- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egy méregdrága vezérlőpad lett az OpenAI első hardvere
- AGP csatolós Radeon HD 3850 kártyák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
-
25100 - 25001
26210 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
-MarhaRépa-
tag
Ez az igazi Ferrari sziluett, ezért szeretjük. Hosszú orr, rövid fenék, lapos, agresszív, sportos. Az egész autó már álló helyzetben dinamikát sugároz.
Ebben az autóban tényleg benne ülsz, alacsonyan, a feneked a tömegközéppont környékén, az egész jármű körülölel.
És a lehető legkevesebbet látod a digitális szarságot, és nem abba fektettek milliókat, hogy milyen animációval járjon az óra, vagy milyen színe legyen az ikonoknak.
A Luce nem Ferrari, egy gramm Ferrari nincs benne.Apple autó, esetleg, tipikus Apple dizájnnal, amikor megpróbálják neked elmagyarázni, hogy egy ronda fémkeretes féltégla mekkora dizájn csúcspont.
-
brumi1024
veterán
Csaloka egyebkent:

Raadasul az etronnak ez nem a legalacsonyabb allasa volt. Es csak osszehasonlitaskepp egy rendes (de szinten nem kozkedvelt) Ferrari:

-
Tsebacsi
nagyúr
Jó így értem a SUV megjegyzésed, de eléggé elrejti a forma, ahogy az Ioniq 5-nél is.
Ja ma láttam a nulláson egy tréleren árválkodni egy vadiúj Xpeng X9-et. Nem vót csúnya
-
Kroni1
veterán
A Merci messze-messze jobban néz ki akkor is, ha tipikusan Mercedes Barokk. Az legalább autónak néz ki.
Ez meg olyan, mintha Handras bütykölte volna össze a nappaliban két tabletből meg egy kormányból.Neked a Merci beltere bejön, nekem nem, az a beltér nem barokkos, hanem inkább temus/aliexpress-es érzést kelt. Biztos minőségi minden, mégis olyan fílingje van, hogy ilyet a most alapított kínaiak is tudnak.
Szerinted a Luce beltere nagyon gagyi, nekem tetszik, és ahogy látom megint vagyunk így ezzel páran itt is, és a tesztelők közt is. De erről ugyebár kár is vitatkozni, mert ízlés dolga.
-
mjani1172
addikt
Mondjuk abban szinte biztos vagyok, hogy itt minden az, aminek latszik, ellentetben a ma uralkodo autoipari trendekkel, ahol minden muanyag. Szerintem a belterevel nincs baj, kivulrol annal inkabb, technikaban is belefert volna egy kis uttores, 10-80% 20 perc alatt nem eppen csucstechnologia, nemreg mutattak be Europaban a Denza Z9-et 583kW-os 0-100% atlaggal.
Nem is az elektronika az olaszok csúcsfegyvere...
-
gorbep
őstag
Sajnos Vp-ben változott a parkolási rendelet, és pont erre...

És ráadásul azt hiszem mind a piros zónában vannak, 480 Ft/óra.... a sárga és a zöld zóna zöld rendszámmal korlátlanul ingyenes, parkolásra is!
Szerk: Közben látom más más is beírta...
-
brumi1024
veterán
-
TayRol
nagyúr
-
mjani1172
addikt
A Merci messze-messze jobban néz ki akkor is, ha tipikusan Mercedes Barokk. Az legalább autónak néz ki.
Ez meg olyan, mintha Handras bütykölte volna össze a nappaliban két tabletből meg egy kormányból..
-
brumi1024
veterán
Ez meg olyan, mintha Handras bütykölte volna össze a nappaliban két tabletből meg egy kormányból.Mondjuk abban szinte biztos vagyok, hogy itt minden az, aminek latszik, ellentetben a ma uralkodo autoipari trendekkel, ahol minden muanyag. Szerintem a belterevel nincs baj, kivulrol annal inkabb, technikaban is belefert volna egy kis uttores, 10-80% 20 perc alatt nem eppen csucstechnologia, nemreg mutattak be Europaban a Denza Z9-et 583kW-os 0-100% atlaggal.
-
emvy
félisten
Mondjuk nekem sem tetszik mint ferrari, de mint autó nem olyan csúnya, bár így képről valóban nem sok benne a ferrari DNS, simán lehetne az új nissan leaf is..

Elég nagy apple fan a csóka, de pl. handrás eléggé el volt ájulva a belterétől, és szerinte élőben teljesen más látvány a külsője is. (Ezt itt nemrég az AMG-nél is felhozták.) A 23-24" méretú kerekek eléggé brutkók amikor mellette áll, pedig nem egy alacsony faszi. Oldalról pirosban egyébként már-már elég ferraris.

Kövezzetek meg, de nekem egyébként a beltere tetszik, képeken sokkal letisztultabbnak, és igényesebbnek hat, mint az AMG.Irgalmatlan rondanak tartottam elso ranezesre, de most egy nap utan egyre jobban tetszik igazabol. A belseje eleve tetszett. A kulseje egyebkent az oriasi kerekek miatt biztos nehezen itelheto meg fotok alapjan.
-
-MarhaRépa-
tag
Ez meg olyan, mintha Handras bütykölte volna össze a nappaliban két tabletből meg egy kormányból. -
Andras6800
senior tag
-
mjani1172
addikt
Undorító Apple kinézete van kívül belül. Ettől a túldízájnolt szellemi faszveréstől, amikor még a legutolsó kijelző legutolsó tizedesvesszőjéből is dizájn ikont akarnak faragni, egyszerűen hányni tudnék.
A belseje sokkal jobb mint a múltkori mercedes, amit linkeltél.
Az valami nagyon c-s volt.
Ebben nincs annyi szégyellnivaló.
Mondjuk 10 év múlva mit ér és mennyire lesz hadra fogható, az már más kérdés. -
-MarhaRépa-
tag
"Trustmaster kormányomhoz tudom hasonlítani, ahhoz azért eléggé hasonlít."
Hát ez az
Én nem tudom elképzelni hogy valaki kifizet ezért félmillió eurót, és pont ugyanolyan gagyi tabletet nyomogat, mint aki 60 havi részletre vette a segélyből.
De majd meglátjuk.
-
Kroni1
veterán
Belül nagyon gagyi, olyan mint egy apple tablet. Semmi autószerű nincs benne, pláne Ferrari szerű.
Én csak a Trustmaster kormányomhoz tudom hasonlítani, ahhoz azért eléggé hasonlít..

Nekem az analóg megidézések, és a Launch Control beteg ötlete is tetszik. Úgyhogy én nem a beltér kinézete miatt fogok elállni egy ilyen vásárlásától..
-
-MarhaRépa-
tag
Mondjuk nekem sem tetszik mint ferrari, de mint autó nem olyan csúnya, bár így képről valóban nem sok benne a ferrari DNS, simán lehetne az új nissan leaf is..

Elég nagy apple fan a csóka, de pl. handrás eléggé el volt ájulva a belterétől, és szerinte élőben teljesen más látvány a külsője is. (Ezt itt nemrég az AMG-nél is felhozták.) A 23-24" méretú kerekek eléggé brutkók amikor mellette áll, pedig nem egy alacsony faszi. Oldalról pirosban egyébként már-már elég ferraris.

Kövezzetek meg, de nekem egyébként a beltere tetszik, képeken sokkal letisztultabbnak, és igényesebbnek hat, mint az AMG.Belül nagyon gagyi, olyan mint egy apple tablet. Semmi autószerű nincs benne, pláne Ferrari szerű.
-
Kroni1
veterán

Kövezzetek meg, de nekem egyébként a beltere tetszik, képeken sokkal letisztultabbnak, és igényesebbnek hat, mint az AMG. -
F-ECT$
titán
-
fo_di
őstag
-
BrandonXXV
aktív tag
Sajna így van Veszprémben, alapból fizetős parkolókban vannak nyilvános töltők, amikben hiába töltesz, fizetni is kell a parkolójegyet.
Cserében a sárga és zöld zónákban ingyenes! a zöld rendszámos autóknak a parkolás.
Az a cumi, hogy a piros és kék zónákban vannak jellemzően a töltők a belvárosban.
Viszont van Lidl, Aldi, Penny, Stop Shop, ahol van gyors és lassú töltő is és nem fizetős a parkolás. Csak ezek meg nem belváros… -
CharlieDrop
veterán
-
F-ECT$
titán
azért ez kemény, na. Benzinkúton sem kérnek pénzt, amíg parkolok
illetve ha fizetek a parkolásért foglalhatom a töltőt?
Azért itt alapvetően parkol az ember és csak mellesleg tölt. Legalábbis az emberek nagy része így csinál.
-
CharlieDrop
veterán
-
biker
nagyúr
-
TayRol
nagyúr
az Alíz utca pl. ugye teljesen külön sztori Pesten. muter mellette lakik.
nem tartozik bele a BP-i parkolási övezetekbe, hatálya alatt sincs.kvázi magán utca.
-
Tsebacsi
nagyúr
Ilyennel még nem találkoztam

Az stimm, hogy sok város kivezette a zöldrendszám ingyenes parkolását, de hogy töltés közben is fizessek parkolást ez új... És szvsz kissé szarrágás. -
biker
nagyúr
-
tamaslacc
csendes tag
Ma úgy jártam Veszprémben, hogy töltés közben is kellett volna venni parkolójegyet. Találkozatok már ilyennel? Csak nekem új?
-
biker
nagyúr
amúgy megmondom őszintén, kellően appleb.zi vagyok ahhoz, hogy amúgy tetszik. Csak kell egy logo-delete (mint a tesla chrome-delete pack) minthogy ez nem ferrari, ez tényleg egy apple car. ha nincs rajta a ferrari logo, hanem apple logo lenne rajta, akkor jó lenne. De így ránézek, és "ez nem ferrari" érzésem van, de utána meg hogy "de amúgy k.rva jó a beltér"
-
biker
nagyúr
Úbazz, ebbe is szakértettél
"LoveFrom is an American collective of designers and creatives founded in 2019 by Jony Ive.[1] The company is based in San Francisco, California and has a team of 60.[2][3] LoveFrom has worked with a number of global brands including Apple Inc., Airbnb, Ferrari and Moncler.[4][5]"
Ebben vállizületig benne van Ivey keze, meg a fiáé
ezt besz.ptam, mert nem robi-k írta Ivey-t hanem ő a kínait, ez a qva új design a PH!-n hogy hol írja ki írt mit
bele volt nagyítva és ezt láttam
És hogy erre válaszoltál hogy biztos nem.
Akkor most elnézést kérek -
-MarhaRépa-
tag
"LoveFrom is an American collective of designers and creatives founded in 2019 by Jony Ive.[1] The company is based in San Francisco, California and has a team of 60.[2][3] LoveFrom has worked with a number of global brands including Apple Inc., Airbnb, Ferrari and Moncler.[4][5]"
Mit szakértettem? Pont ezt írtam.
-
biker
nagyúr
Biztosan nem. Ex-Apple dizájnerek által alapított stúdió tervezte. (Lovefrom).
Olyan is lett.
-
-MarhaRépa-
tag
Biztosan nem. Ex-Apple dizájnerek által alapított stúdió tervezte. (Lovefrom).
Olyan is lett.
-
mjani1172
addikt
Biztos hogy össze van kötve. Sőt ennél több is. Nemrég volt egy NAV-os üzenet, először nem értettem, aztán bement a feleségem, elmondták, hogy te bármit veszel a kártyáddal (OTP) pl egy kenyér, ők azt azonnal látják.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
TayRol
nagyúr
ja, ez olyan, hogy a BM adatbázisában más címem van, mint a lakcímkártyámon, ojvé.
na ezért.

-
robi-k
őstag
-
CharlieDrop
veterán
Az a baj, hogy ránézek és semmi Ferrari nincs benne. Kívül max a felni, ami hajaz kicsit a régebbi Ferrarikra, és belül talán a kormány. Ééééés ennyi...
Ez szerintem borzasztó nagy probléma, mert eddig ha ránéztél egy Ferrarira, márkajelzés nélkül is 99%-ban tudtad, hogy az egy Ferrari.
Erre ránézel és vakarod a fejed, hogy ez most melyik kínai "mikrogyártó" wannabe EU olaszsportautóvagyok koppintása.
egy szóval sem mondtam, hogy nem olyan.
Emlékszem mikor a magyar tervező srác, aki a Porschénél dolgozott (nemrég átnyergelt a Mercihez), ecsetelte, hogy a Porsche-nél milyen fontos, hogy ránézésre fel lehessen ismerni és milyen nehéz ezt a 911-en kívüli típusoknál jól megoldani. A Ferrarinál most nem sikerült. -
Tsebacsi
nagyúr
-
brumi1024
veterán
Fotókon még rosszabb:
Ráadásul ahogy nézem 7 évvel a Taycan után sikerült SUV-ot csinálni a “sportszedánból”.
-
CharlieDrop
veterán
ja, ez olyan, hogy a BM adatbázisában más címem van, mint a lakcímkártyámon, ojvé.
-
biker
nagyúr
Az a baj, hogy ránézek és semmi Ferrari nincs benne. Kívül max a felni, ami hajaz kicsit a régebbi Ferrarikra, és belül talán a kormány. Ééééés ennyi...
Ez szerintem borzasztó nagy probléma, mert eddig ha ránéztél egy Ferrarira, márkajelzés nélkül is 99%-ban tudtad, hogy az egy Ferrari.
Erre ránézel és vakarod a fejed, hogy ez most melyik kínai "mikrogyártó" wannabe EU olaszsportautóvagyok koppintása.
pont úgy néz ki mint egy hotwheelsbe oltott matchbox

-
Tsebacsi
nagyúr
Jony Ive dizájn.
-
Árpi001
őstag
A dap al össze van. Nekem ott van benne minden járművem.
-
kcsa
veterán
Még csak a súly érték láthatóságára, ellenőrizhetőségére sincs szüksége a parkolóőrnek: kaphat egy zöld pipát vagy piros felkiáltójelet ha a befizetett díj nincs arányban a súllyal a központi nyilvántartás alapján.
-
TayRol
nagyúr
miért ne tudnák, a rendszámhoz tartozik egy forgalmi, abban benne van a súly
rendben. ha összekötik a nyilvántartással, akkor ok. vagy DÁP-pal.
én az országos e-ingatlan nyilvántartás és a DÁP üzemeltetésében vagyok benne, tudom, hogy ez mennyire nem egyszerű, szóval mondani könnyű, de igazságosan végrehajtani nem.
-
CharlieDrop
veterán
-
TayRol
nagyúr
pont erre gondoltam. felszereltség függő a súly, és hogy az a rendszám épp mennyit nyom azt kizárt, hogy tudni fogják.
-
-MarhaRépa-
tag
Jony Ive dizájn.
Undorító Apple kinézete van kívül belül. Ettől a túldízájnolt szellemi faszveréstől, amikor még a legutolsó kijelző legutolsó tizedesvesszőjéből is dizájn ikont akarnak faragni, egyszerűen hányni tudnék.
-
brumi1024
veterán
Jony Ive dizájn.
Itt sem lesz népszerű.
-
CharlieDrop
veterán
-
Tiédetis
senior tag
Én eldöntöttem. Vagy jönnek a gyerekek haza és mi nem megyünk Bp-re, nem költünk a fővárosban alkalmanként, vagy veszek egy friss műszakis dizelt, pár 100ezer Ft összegben és azzal járunk fel. Geri örülhet hiszen kisebb lesz a súlyterhelés, a többi meg nem érdekes. Bár egyre jobban tetszik a dolog, hiszen mire hétvégén a Mester utca környékén találok majd parkolót, jól telefüstölöm 1 órán keresztül a várost
-
-MarhaRépa-
tag
-
F-ECT$
titán
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Kinder
senior tag
Hát ez.... hogyismondjam.... rusnya?
Ferrari Luce
1036 ló, 122 kWh akku, 180 milló Ft.
-
Kinder
senior tag
Igen, az tényleg jobb, elvégre ha sokat használom, sok áramot fogyasztok, több az előállításkori szennyezés. Ez oké.
De az, hogy 1990 kilós, vagy 2010, nem hiszem, hogy sokkal rosszabb lenne, mégis dupla áron parkolsz.
Na ez viszont egy hasraütéses ötlet volt. -
szebe
addikt
Bizonyos országokban futásteljesítményre adózol az EV után, annak sokkal több értelme van (és kevésbé kijátszható), mint a töltős áram adóztatása.
-
-MarhaRépa-
tag
-
WiZARD
veterán
-
TayRol
nagyúr
-
axioma
veterán
Hogyhogy mire? A költségvetés finanszírozására. Ha lyuk keletkezik benne, akkor azt valamivel ki kell pótolni. Ilyen egyszerű.
Azert az nem mindrgy, hogy tarsadalmilag rlfogadhato vagy sem az indoklas.
-
Kinder
senior tag
Majd meglátjuk. Politikafüggetlenül írtam, csupán összeadva, amit mondtatok.
Viszont a súlyalapú parkolás is kemény, 2000 kg felett dupla ár e-autóra, ez is egy nonensz, mégis bevezetik.
Szóval sohase mond, hogy soha... -
F-ECT$
titán
-
bigdigit
addikt
Ugyanmár ez csak propaganda a hívők szerint mert az isten azt mondta. Off.
-
WiZARD
veterán
Most 70 ft a nem rezsivédett ár. Hogy lesz ebből 200+?
Az EV adóztatás meg terv, "középtávon". Nem ma és nem holnap lesz. Azt meg mindig is tudtuk hogy majd egyszer lesz, és nem lesz örökké adómentes.
Egyelőre még támogatást kapnak az EV-k, majd először azt veszik el (átírás, cégautó adó, súly adó), utána lesz valami semleges időszak, aztán jöhet az adóztatás. De nem hiszem hogy Magyarországon lesznek elsőnek megadóztatva...Kár ezen hisztizni. Időben is odébb van még, és részletekről sincs fogalmunk se.
-
Tsebacsi
nagyúr
Én erről nem találok semmi friss infót...
-
-MarhaRépa-
tag
El kene donteni, hogy azt az adot mire szedik be. Egy resze utfelujitas -- amit azert nem csak a benzines autoval rajta kozlekedok kedveert csinalnak, hanem hogy legyen min jarjon a busz, a mento, a kozeli boltba aruszallito, a postas... -- szoval az minimum reszben az autos tarsadalomtol fuggetlen, de a masik fele legyen, hogy fizetendo a villanyosoknak is.
Masik resze viszont a kornyezetterheles, ami elektromos autonal szinte nulla. A villany mar tartalmaz CO2 miatti dijreszt, fek nem fogy, egyedul a gumi. Az osszes tobbi pl. TB (kipufogo miatti vagy arra sulyosbodo betegsegek), a zajartalom nagy resze, a benzinkutak hely- es karosanyag-igenye nem lenne korrekt, ha atterhelodne.Hogyhogy mire? A költségvetés finanszírozására. Ha lyuk keletkezik benne, akkor azt valamivel ki kell pótolni. Ilyen egyszerű.
-
-MarhaRépa-
tag
Németországban kifejezetten drága európai viszonylatban a lakossági áram ára, de még itt sincs 200 forint.
Úgyhogy felesleges riogatni. -
Kinder
senior tag
Már kéri is az EU, hogy a kormány lesszives kivezetni a rezsivédelmet, szóval lesz itt még érdekes árazás, ha ehhez tényleg hozzájön még valami cuki adó is.
Nemhogy 150 lesz, hanem 200+ Ft az otthoni áram ára, amit töltésre fordíhat az egyszeri elektromos autós tulaj. -
CharlieDrop
veterán
-
bigdigit
addikt
Vagy igen, vagy nem. Ez ki fog derülni. A piac már csak ilyen.
Még a németeknél is nagy esés volt míg nem volt támogatás. Nálunk ha kihozzák még az otthon töltés is 150ft lesz vagy felette akkor csak úrimuri marad. A súlyadó és egyéb illetékek viszont nem fognak számítani.
-
axioma
veterán
El kene donteni, hogy azt az adot mire szedik be. Egy resze utfelujitas -- amit azert nem csak a benzines autoval rajta kozlekedok kedveert csinalnak, hanem hogy legyen min jarjon a busz, a mento, a kozeli boltba aruszallito, a postas... -- szoval az minimum reszben az autos tarsadalomtol fuggetlen, de a masik fele legyen, hogy fizetendo a villanyosoknak is.
Masik resze viszont a kornyezetterheles, ami elektromos autonal szinte nulla. A villany mar tartalmaz CO2 miatti dijreszt, fek nem fogy, egyedul a gumi. Az osszes tobbi pl. TB (kipufogo miatti vagy arra sulyosbodo betegsegek), a zajartalom nagy resze, a benzinkutak hely- es karosanyag-igenye nem lenne korrekt, ha atterhelodne. -
CharlieDrop
veterán
Szerintem nem a kompromisszummal lesz a fő probléma hanem azzal,hogy nem fogja megérni mert drágább lesz úgy autózni ha adót tesznek rá. Nem azokra gondolok akik megengedhetik maguknak 15 és a csillagos ég között vegyenek maguknak autót természetesen. De ebből egyenes ágon következik még nagyobb értékvesztése lesz az új autóknak mert akik használtan vennék eleve nem fognak venni a drágább üzemeltetés miatt. Sakk-matt.
90% az olcsóbb autózás miatt vágnak bele a többinek meg édes mindegy.Vagy igen, vagy nem. Ez ki fog derülni. A piac már csak ilyen.
-
bigdigit
addikt
Szerintem nem a kompromisszummal lesz a fő probléma hanem azzal,hogy nem fogja megérni mert drágább lesz úgy autózni ha adót tesznek rá. Nem azokra gondolok akik megengedhetik maguknak 15 és a csillagos ég között vegyenek maguknak autót természetesen. De ebből egyenes ágon következik még nagyobb értékvesztése lesz az új autóknak mert akik használtan vennék eleve nem fognak venni a drágább üzemeltetés miatt. Sakk-matt.
90% az olcsóbb autózás miatt vágnak bele a többinek meg édes mindegy. -
WiZARD
veterán
Hát ez szomorú lenne. Az elektromos autózás az olcsó árammal tud versenyképes lenni. Drágább az autó, bizonyos típusoknál a casco is drága, bár alig kell cserélni benne valamit a szerviz óradíjak magasabbak, és az értékvesztés is nagyobb. Így is kevés elektromos autó fogy a világ nagy részén, ha még plusz adóztatják, akkor ennyi se fog. Ja és az ingyen parkolás is már csak idén van.
Tegnap jutott eszembe hogy elfelejtettem a hírhedten drága Y cascot évfordulóra újrakötni, így marad a régi. Utána pozitív meglepetés volt hogy 460ból 375 lett a régi 1 év alatt.
-
Sir Riccio
addikt
Hát ez szomorú lenne. Az elektromos autózás az olcsó árammal tud versenyképes lenni. Drágább az autó, bizonyos típusoknál a casco is drága, bár alig kell cserélni benne valamit a szerviz óradíjak magasabbak, és az értékvesztés is nagyobb. Így is kevés elektromos autó fogy a világ nagy részén, ha még plusz adóztatják, akkor ennyi se fog. Ja és az ingyen parkolás is már csak idén van.
Ugyanezt gondolom én is. A hazai elektromos állomány jelentős része még mindig a használtpiaci importból származó, korlátozott hatótávú és lassabb töltésű modellekből áll.
Az, hogy valaki egy 15-30 milliós autóval megcsinálja a Szeged-Budapestet oda-vissza megállás nélkül, nem cáfolja azt a tényt, hogy az átlagos magyar autós (aki 5-8 millióért vesz használt autót) számára a villanyautózás jelenleg igenis lemondásokkal és a töltőhálózati anomáliák miatti bizonytalansággal jár.
Magamból indulok ki: Egy kétliteres, összkerekes Passatot cseréltem az Ampera-e-re. Komoly érv volt a váltásnál, hogy olcsóbb üzemeltetni és fenntartani. Ha hozzáteszem, hogy az Ampera-e amúgy pont egy sweet spot mert relatív nagy az akku és jól gazdálkodik vele az autó, még akkor is tervezni kell egy hosszabb útnál, vagy egy nyaralásnál. Ez az EV része. Az pedig, hogy mennyivel kisebb mondjuk a csomagtér, egy másik. Szerintem többen vagyunk, akik nem újonnan vásárolunk EV-t huszonmillióért, hogy aztán leírjuk költségként a havidíját, mint akik így tesznek. Nekünk pedig az a realitás, hogy a kisebb ellenállás felé megyünk. Ha nincs forintosítható előnye az elektromobilitásnak, hátrányból viszont ezen a szinten van bőven, akkor nincs miért a hátrányokat elviselni és ezt még mindig egy viszonylag kompromisszummentesen használható autóból írom, nem egy tíz-tizenöt éves Nissan Leafből, amiből amúgy rengeteg fut a magyar utakon.
-
F-ECT$
titán
Pont ma olvastam valami csoportban, hogy valami cikk végére odaírták, hogy hamarosan jön az az idő, amikor majd elkezdik valamilyen formában bevasalni az adókülönbözetet a fosszilis üzemanyagok és a villanyautózáshoz felhasznál villamosenergia között. Nagyjából az lesz az a pont amikor a többség azt fogja mondani, hogy ha ugyanannyiba kerül, akkor inkább nem kötöm meg a kompromisszumokat amikkel ez jár, hanem veszem a dízelt, vagy a benzinest a helyére.
-
Sir Riccio
addikt
Egyrészt feljebb a kolléga pont ezt írta le, nincs töltő, nem megy, nincs rajta hely, nem fogadja el a belépési adatokat, nem indtja el a töltést, pont nem üzemel, pont offline stb...
Másrészt pedig, milyen eloszlást mutatnak, a hazai autóflottában a modern elektromos autók a kevésbé modern elektromos autókhoz képest? Az én legutóbbi információim szerint kevesebb mint tíz százaléka elektromos a hazai utakon futó autóknak, ebből pedig szerintem a töredékét nevezhetjük modernnek. A legtöbb zöld rendszámos autó szerintem öt és tíz év közötti és a spórolás volt a vezérelv a beszerzésüknél, jellemzően a nyugati használtpiacról, ezeket pedig még a fenti problémák hiányában sem tudod gyorsan tölteni, tehát kompromisszumokra késztetnek egy belsőégésű motorral szerelt járműhöz képest. -
Rolly
veterán
Pont ma olvastam valami csoportban, hogy valami cikk végére odaírták, hogy hamarosan jön az az idő, amikor majd elkezdik valamilyen formában bevasalni az adókülönbözetet a fosszilis üzemanyagok és a villanyautózáshoz felhasznál villamosenergia között. Nagyjából az lesz az a pont amikor a többség azt fogja mondani, hogy ha ugyanannyiba kerül, akkor inkább nem kötöm meg a kompromisszumokat amikkel ez jár, hanem veszem a dízelt, vagy a benzinest a helyére.
Mi a kompromisszum egy mai modern elektromos autónál?
Tegnap 400 kmt mentem m2-m0-m5-52es út... (124,140,110) tempóval oda vissza tankolás / töltés nélkül... :)
-
Sir Riccio
addikt
ma kollégákkal mentem pestre szegedről, hát, nem feltétlen sikerült meghozni a kedvüket a villanyautózáshoz... felérünk, a keleti mögött van egy eonos töltő, 6 hely, 199 ft-os lassútöltő, pont jó lett volna, mert arra volt a program, amíg ott vagyunk fel is töltött volna a kocsi, 10 percet cseszekedtem az appal és nem volt hajlandó elindulni. jó, akkor majd hazafelé töltök omvn inárcsnál, mert az nem kitérő, míg szigetszentmiklós az, odaérek, ott is cseszekedek vagy 10 percet, nem akar indulni, jó, akkor átállok a másik oszlopra, az elindul, de csak 80 kw max teljesítménnyel (nagy betűkkel a gépre ráírva, hogy 450 kw)
szóval a benyomásuk az lett, hogy csak szopni lehet a töltőkkelPont ma olvastam valami csoportban, hogy valami cikk végére odaírták, hogy hamarosan jön az az idő, amikor majd elkezdik valamilyen formában bevasalni az adókülönbözetet a fosszilis üzemanyagok és a villanyautózáshoz felhasznál villamosenergia között. Nagyjából az lesz az a pont amikor a többség azt fogja mondani, hogy ha ugyanannyiba kerül, akkor inkább nem kötöm meg a kompromisszumokat amikkel ez jár, hanem veszem a dízelt, vagy a benzinest a helyére.
-
Tsebacsi
nagyúr
Én OMV emotion töltőn tudtam normálisan tölteni 2 alkalommal is, igaz parndorfban
. Ez a hazai EON elég szégyen ha tényleg ennyire ratyi de ez nem az E-Autózás hibája szerintem se hanem a fos szolgáltatásé 
-
axioma
veterán
Ha nincs parkoló akkor olyan mindegy, az ilyen kis gyöszöknek sem lesz.
A robogó tényleg jó ötlet, ha nagyon zöld akarsz lenni, akkor elektromos.
persze, azert merult fel a motor, hatha azt a maradek helyekre beengedik, nem csak a szamozottakra
engem reg megvett az elektromos technologia, kell a francnak fustos motor... hatotav egy rollerbol is kijohetne, de az joval kenyelmetlenebb + fe'lne'k sebesseget menni (gazkaros e-bringa is hasonlo), a motor mas mufaj azert, max kiderul ha jogsiszerzest nem csinalom vegig hogy megsem -
fo_di
őstag
ja, a succal jobban jártam volna (plusz kb feleannyi lett volna), de odafelé is szoros volt az idő (plusz a lassútöltő lett volna a terv, de így értem, miért volt tök üres a 6 állásos eon töltő, ami ironikusan pont egy eon teleppel szemben áll), hazafelé meg nem akartam húzni az idejüket, hogy még kitérünk az m5ről szigetszentmiklósra
-
Kinder
senior tag
ma kollégákkal mentem pestre szegedről, hát, nem feltétlen sikerült meghozni a kedvüket a villanyautózáshoz... felérünk, a keleti mögött van egy eonos töltő, 6 hely, 199 ft-os lassútöltő, pont jó lett volna, mert arra volt a program, amíg ott vagyunk fel is töltött volna a kocsi, 10 percet cseszekedtem az appal és nem volt hajlandó elindulni. jó, akkor majd hazafelé töltök omvn inárcsnál, mert az nem kitérő, míg szigetszentmiklós az, odaérek, ott is cseszekedek vagy 10 percet, nem akar indulni, jó, akkor átállok a másik oszlopra, az elindul, de csak 80 kw max teljesítménnyel (nagy betűkkel a gépre ráírva, hogy 450 kw)
szóval a benyomásuk az lett, hogy csak szopni lehet a töltőkkelEz így van, hacsak nem Tesla SUC vagy Ionity oszlophoz állsz. Azok mennek, a többi.... egy fos.
-
fo_di
őstag
szóval a benyomásuk az lett, hogy csak szopni lehet a töltőkkel -
biga
őstag
Csak olvasóként vagyok (voltam
) jelen itt, de én is értékelnék egy kicsi-olcsó kategóriát. Viszont remélem az új kacsa nem a Citroen Ami leszármazottja lesz, ami egyébként egy borzasztó jópofa ötlet, de 8 lóerővel itt nálunk agglomerációban (a Pilisben) tökéletesen használhatatlan lehet.A Renault Mobilize Duonak van 80 km/h képes "mopedautoja", bar az nyilvan meg mar sima B jogsit kér. Viszont annak van valami 120km hatotavja és az emlitett max 80km/h. Mondjuk elsösorban inkabb 1 személyes rohangalos, a masodik személy mar elmegy, de ez nem olyan beszélgetôs jarmu, mit az Ami

-
-MarhaRépa-
tag
Mondjuk nagy %-ban buszsav van az utvonalon, meg en vedocucc + rikito szinu vilagito akarmiben menne'k csak autok koze... egyszeruen nem latok most jobb alternativat, max kozeli fizetos parkolohely-berles lehet, mert utcai ha maradna ingyen sincs pedig fel8-8 kozott erkezem (es most kezdtek 1.5 eves felturast az irodaval szemben, me'g rosszabb).
Ha nincs parkoló akkor olyan mindegy, az ilyen kis gyöszöknek sem lesz.
A robogó tényleg jó ötlet, ha nagyon zöld akarsz lenni, akkor elektromos.
-
axioma
veterán
Mondjuk nagy %-ban buszsav van az utvonalon, meg en vedocucc + rikito szinu vilagito akarmiben menne'k csak autok koze... egyszeruen nem latok most jobb alternativat, max kozeli fizetos parkolohely-berles lehet, mert utcai ha maradna ingyen sincs pedig fel8-8 kozott erkezem (es most kezdtek 1.5 eves felturast az irodaval szemben, me'g rosszabb).
-
mjani1172
addikt
Elvileg van rajta arplafon (ami fura hogy kerek eur ertek, inflaval nem valtozik?), es ja, pl. a Dacia az nem volt egy vonzo frissites egy masik e-autobol nezve, de bizzunk benne hogy ha mar tul draga lesz a nagy auto, akkor a gyarak atsulyozzak a fokuszt ezekre. Mopedautó Bp-en is sok uton korlat lenne (60, 70 sebessegu foutak). Melohelyi parkolasban korlatozottsagom miatt mar elektromos motoron is gondolkoztam, mert a kornyeken a tomegkozi meg addig eljutni eleg lehangol foleg estenkent. Ott is inkabb 70-80-at tudot ne'zne'k, inkabb megcsinalnek egy B125 jogsit, csak most eleg pup az epitkezes, majd utana.
A motort (robogót) nem javaslom.
Nagyon sérülékeny más hülyeségéért te fizetsz... Legalább valami védelem legyen. -
cinemazealot
addikt
Harmasikrek lassan akku miatt megszunnek, es esetemben jo a 2 szemelyes, bar a masodik kepen kilincs alapjan gyanusan kicsi az ajto, ilyen konfignal nagyobb szokott lenni, lehet hogy csak a hatsonak nincs szokvanyos kilincse mint a zoenak talan, vagy i3 (bar olyan hulye megoldas csak nem lesz).
Amugy a joval rovidebb trio ennel ranezesre jobban pakolhato - szekrenyt tuti meseltem mar kontra ampera...Megszűnnek, mert nem gyártják őket. De aksi van hozzájuk, új (gyári képességekkel) bő 1 milláért, vagy dupla kapacitású 2,5 milláért.
-
axioma
veterán
Kicsit felerősítettem egy másik sajtófotót:

Nincs hátsó ajtó, így vagy csak 2 személyes, vagy hátul élhetetlen lesz. Sok múlik a felszereltségen és a technikai paramétereken, de ránézésre még a hármasikrek is kényelmesebbek lesznek nála.

Hmm... találtam egy ilyet is, de ez szerintem nem ugyanaz a forma, több helyen látszik eltérés:

Harmasikrek lassan akku miatt megszunnek, es esetemben jo a 2 szemelyes, bar a masodik kepen kilincs alapjan gyanusan kicsi az ajto, ilyen konfignal nagyobb szokott lenni, lehet hogy csak a hatsonak nincs szokvanyos kilincse mint a zoenak talan, vagy i3 (bar olyan hulye megoldas csak nem lesz).
Amugy a joval rovidebb trio ennel ranezesre jobban pakolhato - szekrenyt tuti meseltem mar kontra ampera... -
CharlieDrop
veterán
-
Tsebacsi
nagyúr
A jobban fogyaszt azt úgy értem kevesebbet, nem többet

Akkor eléggé félreértettem
-
cinemazealot
addikt
Kicsit felerősítettem egy másik sajtófotót:

Nincs hátsó ajtó, így vagy csak 2 személyes, vagy hátul élhetetlen lesz. Sok múlik a felszereltségen és a technikai paramétereken, de ránézésre még a hármasikrek is kényelmesebbek lesznek nála.

Hmm... találtam egy ilyet is, de ez szerintem nem ugyanaz a forma, több helyen látszik eltérés:

Új hozzászólás Aktív témák
-
25100 - 25001
26210 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Építő/felújító topik
- PSti: Volt már problémád az új típusú videokártya extra tápegység csatlakozásával?
- Autós topik
- Sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Diabetes - Cukorbetegség
- Assetto Corsa EVO
- Kiszivárogtak a Pixel Watch 5 sajtóképei: marad a jól ismert forma
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- BESZÁMÍTÁS! HP Series 5 Pro 524PF FHD IPS 100Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro