- A Panther Lake a Blackwellel kel frigyre a System76 legújabb, linuxos noteszében
- Minden földi jóval ellátott OLED monitorpárral bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- A ChatGPT-t és Claude-ot is ki kell szolgálja az Android 2027-től
- Itt a nagy hőmérsékletpara, ami a VGA-gyártókat is összezavarja
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy méregdrága vezérlőpad lett az OpenAI első hardvere
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- E-book olvasók
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
25000 - 24901
26210 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
Csak olvasóként vagyok (voltam
) jelen itt, de én is értékelnék egy kicsi-olcsó kategóriát. Viszont remélem az új kacsa nem a Citroen Ami leszármazottja lesz, ami egyébként egy borzasztó jópofa ötlet, de 8 lóerővel itt nálunk agglomerációban (a Pilisben) tökéletesen használhatatlan lehet. -
axioma
veterán
Elvileg van rajta arplafon (ami fura hogy kerek eur ertek, inflaval nem valtozik?), es ja, pl. a Dacia az nem volt egy vonzo frissites egy masik e-autobol nezve, de bizzunk benne hogy ha mar tul draga lesz a nagy auto, akkor a gyarak atsulyozzak a fokuszt ezekre. Mopedautó Bp-en is sok uton korlat lenne (60, 70 sebessegu foutak). Melohelyi parkolasban korlatozottsagom miatt mar elektromos motoron is gondolkoztam, mert a kornyeken a tomegkozi meg addig eljutni eleg lehangol foleg estenkent. Ott is inkabb 70-80-at tudot ne'zne'k, inkabb megcsinalnek egy B125 jogsit, csak most eleg pup az epitkezes, majd utana.
-
CharlieDrop
veterán
-
Tsebacsi
nagyúr
Köszi a megerősítést

Nem tudom, hogy 40-es, vagy 45-ös legyen, elvileg a nagyobb jobban fogyaszt pályán furcsa módon.Valószínűleg azért eszik többet mert erősebb a motor talán a kerék is nagyobb, ezek mind fogyasztásnövelő paraméterek.
-
mjani1172
addikt
Nem vagy abban.
De szinte 100%, hogy egy sz.r lesz.
Míg a kei-car -ok többsége azért egy jól felszerelt és igényes addig az európaiak úgy gondolják hogyha valami kicsi az legyen ócska is, ha már drága. -
axioma
veterán
-
CharlieDrop
veterán
-
mjani1172
addikt
Bár ez lapos és kínai, de nekem jobban tetszik minta kia-k. Nekem kép alapján bejön.

-
-MarhaRépa-
tag
-
Tsebacsi
nagyúr
-
emvy
félisten
Ma Magyarorszagon a gyerekkel rendelkezo csaladok kb. 12-13%-anak van 3 vagy tobb gyereke.
-
Tsebacsi
nagyúr
Mondjuk a 4 gyerek manapság már extrém sport, de statisztikailag a 3 is.
Nem véletlenül nincs erre kínálat,. legalábbis Európában.Az USAban létezik a tipikus Soccer Mom csapatszállító, manapság jellemzően Cadillac Escalade méretű szörnyetegek formájában.
Meglepően sok 3-4 gyerekes családot látok, többet ismerek is, és nem csak az adómentesség az oka ahogy tudom. A statisztikát nem ismerem, anno ez nekem jóval ritkábbnak rémlett, akkor az 1-2 gyermek volt az átlagos.
-
szebe
addikt
Nekem az a fő bajom vele, hogy egy nagy doboz. Persze szép doboz (nekem nem tetszik, de biztos sokaknak igen), de akkor is. És lehet, hogy nagyon hatékony a hajtáslánc (Pont ennek kiragadása és önmagában értékelése kapcsán szoktuk Répát "ekézni"), de amint átléped a bűvös 100 km/h-t.. elkezdi majd falni az elektronokat. Ez megintcsak nem gond sokaknak. Szóval lehet, hogy ez egyéni szoc problem, de elhagyni a megyehatárt autópályán már van sokkal jobb választás szerintem. Városi/ közúti autónak kicsit drága.
de amint átléped a bűvös 100 km/h-t.. elkezdi majd falni az elektronokat
Értem a problémát, de a 800 voltos rendszer, és a fejlődő töltőhálózat miatt ez egyre kevésbé lesz gond. -
-MarhaRépa-
tag
Régi baráttal pont erről értekeztünk 1-2 hete egy családi banzaii alkalmával, ők is 6-an vannak, 4 gyerek 2 felnőtt, régi Ford Galaxy-ja van, nincs 20-40-végtelen milliója egy autóra de örülne egy megbízhatóbb, akár EV csapatszállítónak is. Amiket hirtelen alternatívákat találtunk, az eléggé siralmas képet mutatott

Mondjuk a 4 gyerek manapság már extrém sport, de statisztikailag a 3 is.
Nem véletlenül nincs erre kínálat,. legalábbis Európában.Az USAban létezik a tipikus Soccer Mom csapatszállító, manapság jellemzően Cadillac Escalade méretű szörnyetegek formájában.
-
Tsebacsi
nagyúr
Végül valahol egy Q4 lenne a megfelelő, amit kinéztem még kicsit drága, szóval még várakozok, vagy próbálok hasonlót találni.
Ja, hát az nem szar
-
CharlieDrop
veterán
Én is hasonló dilemmában voltam mikor kerestem az 530e utódját. Nem tudok szuper ötletet adni, keresgélni kell, minden "szart" is meg kell nézni, lehet ott bukkan fel az igazi ahonnan nem is várnád.
A KIA EV5 is jó szerintem, nem tudtam beleülni csak a 4-esbe, az nekem kicsit szűk volt az 530 után, de pl. az EV3-as fejtérben már szuper, az EV5-ös meg csak jobb annál, szóval azzal tehetsz egy próbát.
Fordok? pl. Capri? Vagy a francia vonal? Az nagyon no go?Végül valahol egy Q4 lenne a megfelelő, amit kinéztem még kicsit drága, szóval még várakozok, vagy próbálok hasonlót találni.
-
Tsebacsi
nagyúr
Mondjuk nekem elég egy sima 5 személyes is. De ott is ugyanezek a formák vannak. Vagy annyira extrém (ioniq 6)... vaaagy nem tágítottam eléggé az elmém, hogy nem klasszikus gyártók autóit is megnézzem

Én is hasonló dilemmában voltam mikor kerestem az 530e utódját. Nem tudok szuper ötletet adni, keresgélni kell, minden "szart" is meg kell nézni, lehet ott bukkan fel az igazi ahonnan nem is várnád.
A KIA EV5 is jó szerintem, nem tudtam beleülni csak a 4-esbe, az nekem kicsit szűk volt az 530 után, de pl. az EV3-as fejtérben már szuper, az EV5-ös meg csak jobb annál, szóval azzal tehetsz egy próbát.
Fordok? pl. Capri? Vagy a francia vonal? Az nagyon no go? -
CharlieDrop
veterán
Régi baráttal pont erről értekeztünk 1-2 hete egy családi banzaii alkalmával, ők is 6-an vannak, 4 gyerek 2 felnőtt, régi Ford Galaxy-ja van, nincs 20-40-végtelen milliója egy autóra de örülne egy megbízhatóbb, akár EV csapatszállítónak is. Amiket hirtelen alternatívákat találtunk, az eléggé siralmas képet mutatott

Mondjuk nekem elég egy sima 5 személyes is. De ott is ugyanezek a formák vannak. Vagy annyira extrém (ioniq 6)... vaaagy nem tágítottam eléggé az elmém, hogy nem klasszikus gyártók autóit is megnézzem

-
Tsebacsi
nagyúr
-
tuzpenge
addikt

ID BUZZ???
-
Tsebacsi
nagyúr
Igen, az is az. Ekkora méretben szerintem nem nagyon van más.
Egy ideje agyalok, mi lehet jó a dízel családi SUV alternatívája, nem sokat találtam, ami nem kimondottan ilyesmi.Régi baráttal pont erről értekeztünk 1-2 hete egy családi banzaii alkalmával, ők is 6-an vannak, 4 gyerek 2 felnőtt, régi Ford Galaxy-ja van, nincs 20-40-végtelen milliója egy autóra de örülne egy megbízhatóbb, akár EV csapatszállítónak is. Amiket hirtelen alternatívákat találtunk, az eléggé siralmas képet mutatott

-
CharlieDrop
veterán
-
Tsebacsi
nagyúr
Amúgy a MY-on kívül van ami nem ilyen doboz? Fér is bele cucc és jól is fogyaszt?
Az EV9 tudom hogy doboz, de azért annyira nem szar. Kipróbáltam, nekem alapvetően tetszett.
-
Andras6800
senior tag
Amúgy a MY-on kívül van ami nem ilyen doboz? Fér is bele cucc és jól is fogyaszt?
Vannak azért. Nem tudom, azok rendelhetőek-e 7 személyesen. Nyílván akinek kell a 7 ülés, az felülír sokmindent. Skoda Enyaq, Kia EV6. Peugeot ugyan ilyen doboz, azt nem írom. Skoda és Kia sem sokkal jobb cw-ben, de a homlokfelülete kissebb.
-
Andras6800
senior tag
-
CharlieDrop
veterán
Nem megyek naponta ennyit természetesen, de heti 3-4x megyek az M0-áson ~35 km-t. Az M0-án már az a tempó, ahol kijön, hogy többet eszik a paripa mert egy doboz. Ettől persze használható az autó, mert 7végén is el tudnánk menni vele vidékre családhoz (200km M7esen + 20-30 km közút), nem is azt mondom. De szerintem erre a felhasználásra nem a legjobb mert egy doboz. Persze, ha áramvonalasabb lenne, kissebb a hely. Szóval kinek mi a preferencia.
-
F-ECT$
titán
Nem megyek naponta ennyit természetesen, de heti 3-4x megyek az M0-áson ~35 km-t. Az M0-án már az a tempó, ahol kijön, hogy többet eszik a paripa mert egy doboz. Ettől persze használható az autó, mert 7végén is el tudnánk menni vele vidékre családhoz (200km M7esen + 20-30 km közút), nem is azt mondom. De szerintem erre a felhasználásra nem a legjobb mert egy doboz. Persze, ha áramvonalasabb lenne, kissebb a hely. Szóval kinek mi a preferencia.
Persze, fogyasztás szempontjából nem az, kényelem szempontjából meg igen. 1-2-3 (kisebb) gyerekkel biztos inkább ilyet választanék, mint egy lapos sedant.
-
Andras6800
senior tag
Nekem úgy tűnt, hogy ezzel az autóval azért simán tudsz hosszú útra is menni. 2 óránként megállsz 10-15 percre, szóval ilyen 700-800 km-t mondjuk 40-45 perccel tud lassabban, mint egy diesel. Nekem ennyi évente párszor simán belefér, de persze aki naponta megy ennyit, az úgyse fog ilyet venni.
-
CharlieDrop
veterán
-
tuzpenge
addikt
Nekem úgy tűnt, hogy ezzel az autóval azért simán tudsz hosszú útra is menni. 2 óránként megállsz 10-15 percre, szóval ilyen 700-800 km-t mondjuk 40-45 perccel tud lassabban, mint egy diesel. Nekem ennyi évente párszor simán belefér, de persze aki naponta megy ennyit, az úgyse fog ilyet venni.
Aki naponta megy ennyit (van ilyen???) annak nem jó az elektromos autó...egyik sem....sztem.
-
F-ECT$
titán
Nekem az a fő bajom vele, hogy egy nagy doboz. Persze szép doboz (nekem nem tetszik, de biztos sokaknak igen), de akkor is. És lehet, hogy nagyon hatékony a hajtáslánc (Pont ennek kiragadása és önmagában értékelése kapcsán szoktuk Répát "ekézni"), de amint átléped a bűvös 100 km/h-t.. elkezdi majd falni az elektronokat. Ez megintcsak nem gond sokaknak. Szóval lehet, hogy ez egyéni szoc problem, de elhagyni a megyehatárt autópályán már van sokkal jobb választás szerintem. Városi/ közúti autónak kicsit drága.
-
Andras6800
senior tag
Ez se szép (bár a GLB soha nem volt az, egyik sem), a hátsója ennek is ronda, elöl még elmegy, cserébe nagyon jó lett ez is mint autó. A hajtásláncot úgy tűnik, nagyon összerakták a CLA óta.
-
Kroni1
veterán
Nekem tetszik, hogy próbálnak egyedi formaterveket a Kia/Hyundai-nál és nem a konzervatív megoldásokat keresik. Ez még nem a franciák elmebeteg szintje, de bejön az irány. Jó lett szerintem ez a 3-as ioniq és pl. a KIA EV4-ek is.
-
Vesa
veterán
Ez se szép (bár a GLB soha nem volt az, egyik sem), a hátsója ennek is ronda, elöl még elmegy, cserébe nagyon jó lett ez is mint autó. A hajtásláncot úgy tűnik, nagyon összerakták a CLA óta.
-
Vesa
veterán
-
bolvar
senior tag
Minden plombázott így az egyértelmű volt nekem az elkerülhetetlen.
Nem az egyszerre töltés a cél, csak a kocsibeállónál, vagy elől a háznál is kényelmes lenne, pont saroktelek vagyunk és a ház előtt van még egy 6-7m placcom.
[kép]
De így oldottam meg lent a földelőszonda mellé álltam be. -
Tiédetis
senior tag
-
Andras6800
senior tag
Az olyan AMG tulajoknak és rajongóknak, mint Várkonyi Gábor sem tetszik feltétlenül ez az irány. Nem mintha közöm lenne egy ilyen autó megásárlásához, de úgy mondanám, hogy a külső az megszokható, nekem is inkább a beltere az ami taszító. Egy bármilyen olasz autó fényévekkel ízlésesebb, ez így képekről nagyon aliexpresszesnek tünik.
A Külső megszokható, meg szerintem másodrendű. Alapvetően akkor találkozol vele, amikor mész az autóhoz. Amit viszont folyamat látsz (amikor használod), az az autó színe (Motorháztető) és a belseje. De gondolom ez is más.. ízlésről amúgy is csak parttalan vita
-
biker
nagyúr
Üdv
Nem tudom elektromos töltő kérdést bedobhatok-e de máshol nem találtam rá topic-ot
Túrtam a kertet és mondom ha már itt vagyok kicsövezek a távoli jövőben elektromos töltőnek(Tudom mondták ne rakjak le csövet, de most nem akartam beruházni földkábel brahira).
Társasház vagyunk (papíron) az én házam oldalában van a bejövő áram, ott van mind3 szekrény ami megy a szomszédokhoz. Jól gondolom ha kérnék plusz fázist magamhoz azt itt végződtetnék és innen mehetnék a töltőkhöz.
Ugyanitt kérdés, lehet-e ilyet trükközni, 2 helyre is kiállni ugyanarról a 3 fázisról, vagy az nagyon ortodox?
Köszi az iránymutatást
bolvarképek nélkül tippmix, vagy lehet indulni az óráktól, vagy minden plombált és fel kell rakni egy szekrényt + plombabontás + lezárás
Amúgy egy kábelről két végpont is megoldható, de úgyis egy helyen fogsz tudni tölteni, nem végtelen a kapacitás.
Ha bővebb infót dobsz, segítek -
bolvar
senior tag
Üdv
Nem tudom elektromos töltő kérdést bedobhatok-e de máshol nem találtam rá topic-ot
Túrtam a kertet és mondom ha már itt vagyok kicsövezek a távoli jövőben elektromos töltőnek(Tudom mondták ne rakjak le csövet, de most nem akartam beruházni földkábel brahira).
Társasház vagyunk (papíron) az én házam oldalában van a bejövő áram, ott van mind3 szekrény ami megy a szomszédokhoz. Jól gondolom ha kérnék plusz fázist magamhoz azt itt végződtetnék és innen mehetnék a töltőkhöz.
Ugyanitt kérdés, lehet-e ilyet trükközni, 2 helyre is kiállni ugyanarról a 3 fázisról, vagy az nagyon ortodox?
Köszi az iránymutatást
bolvar -
Vesa
veterán
Régóta mondom, hogy ki kéne már rúgni a Mercedes vezető dizájnerét (Gorden Wagener). Ami meg is történt 2026 elején, azzal a különbséggel, hogy saját kérésére távozott. Épp ideje volt. Néhány kivételtől eltekintve, nem mondanám, hogy volt érzéke az autók megrajzolásához.
Bár az előző GT számomra nagyon odavert, de általában egyáltalán nem tetszettek a Mercedesek kb. soha. Bár most az új GLC EV az egyetlen, amire azt mondom, hogy inkább kéne mint a Neue Klasse SUV-ja.
A korábbi GT viszont nagyon szép volt szerintem.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
emvy
félisten
-
WiZARD
veterán
Feketében sokkal jobb. Bár hogy akarnék-e fekete autót az más kérdés. Megőrülök az Ytól hogy mindig koszos.
-
Kroni1
veterán
Az olyan AMG tulajoknak és rajongóknak, mint Várkonyi Gábor sem tetszik feltétlenül ez az irány. Nem mintha közöm lenne egy ilyen autó megásárlásához, de úgy mondanám, hogy a külső az megszokható, nekem is inkább a beltere az ami taszító. Egy bármilyen olasz autó fényévekkel ízlésesebb, ez így képekről nagyon aliexpresszesnek tünik.
-
-MarhaRépa-
tag
A Mercik mindig ilyenek voltak, nincs ezzel baj szerintem, a tipikus Merci vásárló ezt várja el.
-
gorbep
őstag
Na végre valami értelmes..... már csak ezt a cigánybarokk belsőt kéne nekik elengedni, még a kínaiak se ilyen bazáriak belül...

Szerk: közben látom más is erre jutott...
Az axiálflux motort nagyon adom.... nem is értem miért nem áll rá át mindenki, vitathatatlanok az előnyei...
-
Vesa
veterán
A segge borzalmas.
-
bigdigit
addikt
Mondanám eladom az enyém de mit vegyek helyette? Minden általad írt kritériumnak megfelelne és a garancia is rendben. Mondjuk már csak a meghajtó aksira mert 2020 novemberi.
-
Tsebacsi
nagyúr
Nektek már a monitor sem tetszik az utas előtt, sem a még sosem látott fényes kerek légbefúvó....Pedig ott vannak az ezüst és piros világítós tekerők.
Azért láthatólag nem találják meg azt amit sugárzott egy ilyen kaliberű autó.
Bár ezt nyilván életkor és sok egyéb dolog befolyásolja. De ha 10 éve egy kínaiban látod ,mosolyogsz.
Szerintem is kissé túl van dizájnolva, aztán persze kérdés melyik/mi volt a célpiac...
-
mjani1172
addikt
Nektek már a monitor sem tetszik az utas előtt, sem a még sosem látott fényes kerek légbefúvó....Pedig ott vannak az ezüst és piros világítós tekerők.
Azért láthatólag nem találják meg azt amit sugárzott egy ilyen kaliberű autó.
Bár ezt nyilván életkor és sok egyéb dolog befolyásolja. De ha 10 éve egy kínaiban látod ,mosolyogsz.
-
-MarhaRépa-
tag
-
WiZARD
veterán
Most melyik lesz ennek a Mercinek az eleje?
A bajszos (sárga, fenti fotó), vagy a bajusznélküli (fehér)?
A fehér nem annyira rossz.
A hátulja fura, de valami sötét fényezés mellett, ha nem üt el ennyire, akkor még jó is lehet. -
F-ECT$
titán
Nekem tetszik az AMG GT eleje, a hátulja kicsit furcsa, de csúnyának azt sem mondanám. Nem ugranék félre, ha egy ilyet hozzám vágnának

-
Tsebacsi
nagyúr
"Alpina BMW klasszisokkal jobban néz ki."
Az csak egy tanulmány, ez meg egy szériaautó.
Lényegtelen, ez szériaautóként sem tetszik, az meg tanulmányként is igen.
Azt hittem a merci kilábal végre ebből a Blobfish ihlette formavilágból, de csalódnom kellett...
-
-MarhaRépa-
tag
-
Andras6800
senior tag
Előző autóimban nekem sem kellett cserélni soha, mert nem volt benne....
Lehet akkor én voltam peches, de az biztos hogy a szalonos srác mondta hogy az elemre azért figyeljek ne csak a szekrény aljában legyen, hanem max évente tegyek bele újat meg néha használjam is a kocsival ha nem akarok megint egy cserét...ez egy e-golf volt, nem mondom hogy minden autónál és márkánál ez van....de a teló használatnál meg a kártya kulcsnál ilyen hiba nincs...Vegyétek azt is figyelembe, hogy mit tud a kulcs. ma már a kulcs is komolyabb kütyü egyik másik autünál, mint anno az Apolo 11 fedélzeti informatikai rendszere....
Nyílván egy keyless funkciós kulcs, ami csak akor küld jeleket ha mozgatva van, ezért figyeli az elmozdulást xyz irényban egészen máshogy fogyaszt, mint ami egy fizikai kulcs 2 gobbal. És ha megnyomod a gombot, rádiójelet ad.+ Ami miatt gyűkölöm a kulcsot, hogy figyelni kell arra, hogy ne legyen közel a telóhoz. Ergó nem mindegy melyik zsebébe teszem a kabátomnak. Ha a jobba, amelyik oldalon a nadrágzsebemben van a telefon.. nem is megy szinte soha a közeledésre nyitás vagy távolodásra zárás.
Illetve ahogy írták is, egy kisebb vagyon, ha elromlik. Nekem ugyan gariban cserélték, de nagyot kellett volna nyelni, ha ki kell fizetni a cserét. Márpedig mióta ilyen szipiszuper kulcsokat adnak az autókhoz... sajnos nem túl ritka a kulcscsere igénye.
-
Tsebacsi
nagyúr
+1, nagyon nem adja nekem sem ez a forma, oké illeszkedni próbál a mostani merci vonalba, de...
Az Alpina BMW klasszisokkal jobban néz ki. -
-MarhaRépa-
tag
Látni kell majd élőben. Nekem az elejével nincs bajom, a hátulja sok egy kicsit.
De képeken ez sosem jön át rendesen.
Meg nyilván belül ez a Mercedes barokk sem jön be, de hát ezek ilyenek. Nem én vagyok a célcsoport
-
brumi1024
veterán
Technologiailag kiraly, de remeltem hogy a leakek az elejerol nem valodiak, hat sajnos de. Komolyan sikerult ennyire idiota frontot rajzolni neki?
-
Kroni1
veterán
A három axiálfluxusú motorral, az olajhűtésű pakkal, a tartós teljesítményleadásra optimalizált hűtéssel meg a hátsókerék-kormányzással?
(Meg nyilván a Merci AMG színvonalú kivitellel, vezethetőséggel)Most viccelsz vagy bolondozol?
Viccelődik, mert odarakta a szmájlit..
Örömmel tölt el, hogy végre a német gyártók is kezdik egyre komolyabban venni az EV fejlesztést!
-
-MarhaRépa-
tag
-
sharp4
őstag
A három axiálfluxusú motorral, az olajhűtésű pakkal, a tartós teljesítményleadásra optimalizált hűtéssel meg a hátsókerék-kormányzással?
(Meg nyilván a Merci AMG színvonalú kivitellel, vezethetőséggel)Most viccelsz vagy bolondozol?
Designra gondoltam, egyből a Xiaomi ugrott be róla.
-
-MarhaRépa-
tag
-
sharp4
őstag
Sikerült lemásolni a Xiaomi-t
-
diablo1984
veterán
Egyáltalán nem elrugaszkodott gondolat. Unokatesómnak két hete vettünk egy 2020/12 Kona 64 kWh, 105k km volt benne és 6,7 millió volt.
7-7,5 körül rendszeresen találni ilyen példányokat. Fontos, hogy érdemes belépni a FB csoportokba, mert sok autó ott talál gazdára, ki se kerülnek HAHU-ra.és jellemzően a FB csoportokban jobb árak vannak, mint a nepperekkel tele HAHU-n!
-
Doki16
addikt
Egyáltalán nem elrugaszkodott gondolat. Unokatesómnak két hete vettünk egy 2020/12 Kona 64 kWh, 105k km volt benne és 6,7 millió volt.
7-7,5 körül rendszeresen találni ilyen példányokat. Fontos, hogy érdemes belépni a FB csoportokba, mert sok autó ott talál gazdára, ki se kerülnek HAHU-ra. -
diablo1984
veterán
ahogy nézegettem a korai páldányok még találhatóak is ennyiért, de akár 10 millát is elkérhetnek a fiatalabbakért. Most kicsit meg van ugorva az EV-k ára, gondolom a benzinár/hiány miatt.
-
tuzpenge
addikt
Hmm, az enyémben 6 éves korában kellett cserélni az elemet először, de előtte már hetekig nyavajgott minden indításnál hogy gyenge az elem.
Előző autókban soha nem is cseréltem, úgy adtam el, az egyiket 11, a másikat 6 éves korában.Előző autóimban nekem sem kellett cserélni soha, mert nem volt benne....
Lehet akkor én voltam peches, de az biztos hogy a szalonos srác mondta hogy az elemre azért figyeljek ne csak a szekrény aljában legyen, hanem max évente tegyek bele újat meg néha használjam is a kocsival ha nem akarok megint egy cserét...ez egy e-golf volt, nem mondom hogy minden autónál és márkánál ez van....de a teló használatnál meg a kártya kulcsnál ilyen hiba nincs... -
Anaconda
tag
Sziasztok!
Hyundai Kona EV-ket nézegetek.
Nem ragaszkodom a facelifteshez, de hőszivattyúhoz és 3 fázishoz, 64kwh akkuhoz igen, illetve max 110ekm futás 2020 vagy utáni.
Mennyire elrugaszkodott elképzelés hogy egy szép állapotú beleférjen 7 max 7,5M-be? -
-MarhaRépa-
tag
Az hogy elemet sem kell benne cserélni meg hogy szól az autó az többnyire nem igaz....max évente (ha kibír annyit) kell bennük cserélni elemet. Nekem a VW nem szólt semmit csak mikor beültem akkor írta hogy nincs kulcs a közelben, holott ott volt a zsebemben...úgy hogy előtte 2 órával még ugyan azzal a kulccsal semmi gondja nem volt. Volt egy 2. kulcs (tartalék), mert mi is úgy használtuk ahogy írod (egy helyről vittük stb), és az a 2. tartalék kulcs bent volt a szekrényben. 2 év után az egész kulcsot cserélni kellett (100 ezer) mert lemerül az elem és elemcsere után a VW szolnoki szervíze se tudott életet lehelni bele....sorry ki kell cserélni az egészet, feltanítani, stb...Szóval csak a nyűg volt, az idegeskedés meg egy csomó pénz...
Hmm, az enyémben 6 éves korában kellett cserélni az elemet először, de előtte már hetekig nyavajgott minden indításnál hogy gyenge az elem.
Előző autókban soha nem is cseréltem, úgy adtam el, az egyiket 11, a másikat 6 éves korában. -
Tiédetis
senior tag
Napi 9-10 órát van 1 kulcsomó a nyakamba akasztva, mert 1000 zárat kell nyitni-zárni. Ugyanilyen nyakbaakasztón van a kocsikulcs. Ha beülök, teszem az üvegtartóba, a garázsnyitóval együtt. Telefont volt már szerencsém letenni úgy, hogy keresni kellett fél napot. Szóval tuti jó, de maradok a fizikai kulcsnál, különben is villogni is jó a kulccsal
-
Vesa
veterán
Jaguar EV akku bontás
A klasszik autószerelőknek itt már nincs túl sok keresnivalója. -
Vesa
veterán
Nekem is a digitális csaj mondogatja, ha ott marad a telefon, és a "kulcs" (távirányító) miatt is beszélgetni támad kedve. Szerintem ez ma már eléggé alap dolog.
-
Vesa
veterán
Na, pénteken megrendeltem egy ID.7-est. 2027-es modell lesz már, néhány (számomra fontos) változtatással:
- fizikai gombok a kormányon
- más navi (Innovision talán a neve, olyan mint az új ID.3 Neo-ban)
- jobb hőszivattyú (nagyobb hatótávval)
- digitális kulcs (telefonnal is lehet nyitni)
- pár extra a csomagokban ami eddig nem volt talán.Illetve a múlt héten lett egy 3%-os árcsökkenés, ez pont kapóra jött. A negatívum, hogy 16 hét a szállítás. Nehéz volt a döntés, de most az előnyök többségben voltak azzal szemben, hogy miben lesz rosszabb az iX1-nél. Meglátjuk.
Az a kocsi nekem is nagyon tetszik. Sedan is, kombi is! -
Richard
őstag
Azért biztonsági szempontból lényegesen felülmúlja például a BMW-nél a digital key Plus a fizikai kulcsot. A Relay Attack-os autólopás kapásból kizárva.
-
tuzpenge
addikt
Ahogy kiveszem a hozzászólásokból, ez tényleg full egyéni dolog. Nekem sem volt soha gond zsebre tenni, nem szoktam elfelejteni, van egy fix helye a komódon, aki viszi az autót, az elviszi onnan a kulcsot, és oda teszi vissza, ez így megy már 25 éve, amióta közös autót használunk. Elemet sem kell ezekben cserélni, ha igen, úgyis szól időben az autó, és az éves szerviz során megcsináltatom.
Engem az sem zavar, ha a zsebemben van, amúgy is van ott egy csomó más dolog is, elfér.
A gondolat viszont zavar, hogy egy telefonra hagyatkozva kelljen bejutni az autóba. Nyilván azért, mert nem bízom a technológiában, aki meg okostelefonok között nőtt fel, annak ezek a forgatókönyvek eszébe se jutnak.Az hogy elemet sem kell benne cserélni meg hogy szól az autó az többnyire nem igaz....max évente (ha kibír annyit) kell bennük cserélni elemet. Nekem a VW nem szólt semmit csak mikor beültem akkor írta hogy nincs kulcs a közelben, holott ott volt a zsebemben...úgy hogy előtte 2 órával még ugyan azzal a kulccsal semmi gondja nem volt. Volt egy 2. kulcs (tartalék), mert mi is úgy használtuk ahogy írod (egy helyről vittük stb), és az a 2. tartalék kulcs bent volt a szekrényben. 2 év után az egész kulcsot cserélni kellett (100 ezer) mert lemerül az elem és elemcsere után a VW szolnoki szervíze se tudott életet lehelni bele....sorry ki kell cserélni az egészet, feltanítani, stb...Szóval csak a nyűg volt, az idegeskedés meg egy csomó pénz...
-
-MarhaRépa-
tag
Ahogy kiveszem a hozzászólásokból, ez tényleg full egyéni dolog. Nekem sem volt soha gond zsebre tenni, nem szoktam elfelejteni, van egy fix helye a komódon, aki viszi az autót, az elviszi onnan a kulcsot, és oda teszi vissza, ez így megy már 25 éve, amióta közös autót használunk. Elemet sem kell ezekben cserélni, ha igen, úgyis szól időben az autó, és az éves szerviz során megcsináltatom.
Engem az sem zavar, ha a zsebemben van, amúgy is van ott egy csomó más dolog is, elfér.
A gondolat viszont zavar, hogy egy telefonra hagyatkozva kelljen bejutni az autóba. Nyilván azért, mert nem bízom a technológiában, aki meg okostelefonok között nőtt fel, annak ezek a forgatókönyvek eszébe se jutnak. -
emvy
félisten
Plusz egy dolog, amire emlekezni kell, amit el kell venni a kulcstartorol, ki kell venni a nadragbol/taskabol, ami veletlenul kieshet, ott lehet hagyni valahol (es nem lehet felhivni/megcsorgetni, persze mehet ra egy airtag vagy hasonlo). Ha elmegyek futni, akkor ket dolog lotyog a derekamon, nem egy. Legtobbszor nem vizallo, szoval figyelni kell, hogy ne azzon el. Elemet kell benne cserelni.
Szoval nyilvan tulelheto, de elonye (szamomra) zero, hatranybol meg van egy csomo aprosag.
-
tuzpenge
addikt
Szerintem senki nem mondta hogy nem jó, csak sokkal kényelmesebb ha nincs ott. Főleg hogy a mai kulcsok már olyan batár nagyok, hogy kis túlzással majdnem akkorák mint egy telefon. Nekem a VW kulcsa nem volt nagy (sőt a kisebbekhez tartozik), de mindig kitüremkedett a farmerzsebből és volt olyan is hogy kényelmetlen volt ha mellette volt a telefonom. Most hogy már nem kell csak a telefon így nincs ez a kényelmetlenség sem....egyszerűbb ez így....
-
hunspikey
őstag
nem értem miért nem jó az, hogy a gatya kis zsebében lapul a fizikai kulcs amit az életbe nem veszek elő, mert nyit / zár magától a kocsi ha távolodok / közeledek. De mint backup azért legyen ott az... az a tutti.
-
tuzpenge
addikt
Commanderrel hogy lehet megoldani hogy ne csipogjon?? Nem találtam meg....
Köszi! -
emvy
félisten
Ez valami idióta szabályozás kérdés.
Elvileg ki lehet kapcsolni kijelzőn rányomva, gyakorlatilag régió függő, hogy ki lehet-e kapcsolni.Maradt az hogy gyerekülés mögött becsatoltam az övet.
Ja, Commanderrel is ki lehet, igazából inkább bekapcsolva hagyom, mert ritkán probléma, viszont van pár haverom, akik rendszeresen nem kapcsolják be hátul a biztonsági övet (városon belül), és rájuk akarok szólni.

-
WiZARD
veterán
Ez valami idióta szabályozás kérdés.
Elvileg ki lehet kapcsolni kijelzőn rányomva, gyakorlatilag régió függő, hogy ki lehet-e kapcsolni.Maradt az hogy gyerekülés mögött becsatoltam az övet.
-
tszabi
tag
Sziasztok!
Kramach 3 fázisú fali vagy hordozható töltőkkel van valakinek tapasztalata?
Nem igazán találok róla véleményeket. -
CharlieDrop
veterán
-
tuzpenge
addikt
"Mondjuk orulnek, ha a a hatso sulyerzekelot ki lehetne kapcsolni, mert ha radobok egy nagyobb taskat, akkor csilingel."
Pont ezért nem mindent vivő megoldás a súlyérzékelő sem.
JA ez pont igaz....nekem is már az iskolatáskára csipog és ez nagyon idegesítő....
-
-MarhaRépa-
tag
"Mondjuk orulnek, ha a a hatso sulyerzekelot ki lehetne kapcsolni, mert ha radobok egy nagyobb taskat, akkor csilingel."
Pont ezért nem mindent vivő megoldás a súlyérzékelő sem.
-
emvy
félisten
komoly? Nem tudja az autó, hogy ülnek benne?
Azosztigen...A kocsim meg azt is tudja, hogy kisallat, gyerek vagy felnott maradt a kocsiban.

Mondjuk orulnek, ha a a hatso sulyerzekelot ki lehetne kapcsolni, mert ha radobok egy nagyobb taskat, akkor csilingel.
-
-MarhaRépa-
tag
Nagyon sok autóban csak az anyósülésen van klasszikus ülésbe épített súlyérzékelő. Vezetőülésben gyakorlatilag sosincs, és hátul is gyakori hogy nincs, másképp oldják meg a dolgot. (Ajtónyitás, övcsat, kamera)
-
CharlieDrop
veterán
Nem olyan egyszerű ám azt kisakkozni
jellemzően nincs minden ülésen foglaltságérzékelő. Úgyhogy a vezérlő az ajtónyitásból meg a biztonsági öv becsatolásból próbálja kitalálni, hogy ülnek-e bent vagy nem. Ez különösen akkor vicces, ha például tankolásnál a sofőr bemegy fizetni, zsebében a kulcs, az autó úgy dönt hogy nincs bent senki, bezárja az ajtót, aztán amikor bent valaki mocorogni kezd, akkor beriaszt
hm, oké
-
F-ECT$
titán
-
Rolly
veterán
Nem olyan egyszerű ám azt kisakkozni
jellemzően nincs minden ülésen foglaltságérzékelő. Úgyhogy a vezérlő az ajtónyitásból meg a biztonsági öv becsatolásból próbálja kitalálni, hogy ülnek-e bent vagy nem. Ez különösen akkor vicces, ha például tankolásnál a sofőr bemegy fizetni, zsebében a kulcs, az autó úgy dönt hogy nincs bent senki, bezárja az ajtót, aztán amikor bent valaki mocorogni kezd, akkor beriaszt
Na ne már a peugeot 308ban elől hátul volt már 2017ben foglaltság érzékelő... de szerintem még a 208asban is (2020)... de a mostani audiban is alap.
-
Andras6800
senior tag
Azosztigen...Hát... buta voltam és befutottam abba a bizonyos erdőbe a megfontolatlan megfogalmazással.
A probléma nem valós, csak elképzelt. A mostani autóm ugyan nem szól, ha valaki van benne (Amikor a platformot fejlesztették ~10 éve még úgy voltak vele, hogy az emberek nem síkhülyék), de NFC-s a telefonos digitális kulcs. Azaz ha eltávolodom nem zár be, csak ha odaérintema telót a vezető oldali kilincshez.
Újabb autók amik asszem BT alapú digitális kulcsosak meg szólnak. Szóval a leírt szituáció nem feltétlen valós. -
-MarhaRépa-
tag
Azosztigen...Nem olyan egyszerű ám azt kisakkozni
-
CharlieDrop
veterán
Ha a telóval nyitod/ zárod és a teló a kocsiban marad, nem tudod bezárni az autót. Ergó semmi.. kinyitod megint az ajtót és kiveszed a telót. + amúgy autó elvileg szól, ha a vezetéknélküli töltőtálcán van a telód ajtónyitásnál. De ez utóbbi lehet nem általános.
1 hátrányt tudok mondani. ha teló nyitja/ zárja az autót és megállsz MOL kúton modóba, ptt kell hagyni a telót családnál, hogy ne zárjon rájuk az autó. Evvel csak az a gond, hogy akkor a modó fizetős, mert Mol Moove ott maradt a kocsiban
De szerintem ez az ilyen jellegű fejlesztéseknél nem annyira szempont.komoly? Nem tudja az autó, hogy ülnek benne?
Azosztigen... -
madgie
titán
Ha a telóval nyitod/ zárod és a teló a kocsiban marad, nem tudod bezárni az autót. Ergó semmi.. kinyitod megint az ajtót és kiveszed a telót. + amúgy autó elvileg szól, ha a vezetéknélküli töltőtálcán van a telód ajtónyitásnál. De ez utóbbi lehet nem általános.
1 hátrányt tudok mondani. ha teló nyitja/ zárja az autót és megállsz MOL kúton modóba, ptt kell hagyni a telót családnál, hogy ne zárjon rájuk az autó. Evvel csak az a gond, hogy akkor a modó fizetős, mert Mol Moove ott maradt a kocsiban
De szerintem ez az ilyen jellegű fejlesztéseknél nem annyira szempont.Csak félig nyomom be az ajtót, akkor nem zár le és a családra sem zár rá az autó (megy tovább a klíma).
-
Andras6800
senior tag
De szerintem ez az ilyen jellegű fejlesztéseknél nem annyira szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
-
25000 - 24901
26210 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- SnowRunner
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Bestbuy játékok
- Alkoholista nevelde
- Mini-ITX
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Fallout 3
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Versenyjogi vizsgálatot érhet Mexikóban a Sony lemezektől való búcsúja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Ripjaws V 4000Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MSI 16 Vector WUXGA 144Hz i9-12900HX 16mag 16GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
) jelen itt, de én is értékelnék egy kicsi-olcsó kategóriát. Viszont remélem az új kacsa nem a Citroen Ami leszármazottja lesz, ami egyébként egy borzasztó jópofa ötlet, de 8 lóerővel itt nálunk agglomerációban (a Pilisben) tökéletesen használhatatlan lehet.

És 90 környékén mi volt a helyzet?