFt kb reális (ez a 133e csomag ár, max 5m kábelezés), mi másik cég vagyunk, 70e AAM a telepítés kiszállással, 30+fa a kombi fi relé, és 25+fa a túlfesz levezető, de tudtommal ott ennyiért csak a FI relét kapod kismegszakítóval, a "minden kötelező" nem tartalmazza a túlfeszültség védelmet.
Ez a GS22PV sokal olcsóbb, és terhelés megosztós mint a wallbox, mert ahhoz még 70e a terhelés megosztó

Melyik kombi fi-relé vált be nektek?
Teljesen kültéri használatra, éri nap és az időjárás egyéb viszontagságai, melyik töltőtök a jobb választás a GS22PV, vagy a Beny?! -
biker
nagyúr
Ti melyik fali töltő márkát ajánljátok, vagy melyik magyar céget, amelyik telepítést is vállal?
A Cupra Born-hoz, 3 fázis mellé esetleg ez: Wallbox Pulsar Plus? A szerelés +133. Ennél olcsóbban hogyan lehetne megoldani, ami még nem tróger megoldás? Úgyis az autóból szabályoznám, hogy az hogyan és mikor töltsön. De mondjátok, ha van olyan funkció, ami kötelező egy ilyennél (beltér).
5m-re 133eFt kb reális (ez a 133e csomag ár, max 5m kábelezés), mi másik cég vagyunk, 70e AAM a telepítés kiszállással, 30+fa a kombi fi relé, és 25+fa a túlfesz levezető, de tudtommal ott ennyiért csak a FI relét kapod kismegszakítóval, a "minden kötelező" nem tartalmazza a túlfeszültség védelmet.
Ez a GS22PV sokal olcsóbb, és terhelés megosztós mint a wallbox, mert ahhoz még 70e a terhelés megosztó

-
GhostRelay
kezdő
Ti melyik fali töltő márkát ajánljátok, vagy melyik magyar céget, amelyik telepítést is vállal?
A Cupra Born-hoz, 3 fázis mellé esetleg ez: Wallbox Pulsar Plus? A szerelés +133. Ennél olcsóbban hogyan lehetne megoldani, ami még nem tróger megoldás? Úgyis az autóból szabályoznám, hogy az hogyan és mikor töltsön. De mondjátok, ha van olyan funkció, ami kötelező egy ilyennél (beltér).
-
biga
őstag
A kint felejtett tablara a megoldas, hogy a felelösön szamon legyen kérve, ha kint felejti. De ez nem valtoztat azon, hogy a tablafelismerés megy-e rendesen vagy nem. Azt neked sem kell tudnod (vagy értened), hogy egy tabla miért van ott: van valodi forgalmi oka vagy kint lett felejtve. A feloldast ma is megoldja térképadatbazisbol. Itt ugye az a baj, hogy ehhez friss térkép kell mindig. Ez meg szolgaltatas, amit - végül is jogosan - nem feltétlenül vallalnanank magukra az autogyartok mondjuk 20 éven keresztül/modell, plane ingyen.
Az ötlet ettöl még jo, talan egyszer a technologia is felnö a feladathoz. -
chungey9
tag
-
biga
őstag
És ez nem is Toyota vagy egyéb tipus függvénye.
Én kínosan ügyelek hogy ne menjek gyorsabban a szabályosnál, de azért előfordul velem is hogy elbambulok egy hosszabb úton, és nem veszek vissza, pl. az osztrák autópalyán ahol folyamatosan váltják egymást a 130as és 100as táblák.
Olyan is volt, hogy kamionok, és teherautók garmadája pont kitakarta az összes táblát, csak a Navi miatt láttam h lassitani kell.
Meg olyan is, hogy károsanyag koncentráció miatt a 100as tábla vonalában ki volt vetítve fent, hogy az eredeti csak 80-al szabad menni. Na ebbe bele lehet futni ha az ember inkább a kocsi Navijának és a Waze-nak hisz.
Nyilván megszokott útvonalon nem nagy ügy odafigyelni, de ha kicsit fáradtabb az ember egy melósabb nap után, azért itt is be lehet nézni egy frissen kitett 30as táblát, stb.
Na ezért lenne jo ötlet az automatikus sebességhatarolas, amit az EU szeretne kötelezni, csak hat a technologia megbizhatosaga még nincs a top-on...
-
Tsebacsi
nagyúr
Uraim, megfejtettem a telefonos klimatizálási problémámat.
Befostok: jött ugye az új funkció : parkolójegy vásárlás.
Na most az tűnt fel hogy időnként pár másodpercre kiírja hogy nem tudott jegyet venni.
Kiderült hogy amíg nem adok meg fizetési módot addig nem nyugszik. Amint kapott egy kártyát és tudott 1 eurót terhelni (majd törölni), utána megnyugodott és nem volt több hiba.
Csak érdekességképpen rápróbálkoztam a klíma indításra és láss csodát egyből ment.
Úgy tűnik hogy amíg állandóan próbálkozott a parkolójegy cuccal addig nem fogadott klíma kérést.
Szoftverek....
Volt hasonló élményem más alkalmazással, amíg nem adtál meg neki egy igazából jellegtelen adatot nem tudtál pl. rendelést leadni
-
Kroni1
veterán
És ez nem is Toyota vagy egyéb tipus függvénye.
Én kínosan ügyelek hogy ne menjek gyorsabban a szabályosnál, de azért előfordul velem is hogy elbambulok egy hosszabb úton, és nem veszek vissza, pl. az osztrák autópalyán ahol folyamatosan váltják egymást a 130as és 100as táblák.
Olyan is volt, hogy kamionok, és teherautók garmadája pont kitakarta az összes táblát, csak a Navi miatt láttam h lassitani kell.
Meg olyan is, hogy károsanyag koncentráció miatt a 100as tábla vonalában ki volt vetítve fent, hogy az eredeti csak 80-al szabad menni. Na ebbe bele lehet futni ha az ember inkább a kocsi Navijának és a Waze-nak hisz.
Nyilván megszokott útvonalon nem nagy ügy odafigyelni, de ha kicsit fáradtabb az ember egy melósabb nap után, azért itt is be lehet nézni egy frissen kitett 30as táblát, stb.
-
hunspikey
őstag
Uraim, megfejtettem a telefonos klimatizálási problémámat.
Befostok: jött ugye az új funkció : parkolójegy vásárlás.
Na most az tűnt fel hogy időnként pár másodpercre kiírja hogy nem tudott jegyet venni.
Kiderült hogy amíg nem adok meg fizetési módot addig nem nyugszik. Amint kapott egy kártyát és tudott 1 eurót terhelni (majd törölni), utána megnyugodott és nem volt több hiba.
Csak érdekességképpen rápróbálkoztam a klíma indításra és láss csodát egyből ment.
Úgy tűnik hogy amíg állandóan próbálkozott a parkolójegy cuccal addig nem fogadott klíma kérést.
Szoftverek....
-
Elemental
addikt
Már épp elkezdtem agyalni, hogy ugyan mi ez a folyamatos hitvita, amior észrevettem, hogy melyik topikba ragadtam...
-
Andras6800
senior tag
Megragadtad a lényeget. Köszönöm szépen, ügyes vagy.
-
biga
őstag
Nekem egy másik trükköm van: nem megyek gyorsabban, mint amennyivel szabad.
-
Tsebacsi
nagyúr
szerinted volt rossz. Mindennek oka van, hidd el!
én is mentem már megszokásból másfele, vagy érzésből, aztán csak később értem oda.De egyszer mentünk volna Maglódról fehérvárra, mikor az M0-on mondja menjünk le, M6 fele, mondom ez hülye, de hirtelen elmentünk arra, mondtam a kollégának, hogy nézzen már utána, waze: menjünk Pusztaszabolcsig, mondom ez tökhülye, aztán kolléga nézi, nincs semmi az M7-en, google map szerint, majdnem visszafordultunk, amikor pikkpakk bepirosodott az M7 velencéig, na mondom király

Nem-nem, pont eleget használtam a városban közlekedésre, mindig olyan lehetetlen helyekre vitt be, aminek szerinte volt értelme, de utólag kiderült hogy szinte sosem lett igaza.
Engem elvesztett végleg, tőlem az használja aki akarja, én nem szeretem. Nem szarozom, de engem túl sokszor vitt tévútra. -
-MarhaRépa-
tag
Oké, ezt megadom
Bár azért két keréken is megyek néhány ezer kilométert egy évben, meg néha más az autókkal is.
-
szőröscica
addikt
-
-MarhaRépa-
tag
-
biker
nagyúr
szerinted volt rossz. Mindennek oka van, hidd el!
én is mentem már megszokásból másfele, vagy érzésből, aztán csak később értem oda.De egyszer mentünk volna Maglódról fehérvárra, mikor az M0-on mondja menjünk le, M6 fele, mondom ez hülye, de hirtelen elmentünk arra, mondtam a kollégának, hogy nézzen már utána, waze: menjünk Pusztaszabolcsig, mondom ez tökhülye, aztán kolléga nézi, nincs semmi az M7-en, google map szerint, majdnem visszafordultunk, amikor pikkpakk bepirosodott az M7 velencéig, na mondom király

-
Kroni1
veterán
Ott a pont.
-
Tsebacsi
nagyúr
Én pl. utálom a waze-t, mert engem régen többször megszivatott a rossz útvonalválasztással, így akkor sem használom, ha...
-
Mauzes
addikt
Lehet én vagyok figyelemzavaros, de nekem a HUD-on a szemem előtt egy infó a közelgő traffiról, pláne, hogy az autó pittyen is, a waze meg nem zajong, mert némítva van sokkal észrevehetőbb, mint a csak középső kijelzőre kitett waze, amire sokszor ritkán pillantok. Pl ha 10 km-t kell menni autópályán, nem nézegetem 500m-enként.
Ha waze megugprná végre azt az eszeveszett és futurisztikus tech fejlődést, hogy kikerüljön HUD-ra a BMW-ben, akkor más lenne. De hát azt látom, Google egyre jobban sorvasztja a Waze minőségét és szépen csendben tereli át a népet google mapsra. Érdekes módon Google mapnak megy a HUD megjelenés, még ha csak szima soron következő keresztezősédben szükséges haladási felaat is az ami megjelenik.Tehát a lenémított(!) waze szar, mert nem jelez, de az autó meg pittyen, milyen jó. A waze-t be lehet állítani, hogy egyedül a traffinál jelezzen, és akkor máris nem kell némítani. És sokkal több traffiről szól neked, mint az autó. Ha így nézzük, akkor mégis csak jó az a waze ingyen.
-
F-ECT$
titán
-
biker
nagyúr
Ettől már csak az lett volna jobb, ha direkt nekihajtott volna egy kútoszlopnak, aztán levesz egy fejet, és benzinnel próbálja meg oltani.
Ezt elképzeltem...
-
-MarhaRépa-
tag
-
szebe
addikt
-
Kroni1
veterán
-
Elemental
addikt
-
-MarhaRépa-
tag
Megint spontán kigyulladt egy autó... ja megint nem elektromos volt
Hmm, kigyulladt egy húsz éves autó...
-
biker
nagyúr
Megint spontán kigyulladt egy autó... ja megint nem elektromos volt
-
Andras6800
senior tag
Miért aludnék el? Waze vazzeg!
Lehet én vagyok figyelemzavaros, de nekem a HUD-on a szemem előtt egy infó a közelgő traffiról, pláne, hogy az autó pittyen is, a waze meg nem zajong, mert némítva van sokkal észrevehetőbb, mint a csak középső kijelzőre kitett waze, amire sokszor ritkán pillantok. Pl ha 10 km-t kell menni autópályán, nem nézegetem 500m-enként.
Ha waze megugprná végre azt az eszeveszett és futurisztikus tech fejlődést, hogy kikerüljön HUD-ra a BMW-ben, akkor más lenne. De hát azt látom, Google egyre jobban sorvasztja a Waze minőségét és szépen csendben tereli át a népet google mapsra. Érdekes módon Google mapnak megy a HUD megjelenés, még ha csak szima soron következő keresztezősédben szükséges haladási felaat is az ami megjelenik. -
ozzy711
őstag
Miért aludnék el? Waze vazzeg!
Szerintem úgy értette, hogy nem figyelsz eléggé és beleszaladsz nagyobb tempóval, mint a megengedett.
-
FIREBLADE78
addikt
-
Andras6800
senior tag
Előfizetsz, és olyan országokban, ahol ez nem törvénybe ütköző az autó pittyeg és jelzi a HUD-on mondjuk, hogy 500m-en belül traffi van. Amúgy egész pontosan, de csak a fix traffik vannak benne. A 3 lábúval kiálló fotósok nincsenek benne. Nem közösségi jelentős alapú, mint a wazeben.
-
brumi1024
veterán
Ugyanaz, mint a Waze-nek rogzitett traffipaxok eseten: egy adatbazisbol szedi hol vannak traffipaxok. A Waze frissebb/pontosabb informaciot fogsz adni, nem beszelve a kozossegi aspektusrol.
-
Tsebacsi
nagyúr
Csak a telepített,véda és a dobozt ismeri. Felesleges az egész.
Addig felesleges míg nem "alszol" el az egyiknél...
Imádom mikor valamit így kijelentesz, mintha az tény lenne, nem csak egy vélemény
-
FIREBLADE78
addikt
-
ozzy711
őstag
-
Tsebacsi
nagyúr
A BMW appon belül tudsz rá előfizetni, ha kompatibilis az autóddal.
-
hunspikey
őstag
Nem biztos, hogy ugyanaz a szintű hiba, de nekünk meg (ix1 meg i4 ) az új szoftver kiakasztotta a traffipax fgyelő appot, és nem jelzett semmit, sőt, az appba sem lehetett bemenni az autó képernyőjén.
Az ix1-ben 2 restart megoldotta, az i4-ben 4 restart...
SZóval lehet, hogy 1 restart nem segít.milyen traffipax figyelő app? Ez érdekel!!!
Nálatok az ix1-en megy továbbra is a telóról klíma indítás? Meg kapta a három héttel ezelőtti szoftvert? Nekem egész pontosan június 4-én frissített. A 03/2026.54 verzióra
-
hunspikey
őstag
az elvileg a kormányon választható HUD verziótól függ. Nálam egyébként a vezeték nélküli töltőtálcába berakott telefon töltésének megkezdéséről szóló üzi tűnt el egy időben, aztán korábban meg a megtett utak nem jöttek át a telóba.
Szóval szoftver szoftver hátán - emiatt hiba hiba hátán ez van.
A 120L skodában nem volt semmi ami beszarjon, azt még is beszart csak máshogy. Szóval sajnos ez törvényszerű. De köszi az infót hogy nálad megy!
-
-MarhaRépa-
tag
-
mjani1172
addikt
Az első saját autómat 2001-ben vettem, egy 4 éves Fiat Brava-t, abban még nem volt klíma.
Jobban a zsebbe kellet volna nyúlni.

Még automata is volt.
-
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Értsd 5-10 éve
Az meg nem volt régen
-
mjani1172
addikt
Régen nemhogy távoli klíma indítás nem volt, de klíma sem...
Azért az már jó ideje van. A 87 -es Regata-mban is volt, és azóta minden autómban.
-
TayRol
nagyúr
Bmw iX1 - kb két hete kapott új szoftvert (OTA) azóta nem lehet telefonról klímát indítani. Dudálni, villogtatni, ajtót nyitni / zárni lehet, de a klimatizálást nem indítja.
Másnál mi a helyzet?
Rack Autó szerint újra kéne húzni am-blokk a szoftverét, de ehhez be kell menni kb 3 óra - tökre nincs kedvem hozzá
nálam megy. tudom, ez nem boldogít, csak infó.
én ellenben nem tudom a HUD-ra visszatenni az infókat (pl. telefonhívás) a központi kijelzőről, nem találok opciót. -
FIREBLADE78
addikt
Értsd 5-10 éve
-
-MarhaRépa-
tag
Na ezért vagyok szkeptikus a mindent digitálisan használó tárgyaktól. Ezektől függő autóktól. Régen minden jobb volt és tényleg. Sajnos a nem evk is ebbe az irányba haladnak. Várom,hogy mikor jelennek meg a vírusok az autókra. Lesz ám szopóka nyalóka.
-
FIREBLADE78
addikt
Nem biztos, hogy ugyanaz a szintű hiba, de nekünk meg (ix1 meg i4 ) az új szoftver kiakasztotta a traffipax fgyelő appot, és nem jelzett semmit, sőt, az appba sem lehetett bemenni az autó képernyőjén.
SZóval lehet, hogy 1 restart nem segít.Na ezért vagyok szkeptikus a mindent digitálisan használó tárgyaktól. Ezektől függő autóktól. Régen minden jobb volt és tényleg. Sajnos a nem evk is ebbe az irányba haladnak. Várom,hogy mikor jelennek meg a vírusok az autókra. Lesz ám szopóka nyalóka.
-
Kinder
senior tag
SZóval lehet, hogy 1 restart nem segít. -
Richard
őstag
Igen, meg, már rutinból nyomom neki
Ez sajnos bekattant.
Akármit csinálok nem indít távolról klímát. De a fényszóró meg a duda meg az ajtónyitás hogy megy?
Arra gyanakszom hogy valamit újra kéne kalibrálniuk a szervizben ugyanis volt befújó ventilátor cserén.
Bahaltam, hogy a 10 hónapos kocsiban elkezdett vibrálni a fő ventilátor. Asszem klíma doboz ventilátornak hívják?
Szóval egy szép napon elkezdte rázni a kormányt állóhelyzetben is. Kicserélték - ok. De lehet olyan ez mint az ablakemelő pozíció azaz meg kell mutatni neki hogy mi a fizikai határa a szoftveres kivezérléshez képest.
Majd ma kimegyek a garázsba aztán végig nyomkodom a fokozatokat egészen maximális teljesítményig. Hátha.
Nekem most cseréltek klímakompresszort mert olyan hangja volt az autónak mint egy traktornak mikor bekapcsolt. Konkrétan a kormányon és a pedálokon is érezni lehetett a rezonanciát.
-
mjani1172
addikt
Mivel a képi anyag illusztráció. Ugyanakkor ha veszed a fáradtságot és utánanézel, akkor egyértelmű, hogy pl. amit az oroszországi vizsgálatokról mond, az valid, utána lehet nézni.
Totalcar cikk
Totalcar cikk 2
Wardsauto cikk
Moscow TimesRozsda ügyben:
Tessék, itt a felmérés, amiből kiderül, hogy miközben egy nyugati márka 12-22 évig bírja még a zord orosz téli körülményeket is, addig egyes kínai márkák 4-5 éven belül elhaláloznak. Van még kérdés?És most nehogy félreértsd, nem ellened írom, nem vitatkozom, de idézet a cikkből.
Rengeteg a probléma az Oroszországba ömlő kínai autókkal
"További problémát jelent, hogy a kínai autók orosz pénztárcával nézve egyáltalán nem olcsók. A Chery Omoda-5 crossover a briteknél körülbelül 2,8 millió rubelnek (10,4 millió forint) megfelelő fontért lesz kapható, miközben az orosz átlagkereset 95 ezer rubel (353 ezer forint).
Mi köze van a moszkvai vásárlónak a jövőbeli britt árakhoz? Legalább az oroszt írta volna.
Sajnos még egy semmitmondó, össze vissza tákolt átvett cikket sem tudnak leírni nagyobb logikai hiba nélkül. -
hunspikey
őstag
Igen, meg, már rutinból nyomom neki
Ez sajnos bekattant.
Akármit csinálok nem indít távolról klímát. De a fényszóró meg a duda meg az ajtónyitás hogy megy?
Arra gyanakszom hogy valamit újra kéne kalibrálniuk a szervizben ugyanis volt befújó ventilátor cserén.
Bahaltam, hogy a 10 hónapos kocsiban elkezdett vibrálni a fő ventilátor. Asszem klíma doboz ventilátornak hívják?
Szóval egy szép napon elkezdte rázni a kormányt állóhelyzetben is. Kicserélték - ok. De lehet olyan ez mint az ablakemelő pozíció azaz meg kell mutatni neki hogy mi a fizikai határa a szoftveres kivezérléshez képest.
Majd ma kimegyek a garázsba aztán végig nyomkodom a fokozatokat egészen maximális teljesítményig. Hátha.
-
mjani1172
addikt
Itt hagyok két videót (nem 10-es lista
)
Akku tűz
Kínai EV -meg más- autók "minősége".
Engem is már majdnem meggyőztek a propagandisták, hogy vegyek egy BYD Sealion 7-et, vagy Seal U-t. Nem fogok.
Én a második videót kezdtem el, zavaros szöveg és és kb 30-40 éves agyongittelt autókat vágnak be random.
Nyílván az emberben vannak kétségek, akár jogosan is, de ez a video azért nem egy komoly érv ellenük.
Én nem hiszem, hogy pl. egy Mazdanal bármi lehet rosszabb. Amit eddig én láttam, az korrekt volt. -
passatgt
aktív tag
Mivel a képi anyag illusztráció. Ugyanakkor ha veszed a fáradtságot és utánanézel, akkor egyértelmű, hogy pl. amit az oroszországi vizsgálatokról mond, az valid, utána lehet nézni.
Totalcar cikk
Totalcar cikk 2
Wardsauto cikk
Tessék, itt a felmérés, amiből kiderül, hogy miközben egy nyugati márka 12-22 évig bírja még a zord orosz téli körülményeket is, addig egyes kínai márkák 4-5 éven belül elhaláloznak. Van még kérdés?Az orosz piacra eléggé a legalja kínai autók mennek. A rozsdás cikkben lévő márkákról még kb nem is hallottam, annyira no-name európában. Azoknál elhiszem, hogy van probléma. Ráadásul a háborús helyzet miatt logikus, hogy az alkatrészellátással is gond van(nálunk ez nem probléma). Kína nagyon kihasználja az oroszokat a háború óta, szóval én nem vonnék párhuzamot az ottani és az európai piacon lévő autók között.
A rozsdás cikkben, még szerencse, hogy nem oroszországban vagyunk, mert ott a rozsdásodársa(legalábbis a cikk szerint) omoda/chery párosnál 5 év garanciát adnak, nálunk meg 12 évet. A többi márkát a listából nem is ismerem, legalábbis nálunk nem árulják egyiket se. Plusz a "felmérést" a "Lamark Automotive Anticorrosion Center" készítette, ami hogy-hogy nem épp alvázvédelmet szeretne eladni, így érthető az eredmény

-
GhostRelay
kezdő
Melyik szervizt ajánlanátok Budaörs vonzáskörzetében, ahol első körben utána tudnék kérdezni egy kiszemelt Cupra Born alvázszámnak? Azt akarom megtudakolni, hogy volt-e a kötelező szervizen és minden rendben van-e így a garanciával. Vagy ha bármi gondja lesz az autónak, akkor tudjak vele hova menni...
Hétfőre muszáj lenne egy szervizt találnom, kérlek, mondjatok egyet a Cupra-hoz!
A másik meg, hogy mely fali töltők ajánlottak? Hívnám a villanyszerelőt is.
- 3 fázis megvan
- kábelből bőven elég 4 méter
- beltéren lenne, de ha nincs nagy különbség, szívesen veszek kültérit -
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
az első videóban olyan autó van, mint az öngyulladó bmw?

a másodikat végignéztem, a kép és a szöveg között semmi összefüggés nincs, teljesen random képi anyag mellé szintén random mendemondák
Totalcar cikk
Totalcar cikk 2
Wardsauto cikk
Tessék, itt a felmérés, amiből kiderül, hogy miközben egy nyugati márka 12-22 évig bírja még a zord orosz téli körülményeket is, addig egyes kínai márkák 4-5 éven belül elhaláloznak. Van még kérdés? -
Tsebacsi
nagyúr
)
Akku tűz
Engem is már majdnem meggyőztek a propagandisták, hogy vegyek egy BYD Sealion 7-et, vagy Seal U-t. Nem fogok.
Nálam is tervben volt BYD aztán annyi videót láttam a nem túl jól működő vezetéstámogató rendszerekről hogy azóta sem sajnálom hogy BMW-t vettünk.
-
Rellind
senior tag
Mentem vele Somogybabodon.... Hát eléggé jók a terepes képességei amúgy, engem nagyon megvett.
-
passatgt
aktív tag
)
Akku tűz
az első videóban olyan autó van, mint az öngyulladó bmw?

a másodikat végignéztem, a kép és a szöveg között semmi összefüggés nincs, teljesen random képi anyag mellé szintén random mendemondák
-
Rolly
veterán
)
Akku tűz
Ismerős BAW212 autót forgalmaz Magyarországon. Minden autót plusz alvázvédelemmel kell ellátni, mert a kínaiak nem csinálják meg vagy nem jól csinálják meg...
Mivel más forgalmazó tudtommal szarik bele a kínai autóknál rohadnak...
-
Vesa
veterán
"Még az is lehet hogy kevesebb van"
Teljesen biztos hogy töredéke, erről több országban végeztek kutatásokat, 4-8x kevesebb villanyautó gyullad ki mint ICE
"Baromi gyors a fejlődés mindenhol, pár év után már nagyobb akkut, gyorsabb töltést kapsz olcsóbban."
ez a baromi lassú. A példában hozott Atto 3 2023-as, azóta lett egy marginális facelift, utána az EVO és már forgalmazzák az itthon 27-ben érkező új Atto3-at
ez évente egy modell nagyjából, nem pár év után valami"Egy csomó ember nem tud otthon tölteni, nem csak azok akik lakótelepen laknak."
idézek:
"ha lakótelepen lakik (ha lakóparknak nevezzük akkor is)"
mint írtam, lakótelepnek nevezem a lakóparknak csúfolt társasházakat, ahol teremgarázs van vagy az se, ezért az állításom helyes.Itt hagyok két videót (nem 10-es lista
)
Akku tűz
-
Richard
őstag
Bmw iX1 - kb két hete kapott új szoftvert (OTA) azóta nem lehet telefonról klímát indítani. Dudálni, villogtatni, ajtót nyitni / zárni lehet, de a klimatizálást nem indítja.
Másnál mi a helyzet?
Rack Autó szerint újra kéne húzni am-blokk a szoftverét, de ehhez be kell menni kb 3 óra - tökre nincs kedvem hozzá
Újraindítás megvolt? Próbáld meg hosszan nyomni a középkonzolon a hangerő tekerőt egészen addig ameddig el nem sötétedik a kijelző.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
hunspikey
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
25800 - 25701
26210 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- 27% - NZXT Kraken 240 vízhűtés!
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ASUS Prime GeForce RTX 5070 12GB // ÚJ // SZÁMLA // GARANCIA //