-
25400 - 25301
26210 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
-
TayRol
nagyúr
Remek ez a teszt, de közben meg felmész a pályára és többnyire már az a tapasztalat, hogy az emberek spórolnak és egy két kivételt eltekintve, már 130-al is messze a gyorsabbak közé tartozik bárki aki annyival megy. Ma is mentem az M5-ön, Bp-től kifelé, 130 tempomat, 2 autó előzött meg Kecskemétig, mindenki más cammogott. Vissza már volt nagyobb tempó én is siettem - volna, de a jobbra tartás az nem ment, így hiába volt bőven akku tartalék, egyszerűen nem lehetett haladni.
Dunaújváros-Bp ma M6 130 tempomat (és szinte mindig annyi is volt) 22.5-es fogyasztás, 3 fő, klímával. És kb. mobil akadály voltam, senkit nem előztem meg, csak mindenki engem.

-
cOxeR
Ármester
46 autót tekintve, 84 kWh az átlag akku kapacitás (kamiont is beleszámolva ami drasztikusan sokat nyom az átlagba), tehát az átlaghoz mérten, az IX-ben, 30%-al nagyobb akku van, ez az egyértelmű előnye.

Kamiont kiveszem, már az átlaghoz képest 48%-al nagyobb az akkuja. -
cOxeR
Ármester
Remek ez a teszt, de közben meg felmész a pályára és többnyire már az a tapasztalat, hogy az emberek spórolnak és egy két kivételt eltekintve, már 130-al is messze a gyorsabbak közé tartozik bárki aki annyival megy. Ma is mentem az M5-ön, Bp-től kifelé, 130 tempomat, 2 autó előzött meg Kecskemétig, mindenki más cammogott. Vissza már volt nagyobb tempó én is siettem - volna, de a jobbra tartás az nem ment, így hiába volt bőven akku tartalék, egyszerűen nem lehetett haladni.
-
szőröscica
addikt
Szerintem aki megengedhet maganak egy ix-et, azt ez egy pillanatig sem zavarja, csak elvezi azt a foldontuli luxust, amit egy ilyen 21. szazadi premium gepjarmu tud nyujtani. Az ertekvesztes gurulo dollarjai miatt szomorkodjanak a koldusok.
-
mjani1172
addikt
Full egyet értek. Bár egyik mai új autó sem nagyon lesz épeszű gazdasági megfontolások alapján életben tartható 10+ évesen. Így fog kiárazódni a nagy tömeg az egyéni közlekedésből. Már ha a műszaki vizsgákat elkezdjük komolyan venni és nem elcsalni tömegesen ahogy sokszor most is. Ellenkező esetben lesz egy rakás közúti közlekedésre alkamatlan full szennyező autó az utakon pont úgy ahogy most is, csak nyugodtabbak leszünk, hogy az állomány nagy része már EUR5+. és nem EUR4+
Ok. Így van.
Viszont azon azért ehet gondolkodni, ki ezért a felelős.... -
Gergőke88
addikt
-
CharlieDrop
veterán
-
Tsebacsi
nagyúr
-
szebe
addikt
-
-MarhaRépa-
tag
-
biker
nagyúr
Nekem ez volt a megélésem. A TM3 konkrétan kisebb belül hátul mint egy E90. Felhúzott térdekkel ültem benne, a fejem meg a plafont érte, saját magamra állított ülések mögé ültem be. A képeken mindig nagyon nagy hely van benne, de gyanítom hogy olyankor az első üléseket koppra előre állították.
Az i4 is szűk, de egy négyajtós kupétól az ember nem is vár többet, ez a forma hátránya.
"A képeken mindig nagyon nagy hely van benne, de gyanítom hogy olyankor az első üléseket koppra előre állították."
Pont ugyanígy minden autógyártó ugyanezt csinálja. Igen, az is amelyiknek nem mondom ki a nevét most
-
-MarhaRépa-
tag
-
Rolly
veterán
Nekem ez volt a megélésem. A TM3 konkrétan kisebb belül hátul mint egy E90. Felhúzott térdekkel ültem benne, a fejem meg a plafont érte, saját magamra állított ülések mögé ültem be. A képeken mindig nagyon nagy hely van benne, de gyanítom hogy olyankor az első üléseket koppra előre állították.
Az i4 is szűk, de egy négyajtós kupétól az ember nem is vár többet, ez a forma hátránya.
az i4ben elöl is és hátul is kevesebb hely van mint az TM3-ban ...
-
szebe
addikt
amivel abból a szempontból mondjuk nincs baj, hogy ő kereste meg rá a pénzt
Már ha egyáltalán megvette, nem szponzorcucc. Amivel amúgy semmi baj nincs, nem sokan utasítanák vissza ezeket a dolgokat, csak helyenként azért ambivalens az egész.De hogy ON is legyek, asszony átvette a vellanyos céges kocsit (ioniq 5), úgyhogy +1 értelmetlen batár SUV az utakon mától
Egyébként egész jó cucc az Ioniq 5, városban egészen hatékony is tud lenni, cserébe pályán fogyaszt rendesen (~24 környékét láttam ma). De ezen gondolom nem lepődünk meg, nem túl áramvonalas jószág.
A 800v miatt a töltés is rendben van, 300-as Mobilitin 20 perc volt a 20-85, átlag ~180-at írt az oszlop. Legközelebb lecsekkoljuk hogy Ionity-n mit tud. -
-MarhaRépa-
tag
-
brumi1024
veterán
TM3 pont ugyanolyan szűk hátul mint az i4.
Nekem konkrétan egy óriási negatív meglepetés volt, sokkal nagyobb helyre számítottam a folyamatos ömlengés után.Hát ezt cáfolnám. Nem egy beülés alapján, mindkettőm van/volt.
-
-MarhaRépa-
tag
TM3 pont ugyanolyan szűk hátul mint az i4.
Nekem konkrétan egy óriási negatív meglepetés volt, sokkal nagyobb helyre számítottam a folyamatos ömlengés után. -
CharlieDrop
veterán
Csak a koordinátarendszert próbálom belőni.
Ha a Model 3 szűknek érződött, akkor az i4 is az lesz, mert az kisebb belül. Ha viszont nincs rendszeres hátul utazó felnőtt (vagy alacsonyabb) szerintem rendben lesz az i4, nálam a hátrafordított gyerekülés miatt kellett mennie az i4-nek. A Model3 szűkösségét nem én mondtam. És csak az id.3-hoz relativizáltan értettem, hogy míg az id.3 direkt a nagy belső méretre ment, a Tesla az áramvonalasságról szólt.
-
brumi1024
veterán
nyilván a puding próbája az evés

A tágasság relatív, de értelek, egyik azt mondja kicsi, a másik azt hogy pont jó.
Csak a koordinátarendszert próbálom belőni.
Ha a Model 3 szűknek érződött, akkor az i4 is az lesz, mert az kisebb belül. Ha viszont nincs rendszeres hátul utazó felnőtt (vagy alacsonyabb) szerintem rendben lesz az i4, nálam a hátrafordított gyerekülés miatt kellett mennie az i4-nek. -
CharlieDrop
veterán
nyilván a puding próbája az evés

A tágasság relatív, de értelek, egyik azt mondja kicsi, a másik azt hogy pont jó.
-
brumi1024
veterán
értem, de talán az i4 közelebb áll hozzám, mint az iX, még ha most akkora hajóval is járok, mint az iX

Mondjuk ha tágasság szempont, akkor az i4 nem lesz jó, az minden csak nem tágas, főleg hátul. A 2 ajtós coupè 4-es kényelmesebb hátul, mint az i4, sajnos nagyon érződik az akku miatti kompromisszum. A Model 3-nál szerintem kevésbé.
-
Tiédetis
senior tag
Ezt próbáltam mondani.
Szerintem is van jelentősége a tiszta BEV platformnak, hiszen mindent is egy rendszerre terveznek meg, ezért is lehet hatékonyabb, jobban kihasználható. Ott az iX ami nagyobb mégsem fogyaszt többet a G08-nál, talán pályán még kevesebbet is. (néztem, de rohadtul nem fér be a garázsba)
-
-MarhaRépa-
tag
-
CharlieDrop
veterán
-
Tiédetis
senior tag
Hát a beltér, csomagtartó, egyéb dolgok elhelyezésnél lehet jelentősége. Lehet BMW-nél nincs, de pl egy id.3-nál elég sok van neki. Vagy egy Ioniq5-nél pl

Azért egy hibrid karosszéia esetében ott a kardánalagút, ami hátul rohadtul zavaró ha van 2 kicsi és középre kéne beülni anyukának.
-
CharlieDrop
veterán
Értem én, és nagy vonalakban igaz is,de nem magától értetődő egyik irányban sem. Egy Toyota Prius pl. baromi nagy belül, miközben egy Tesla Model 3 meg kifejezetten szűk.
Naja. Ott a belső méretet feláldozták az áramvonalasság oltárán. És tudom, másoknál ez jobban megy, de a tapasztalatuk is több
-
-MarhaRépa-
tag
azért belül sokkal tágasabb (ugyanakkora mint a Kona és sokkal több a hely benne), ismét hátul hajtanak, kardánalagút nélkül, ilyesmire gondoltam. (ha az id.3-at nézzük)
Értem én, és nagy vonalakban igaz is,de nem magától értetődő egyik irányban sem. Egy Toyota Prius pl. baromi nagy belül, miközben egy Tesla Model 3 meg kifejezetten szűk.
-
CharlieDrop
veterán
Nem, ott sincs. Sokkal nagyobb jelentősége van a dizájnnak, mint hogy milyen platform.
azért belül sokkal tágasabb (ugyanakkora mint a Kona és sokkal több a hely benne), ismét hátul hajtanak, kardánalagút nélkül, ilyesmire gondoltam. (ha az id.3-at nézzük)
-
-MarhaRépa-
tag
Hát a beltér, csomagtartó, egyéb dolgok elhelyezésnél lehet jelentősége. Lehet BMW-nél nincs, de pl egy id.3-nál elég sok van neki. Vagy egy Ioniq5-nél pl

Nem, ott sincs. Sokkal nagyobb jelentősége van a dizájnnak, mint hogy milyen platform.
-
CharlieDrop
veterán
Hasonló, mint az iX3-nak, pláne ha nem a teljesen felesleges 22-es felni van rajta.
Normál esetben fenntartásban nincs egetrengető különbség, a rizikó nagyobb a jobban felszerelt iX-ek esetén. Az elektrokróm tetőablak, légrugó/hátsókerék kormányzás, felületfűtő elemek, ülésekben lévő hangszórók a B&W esetén zsebbenyúlósak, ha javítást igényelnek. Meg hát az értékvesztés volt jelentősen több, de használtan ezen az áron túl van már a jórészén.
értem, de talán az i4 közelebb áll hozzám, mint az iX, még ha most akkora hajóval is járok, mint az iX

-
Kinder
senior tag
Hasonló, mint az iX3-nak, pláne ha nem a teljesen felesleges 22-es felni van rajta.
Normál esetben fenntartásban nincs egetrengető különbség, a rizikó nagyobb a jobban felszerelt iX-ek esetén. Az elektrokróm tetőablak, légrugó/hátsókerék kormányzás, felületfűtő elemek, ülésekben lévő hangszórók a B&W esetén zsebbenyúlósak, ha javítást igényelnek. Meg hát az értékvesztés volt jelentősen több, de használtan ezen az áron túl van már a jórészén.
A gari mondjuk a B&W-re nem vonatkozik?
-
brumi1024
veterán
Azzal a kis akkuval értelmezhető hatótávja van az iX-nek? Mondjuk 90%-os SOH-val?
árban meg gondolom azért egyformák az iX3-mai, mert az iX fenntartása jóval több.
-
Kinder
senior tag
Tegnap vitt egy jó ismerősöm egy kicsit ( kb 1,5 km-t ) egy BMW IX40-essel.
Teljesen alap a gép, 2022-es gyártmány, 21-es kerekekkel, 135k km van benne, de nagyon egyben van még mindig. Brutális hely van benne, mindenhol bőven el lehet férni.
Mivel ő jött hozzám, és a környéken mentünk, nagyon jól tudom, merre hogy ráznak az utak, és a full alap IX40 is nagyon szépen kisímítja a romhalmaz utakat.
Ő 15-16-os fogyasztással közlekedik, zömmel a városban, efficent módban, de azt tegyük hozzá, hogy 2 hónapja van meg neki a gép, tehát téli használat ebben nincs benne. -
szőröscica
addikt
Azzal a kis akkuval értelmezhető hatótávja van az iX-nek? Mondjuk 90%-os SOH-val?
árban meg gondolom azért egyformák az iX3-mai, mert az iX fenntartása jóval több.
Az iX egy dekadens luxusauto, azoknak mindig is nagyobb volt az ertekvesztese mint a polgari jarmuveknek. Vastag penztarca kell a mosolygos uzemelteteshez.
-
CharlieDrop
veterán
Azzal debütált a 8, illetve a Service Pack 21, szvsz az egész autó minden feature-ében sokkal modernebb (pl a kamerák kategóriákkal jobbak, rendes UWB digitális kulcs, jobb Driving Assistant, jobb automata távfény, stb), de ezek az i4-hez képest is megvannak, mert az is SP18. Azonos áron, hasonló futással szerintem sokkal jobb vétel az iX 40, mint az előző iX3.
-
Tiédetis
senior tag
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Richard
őstag
Azzal debütált a 8, illetve a Service Pack 21, szvsz az egész autó minden feature-ében sokkal modernebb (pl a kamerák kategóriákkal jobbak, rendes UWB digitális kulcs, jobb Driving Assistant, jobb automata távfény, stb), de ezek az i4-hez képest is megvannak, mert az is SP18. Azonos áron, hasonló futással szerintem sokkal jobb vétel az iX 40, mint az előző iX3.
Nem beszélve arról, hogy a hatótáv is kb ugyanaz a régi ix3 es az ix40 esetében. Fel nem tudom fogni miért vannak közel egy árban.
-
brumi1024
veterán
Igazából az iPhone is sokáig nem írt százalékot, de ja nem baj ha látjuk mi mennyi. Az iX melyik rendszeren van, a nyolcason, mint az i4?
-
CharlieDrop
veterán
Igazából az iPhone is sokáig nem írt százalékot, de ja nem baj ha látjuk mi mennyi. Az iX melyik rendszeren van, a nyolcason, mint az i4?
-
Tiédetis
senior tag
nekem ami nagyon fura volt a fogyasztást mutató valami, aminek köze nincs ahhoz hogy mennyit fogyaszt, miután rájöttem, nem is néztem többet.
De igen, az hogy egy EV ne mutassa a %-ot, elég fura -
brumi1024
veterán

iX3 - iX viszonylatban is van, ráadásul az iX3 szoftveresen meglepően “retrofit” hatású, máig nem értem ki gondolta jó ötletnek, hogy nem ír töltöttségi százalékot az autó.

-
CharlieDrop
veterán
"az iX meg legalább rendes BEV saját platformmal."
Mintha ennek bármiféle jelentősége lenne használati szempontból.

-
-MarhaRépa-
tag
Már megint egy biten akarod ábrázolni a világot. Fekete-fehér, közte meg nincs semmi.
Vagy az autógyártók kreálták saját maguknak a rájuk vonatkozó előírásokat, vagy semmi közük nincs hozzá.Nevetséges.
-
Tiédetis
senior tag
Örülök hogy meg tudod kérdezni az AI-t.
Szakmailag természetesen véleményezték, de nem ők kreálták az előírásokat, amiket aztán kötelezően számonkérnek rajtuk. Elég abszurd már az ötlet is.Bocs, neki jobban hiszek, mint neked. Ráadásul nem egy mantrát nyomat. Az AI nem is azt mondta hogy ők kreálták. De benne van a kezük, aki ennek az ellenkezőjét állítja, elvakult és bocs de ferdít és ezzel lezártam a veled való kommunikációt.
-
Tiédetis
senior tag
úgy tudom változott az infotainment rendszer is, talán valami a hajtásláncban is, de erre nem esküszök meg.
De az iX3 is csak egy X3, mint ahogy az i4 is egy sima négyes kb.az iX meg legalább rendes BEV saját platformmal.
Minden változást nem tudok, nem vagyok egy bmw fun, ahogy gondolom ez látható is. Valóban ez egy öszvér megoldás, hiszen meglévőbe építették bele, annak minden előnyével és hátrányával. (pl. nevetségesen néz ki a "motortér" ha leveszem a takarót, legalább vették volna a fáradtságot, hogy tesznek bele egy frunkot és ezzel szépen elszeparálják azt a látványt, ami ott maradt.) Anno én ezt hibának gondoltam, de utólag tévedtem, a sok fun bement és ott volt a kedvence, és az alapján vette meg, hogy neki melyik hajtás tetszik. a verseny azon szakaszában ennek meglett a gyakorlati előnye, amíg kialakították a BEV tiszta platformot, pályán maradtak és nem mentek annyian el másfelé
-
-MarhaRépa-
tag
úgy tudom változott az infotainment rendszer is, talán valami a hajtásláncban is, de erre nem esküszök meg.
De az iX3 is csak egy X3, mint ahogy az i4 is egy sima négyes kb.az iX meg legalább rendes BEV saját platformmal.
"az iX meg legalább rendes BEV saját platformmal."
Mintha ennek bármiféle jelentősége lenne használati szempontból.
-
-MarhaRépa-
tag
A WLTP-t az ENSZ járműszabályozási fórumának (UNECE WP.29) keretében dolgozták ki. A munkacsoportokban részt vettek:
állami szabályozó hatóságok, kutatóintézetek és egyetemek, műszaki szakértők, valamint az autóipar és a gyártók képviselői is.
A hivatalos dokumentumok szerint a WLTP-t „ipar, akadémiai szféra és hatóságok szakértőiből álló munkacsoport” fejlesztette ki.
A gyártók befolyása több okból is természetes volt:
ők ismerték a járművek műszaki sajátosságait; a tesztelési eljárásnak a gyakorlatban végrehajthatónak kellett lennie; számos részletszabály (váltási pontok, opcionális felszerelések kezelése, gumiválasztás, tömegkorrekciók stb.) szakmai egyeztetések eredménye voltTehát befolyásuk volt és van rá.
[link]
A 2025-ben publikált, több mint 800 ezer európai PHEV adatait elemző vizsgálatok szerint:
a valós elektromos használati arány átlagosan csak kb. 25–27%; a tényleges CO₂-kibocsátás közel ötszöröse lehet a WLTP alapján számoltnak; a tényleges üzemanyag-fogyasztás 3–5-ször magasabb a típusjóváhagyási értéknél.Különbséget tudtak tenni magán és céges szokások között, ahol látszik, hogy a cégesek alig töltenek és az 5x szennyezés náluk ugrik ki, magánban jobb a helyzet, ott a fogyasztás is jobb és ezzel nyilván a szennyezés is, ott csak 3x-os.
Vannak frissebbek is, ahol kb 6l/100km az átlaguk a tölthetőknek, szemben 1,0-1,7-es wltp elvárással.Örülök hogy meg tudod kérdezni az AI-t.
Szakmailag természetesen véleményezték, de nem ők kreálták az előírásokat, amiket aztán kötelezően számonkérnek rajtuk. Elég abszurd már az ötlet is. -
CharlieDrop
veterán
facelift volt ahol voltak változások, az egyik ami fontos, hogy lehet az akkut előkészíteni töltésre, nem is értem egy ilyen cégnél, ez hogy a ménkűbe tudott kimaradni.. Aztán ha jól tudom lett kormányfűtés is.
Ami azért hidegben baromi jó, ahogy jó lett volna az üllés szellőzés is, de hát van ahol ez alap, van ahol...74-es iX se rossz ám, csak szerintem nehezebben adható el. Ezek bálnák, kell a nagy akku. Pláne ha nem városi autónak használ egy ilyet.
-
Tiédetis
senior tag
A WLTP-t az ENSZ járműszabályozási fórumának (UNECE WP.29) keretében dolgozták ki. A munkacsoportokban részt vettek:
állami szabályozó hatóságok, kutatóintézetek és egyetemek, műszaki szakértők, valamint az autóipar és a gyártók képviselői is.
A hivatalos dokumentumok szerint a WLTP-t „ipar, akadémiai szféra és hatóságok szakértőiből álló munkacsoport” fejlesztette ki.
A gyártók befolyása több okból is természetes volt:
ők ismerték a járművek műszaki sajátosságait; a tesztelési eljárásnak a gyakorlatban végrehajthatónak kellett lennie; számos részletszabály (váltási pontok, opcionális felszerelések kezelése, gumiválasztás, tömegkorrekciók stb.) szakmai egyeztetések eredménye voltTehát befolyásuk volt és van rá.
[link]
A 2025-ben publikált, több mint 800 ezer európai PHEV adatait elemző vizsgálatok szerint:
a valós elektromos használati arány átlagosan csak kb. 25–27%; a tényleges CO₂-kibocsátás közel ötszöröse lehet a WLTP alapján számoltnak; a tényleges üzemanyag-fogyasztás 3–5-ször magasabb a típusjóváhagyási értéknél.Különbséget tudtak tenni magán és céges szokások között, ahol látszik, hogy a cégesek alig töltenek és az 5x szennyezés náluk ugrik ki, magánban jobb a helyzet, ott a fogyasztás is jobb és ezzel nyilván a szennyezés is, ott csak 3x-os.
Vannak frissebbek is, ahol kb 6l/100km az átlaguk a tölthetőknek, szemben 1,0-1,7-es wltp elvárással. -
-MarhaRépa-
tag
Ha nem teljesülnek az elvárások akkor a kérdés hogy a gyártók által vállalt elvárások tarthatatlanok, akkor a gyártók nem ismerik a vevőiket, vagy ismerik de inkább bekamuzták a gyártók hogy jó lesz az úgy, hátha megússzák, vagy nem az elvárásokkal volt baj, hanem az átlag mégse tölti annyit, mert b*szik rá úgyis megy az füstös módban is?
A WLTP szabványt nem a gyártók hozták létre, hanem az EU.
A gyártók részére a WLTP szabvány szerinti fogyasztás és emissziómérés szigorúan kötelező, attól eltérni semmilyen irányban nem lehet.Innen gondold újra.
-
WiZARD
veterán
Természetesen, és van adatszolgáltatási kötelezettség is.
A lentebb hivatkozott EUs anyag sem azt mondja, hogy NEM töltik a PHEV-eket, hanem azt, hogy nem ÚGY töltik, ahogy azt a WLTP szabvány feltételezi, ezért módosították több lépésben az utility factor-t, ami egy korrekciós tényező.
Az első módosítás már életbe lépett, a második nemsokára fog.
Az eredeti WLTP nagyon magas EV arányt tételezett fel, 70-80%-ot. Nyilván ha valaki EV módban használja lokálisan az autót munkába, ingázni, viszont néha elmegy hosszú útra, ahol természetesen nem áll meg töltögetni, akkor pont úgy használja az autót amire kitalálták, csak éppen ezt a 70-80%-ot nem fogja soha elérni.Ha nem teljesülnek az elvárások akkor a kérdés hogy a gyártók által vállalt elvárások tarthatatlanok, akkor a gyártók nem ismerik a vevőiket, vagy ismerik de inkább bekamuzták a gyártók hogy jó lesz az úgy, hátha megússzák, vagy nem az elvárásokkal volt baj, hanem az átlag mégse tölti annyit, mert b*szik rá úgyis megy az füstös módban is?
-
Tiédetis
senior tag
facelift volt ahol voltak változások, az egyik ami fontos, hogy lehet az akkut előkészíteni töltésre, nem is értem egy ilyen cégnél, ez hogy a ménkűbe tudott kimaradni.. Aztán ha jól tudom lett kormányfűtés is.
Ami azért hidegben baromi jó, ahogy jó lett volna az üllés szellőzés is, de hát van ahol ez alap, van ahol...74-es iX se rossz ám, csak szerintem nehezebben adható el. Ezek bálnák, kell a nagy akku. Pláne ha nem városi autónak használ egy ilyet.
-
-MarhaRépa-
tag
Természetesen, és van adatszolgáltatási kötelezettség is.
A lentebb hivatkozott EUs anyag sem azt mondja, hogy NEM töltik a PHEV-eket, hanem azt, hogy nem ÚGY töltik, ahogy azt a WLTP szabvány feltételezi, ezért módosították több lépésben az utility factor-t, ami egy korrekciós tényező.
Az első módosítás már életbe lépett, a második nemsokára fog.
Az eredeti WLTP nagyon magas EV arányt tételezett fel, 70-80%-ot. Nyilván ha valaki EV módban használja lokálisan az autót munkába, ingázni, viszont néha elmegy hosszú útra, ahol természetesen nem áll meg töltögetni, akkor pont úgy használja az autót amire kitalálták, csak éppen ezt a 70-80%-ot nem fogja soha elérni. -
CharlieDrop
veterán
-
Tiédetis
senior tag
Nyilván látják hogy az autóik mennyit fogyasztanak, látják az akkuk állapotát, tehát tudnak kb. mindent. Nem tudom van-e és ha igen, milyen adatszolgáltatási kötelezettségük ezekről az eu felé, ha van, ők is tudják. Persze ha nem tudom mi az igazság
-
-MarhaRépa-
tag
Szó sincs erről. Nicolas Peter mondta ezt elméleti lehetőségként a Die Zeit kérdésére, hogy mit lehetne tenni azokkal, akik nem töltik a PHEVeket, erre mondta ő feltételes módban, hogy akkor például lehetne korlátozni a teljesítményt.
Nem volt direkt BMW-s kontextus, általánosan beszéltek a témáról. -
WiZARD
veterán
Nem akar.
De mint 5let felmerült.
Ilyesmi nem akkor merül fel, ha enélkül is töltik őket, hanem akkor ha nem töltik. -
brumi1024
veterán
11-ért? IX3? 21-es?
Reális, 13-14-ért már iX-ek is vannak (akár 70k futás alatt).
-
Tiédetis
senior tag
11-ért? IX3? 21-es?
sajnos
-
-MarhaRépa-
tag
Hát ez marhára nem arról szól, amire te beirtad.
-
CharlieDrop
veterán
-
-MarhaRépa-
tag
-
Tiédetis
senior tag
Igen, de egy drága helyen néztem Törökbálinton. Ennél azért én is jobbra számítok + találtam most ismerős, legit kereskedőt, aki segít. Otromba hódot meg vegyen a ...om.

ülj bele, menj vele

-
GhostRelay
kezdő
-
Tiédetis
senior tag
Most voltam a Cupra Born teszten. 2022-es, full extrás, 77-es akksival. Bár 11 millióért nem azt fogom megvenni feketében, szóval még nézelődök...
Elképesztő, beleférek, tök simán be tudok ülni a 2 méteremmel, sőt még előrébb is kellett húzni az ülést, amit én még nem tapasztaltam soha.
Kényelmes, megy mint a fene, tök jó úton mozog a fék és gázpedál (nekem ez bejön a konfigurálatlan, fél mm-et mozdítok és máris elugrik szemetekhez képest). A kanyarban meg nulla bizonytalanság, rossz úton meg a sportossága ellenére kényelmes. Elképesztően jó volt, nagyon tetszik, megtaláltam, amit keresek.
Tényleg nagyon érződik, hogy kanyarban gázadásnál nem hajítja el magát. Ahova irányoztam, azt megcsinálta mindenféle szintetikus kiszámíthatatlanság nélkül.Egyedül ezek a simogatós buziságok nem jönnek be, de úgysem kell sokszor a klímaállítás.
11 milla???
Hűű, azért már iX3 is kapható
De kegalább megtaláltad ami tetszik és jó is
-
Tsebacsi
nagyúr
Igen, ugyanaz a kettő. Nem próbáltam, mert eleve ez a sportosabbra hangolt futómű variáns érdekelt jobban, meg sokkal jobban tetszik külsőre is.
Így értem.
-
Andras6800
senior tag
Es akkor nem beszéltünk a borzalmasan bonyolult mechanikarol, ami nem sok jot igér 10-15 éves korara. Mar a ma 10-15 éves, jo eséllyel Euro5/6 ICE jarmüvek is rémalomszerüek fenntartas szempontjabol. Mint irtam korabban: egyszerre hordozza magaban mind a két technologia elönyeit (mig fiatal), de sajnos a nyomorat is! Nyilvan vannak jo tapasztalatok is (pl a Prius), de ne legyenek illuziok, nehezen tudom elképzelni, hogy ennyi idösen mennyire lesz értelme fenntartani a PHEV-eket.
Tudom, ez se az autogyartokat nem érdekli, se az elsödleges célcsoportjukat: az uj auto vasarlokat.Full egyet értek. Bár egyik mai új autó sem nagyon lesz épeszű gazdasági megfontolások alapján életben tartható 10+ évesen. Így fog kiárazódni a nagy tömeg az egyéni közlekedésből. Már ha a műszaki vizsgákat elkezdjük komolyan venni és nem elcsalni tömegesen ahogy sokszor most is. Ellenkező esetben lesz egy rakás közúti közlekedésre alkamatlan full szennyező autó az utakon pont úgy ahogy most is, csak nyugodtabbak leszünk, hogy az állomány nagy része már EUR5+. és nem EUR4+
-
GhostRelay
kezdő
-
Tsebacsi
nagyúr
Most voltam a Cupra Born teszten. 2022-es, full extrás, 77-es akksival. Bár 11 millióért nem azt fogom megvenni feketében, szóval még nézelődök...
Elképesztő, beleférek, tök simán be tudok ülni a 2 méteremmel, sőt még előrébb is kellett húzni az ülést, amit én még nem tapasztaltam soha.
Kényelmes, megy mint a fene, tök jó úton mozog a fék és gázpedál (nekem ez bejön a konfigurálatlan, fél mm-et mozdítok és máris elugrik szemetekhez képest). A kanyarban meg nulla bizonytalanság, rossz úton meg a sportossága ellenére kényelmes. Elképesztően jó volt, nagyon tetszik, megtaláltam, amit keresek.
Tényleg nagyon érződik, hogy kanyarban gázadásnál nem hajítja el magát. Ahova irányoztam, azt megcsinálta mindenféle szintetikus kiszámíthatatlanság nélkül.Egyedül ezek a simogatós buziságok nem jönnek be, de úgysem kell sokszor a klímaállítás.
Ez az ID.3-al rokon nem? Azt már próbáltad, teljesen más volt?
-
GhostRelay
kezdő
5 éve egy ioniq28-as volt a próba, onnantól...
Csak nevetni tudok a sok ice-s emberke erőlködését. Csak kifogás-nyafogás.
Van városi bev, van utazó bev. Persze értem, hogy 30000km-t vezet 10 perc töltéssel, egy seggel.
Tölthető hibrid egy önámítás a szememben, a döntő többség soha nem tölti, ami azt jelenti, hogy vannak kivételek. Bár nem tudom mekkora sebességgel töltenek ezek.Most voltam a Cupra Born teszten. 2022-es, full extrás, 77-es akksival. Bár 11 millióért nem azt fogom megvenni feketében, szóval még nézelődök...
-
WiZARD
veterán
Persze, ezért akar a BMW büntetést bevezetni a nem töltőknek...
-
biga
őstag
Nyilván ahogy írtam, vannak kivételek akik töltenek.
De nem ez a jellemző és az utolsó publikus kutatás azt támasztja alá. Nem véletlen hogy a bajorok olyannal ötletelnek, hogy korlátoznák a teljesítményt azoknál, akik nem "rendeltetészerűen használják" Nyilván lenne belőle palotaforradalom, de ha EU bírságot nyom ki a túlzott szennyezés miatt, lépni kell valamit. A másik kérdés az akku méret. Mert ezek alpból kicsik, az állandó 100%-os töltés gyorsan ciklus végét okozhat az akkunak.Es akkor nem beszéltünk a borzalmasan bonyolult mechanikarol, ami nem sok jot igér 10-15 éves korara. Mar a ma 10-15 éves, jo eséllyel Euro5/6 ICE jarmüvek is rémalomszerüek fenntartas szempontjabol. Mint irtam korabban: egyszerre hordozza magaban mind a két technologia elönyeit (mig fiatal), de sajnos a nyomorat is! Nyilvan vannak jo tapasztalatok is (pl a Prius), de ne legyenek illuziok, nehezen tudom elképzelni, hogy ennyi idösen mennyire lesz értelme fenntartani a PHEV-eket.
Tudom, ez se az autogyartokat nem érdekli, se az elsödleges célcsoportjukat: az uj auto vasarlokat. -
Tiédetis
senior tag
Nyilván ahogy írtam, vannak kivételek akik töltenek.
De nem ez a jellemző és az utolsó publikus kutatás azt támasztja alá. Nem véletlen hogy a bajorok olyannal ötletelnek, hogy korlátoznák a teljesítményt azoknál, akik nem "rendeltetészerűen használják" Nyilván lenne belőle palotaforradalom, de ha EU bírságot nyom ki a túlzott szennyezés miatt, lépni kell valamit. A másik kérdés az akku méret. Mert ezek alpból kicsik, az állandó 100%-os töltés gyorsan ciklus végét okozhat az akkunak. -
biga
őstag
A céges autók jelentős részét is töltik. Nálunk is töltögeti mindenki a névre szóló céges autóját.
A legutolso adatok ugyebar 2024-esek ( [link] ), és e szerint nagyon nem igaz ez (vagy nem volt igaz 2024-ig), ezért kellett valtoztatni a phev-ekhez valo hozzaallason. Persze lehet valami uj, ami mar az ellenkezôjét bizonyitja, de olyat nem ismerek.
-
-MarhaRépa-
tag
Mostmár egyre jobban töltik, mert a cégek rájöttek, hogy nem buli így a PHEV... illetve sokkal jobb, ha töltve van. Ezért korlátozásokat vezettek be amivel elérik a töltést a dolgozóknál. Megint elő kellett venni a korbácsot, mert az emebreke szarnak bele maguktól nagy többség, ha nem saját zsebre megy. Nálunk is töltik mint a kisanygal, mióta szabályozták a fogyasztást meg figyelik a töltést.
Szóval ezért van a 2 ennyire eltérő vélemény. Szerintem egyre jellemzőbb a töltés már, mert szabályokkal reagáltunk a nemtöltésre.
Egy ideig az volt a probléma, hogy volt céges benzinkártya, de az elektromos áramot nem térítették, mert nem volt meg hozzá az informatikai infrastruktúra.
Most már megvan az is, az áramot is a cég fizeti, így nem ér anyagi hátrány amiatt, ha töltöd az autót.
Így a céges villanyautók töltése is rendezve van. -
Tsebacsi
nagyúr
Mostmár egyre jobban töltik, mert a cégek rájöttek, hogy nem buli így a PHEV... illetve sokkal jobb, ha töltve van. Ezért korlátozásokat vezettek be amivel elérik a töltést a dolgozóknál. Megint elő kellett venni a korbácsot, mert az emebreke szarnak bele maguktól nagy többség, ha nem saját zsebre megy. Nálunk is töltik mint a kisanygal, mióta szabályozták a fogyasztást meg figyelik a töltést.
Szóval ezért van a 2 ennyire eltérő vélemény. Szerintem egyre jellemzőbb a töltés már, mert szabályokkal reagáltunk a nemtöltésre.
Én ennek csak örülök, mert a tendencia eddig nem ez volt, ugye csak adócsökkentés és ingyen parkolás végett vették a pheveket a cégek, meg hamis "zöldvagyok" titulusért.
Nekem azért döglött le az 530e mert túl szorgosan töltögettem
-
Andras6800
senior tag
-
Tsebacsi
nagyúr
A céges autók jelentős részét is töltik. Nálunk is töltögeti mindenki a névre szóló céges autóját.
A cégeseknél döntően nem ez (vagy nem ez volt) a jellemző az elmúlt 5-8 évet nézve, max ahol ellenőrzik.
-
-MarhaRépa-
tag
-
Tsebacsi
nagyúr
Csak a magánvásárlók inkább
-
-MarhaRépa-
tag
Van városi bev, van utazó bev. Persze értem, hogy 30000km-t vezet 10 perc töltéssel, egy seggel.
Tölthető hibrid egy önámítás a szememben, a döntő többség soha nem tölti, ami azt jelenti, hogy vannak kivételek. Bár nem tudom mekkora sebességgel töltenek ezek."döntő többség soha nem tölti"
Valójában meg a döntő többség igenis tölti.
-
kcsa
veterán
Tölthető hibrid egy önámítás a szememben, a döntő többség soha nem tölti, ami azt jelenti, hogy vannak kivételek. Bár nem tudom mekkora sebességgel töltenek ezek.Nekem perpill PHEV van, arra és úgy használom amire való és ahogy kitalálták, így annak önámítás aki nem így használja: agglomerációban a környékbeli kis távokra (vonathoz, boltba, stb.) elektromosan járok, ha hatótávon kívül van dolgom (ami arányaiban nem túl sok, de van) akkor már előre indítom a benzinmotort.
Lassan tölt, de ez nekem speciel pont előnyös, mert az otthoni napokon ennyit bír el a kicsi PV rendszer is, szóval tavasztól őszig üzemanyagköltségem gyakorlatilag nulla (mínusz a hosszú távok természetesen).
Az egyetlen hátránya a kicsi akku (nettó 10kwh), az újabb generációs technikával kvázi dupla ennyi lenne, azzal sokkal boldogabb lennék.
-
Tiédetis
senior tag
Ez az elektromos élmény nekem már megvolt a Puma Gen E kapcsán, elképesztően sokkal jobb, hogy azonnali minden reakciója, de az egy erősebb kanyarban bizonytalan volt. Nagyon várom, hogy a Cupra a hátsókerekes meghajtása miatt szebben tartja magát.
Tartok tőle, hogy tök hülyének fogod nézni utána azt, aki hibriddel meg múlt századi tech-kel szórakozik, már az első tesz után.
Nekem már most eszem ágában sincs visszatérni.Meg attól is tartok, hogy most a hátsókerekesbe is bele fogok szeretni, és akkor már nincs menekvés, muszáj lesz ilyen kombót találnom (sok sikert), ha nem lesz jó méretben a Cupra.
Nade majd megírom.
---
Még az is lehet, fasz tudja, nulla névmemóriám van, de megírtam Tiédetis-nek privárban, majd kiderül. Nyilván engem is érdekel, hogy mennyire megbízható csávó, de a forgalma az letagadhatatlan. Csak az utóbbi héten elment minden maradék Amperája Dunaharasztiról, így megint kell majd behoznia.
Tölthető hibrid egy önámítás a szememben, a döntő többség soha nem tölti, ami azt jelenti, hogy vannak kivételek. Bár nem tudom mekkora sebességgel töltenek ezek. -
GhostRelay
kezdő
Ez az elektromos élmény nekem már megvolt a Puma Gen E kapcsán, elképesztően sokkal jobb, hogy azonnali minden reakciója, de az egy erősebb kanyarban bizonytalan volt. Nagyon várom, hogy a Cupra a hátsókerekes meghajtása miatt szebben tartja magát.
Tartok tőle, hogy tök hülyének fogod nézni utána azt, aki hibriddel meg múlt századi tech-kel szórakozik, már az első tesz után.
Nekem már most eszem ágában sincs visszatérni.Meg attól is tartok, hogy most a hátsókerekesbe is bele fogok szeretni, és akkor már nincs menekvés, muszáj lesz ilyen kombót találnom (sok sikert), ha nem lesz jó méretben a Cupra.
Nade majd megírom.
---
Még az is lehet, fasz tudja, nulla névmemóriám van, de megírtam Tiédetis-nek privárban, majd kiderül. Nyilván engem is érdekel, hogy mennyire megbízható csávó, de a forgalma az letagadhatatlan. Csak az utóbbi héten elment minden maradék Amperája Dunaharasztiról, így megint kell majd behoznia.
-
Kinder
senior tag
-
-MarhaRépa-
tag
Nemrég kijött a norvég Motor.no nyári elektromos autó hatótávtesztje, amely valós körülmények között, Oslóból indulva és ezer méter feletti hegyi hágókon át, egészen Hjerkinnig mérte meg a legújabb modelleket. A tesztelők normál üzemmódot és aktív klímát használtak, szigorúan betartva a sebességhatárokat. Autópályán elérték a 110 km/h-s tempót, miközben a teljes útvonal átlagsebessége a meredek szakaszok miatt 65–70 km/h között alakult. Az időjárás igazi kihívást jelentett: a rajtnál mért kellemes 15 fokról a hegyekben 10 fok alá esett a hőmérséklet, amit szél és eső is nehezített. A tesztet a BMW iX3 nyerte, 781 kilométert ment teljes lemerülésig. A konfiguráció WLTP-je 770km volt.
-
ozzy711
őstag
Egy 2004-es cordobát tervezek cserélni
Készülhetsz, a kontraszt óriási lesz!
-
Tiédetis
senior tag
Az Amperák kapcsán ismertem meg egy manust, aki állítólag majdnem minden itthoni tulajnak ő szerezte a kocsit, de mindenféle mást is tud hozni.
chungey9: Csak magamnak veszem, meg esetleg egy 2. személyre, úgyhogy nem igazán számít, hogy mi folyik a hátsó üléseken vagy alatt.
nem jimmy volt véletlen?
-
biker
nagyúr
Az Amperák kapcsán ismertem meg egy manust, aki állítólag majdnem minden itthoni tulajnak ő szerezte a kocsit, de mindenféle mást is tud hozni.
chungey9: Csak magamnak veszem, meg esetleg egy 2. személyre, úgyhogy nem igazán számít, hogy mi folyik a hátsó üléseken vagy alatt.
"Az Amperák kapcsán ismertem meg egy manust, aki állítólag majdnem minden itthoni tulajnak ő szerezte a kocsit, de mindenféle mást is tud hozni."
Ahha, persze
a nagy mesemondó volt akkor. -
kene84
aktív tag
Hány km-rel vetted? Mik az eddigi tapasztalatok? Illetve te milyen magas vagy?
Én pénteken nézek meg egy Cupra-t és ha bejön, hozatok is belőle Hollandiából
De ha nem jön ki 9 millióból a 77 kWh ~30 ezer km alatt, akkor nekem is marad az ID3.Kíváncsi leszek a tapasztalatodra. Én is szemezek a cuprával, de én még ott tartok, hogy egyáltalán ki kellene próbálni milyen is elektromos autót vezetni.

Egy 2004-es cordobát tervezek cserélni, amiben nekem is hozzád hasonlóan ehhez képest "kevés" km van benne. (191k km). -
GhostRelay
kezdő
202k km-el 4,5 M HUF
180 cm vagyok, mögöttem a gyerekek nagyon vígan elvannak.
Én ehhez az árhoz viszonyítom, nekünk nagyon tetszik.
Persze a miénk ennyi pénzért itt-ott karcos, festett elem is akad.
Amivel foglalkozni kell majd, hogy a tolató kamera képe néha elmegy, a kormányon 2 amúgy nem használt gomb nem működik.
1st plus felszereltség, pl. a led mátrix nagyon bejön (csak ne legyen baja a jövőben)
Nekünk második autó, kvázi mama taxi, de komolyan annyira bejön, hogy szerintem első számú autóként is beválna.
Néztem egy DC töltést csak érdekességből, 7%-ról 91%-ra 41 perc volt, az elején 120 kW, 25%-tól 100 kW, 50% 70 kW, 80% 45 kW ezzel is teljesen elégedett vagyok.
Sokat savazzák ezt az autót, ha 15-ért vettem volna, lehet nekem is lenne kritikám, de jelenlegi ár-érték arányban szerintem nagyon erős ajánlat.Azért az már mennyiség. Mi pont annyit raktunk egy autóba 23 év alatt, azt akarom most cserélni.
Köszi a visszajelzést! Igen, ennyi pénzért ez jónak tűnik. Így bizakodóbb vagyok, hogy kétszer ennyiért tizede ennyit futott darabokat lehet találni majd, meg bele is férek. Alig várom a holnapi Cupra tesztet.
-
GhostRelay
kezdő
Van ismerősöd, aki hoz be Hollandiából, vagy valami megbízható céggel csináltatod?
-
CharlieDrop
veterán
De ha nem jön ki 9 millióból a 77 kWh ~30 ezer km alatt, akkor nekem is marad az ID3.Van ismerősöd, aki hoz be Hollandiából, vagy valami megbízható céggel csináltatod?
-
kezdő
senior tag
De ha nem jön ki 9 millióból a 77 kWh ~30 ezer km alatt, akkor nekem is marad az ID3.202k km-el 4,5 M HUF
180 cm vagyok, mögöttem a gyerekek nagyon vígan elvannak.
Én ehhez az árhoz viszonyítom, nekünk nagyon tetszik.
Persze a miénk ennyi pénzért itt-ott karcos, festett elem is akad.
Amivel foglalkozni kell majd, hogy a tolató kamera képe néha elmegy, a kormányon 2 amúgy nem használt gomb nem működik.
1st plus felszereltség, pl. a led mátrix nagyon bejön (csak ne legyen baja a jövőben)
Nekünk második autó, kvázi mama taxi, de komolyan annyira bejön, hogy szerintem első számú autóként is beválna.
Néztem egy DC töltést csak érdekességből, 7%-ról 91%-ra 41 perc volt, az elején 120 kW, 25%-tól 100 kW, 50% 70 kW, 80% 45 kW ezzel is teljesen elégedett vagyok.
Sokat savazzák ezt az autót, ha 15-ért vettem volna, lehet nekem is lenne kritikám, de jelenlegi ár-érték arányban szerintem nagyon erős ajánlat. -
chungey9
tag
Most jöttem rá ráadásul, hogy az ID3 / Cupra Born hátsókeresek.
Vuháá, nah, most már eléggé fel vagyok hype-olva.Csak vigyázz mert a 77-esek lehet 4 személyesek, a súly miatt. Ha ez számít. Nem tudom csak a 77-es 4 személyes-e de azt tudom nem mind 5 személyes.
-
GhostRelay
kezdő
De ha nem jön ki 9 millióból a 77 kWh ~30 ezer km alatt, akkor nekem is marad az ID3.Most jöttem rá ráadásul, hogy az ID3 / Cupra Born hátsókeresek.
Vuháá, nah, most már eléggé fel vagyok hype-olva. -
GhostRelay
kezdő
De ha nem jön ki 9 millióból a 77 kWh ~30 ezer km alatt, akkor nekem is marad az ID3. -
CharlieDrop
veterán
Igen, gondolom sikerült javítani a legtöbb hülyeséget. És 23 végétől már egész jók (az árból ítélve nem az az évjárat
)@Tiédetis:
Nekem csak azzal van bajom, hogy jobb lenne ha hátsókerekes lenne, mert induláskor előfordul tapadásvesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
25400 - 25301
26210 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- A KINCS Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256+Toll
- 27% - AMD Ryzen 9 9900X 12-Core 4.4GHz AM5 Box (100-100000662WOF) Processzor !
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar. - 05.14: Tesla M60
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar