- A Panther Lake a Blackwellel kel frigyre a System76 legújabb, linuxos noteszében
- Minden földi jóval ellátott OLED monitorpárral bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- A ChatGPT-t és Claude-ot is ki kell szolgálja az Android 2027-től
- Itt a nagy hőmérsékletpara, ami a VGA-gyártókat is összezavarja
-
24900 - 24801
26210 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiédetis
senior tag
Egyreszt szol a kocsi, masreszt a telefont joval kevesebb valoszinuseggel hagyom ott akarhol, mint barmi mast.

Eleve nagyon kenyelmes, hogy egyaltalan nem kell foglalkozni se a nyitassal, se a zarassal, odamegyek az autohoz, beulok, megerkezek, kiszallok, elmegyek.
> kulcsot nem tudom, mert zsebben van folyamatosan, vagy a nyakamban.
Egy darab nadragod van?

Egy darab nadragod van?

Már kettő, a családi békesség kedvéért, ja és vettem 6 db pólót is. Most 2 évig nyugi van.
De nyakam totál csak 1 van -
emvy
félisten
Egyreszt szol a kocsi, masreszt a telefont joval kevesebb valoszinuseggel hagyom ott akarhol, mint barmi mast.

Eleve nagyon kenyelmes, hogy egyaltalan nem kell foglalkozni se a nyitassal, se a zarassal, odamegyek az autohoz, beulok, megerkezek, kiszallok, elmegyek.
> kulcsot nem tudom, mert zsebben van folyamatosan, vagy a nyakamban.
Egy darab nadragod van?

-
Tiédetis
senior tag
ez nem csipog,
kulcsot nem tudom, mert zsebben van folyamatosan, vagy a nyakamban.
jut eszembe, ha mosom a kulcs bent van, mert utálom hogy állandóan ki-be zárja meg csipog, viszont az ablaktörlőt le kell venni automatáról, mert ha vizet kap elindul, és ha kefézek is.. Nos akkor repül a lapát -
Tiédetis
senior tag
-
-MarhaRépa-
tag
Kulcs a zsebemben van, onnan nem kerül Ki. Mondjuk én nem szoktam a telefont sem az autóban hagyni.
-
tuzpenge
addikt
A tesla pl szól hogy haver itt hagytad a telót és még hangjelzést is ad hogy ne hagyd ott. Ha ezután is otthagyod akkor így jártál....de ez pl a kulccsal is így van nem???
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Hát nem tudom, én szeretem a kulcsot magamnál tartani. Nem nagy darab. Mit csináltok ha a telefon bent marad a kocsiban? (nálam ez szinte állandó ha vezetéknélkülin van, bár kiírja hogy ott van, de ha figyelném, nyilván nem maradna ott)
-
tuzpenge
addikt
Eszem ágában sincs almás cuccokat használni, csak ha muszáj.
Pontosan ezért sz@psz pl a kártyás fizetéssel is.....
-
Andras6800
senior tag
Eszem ágában sincs almás cuccokat használni, csak ha muszáj.
Megragadtad a lényeget...
-
-MarhaRépa-
tag
Apple esetén nem egy app (myBMW) kezeli a kulcsot, hanem bekerül a Wallet-be. Szerintem többi gyártónál is így van. Így független attól, hogy hogy megy-e pl a myBMW app, vagy sem. Sőt elvileg lemerült telefonnal is megy egy darabig. Elég stabilan működik, és ha pl a saját családi tapasztalataimat veszem alapul, megbízhatóbb, mint a fizikai kulcs. Az én Digitális kulcsom eddig 100%-os hatékonysággal működik (igaz régebbi "érinttős" NFCs fajta.. azaz a kilicshez oda kell tartani a telót, meg a töltőtácára oda kell tenni indításhoz), míg rokon 420d-je múltkor ott ragadt a mélygarázsban, mert nem ismerte fel a kulcsot. Pótkulcs nem volt a közelben ország másik fele), szóval nagy varázslat volt kiszedni az autót a mélygarázsból és elvinni szervízbe trélerrel ahol egy SW update után meggyógyult...
De mondtahom az én fizikai kulcsomat is, amit gariban cserélni kellett 1 éves korában az autónak. Az érzékelési minőség kritikán aluli... lényegében a láblengetős csomagtérajtó nyitás azért nem meg 10-ből 8x, mert nem érzékeli a kulcsot. Ezen kulcscsere sem javított.Eszem ágában sincs almás cuccokat használni, csak ha muszáj.
-
-MarhaRépa-
tag
Kártyával az a baj, hogy nincs benne fizikai kulcs.
-
fo_di
őstag
valójában már nem nullára merülnek a telefonok ilyenkor, hanem van egy biztonsági tartalék, amikor lekapcsol a telefon, de van még áram. iphone-okon ilyenkor a wallet még működik, pl tömegközlekedési bérletet vagy autókulcsot tud használni, ha előzetesen be volt állítva
-
F-ECT$
titán
Apple esetén nem egy app (myBMW) kezeli a kulcsot, hanem bekerül a Wallet-be. Szerintem többi gyártónál is így van. Így független attól, hogy hogy megy-e pl a myBMW app, vagy sem. Sőt elvileg lemerült telefonnal is megy egy darabig. Elég stabilan működik, és ha pl a saját családi tapasztalataimat veszem alapul, megbízhatóbb, mint a fizikai kulcs. Az én Digitális kulcsom eddig 100%-os hatékonysággal működik (igaz régebbi "érinttős" NFCs fajta.. azaz a kilicshez oda kell tartani a telót, meg a töltőtácára oda kell tenni indításhoz), míg rokon 420d-je múltkor ott ragadt a mélygarázsban, mert nem ismerte fel a kulcsot. Pótkulcs nem volt a közelben ország másik fele), szóval nagy varázslat volt kiszedni az autót a mélygarázsból és elvinni szervízbe trélerrel ahol egy SW update után meggyógyult...
De mondtahom az én fizikai kulcsomat is, amit gariban cserélni kellett 1 éves korában az autónak. Az érzékelési minőség kritikán aluli... lényegében a láblengetős csomagtérajtó nyitás azért nem meg 10-ből 8x, mert nem érzékeli a kulcsot. Ezen kulcscsere sem javított.Lemerült telefonnal hogy tud működni?
-
Andras6800
senior tag
Függetlenül a gyártótól, én ebben nem bízom. Jön egy frissítés a telefonra egy tetszőleges apphoz, ami összeakad pont a gyári appal, lehal valahol egy szerver, vagy simán csak lerohad a telefon, bármi lehet. A hibalehetőségek száma végtelen.
Ott a fizikai kulcs (még csak ne is ilyen gagyi kártya legyen) zsebrerakom, aztán minden működik.
Tőlem lehet ilyen telefonos bohóckodás is, mondjuk ha a gyerek el akarja vinni az autót, akkor neki jól jöhet, de szigorúan kiegészítő opcióként és időben/helyileg nagyon korlátozottan.
De mondtahom az én fizikai kulcsomat is, amit gariban cserélni kellett 1 éves korában az autónak. Az érzékelési minőség kritikán aluli... lényegében a láblengetős csomagtérajtó nyitás azért nem meg 10-ből 8x, mert nem érzékeli a kulcsot. Ezen kulcscsere sem javított. -
WiZARD
veterán
Függetlenül a gyártótól, én ebben nem bízom. Jön egy frissítés a telefonra egy tetszőleges apphoz, ami összeakad pont a gyári appal, lehal valahol egy szerver, vagy simán csak lerohad a telefon, bármi lehet. A hibalehetőségek száma végtelen.
Ott a fizikai kulcs (még csak ne is ilyen gagyi kártya legyen) zsebrerakom, aztán minden működik.
Tőlem lehet ilyen telefonos bohóckodás is, mondjuk ha a gyerek el akarja vinni az autót, akkor neki jól jöhet, de szigorúan kiegészítő opcióként és időben/helyileg nagyon korlátozottan.
De kártya legyen!
Ne kelljen más annál nagyobbat magammal vinni, elemet cserélni, stb.Ég és föld ez a megoldás, és a szintén "kulcsmentes" de mégis kulcsos, csak zsebrerakom Leaf volt előtte. (igen, biztos van köztes, de minek...)
-
-MarhaRépa-
tag
Hehe, tegnap este voltam koncerten, vettem egy Bratwurstsemmelt, és pont nem tudtam telefonnal fizetni, valami hibakódot dobott a terminál. Rendes kártyát meg elfogadta.
-
brumi1024
veterán
HA működik. Mondom, én ebben nem bízom, de nyilván mindenki úgy csinálja ahogy akarja
5 év alatt sosem volt vele gondom, mint ahogy a mobilfizetéssel sem (az is hasonló elven működik), szóval részemről megvan a bizalom.
-
-MarhaRépa-
tag
-
brumi1024
veterán
Nem kell hozzá semmi szerver, lokálisan működik, lemerült telefon esetén is.
-
-MarhaRépa-
tag
Lehet hogy a BMW-nél nem lehet ebben megbízni, nekem 5 év alatt nem volt gondom ezzel.

Sorry, nem lehetett kihagyni.

Sokat használjuk felváltva asszonnyal egymás autóját, vagy csak én vezetek ha együtt megyünk. Imádom, hogy az autó egyből arra a profilra áll, amelyik telefon "beül" a vezető ülésbe, az a zene szól amit a másik autóban abbahagytam, beáll az ülés, tükrök, kormány, megvan navi történet és minden beállítás. Persze tudom, más autóban is lehet kulcshoz profilt rendelni.
Nincs kulcsozás, kinél van a kulcs, hova tettem, hol a másik, melyik kié, stb. Telefon meg mindig nálam.Amúgy nálam van a kulcskártya többnyire, de nem volt soha szükségem rá.
(szerencsére abból is elég 1 kártya és mind2 autóval müxik)Függetlenül a gyártótól, én ebben nem bízom. Jön egy frissítés a telefonra egy tetszőleges apphoz, ami összeakad pont a gyári appal, lehal valahol egy szerver, vagy simán csak lerohad a telefon, bármi lehet. A hibalehetőségek száma végtelen.
-
brumi1024
veterán
-
WiZARD
veterán
Én mondjuk biztosan nem bíznék ebben, én tuti vinném magammal a fizikai kulcsot is.
Lehet hogy a BMW-nél nem lehet ebben megbízni, nekem 5 év alatt nem volt gondom ezzel.

Sorry, nem lehetett kihagyni.

Sokat használjuk felváltva asszonnyal egymás autóját, vagy csak én vezetek ha együtt megyünk. Imádom, hogy az autó egyből arra a profilra áll, amelyik telefon "beül" a vezető ülésbe, az a zene szól amit a másik autóban abbahagytam, beáll az ülés, tükrök, kormány, megvan navi történet és minden beállítás. Persze tudom, más autóban is lehet kulcshoz profilt rendelni.
Nincs kulcsozás, kinél van a kulcs, hova tettem, hol a másik, melyik kié, stb. Telefon meg mindig nálam.Amúgy nálam van a kulcskártya többnyire, de nem volt soha szükségem rá.
(szerencsére abból is elég 1 kártya és mind2 autóval müxik) -
TayRol
nagyúr
-
emvy
félisten
Na, pénteken megrendeltem egy ID.7-est. 2027-es modell lesz már, néhány (számomra fontos) változtatással:
- fizikai gombok a kormányon
- más navi (Innovision talán a neve, olyan mint az új ID.3 Neo-ban)
- jobb hőszivattyú (nagyobb hatótávval)
- digitális kulcs (telefonnal is lehet nyitni)
- pár extra a csomagokban ami eddig nem volt talán.Illetve a múlt héten lett egy 3%-os árcsökkenés, ez pont kapóra jött. A negatívum, hogy 16 hét a szállítás. Nehéz volt a döntés, de most az előnyök többségben voltak azzal szemben, hogy miben lesz rosszabb az iX1-nél. Meglátjuk.
Grat, szép autó, meg tök jó áron van.
-
emvy
félisten
-
-MarhaRépa-
tag
-
TayRol
nagyúr
-
F-ECT$
titán
Na, pénteken megrendeltem egy ID.7-est. 2027-es modell lesz már, néhány (számomra fontos) változtatással:
- pár extra a csomagokban ami eddig nem volt talán.Illetve a múlt héten lett egy 3%-os árcsökkenés, ez pont kapóra jött. A negatívum, hogy 16 hét a szállítás. Nehéz volt a döntés, de most az előnyök többségben voltak azzal szemben, hogy miben lesz rosszabb az iX1-nél. Meglátjuk.
Grat!
2027-es modell már 2026 év közepén?
Mennyi lesz így az árcsökkentéssel a vége?
-
WiZARD
veterán
Grat!
Digitális kulcs (telefon) nélkül már el sem tudnék képzelni autót mindennapi használatra.
-
CharlieDrop
veterán
-
TayRol
nagyúr
Grat.
Az ID.7 marha nagy, nem is egy kategóriával van az iX1 felett méretben. Remélem kombi, azzal már kisebb költöztetéseket is lehet vállalni
kombi buzi vagyok, de ez nem az lesz. 40 felett engem már csak cégek költöztetnek, a gyerekek is nagyobbak, babakocsi nincs.

-
-MarhaRépa-
tag
Grat.
Az ID.7 marha nagy, nem is egy kategóriával van az iX1 felett méretben. Remélem kombi, azzal már kisebb költöztetéseket is lehet vállalni
-
TayRol
nagyúr
-
Andras6800
senior tag
BMW-nél nem tudom hogy van, de a Mercedesre folyamatosan kapom az OTA frissítéseket. A térképet pl. három módon lehet frissíteni:
1. OTA frissül automatikusan, amikor XY országba belép az autó (értelemszerűen, annak az országnak a legfrissebb térképével)
2. A Mercedes honlapjáról letölthetőek a legfrissebb térképek, és Pnedrive-ról manuálisan frissíthetném
3. A szervizben, ha éppen ott járok, szintén frissítik.Évi egyszer van egy nagyobb OTA frissítés, ami új funkciókat és képességeket ad a már meglévőkhöz. Mercinél ilyen volt pl. a Zero Layer mód, amivel most gyakorlatilag kétféle gyári UI rendszer között lehet választani (nem számítva a CarPlay és egyebeket), és ezeknek nemcsak az UI elrendezése tér el egymástól, hanem a működése is teljesen más.
Ezen kívül kb. 2 havonta jön valamilyen más, kevésbé látványos update, ezek olyasmit takarnak az én esetemben mint pl. a hibrid rendszer jobb optimalizálása a navigációs rendszerhez hangolt működéskor (tehát még hatékonyabban kapcsolgat az ICE és az EV mód között attól függően, hogy éppen városban haladok, vagy emelkedőn, vagy pályán stb.), így még jobb lesz a fogyasztás.BMW is hasonló.
Jön évente több OTA frissítés is, pedig enyém OS7... azaz sokéves platform (2018-ban kezdték el bevezetni és 2022-ben jött az OS8/ iDrive8 utód).. Ugye most jött ki az OSX.
Pedndriveos dolgot nem értem mi a kiborulás tárgya. A régiós (tartózkodási hely, meg környező országok) térképet letölti online az autó automatikusan amikor kijön az új.. asszem évente 2x vagy 4x.. nem is tudom., mert nem foglalkozom vele. Egyszercsak feldobja, hogy kijött az új térkép, akarom-e frissíteni az adatokat a letöltött fileból. Újraindul a navi és megy.. kész.
A pendriveos rész az az egész EU. Szóval pl hót felesleges online Franciaország térképemet firssítenie az autóna évente többször magyar lakosként. Arra ott a pendrive, vagy igen.. szervíz. De ugye BEV-el csak 2 évente megyek szervízbe
-
Vesa
veterán
BMW-nél nem tudom hogy van, de a Mercedesre folyamatosan kapom az OTA frissítéseket. A térképet pl. három módon lehet frissíteni:
1. OTA frissül automatikusan, amikor XY országba belép az autó (értelemszerűen, annak az országnak a legfrissebb térképével)
2. A Mercedes honlapjáról letölthetőek a legfrissebb térképek, és Pnedrive-ról manuálisan frissíthetném
3. A szervizben, ha éppen ott járok, szintén frissítik.Évi egyszer van egy nagyobb OTA frissítés, ami új funkciókat és képességeket ad a már meglévőkhöz. Mercinél ilyen volt pl. a Zero Layer mód, amivel most gyakorlatilag kétféle gyári UI rendszer között lehet választani (nem számítva a CarPlay és egyebeket), és ezeknek nemcsak az UI elrendezése tér el egymástól, hanem a működése is teljesen más.
Ezen kívül kb. 2 havonta jön valamilyen más, kevésbé látványos update, ezek olyasmit takarnak az én esetemben mint pl. a hibrid rendszer jobb optimalizálása a navigációs rendszerhez hangolt működéskor (tehát még hatékonyabban kapcsolgat az ICE és az EV mód között attól függően, hogy éppen városban haladok, vagy emelkedőn, vagy pályán stb.), így még jobb lesz a fogyasztás. -
cinemazealot
addikt
Egy időben igyekeztem sok e-UP! infót begyűjteni, de soha nem találkoztam olyannal, hogy lenne benne hőszivattyús fűtés. Tudtommal csak hagyományos PTC van benne.
-
biker
nagyúr
8-án megy szervizbe, majd kiderül feltárás után.
Előre készítettem képeket az összes túlfeszültség levezetőről az eset után, mert tippem hogy ezzel próbálkoznak ahogy szokták a szervizek ilyenkor.
mondjuk másnap volt forgatás stábbal több autóval, szóval elég sokan látták működni a rendszert, amit évek óta használunk
-
Kroni1
veterán
-
No.01
addikt
Van itt e-UP tulaj vagy hozzaerto? Kezdek kicsit belehulyulni a kulonbozo infokba.
Hoszivattyu most akkor van vagy nincs? A teli csomagban elvileg kellene, h legyen, de mashol meg azt olvasom, h az nem igazi csak hatekonyabb, mint a sima futes. -
biker
nagyúr
-
CharlieDrop
veterán
-
TayRol
nagyúr
Neee. Amúgy szép autó.
Ez volt a tesztautó. Te pedig Hyundai-jal voltál, vagymi.

-
CharlieDrop
veterán
-
Tsebacsi
nagyúr
Sokat nem teszteltem még mivel épp Budán navigáltam a dzsumbujban. Utálom ilyen téren a környéket így figyelnem kellett. De alapvetően úgy tűnt mindenről is lehet vele beszélgetni úgy mintha telón használnám. Alapból mondjuk ki van hegyezve a vezetéssel navigalálással kapcsolatos dolgokra. Mondjuk olyan utcát nem tudott ajánlani ahol fizetős lányok lennének
sőt amikor egy sört kértem volna egyből intet épp vezetek inkább ajánl egy jó kajáldát. De kérdeztem politikáról is és abban is partner volt.Hivatalos playes legfrisebb verzió van fent. De be kell állítani a telón a gemini legyen az alap segéd és ne a sima Google segéd. Ja és magyar nyelvet kell belőni neki. Ok google-ra indul autón is.
Hozzá teszem a Google maps új látványos felületét még nem aktiválták nálunk igaz én eleve waze-t használok egyelőre.
Akkor majd a napokban ránézek köszi szépen! -
bigdigit
addikt
Sokat nem teszteltem még mivel épp Budán navigáltam a dzsumbujban. Utálom ilyen téren a környéket így figyelnem kellett. De alapvetően úgy tűnt mindenről is lehet vele beszélgetni úgy mintha telón használnám. Alapból mondjuk ki van hegyezve a vezetéssel navigalálással kapcsolatos dolgokra. Mondjuk olyan utcát nem tudott ajánlani ahol fizetős lányok lennének
sőt amikor egy sört kértem volna egyből intet épp vezetek inkább ajánl egy jó kajáldát. De kérdeztem politikáról is és abban is partner volt.Hivatalos playes legfrisebb verzió van fent. De be kell állítani a telón a gemini legyen az alap segéd és ne a sima Google segéd. Ja és magyar nyelvet kell belőni neki. Ok google-ra indul autón is.
Hozzá teszem a Google maps új látványos felületét még nem aktiválták nálunk igaz én eleve waze-t használok egyelőre.
-
TayRol
nagyúr
Tök jó, tegnap 5 fele pont beállt mellém egy id.7 tölteni, szedán, sötétkék, eszembe jutottál, de nem akartam a tulajjal nagyon beszélni, mert egy id.3 elfoglalta a töltőt vagy 40 percre, hogy már kész volt, azt a tag velem állt le veszekedni, mikor én hozzá sem nyúltam az autójához és le kellett nyugodjak kicsit
És pláne 2x is megszakította a Tea a töltést, egyszer, mikor az id.7 elkezdett tölteni, aztán 71%-nál, ilyet Tea még nem csinált...Az én voltam

-
CharlieDrop
veterán
tegnap kaptam tesztelésre (1 napra) egy ID.7 Pro-t, a nettó 77-es akksival.
520Km-t írt 100%-os állapotban.
keresztül a városon lementem a Balcsira, eszméletlen szél volt a pályán, 130 tempomat (de az átlag a végén 100 körül lett) 18.5 volt a fogyasztás.
visszafelé már széllel szemben jöttem, ott 20-21 lett az átlag. 49-50%-ig 220 km-t tettem meg, ebben volt kis Fehérvár is, szóval szerintem 380-400km a lett volna a hatótáv 14 fokban, szélben, pályán.a kocsi maga nagy, kényelmes, nagyon megy, de a menü az nagyon szokatlan a BMW után - és most finoman fogalmaztam.
két nagy hibát találtam: ha hívtak, azt sehol nem láttam csak csöngött a kihangosító (aztán a végén megtaláltam, a kijelző tetejét kell lehúzni...), illetve a töltőhöz navigálás esetében csak Ionity, Mol, Shell, Omv volt benne, EON, Tea, stb (pont amit én használok) nem. Ennek a beállítását nem találtam, így fejből mentem.
100-ig töltöttem kb a feléről, előkészítés nélkül 90-ről indult a móka és a legvégén 45-50-re csökkent a töltési sebesség (ez amúgy szerintem nem rossz).összességében technikailag nagyon jó az autó, méretileg zseni (nekem főleg), jól is fogyaszt, de a menüje (úgy, hogy sok-sok évig vw-es voltam) baromi szokatlan (néhol butának is mondanám).
Tök jó, tegnap 5 fele pont beállt mellém egy id.7 tölteni, szedán, sötétkék, eszembe jutottál, de nem akartam a tulajjal nagyon beszélni, mert egy id.3 elfoglalta a töltőt vagy 40 percre, hogy már kész volt, azt a tag velem állt le veszekedni, mikor én hozzá sem nyúltam az autójához és le kellett nyugodjak kicsit
És pláne 2x is megszakította a Tea a töltést, egyszer, mikor az id.7 elkezdett tölteni, aztán 71%-nál, ilyet Tea még nem csinált... -
Kroni1
veterán
-
Tsebacsi
nagyúr
-
bigdigit
addikt
Android auton végre működik a gemini és magyarul. Hogy ne csak a snob felületek legyen a téma
-
TayRol
nagyúr
itt az a HUD-ot módosította, de tény is való, hogy nem néztem le közben a kis kijelzőre.
-
ozzy711
őstag
Nem tudom...
A menü dolgaira szeretnék válaszokat kapni (akár egy kézikönyv is megteszi
), hogy állítható-e vagy sem amit szeretnék.Autóként nagyon jó, UX/UI szempontból sokat kell még rajta reszelni. És ezt kell mérlegelnem.
Ja, 5 km/h-ig lassul egypedálos üzemmódban (ezt most javítják a 2027-es modellnél, plusz rendes gombok lesznek a kormányon), de nem zavaró (ellenben a kormány előtti kis kijelző az nem konfigurálható, fix).
ellenben a kormány előtti kis kijelző az nem konfigurálható, fix).
Elvileg valamennyit tudsz variálni a kijelzett adatokon (legalábbis a 3-as, 5-ösben lehetett).
A kormányon van a "view" gomb ami jobbra - balra állítható. -
TayRol
nagyúr
régebbi ID3 (1st):
Navi ismer minden töltőt, csak nem lehet rászűrni. (amúgy a benzinesből emelték át, berak minden benzinkutat az útvonalra....).
Van mellette WeCharge menü, annak frissebb az adatbázisa (Google). Az hogy a Navi miért nem azt használja, passz.telefont kiírja ki hív. balra felül lehet letenni, fekete alapon elrejtve.
Egypedálos mód nagyon jó, nem zavar hogy nem áll meg, szépen be lehet araszolni lámpánál, parkolásnál.
Az éritntő gombok nagyon jól működnek, nem értem körülötte a hisztit. Jobban néz ki mint az új sokgombos gyorsan cseréljük le megoldás. A szoftver tényleg lassan reagál, de ezen nem segít a sima gomb (klíma, mondom klíma. hopp, klíma be-klíma ki, mit szeretnél még gazdám? klíma....)Fogyasztás (még mindig ID3): suli járat most 11kW/100km télen előfűtéssel 18kW, autópálya 110-120 18-20kW, klíma függő.
És akkor pár szót a fűtésről:
22fokra állítod, AC kikapcs, kellemes tavaszi idő. Reggel kellemes 16 fok, és mint egy klimaxos nyomja rád a hőhullámot, hogy akkor fűtsünk 22-ra. Lejebb veszed 18-16-ra, ne erőlködjön. Délben meleg, süt a Nap, bekapcsolod a klímát: 18? 16? Nesze egy fagyhalál...
Még egy autóba se állítgattam ennyit a hőmérsékletet mint itt. Az AC ki/be gyorsgomb sokat tudna segíteni.akkor tényleg nálam volt error, mert a szabad töltők be volt kattintva de nulla töltőt jelenített meg.
szerk: óbaszki, most gondolkozom, vendég és offline módban voltam szerintem...
a telefont nem írta ki, csak csöngött, és egy fehér ikon jelent meg a képernyő tetején. azt kellett lehúzni és akkor láttam, hogy ki az.
érintőgombokkal csak a kormányon volt bajom, mondom ezt úgy, hogy ilyen volt az új arteonom is. de ez a fecelifttel orvosolva lesz. fűtéssel nem volt gondom. az tetszett, hogy ha nem ül senki jobb1-ben vagy hátul akkor az eco-ban van, alig megy.
-
-MarhaRépa-
tag
régebbi ID3 (1st):
Navi ismer minden töltőt, csak nem lehet rászűrni. (amúgy a benzinesből emelték át, berak minden benzinkutat az útvonalra....).
Van mellette WeCharge menü, annak frissebb az adatbázisa (Google). Az hogy a Navi miért nem azt használja, passz.telefont kiírja ki hív. balra felül lehet letenni, fekete alapon elrejtve.
Egypedálos mód nagyon jó, nem zavar hogy nem áll meg, szépen be lehet araszolni lámpánál, parkolásnál.
Az éritntő gombok nagyon jól működnek, nem értem körülötte a hisztit. Jobban néz ki mint az új sokgombos gyorsan cseréljük le megoldás. A szoftver tényleg lassan reagál, de ezen nem segít a sima gomb (klíma, mondom klíma. hopp, klíma be-klíma ki, mit szeretnél még gazdám? klíma....)Fogyasztás (még mindig ID3): suli járat most 11kW/100km télen előfűtéssel 18kW, autópálya 110-120 18-20kW, klíma függő.
22fokra állítod, AC kikapcs, kellemes tavaszi idő. Reggel kellemes 16 fok, és mint egy klimaxos nyomja rád a hőhullámot, hogy akkor fűtsünk 22-ra. Lejebb veszed 18-16-ra, ne erőlködjön. Délben meleg, süt a Nap, bekapcsolod a klímát: 18? 16? Nesze egy fagyhalál...
Még egy autóba se állítgattam ennyit a hőmérsékletet mint itt. Az AC ki/be gyorsgomb sokat tudna segíteni.Nincs benne valami Soft vagy Comfort Mode?
-
siti
őstag
Nem tudom...
), hogy állítható-e vagy sem amit szeretnék.Autóként nagyon jó, UX/UI szempontból sokat kell még rajta reszelni. És ezt kell mérlegelnem.
Ja, 5 km/h-ig lassul egypedálos üzemmódban (ezt most javítják a 2027-es modellnél, plusz rendes gombok lesznek a kormányon), de nem zavaró (ellenben a kormány előtti kis kijelző az nem konfigurálható, fix).
régebbi ID3 (1st):
Még egy autóba se állítgattam ennyit a hőmérsékletet mint itt. Az AC ki/be gyorsgomb sokat tudna segíteni. -
TayRol
nagyúr
-
Richard
őstag
keresztül a városon lementem a Balcsira, eszméletlen szél volt a pályán, 130 tempomat (de az átlag a végén 100 körül lett) 18.5 volt a fogyasztás.
visszafelé már széllel szemben jöttem, ott 20-21 lett az átlag. 49-50%-ig 220 km-t tettem meg, ebben volt kis Fehérvár is, szóval szerintem 380-400km a lett volna a hatótáv 14 fokban, szélben, pályán.a kocsi maga nagy, kényelmes, nagyon megy, de a menü az nagyon szokatlan a BMW után - és most finoman fogalmaztam.
két nagy hibát találtam: ha hívtak, azt sehol nem láttam csak csöngött a kihangosító (aztán a végén megtaláltam, a kijelző tetejét kell lehúzni...), illetve a töltőhöz navigálás esetében csak Ionity, Mol, Shell, Omv volt benne, EON, Tea, stb (pont amit én használok) nem. Ennek a beállítását nem találtam, így fejből mentem.
100-ig töltöttem kb a feléről, előkészítés nélkül 90-ről indult a móka és a legvégén 45-50-re csökkent a töltési sebesség (ez amúgy szerintem nem rossz).összességében technikailag nagyon jó az autó, méretileg zseni (nekem főleg), jól is fogyaszt, de a menüje (úgy, hogy sok-sok évig vw-es voltam) baromi szokatlan (néhol butának is mondanám).
ID.5-ön nincs a két hibából egy sem.
1. BT-n és Carplayen is azonnal bedobja a hívó felet.
2. Nálam lát mindent. Pl Kecskeméti TEA töltőt rendszeresen be is tervezi.A menü tényleg nem a legjobb

-
TayRol
nagyúr
Nem tudom...
-
Kroni1
veterán
Szerintem jól tetted, hogy mentél vele egy próbát! És akkor ezzel eldőlt, ez lesz a befutó?
-
TayRol
nagyúr
-
biker
nagyúr
Na, letelt a 24 óra. Megnézem mi volt a téma, amíg nem voltam itt.
Update: olyan messzire azért nem jutottatok. Most itt a dilemma, hogy válaszoljak, vagy ne? Mert ha válaszolok, abból megint hiszti lesz, ha nem válaszolok akkor meg nyitva marad megannyi izgalmas kérdés.
Hmm.
amikor munkakedvem támad, csendben leülök egy sarokba, és megvárom amíg elmúlik.
Tudom javasolni az alkalmazását... -
-MarhaRépa-
tag
Na, letelt a 24 óra. Megnézem mi volt a téma, amíg nem voltam itt.
Update: olyan messzire azért nem jutottatok. Most itt a dilemma, hogy válaszoljak, vagy ne? Mert ha válaszolok, abból megint hiszti lesz, ha nem válaszolok akkor meg nyitva marad megannyi izgalmas kérdés.
Hmm.
-
Tiédetis
senior tag
Nem akarok újabb Tesla vs Kínai vs BMW threadet indítani. Szerintem tök igaz az a meglátás,amit itt írt valaki, hogy minegyik gyártónak és azon belül modellnek van valami háklija/ baja. Tökéletes autó nincs.
Beszéltünk korábban a porvédőről. Az enyémnek 3 évesen és 60k KM után nincs baja, de elfogadom, hogy gyakori az ottani hiba. Lehet, hogy LCI-nél javítottak valamit. De ne felejtsd el, a G08 Kínai gyártás, kínai beszálítókkal. Szóval simán lehet, hogy a lokál kínai beszállító valamit mókolt suttyomban a paraméterekkel és emiatt szar a prorvédő minősége. Hamar elöregszik... Erre nincs semmi forrásom/ se hivatalos dokumentumom, csak sajét tapasztalataim alapján hangosan gondolkodom.
Nem tudom BMW-nél hogy megy, de az autóipar azon része amit látok ráment arra, hogy nem nagyon van bejövő áru ellenőrzés, vagy csak bizonyos specifikus esetekben. A gyártósoron vannak közbenső ellenőrzések. Itt lehet megfogni hibákat, de pl ami neked is van a porvédő gumival pont nem. Beszállító teker valamit egyik paraméteren, vagy csak simán elkopott a szerszám/ elkoszolódott a hűtése.. bármi és a minőség nem adja ki. Elvileg a beszállító feladata a legyártott termék minőségi ellenőrzése a szerződésben foglaltak szerint, ahol elvileg az is le van írva, ha változtatnak valami, szólni kell., Hát nem szoktak szólni, mert akkor osztani kéne a vevővel a nyereséget... (Ez nem Kínai specifikus... ugyan ugy csinálka EU gyártó meg Amcsi is) vagy fizetni a visszahívást, aztán hátha nem lesz baj a vásárlónál. Ezek általában utólagos customer claimek kapcsán buknak ki, aztán van belőle nagy hiszti... már ha van. Mertt ha nem safety kritikus, sokszor ezen se akadnak meg nagyon... hiába a sok intő példa a multból. Pl Ford slusszkulcs rögzítő rugó esete. Kínai lokásis alkatrészgyártók igenis képesek q jó minőséget gyártani. Nem egy esetben látom, hogy köröket vernek EU beszállítóra. De Q tekintetében sokkal megengedőbbek, felületesebbek sokszor ha Kínai gyárba megy tovább amit gyártanak. És itt érünk vissza, hogy a G08 Kínai gyártás.De abban egészen biztos vagyok, hogy a BMW nem úgy tervezte, hogy 2-3 évente elpukkanjon a cucc. Csak valamiért nem adja ki.
Mindig mindegyik autónak vannak tipushibái. Ezek vagy tervezési hibák: itt is többféle lehet... Nem gondoltak valamire, mert ez csak egy egyszerű apró modosítás egy másik már szériában futó megoldáshoz képest,.. vagy a toleranciák nem adják ki. Sokszor pedig a beszállítói lánt nem tudja azt a qualityt-mait a tervező asztalon megálmodunk... papír minden elbír.
Ülésszellőztetés nincs a G08-ba, ez érthetetlen számomra is, ahogy az is, hogy hogy a pékbe nincs NA5-(NK iX3) se... Biztos van vmi nagyon okos marketinges, aki ezt kiszámolta, hogy megéri "félkészen" kiadni a NK iX3-at. De kormányfűtés rendelhető extra volt.
Egyetértek avval, amit is sokan mondtak, hogy az EU autóiparnak kicsit jobban ügyfélközpontúvá kéne válni, mert Kína ebben szerintem erősebb. Jobbak a first impressionban és abban, ahogy megmutatják, milyen fasza autókat tudnak gyártani. De amit még nem mutattak meg, hogy ezek az autók milyenek lesznek 10+ évesen.
És ezen a ponton ki kel elemnem azt is, amit itt előkerült, hogy a pillanatnyi profit miatt beáldozzák a fenntarthatóságot. Ez úgy összességében az egész emberiségre igaz. Dúrva és elvont példa, de az EUR 5-6-7-x is ez. Mára az ICE autók olyan komplexek lettek a biztonsági és emissziós elvárások miatt, hogy az összes új EUR6+ egy időzített bomba. PHEV-ekről ne is beszéljünk. Nem lesz nagyon ezekből majd OT. És ez nem csak a gonosz autógyártók hibája, hanem a fogyasztóké is. Mert a fogyasztó széles körben nem fizeti meg a minőségi felárat.
Povédővel kapcsolatban: lehet én sem veszek észre, ha nem a szokásos intenzív külső kopásos gumim lett volna és nem vitt volna az autó főleg jobbra. Sajnos tényleg sokan panaszkodnak erre, de mivel a gátló még szerintül jó , nem cserélik az extra magas munkadíj miatt, én javíttattam a gátlókat.
De olvastam M futómű esetén, 3-as szériáknál szintén, mondjuk ott jellemzően már tizenéves kor környékén, ami már lehet temészetes is.
Nyilván nincs rálátásom mennyire tipikus, hol gyártott termékekről van szó.
Kínai gyártás tudom, de azt is mondta egy okonak mondott ember, hogy nem a helyszín számít hanem a minőségbiztosítási rendszerük. Ami lehet szlogen és/vagy valós is.Nem tudom mennyire lesznek tartósak mondjuk a byd modellek. kínában elég sok eladott kocsi van flottában. Akkuban nagyon jók és 4-500ekm-ről beszélnek. Futómű nem tudom. Szoftverben kizártnak tartom hogy tudnának nagyot, jelenleg átlagos azt gondolom, de tévedhetek. Ha mondjuk stentalis vs kínai, tuti utóbbit választanám. Hosszú garival,és 2-4 év után eladni még garival. ICE vonalat nagyon régen nem követem, nem érint, nem érdekel
Tesla nem tud megújulni, idő kérdése mikor zárja le egy eladással az iparágat. kár lenne -
CharlieDrop
veterán
és itt a pont amiről Répa magyarázott a Tesla ellenében. Igaz a kínaiak előttünk járnak, egy hangyányival
-
Andras6800
senior tag
Rohadtul nem érdekel mit írogatsz, nem olvasom el, mert tudható mit írsz. reg, van egy 43 éves iX3 ami ugye elvileg premium márka és termék.
az első lengéscsillapítok porvédő gumijai hulladékra, cafatokra voltak szakadva. Én voltam a hibás, hogy a premium márka 70e km környéki autó alá nem feküdtem be, bíztam a minőségben. A csillapítokból folyt az olaj. Kuka a kettő.
Megcsináltattam, a szerelő röhögött rajtam, azt mondta olyan szarok a gyári porvédői, hogy max. 2 évet bírnak átlagban. Ez nem szidás, nem alázás, hanem egy tény közlése volt, amit nyugodtan keresd meg fórumokon, mert ott is tudják hogy ez az egyik hibájuk. A másik probléma a szar térkép, ami össze-vissza akart vinni, hozzáteszem, hogy hibajelentésem után sem változott semmi, tudom ez nem bmw, hanem külsős cég, de én nem velük vagyok szerződésben (igen, szerződésben állunk egymással, mert fizetek egy szolgáltatásért) Ez is tényszerű dolog volt öreg. Ahogyan az is, ami engem még nem ért el, de már sokakat. Az index belever a karterbe esete: nem műküdik az automata fény, mert a bal oldali irányjelzőbe kötött kapcsoló meghal, elvileg a vezeték megszakad. szerencsére kompletten lehet az egész szerkezetet cserélni a nemzetközi fórumon leírtak alapján. A másik a fejegységek kukázáa, ez is álltólag jellemző hiba. Ez sem volt nekem olyan szinten, hogy kukázni kéne, de bizony már vagy 5x tuti fogta magát és elment szabira. Eddig feltudtuk éleszteni.
Az üléshűtés/kormányfűtés már csak hab a tortán, de ezen túlléptem, mert ez nem hiba, egyszerűen sóherok, biztos szerencsétlen KIA Soul több milliárdos veszteséget szedett össze a funkción..
Érdekes mód az NK iX3 a tesztek alapján már tud nagyon finomam garázsozni, kár hogy a G08-am nem. De 3-ból csak 1 nem tud, ez jó arány.
Azt is leírtam, hogy az ügyfélszolgálat eddig remek, amit nem mondhattam el a KIA-ról.
Nyilván érdeked az, hogy Teslat rugdosd, BMW meg felemeld. Ez a kettő létezik. Kínaik símán csak ipari hulladékok. Látszik, hogy erre a kettőre vagy beállva. Igen, lehet ha szavazás lenne, 10-ből 8-9 azt mondaná, csinálj önálló topicot a PH-n is. Egy biztos, annyit nem ér a dolog, hogy ezért fizessek, hogy ne kelljen téged olvasni, átlépek rajtad. Ja és tudod elég hiteltelenné válik a dolog, mikor valaki istenít valamit, aztán kiderül, se nem EV, se nem bmw. De nyilván azért mert a bmw nem gyárt olyat, ami a Te szükségleteidnek, értékeidnek megfelelne....
válaszolhats, de szerencsére van életem is, ami nem itt van, pár napra innen is lelépek.
Mivel konkrét tapasztalatokat írtam, ez szerintem nem Off.Nem akarok újabb Tesla vs Kínai vs BMW threadet indítani. Szerintem tök igaz az a meglátás,amit itt írt valaki, hogy minegyik gyártónak és azon belül modellnek van valami háklija/ baja. Tökéletes autó nincs.
Beszéltünk korábban a porvédőről. Az enyémnek 3 évesen és 60k KM után nincs baja, de elfogadom, hogy gyakori az ottani hiba. Lehet, hogy LCI-nél javítottak valamit. De ne felejtsd el, a G08 Kínai gyártás, kínai beszálítókkal. Szóval simán lehet, hogy a lokál kínai beszállító valamit mókolt suttyomban a paraméterekkel és emiatt szar a prorvédő minősége. Hamar elöregszik... Erre nincs semmi forrásom/ se hivatalos dokumentumom, csak sajét tapasztalataim alapján hangosan gondolkodom.
Nem tudom BMW-nél hogy megy, de az autóipar azon része amit látok ráment arra, hogy nem nagyon van bejövő áru ellenőrzés, vagy csak bizonyos specifikus esetekben. A gyártósoron vannak közbenső ellenőrzések. Itt lehet megfogni hibákat, de pl ami neked is van a porvédő gumival pont nem. Beszállító teker valamit egyik paraméteren, vagy csak simán elkopott a szerszám/ elkoszolódott a hűtése.. bármi és a minőség nem adja ki. Elvileg a beszállító feladata a legyártott termék minőségi ellenőrzése a szerződésben foglaltak szerint, ahol elvileg az is le van írva, ha változtatnak valami, szólni kell., Hát nem szoktak szólni, mert akkor osztani kéne a vevővel a nyereséget... (Ez nem Kínai specifikus... ugyan ugy csinálka EU gyártó meg Amcsi is) vagy fizetni a visszahívást, aztán hátha nem lesz baj a vásárlónál. Ezek általában utólagos customer claimek kapcsán buknak ki, aztán van belőle nagy hiszti... már ha van. Mertt ha nem safety kritikus, sokszor ezen se akadnak meg nagyon... hiába a sok intő példa a multból. Pl Ford slusszkulcs rögzítő rugó esete. Kínai lokásis alkatrészgyártók igenis képesek q jó minőséget gyártani. Nem egy esetben látom, hogy köröket vernek EU beszállítóra. De Q tekintetében sokkal megengedőbbek, felületesebbek sokszor ha Kínai gyárba megy tovább amit gyártanak. És itt érünk vissza, hogy a G08 Kínai gyártás.De abban egészen biztos vagyok, hogy a BMW nem úgy tervezte, hogy 2-3 évente elpukkanjon a cucc. Csak valamiért nem adja ki.
Mindig mindegyik autónak vannak tipushibái. Ezek vagy tervezési hibák: itt is többféle lehet... Nem gondoltak valamire, mert ez csak egy egyszerű apró modosítás egy másik már szériában futó megoldáshoz képest,.. vagy a toleranciák nem adják ki. Sokszor pedig a beszállítói lánt nem tudja azt a qualityt-mait a tervező asztalon megálmodunk... papír minden elbír.
Ülésszellőztetés nincs a G08-ba, ez érthetetlen számomra is, ahogy az is, hogy hogy a pékbe nincs NA5-(NK iX3) se... Biztos van vmi nagyon okos marketinges, aki ezt kiszámolta, hogy megéri "félkészen" kiadni a NK iX3-at. De kormányfűtés rendelhető extra volt.
Egyetértek avval, amit is sokan mondtak, hogy az EU autóiparnak kicsit jobban ügyfélközpontúvá kéne válni, mert Kína ebben szerintem erősebb. Jobbak a first impressionban és abban, ahogy megmutatják, milyen fasza autókat tudnak gyártani. De amit még nem mutattak meg, hogy ezek az autók milyenek lesznek 10+ évesen.
És ezen a ponton ki kel elemnem azt is, amit itt előkerült, hogy a pillanatnyi profit miatt beáldozzák a fenntarthatóságot. Ez úgy összességében az egész emberiségre igaz. Dúrva és elvont példa, de az EUR 5-6-7-x is ez. Mára az ICE autók olyan komplexek lettek a biztonsági és emissziós elvárások miatt, hogy az összes új EUR6+ egy időzített bomba. PHEV-ekről ne is beszéljünk. Nem lesz nagyon ezekből majd OT. És ez nem csak a gonosz autógyártók hibája, hanem a fogyasztóké is. Mert a fogyasztó széles körben nem fizeti meg a minőségi felárat.
-
brumi1024
veterán
-
WiZARD
veterán
-
WiZARD
veterán
-
Tiédetis
senior tag
Nem alaptalan amit írsz, de a problémát ott látom, hogy a Teslás szerint a Tesla tökéletes, a német prémiumos szerint meg az tökéletes. Holott, egyik sem az, mindegy sz*r, maradjunk annyiban. Csak mindegyik másban sz*r, vagy máshol vannak súlyos hiányosságai. Innentől tényleg bré-reszelés zajlik, amíg ezt nem látja be egyik "oldal" sem. Amíg emberek vallást csinálnak az autójukból, addig minden vonatkozó komment értelmetlen. Az autógyártásban ma egyrészt útkeresés zajlik, másrészt baromi bonyolult lett a tech (igen, még a tisztán EV is az, hiába dumálnak egyszerűségről, valójában nem az), nem beszélve a rengeteg szabályozásról aminek meg kell felelnie a gyártóknak és ott van még az is, hogy brutálisan felgyorsult minden, már nem lehet 7-8 évente kiadni kényelmesen egy modell szériát, mert akkora a nyomás a piacon. Emiatt mindenki rohan, és a végén MINDNEKI sz*rt gyárt. Period!
Tudhatod talán hogy azért elég sokszor kerestem autót magamnak. Így sok csoportban vagyok, voltam bent FB-n. Igyekeztem tárgyilagos lenni. enyaq, id4-5, kona, niro, tesla, mach-e csoportok a teljesség igénye nélkül (ok, ioniq kezdésnek)
Érdekes volt tesla csoport, mert nem igazán foglalkoztak másokkal, tárgyilagosan elmondtak mindent, meghívtak kipróbálni pl. egy S modelt. vw csopotosok már jobban mondogattak másokat, nem lehetett hibának mondani a hibát, mert ez nem jellemző.. Itt a bmw csoport már érdekes, mert tény, hogy segítőkészek, de fejlövés járt ha répának mertem ellentmondani.. Így azt offoltam. Szeretem az autószerű autókat, tesla y van a családban, gyerek szereti, én annyira nem vagyok oda érte, de jó. iX3: leírtam a véleményem róla. Nem leszek továbbra sem fun. Ha valamit jónak találom, leíom, de azt is ha szar. Nem érzem premiumabbnak mint pl. Atto3 evo-t. Egyikben is van ami zavar másikban is. 7/10-re értékelem. TEchnika: igen, bonyi lett. Tudtad, hogy kb egy halom meci vár Kméten arra, hogy valaki összerakja őket újra? Állítólag baromi sok leírni sem merem, mert vagy igaz, vagy nem, de dolgozó mondta. 7-8 év a németek periodusa volt már akkor is soknak éreztem, mire léptek valamit, többiek már újabb modellel jöttek ki. -
Vesa
veterán
Rohadtul nem érdekel mit írogatsz, nem olvasom el, mert tudható mit írsz. reg, van egy 43 éves iX3 ami ugye elvileg premium márka és termék.
az első lengéscsillapítok porvédő gumijai hulladékra, cafatokra voltak szakadva. Én voltam a hibás, hogy a premium márka 70e km környéki autó alá nem feküdtem be, bíztam a minőségben. A csillapítokból folyt az olaj. Kuka a kettő.
Megcsináltattam, a szerelő röhögött rajtam, azt mondta olyan szarok a gyári porvédői, hogy max. 2 évet bírnak átlagban. Ez nem szidás, nem alázás, hanem egy tény közlése volt, amit nyugodtan keresd meg fórumokon, mert ott is tudják hogy ez az egyik hibájuk. A másik probléma a szar térkép, ami össze-vissza akart vinni, hozzáteszem, hogy hibajelentésem után sem változott semmi, tudom ez nem bmw, hanem külsős cég, de én nem velük vagyok szerződésben (igen, szerződésben állunk egymással, mert fizetek egy szolgáltatásért) Ez is tényszerű dolog volt öreg. Ahogyan az is, ami engem még nem ért el, de már sokakat. Az index belever a karterbe esete: nem műküdik az automata fény, mert a bal oldali irányjelzőbe kötött kapcsoló meghal, elvileg a vezeték megszakad. szerencsére kompletten lehet az egész szerkezetet cserélni a nemzetközi fórumon leírtak alapján. A másik a fejegységek kukázáa, ez is álltólag jellemző hiba. Ez sem volt nekem olyan szinten, hogy kukázni kéne, de bizony már vagy 5x tuti fogta magát és elment szabira. Eddig feltudtuk éleszteni.
Az üléshűtés/kormányfűtés már csak hab a tortán, de ezen túlléptem, mert ez nem hiba, egyszerűen sóherok, biztos szerencsétlen KIA Soul több milliárdos veszteséget szedett össze a funkción..
Érdekes mód az NK iX3 a tesztek alapján már tud nagyon finomam garázsozni, kár hogy a G08-am nem. De 3-ból csak 1 nem tud, ez jó arány.
Azt is leírtam, hogy az ügyfélszolgálat eddig remek, amit nem mondhattam el a KIA-ról.
Nyilván érdeked az, hogy Teslat rugdosd, BMW meg felemeld. Ez a kettő létezik. Kínaik símán csak ipari hulladékok. Látszik, hogy erre a kettőre vagy beállva. Igen, lehet ha szavazás lenne, 10-ből 8-9 azt mondaná, csinálj önálló topicot a PH-n is. Egy biztos, annyit nem ér a dolog, hogy ezért fizessek, hogy ne kelljen téged olvasni, átlépek rajtad. Ja és tudod elég hiteltelenné válik a dolog, mikor valaki istenít valamit, aztán kiderül, se nem EV, se nem bmw. De nyilván azért mert a bmw nem gyárt olyat, ami a Te szükségleteidnek, értékeidnek megfelelne....
válaszolhats, de szerencsére van életem is, ami nem itt van, pár napra innen is lelépek.
Mivel konkrét tapasztalatokat írtam, ez szerintem nem Off.Nem alaptalan amit írsz, de a problémát ott látom, hogy a Teslás szerint a Tesla tökéletes, a német prémiumos szerint meg az tökéletes. Holott, egyik sem az, mindegy sz*r, maradjunk annyiban. Csak mindegyik másban sz*r, vagy máshol vannak súlyos hiányosságai. Innentől tényleg bré-reszelés zajlik, amíg ezt nem látja be egyik "oldal" sem. Amíg emberek vallást csinálnak az autójukból, addig minden vonatkozó komment értelmetlen. Az autógyártásban ma egyrészt útkeresés zajlik, másrészt baromi bonyolult lett a tech (igen, még a tisztán EV is az, hiába dumálnak egyszerűségről, valójában nem az), nem beszélve a rengeteg szabályozásról aminek meg kell felelnie a gyártóknak és ott van még az is, hogy brutálisan felgyorsult minden, már nem lehet 7-8 évente kiadni kényelmesen egy modell szériát, mert akkora a nyomás a piacon. Emiatt mindenki rohan, és a végén MINDNEKI sz*rt gyárt. Period!
-
Kroni1
veterán
Hagyjuk már please!!!
Én pár oladallal korábban rájöttem, hogy ez tök felesleges. Hiába írjuk itt neki akárhányan is, hogy ő jön szembe az autópályán, az az ő világában akkor is csak 2-3 agresszív.
Leírja, hogy a tesla szoftveresen le van maradva, majd pár hsz-el később, mikor megkérdezik, tudja-e mennyi szoftveres fejlesztést kap egy öreg tesla, ez a válasza:
"Nem is érdekel." És inkább jön az autó értékvesztésével az újkori árából, meg a gyártó eladásaival. Atya ég!
Én szkeptikus voltam a világgal és magammal mindig is, mióta IT területen dolgozom azóta méginkább az vagyok. De örülök, hogy vannak ekkora önbizalommal megáldott emberek, akik arra, hogy "Igazad van." ki tudják jelenteni, hogy "Tudom". Úgyhogy akkor legyen így. Igazad van. És mi jövünk szembe az autópályán.
-
Sir Riccio
addikt
…és mik ezek a szempontok? Csak mert ezt nem tudtuk meg, csak azt, hogy buták vagyunk és igenis szarrá kell integrálni mindent, hogy aztán el lehessen adni a következő szarrá integrált szart is, vagy minimum a fél autót cserélni kelljen ha elromlik, viva la fenntarthatósàg. ásít…
-
Tiédetis
senior tag
Mivel konkrét tapasztalatokat írtam, ez szerintem nem Off. -
tuzpenge
addikt
Ha ismered a specifikációkat, akkor te is tudod, hogy ez nem így van.
Nyilván az ár nagyon lényeges, de messze nem az egyetlen szempont.
Az első 2-3-ban az játszik szerepet az fix....
-
Tsebacsi
nagyúr
Akkor most már szabadon beszélhetünk a hüvelygombáról!
-
-MarhaRépa-
tag
De amúgy igazatok van, már magamnak is túl sok lettem, úgyhogy bannolom magam 24 órára.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
A másik alapvető tévedésetek: nem a márka "kiáltja ki" magát prémiumnak, hanem a piac dönti el
Pont a márka találja ki magának, hogy prémium-e.
Idéznék a bmwgroup.com-ról:
Today, the BMW Group is the world’s leading manufacturer of premium cars and motorcycles and a provider of premium financial and mobility services.Jaj megint ezek a fránya tények

Komolyan tényleg olyan, mint egy galambbal sakkozni vagy disznóval birkózni a ganéban
-
sharp4
őstag
És te nem tudnál csinálni egy Shadowbull megmondja topikot, ahol az aki kíváncsi a fasságaidra, mehet oda beszélgetni? Itt 10-ből 9-et idegesít a sok baromságod, de mi pörgessünk át téged. Érdekes önközpontú világképed van.
"Amúgy ki dönti el, hogy melyik vita a meddő?"
Amit veled folytatunk, az mind példáulCsatlakozom, már ketten vagyunk. Sajnos nagy az Isten állatkertje.
-
WiZARD
veterán
Az gyakran előfordul, aztán ha jön konkrétum azon inkább átlép...
-
-MarhaRépa-
tag
A másik alapvető tévedésetek: nem a márka "kiáltja ki" magát prémiumnak, hanem a piac dönti el
Today, the BMW Group is the world’s leading manufacturer of premium cars and motorcycles and a provider of premium financial and mobility services.Nyilván a saját önazonosságához ez hozzátartozik, persze, de ez önmagában nem elég.
Ugyanis hiába kiáltod ki magad prémiumnak, ha a piac nem ezt gondolja rólad, akkor nem fogja megvenni prémium áron a termékeid.
Erre számtalan példa van az európai piacon, lásd Infiniti, 2008-tól kezdve próbálkoztak, hogy aztán 2020-ban feladják, de újkori példának jó a NIO is.
(Igen, a prémium kategória fogalma tipikusan európai, az USA és a kínai piac nem teljesen ugyanígy működik, de vannak hasonlóságok)
-
emvy
félisten
Mindenkinek javaslom a premium elofizetest.
-
F-ECT$
titán
A másik alapvető tévedésetek: nem a márka "kiáltja ki" magát prémiumnak, hanem a piac dönti el, hogy miért hajlandó prémium árat fizetni, és miért nem.
Nem veszem személyem elleni támadásnak a kritikákat, egyszerűen cáfolom a hazugságot, hogy én lennék az, aki állandóan felhozza a BMW-t vagy a Teslát. Vissza lehet olvasni a teljes szálat most is, egy szóval sem említettem egyiket sem, csak a sokadik beszólogatásra reagáltam.
Brumi azt választ, amit csak szeretne, ha Teslát akkor Teslát, sok boldogságot kívánok hozzá, és remélem elégedett lesz vele. Mi mást mondanék erre?
Today, the BMW Group is the world’s leading manufacturer of premium cars and motorcycles and a provider of premium financial and mobility services. -
-MarhaRépa-
tag
Ez nem igaz hogy csak a tesláé (kétségtelenül ott is igaz, bár a sokak által kifogásolt belterét én nem érzem egy jottányit sem rosszabbnak mint pl egy VW vagy egy 3-s bmw-é, sőt akik ülnek benne azok se...)....az összes autógyártóé...kivétel nélkül!!! Rengeteg típusba gyártunk alkatrészeket és mindenhol az ár ami dönt!!! Sokszor olyan szar minőséget választanak / vállalnak be az autógyárak, hogy hihetetlen, csak olcsóbb legyen......
Ha ismered a specifikációkat, akkor te is tudod, hogy ez nem így van.
Nyilván az ár nagyon lényeges, de messze nem az egyetlen szempont.
-
-MarhaRépa-
tag
Teljesen valid kifogásokat hoz fel egy magát prémiumnak kikiálltó márka ellenében, aki nagy szavakat lobogtatva egyre lejjebb süllyed minőségben és megbízhatóságban is a korábbi évekhez-évtizedekhez képest. Az a baj veled, és ezt már milliószor leírtuk, hogy vagy szemellenzőt viselsz, vagy "figyelnek" téged és nem írhatsz semmi kritikát a munkaadóddal szemben. A harmadik lehetőséget nem említem meg, mert nem szalonképes
De vicces, hogy személyed elleni támadásnak éled meg a kritikákat.
Brumi pl. milyen választást közvetít feléd, hogy egy i4 M50-ből egy "fostos" Teslába ült át?A másik alapvető tévedésetek: nem a márka "kiáltja ki" magát prémiumnak, hanem a piac dönti el, hogy miért hajlandó prémium árat fizetni, és miért nem.
Nem veszem személyem elleni támadásnak a kritikákat, egyszerűen cáfolom a hazugságot, hogy én lennék az, aki állandóan felhozza a BMW-t vagy a Teslát. Vissza lehet olvasni a teljes szálat most is, egy szóval sem említettem egyiket sem, csak a sokadik beszólogatásra reagáltam.
Brumi azt választ, amit csak szeretne, ha Teslát akkor Teslát, sok boldogságot kívánok hozzá, és remélem elégedett lesz vele. Mi mást mondanék erre?
-
Tsebacsi
nagyúr
Tévedni méltóztatol. Én nem mondok semmit a többiekről, mert nem tudom, hogy mit gondolnak, ellenben veletek, akik a saját világnézetüket vetítitek ki a világra.
Nincs hiteles kimutatásom, ez az elmúlt 2x év tapasztalata, hogy egy ilyen fórum így működik.
Mi éppen mit vetítettünk most ki, kérlek pontosítsd, mert nem igazán tudok felérni szellemi magasságodig.
Ha nincs hiteles kimutatásod, akkor ez csak puffogtatás volt részedről érdemi bizonyíték nélkül, szóval kérlek ezektől tartózkodj.
-
tuzpenge
addikt
"A hagyományos autógyártás krédója ez: kettő forintért eladjuk a saját anyánkat."
Nem, ez a Tesla krédója.
Ez nem igaz hogy csak a tesláé (kétségtelenül ott is igaz, bár a sokak által kifogásolt belterét én nem érzem egy jottányit sem rosszabbnak mint pl egy VW vagy egy 3-s bmw-é, sőt akik ülnek benne azok se...)....az összes autógyártóé...kivétel nélkül!!! Rengeteg típusba gyártunk alkatrészeket és mindenhol az ár ami dönt!!! Sokszor olyan szar minőséget választanak / vállalnak be az autógyárak, hogy hihetetlen, csak olcsóbb legyen......
-
-MarhaRépa-
tag
Abban suta felfogásban élsz, mint a fidesz az elmúlt években:
Ha teszem azt 10-en olvassák a topikot, abból 3 hangadó mondja, hogy ebből elég, akkor te arra mutogatsz akiket már eleve megbélyegeztél - passzív olvasó, tehát nem fog reagálni semmire - hogy nekik semmi bajuk nincs, miért ez a 3 mondja meg mi legyen?
Mert EZ "sajnos" a demokrácia, a többi is beszélhet, de ha nem akar vagy nem szavaz, akkor az lesz, amit a másik 3 akar...
Plusz láthatnánk a hiteles kimutatásodat, hogy ezt a topikot pontosan hányan is olvassák, abból ki/hány ember passzív?
Csak hogy hitelessé válljon az állításod... Tévedni méltóztatol. Én nem mondok semmit a többiekről, mert nem tudom, hogy mit gondolnak, ellenben veletek, akik a saját világnézetüket vetítitek ki a világra.
Nincs hiteles kimutatásom, ez az elmúlt 2x év tapasztalata, hogy egy ilyen fórum így működik.
-
Tsebacsi
nagyúr
Teljesen valid kifogásokat hoz fel egy magát prémiumnak kikiálltó márka ellenében, aki nagy szavakat lobogtatva egyre lejjebb süllyed minőségben és megbízhatóságban is a korábbi évekhez-évtizedekhez képest. Az a baj veled, és ezt már milliószor leírtuk, hogy vagy szemellenzőt viselsz, vagy "figyelnek" téged és nem írhatsz semmi kritikát a munkaadóddal szemben. A harmadik lehetőséget nem említem meg, mert nem szalonképes
De vicces, hogy személyed elleni támadásnak éled meg a kritikákat.
Brumi pl. milyen választást közvetít feléd, hogy egy i4 M50-ből egy "fostos" Teslába ült át? -
Tsebacsi
nagyúr
Én nem veszem a bátorságot, hogy mások nevében nyilatkozzam. Ezt a topicot rengetegen olvassák, a túlnyomó többség jellemzően passzívan. Hogy ők mit tartanak feleslegesnek vagy hülyeségnek, azt nem két-három agresszív hangadó fogja eldönteni.
Abban suta felfogásban élsz, mint a fidesz az elmúlt években:
Ha teszem azt 10-en olvassák a topikot, abból 3 hangadó mondja, hogy ebből elég, akkor te arra mutogatsz akiket már eleve megbélyegeztél - passzív olvasó, tehát nem fog reagálni semmire - hogy nekik semmi bajuk nincs, miért ez a 3 mondja meg mi legyen?
Mert EZ "sajnos" a demokrácia, a többi is beszélhet, de ha nem akar vagy nem szavaz, akkor az lesz, amit a másik 3 akar...
Plusz láthatnánk a hiteles kimutatásodat, hogy ezt a topikot pontosan hányan is olvassák, abból ki/hány ember passzív?
Csak hogy hitelessé válljon az állításod... -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Én nem veszem a bátorságot, hogy mások nevében nyilatkozzam. Ezt a topicot rengetegen olvassák, a túlnyomó többség jellemzően passzívan. Hogy ők mit tartanak feleslegesnek vagy hülyeségnek, azt nem két-három agresszív hangadó fogja eldönteni.
-
Tiédetis
senior tag
-
Ezekiell
veterán
DDDDDDDDD pont te írod?
jó, napkommentje 
-
-MarhaRépa-
tag
És te nem tudnál csinálni egy Shadowbull megmondja topikot, ahol az aki kíváncsi a fasságaidra, mehet oda beszélgetni? Itt 10-ből 9-et idegesít a sok baromságod, de mi pörgessünk át téged. Érdekes önközpontú világképed van.
Amit veled folytatunk, az mind például"Itt 10-ből 9-et idegesít"
Van ám önbizalom.
-
biker
nagyúr
Nem tudod átpörgetni? Én se olvasom el például a töltős vagy kínai autós témákat.
Amit veled folytatunk, az mind például -
-MarhaRépa-
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
24900 - 24801
26210 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Tőzsde és gazdaság
- Battlefield 6
- Hisense LCD és LED TV-k
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sorozatok
- Kés topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 13 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Akció! Garancia

sőt amikor egy sört kértem volna egyből intet épp vezetek inkább ajánl egy jó kajáldát. De kérdeztem politikáról is és abban is partner volt.