- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
-
24400 - 24301
26125 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
Én a városban 550-et megyek és én is B-ben folyton - csak a zene fogyaszt 1 kw-ot

A létező legszarabb fogyasztása akkor volt amikor stabil mínusz volt, szakadt a havas zúzmara, fűtöttem mindent is és gangoltam is. Akkor ment Üröm - Sormást 100%-ról úgy, hogy 3% maradt benne. Ez 235 megtett kilométer volt, kb még 10 volt benne szóval 245-250-es hatótáv. De mondom ez a leges-legszaranbb elképzelhető szituban, nem előfűtve. Most a nulláson ingázva rendre 17-as fogyasztással megyek, de még reggel fűteni kell. Nyáron tavaly 15,5-el mentem. (tartott 100-110kmh)
Milyen gumival mész és hány báron?
banyek.
elsőszerelt Nexen, 2.7.
-
szőröscica
addikt
En a CAR magazinban olvastam a GLC tesztjet, mint auto lehet, hogy jobb mint a ix3, de mint elektromos auto nem. Tobbet fogyaszt, lassabban tolt, kisebb a hatotavja.
Designban a kismillio csillag ellenere szerintem is jobb, egyet ertek veled.
-
-MarhaRépa-
tag
Német prémiumok EV vonalon kb 35-40%-os arányban kínai motyókat építenek be az autó értékét nézve. Bajoroknak a globális beszállítói hálózatának 15-20%-a kínai székhelyű. EV Minik gyártása Spotlight Automotive-nál történik ha jól tudom. Értem én hogy szar, meg olcsón drága, meg bármit. Az is biztos tényszerű, hogy a kínai hadiipar szarokat gyárt, mint minden más. Sőt veszteséggel adják azokat is
21-22-ben a németek jelentős támogatást adtak az EV kocsikra és PHEV-re is. Mennyit? 6-10e EUR környékén? Aztán kivették a PHEV-ket és maradt a BEV. 3-5000 körül? 24-25-ben nem igazán volt, most megint. Tehát mi is történik? állami támogatás. tiltott vagy csak manipulált?"Német prémiumok EV vonalon kb 35-40%-os arányban kínai motyókat építenek be az autó értékét nézve."
Forrás?
"Bajoroknak a globális beszállítói hálózatának 15-20%-a kínai székhelyű."
Forrás?
"EV Minik gyártása Spotlight Automotive-nál történik ha jól tudom"
Jól tudod. És?
"Értem én hogy szar, meg olcsón drága, meg bármit"
Nem, láthatóan nem érted.
"Tehát mi is történik? állami támogatás. tiltott vagy csak manipulált?"
Ezt sem.
-
Tiédetis
senior tag
Német prémiumok EV vonalon kb 35-40%-os arányban kínai motyókat építenek be az autó értékét nézve. Bajoroknak a globális beszállítói hálózatának 15-20%-a kínai székhelyű. EV Minik gyártása Spotlight Automotive-nál történik ha jól tudom. Értem én hogy szar, meg olcsón drága, meg bármit. Az is biztos tényszerű, hogy a kínai hadiipar szarokat gyárt, mint minden más. Sőt veszteséggel adják azokat is
21-22-ben a németek jelentős támogatást adtak az EV kocsikra és PHEV-re is. Mennyit? 6-10e EUR környékén? Aztán kivették a PHEV-ket és maradt a BEV. 3-5000 körül? 24-25-ben nem igazán volt, most megint. Tehát mi is történik? állami támogatás. tiltott vagy csak manipulált? -
F-ECT$
titán
Leapmotor B10 update: február 1 óta van meg, szóval 3 hónapos tapasztalat. Csak otthon töltöm, így van pontos fogyasztási adatom:
3768km-t mentem vele(hozzáadtam amit most mutat még hatótávot és levontam azt, amikor vettem) és a töltő szerint 696kWh-t raktam bele. Ez alapján 18,47 kWh a fogyasztás. Mivel a töltésnek van vesztesége, gondolom 10-15% körül, a valós fogyasztás gyakorlatilag 16. Ami szerintem nem rossz úgy, hogy február és március is elég hűvös volt. Ráadásul elég gagyi gumi van rajta(LingLong). Vegyes használat, város, helyközi, autópálya, minden van benne.
Az autóval egyébként nincs semmi deal-breaker problémám, csak nagyon sok apróbb zavaró hülyeség. Pl CarPlay 10-ból 1-szer nem akar csatlakozni, az automata nyitás nem akar menni, az LKA néha indokolatlanul beleszól stb... Műszaki problémám nem volt még. Összességében nem bántam meg, egy tök kényelmes, szerethető autó.
Ennél szerintem még a T03-am is többet fogyaszt

-
passatgt
aktív tag
Leapmotor B10 update: február 1 óta van meg, szóval 3 hónapos tapasztalat. Csak otthon töltöm, így van pontos fogyasztási adatom:
3768km-t mentem vele(hozzáadtam amit most mutat még hatótávot és levontam azt, amikor vettem) és a töltő szerint 696kWh-t raktam bele. Ez alapján 18,47 kWh a fogyasztás. Mivel a töltésnek van vesztesége, gondolom 10-15% körül, a valós fogyasztás gyakorlatilag 16. Ami szerintem nem rossz úgy, hogy február és március is elég hűvös volt. Ráadásul elég gagyi gumi van rajta(LingLong). Vegyes használat, város, helyközi, autópálya, minden van benne.
Az autóval egyébként nincs semmi deal-breaker problémám, csak nagyon sok apróbb zavaró hülyeség. Pl CarPlay 10-ból 1-szer nem akar csatlakozni, az automata nyitás nem akar menni, az LKA néha indokolatlanul beleszól stb... Műszaki problémám nem volt még. Összességében nem bántam meg, egy tök kényelmes, szerethető autó.
-
Kinder
senior tag
-
hunspikey
őstag
most vasárnap zalából fehérvárig tudtam menni 120-as átlagot (ott baleset volt), 23 lett a fogyasztásom csak a pályán nézve (nulláztam mikor felmentem).
egy pedálos üzemmódban megyek vele új kora óta. városban amit a számítások alapján meg lehet tenni legtöbb az 460 km volt (nem ennyit mentem, ennyi lenne a 100--0 között), pedig nem tolom neki. országúton láttam már 14-es fogyit is, az alatt soha.
Én a városban 550-et megyek és én is B-ben folyton - csak a zene fogyaszt 1 kw-ot

A létező legszarabb fogyasztása akkor volt amikor stabil mínusz volt, szakadt a havas zúzmara, fűtöttem mindent is és gangoltam is. Akkor ment Üröm - Sormást 100%-ról úgy, hogy 3% maradt benne. Ez 235 megtett kilométer volt, kb még 10 volt benne szóval 245-250-es hatótáv. De mondom ez a leges-legszaranbb elképzelhető szituban, nem előfűtve. Most a nulláson ingázva rendre 17-as fogyasztással megyek, de még reggel fűteni kell. Nyáron tavaly 15,5-el mentem. (tartott 100-110kmh)
Milyen gumival mész és hány báron?
-
Andras6800
senior tag
Amíg van kínai állami támogatás, valószínűleg(!) jó minőséget, korszerű technikát adnak alacsonyabb áron.
Viszont ahogy írod, ha vége a támogatásnak, lehet hogy vékonyítanak az anyagokon, csökkentenek az alkatrészek várható élettartamán, kevesebb, rosszabb minőségű support lesz. Vagy ahogy MR írja, megszűnik a cég és "így jártál"....Sokat tanult a Kínai autóipar az elmúlt években, szó se róla. Jelenleg van egy market understanding gap EU-ra, aminek látjuk jeleit: Túlmelegedő aksi töltésnél, vezetéstámogatók gyengélkedése... de utóbbira az is igaz, hogy Kínai fejlesztés negyedannyit tesztel mielőtt kiad egy vezetéstámogatót mint egy Nyugati gyártó. Ezen pl lehet spórolni.
A Kínai minőség kapcsán ne felejtsük el, hogy az autóipari megbízhatóság kapcsán elég sok statisztikai és gazdasági megfontolás van. Pl míg egy VW 10-15 évere tervezi az élettartamot, Kínaiak sokszor csak 5 évre-- kevésbé robosszus design --> olcsóbb termék
Illetve Kínaiak nem általlanak demagóg módon bizonyos adatokat kiragadva sokkal jobbnak feltüntetni a terméket, mint ami. Pl egyik termékbe beépíték az érzékenyebb szenzort, de mivel nem tették mögé a megfelelő HW-t, ezért SW-esen visszabutították fele olyan felbontásúra... Aztán majd várjuk a SW update által 120 km/h felett unlockolódó sávtartást. Addig ne álljunk féllábon. -
-MarhaRépa-
tag
Amíg van kínai állami támogatás, valószínűleg(!) jó minőséget, korszerű technikát adnak alacsonyabb áron.
Viszont ahogy írod, ha vége a támogatásnak, lehet hogy vékonyítanak az anyagokon, csökkentenek az alkatrészek várható élettartamán, kevesebb, rosszabb minőségű support lesz. Vagy ahogy MR írja, megszűnik a cég és "így jártál"....Én meglehetősen szkeptikus vagyok ezzel a "jó kínai minőség" dologgal kapcsolatban.
Elég csak azt a rengeteg szoftveres problémát megnézni, amit ezek a gyártók produkálnak. Sokan egy hótegyszerű hőmérsékletszabályozást sem csinálnak meg normálisan működőre. Fogalmam sincs miért hiszi bárki is, hogy azért a hajtásláncot, karosszériát, futóművet majd tisztességesen megcsinálják.... -
-MarhaRépa-
tag
"Gondolom olcsóbban nyújt többet, mint a konkurencia"
Ilyen csak a mesében van.
Hát szerintem nem. Ha az állam dotálja a céget, akkor neked mint fogyasztónak olcsóbban tudja adni az autót. Így szereznek piacot.Például az, hogy 5 év múlva lehet a cég sem fog létezni.
Ez viszont lazán benne van a pakliban.Ha az állam kifizeti a veszteségeket, akkor valójában nem olcsóbb, csak más fizeti a számlát.
-
st81
tag
Ha ez megnyugtat, én sem merném. 20Mft piszok sok pénz egy - autóipari léptékkel mérve - friss márka friss típusáért, aminek stabil jövője ködös számomra.
-
st81
tag
Hát szerintem nem. Ha az állam dotálja a céget, akkor neked mint fogyasztónak olcsóbban tudja adni az autót. Így szereznek piacot.Például az, hogy 5 év múlva lehet a cég sem fog létezni.
Ez viszont lazán benne van a pakliban.Amíg van kínai állami támogatás, valószínűleg(!) jó minőséget, korszerű technikát adnak alacsonyabb áron.
Viszont ahogy írod, ha vége a támogatásnak, lehet hogy vékonyítanak az anyagokon, csökkentenek az alkatrészek várható élettartamán, kevesebb, rosszabb minőségű support lesz. Vagy ahogy MR írja, megszűnik a cég és "így jártál".... -
F-ECT$
titán
"van benne kockázat"
Van hát. Például az, hogy 5 év múlva lehet a cég sem fog létezni.
Ez viszont lazán benne van a pakliban. -
TayRol
nagyúr
Fiam osztálytársnak az apjának Sealion excellence van, 25 októberben vette, a nagy akkuval, és ő nem nagyon fogyasztott 22 felett, ami kb erős 400 km.
Láttam a teljes trip computert, mert ültem az autójában, ráadásul februárban, amikor is ugye végig hidegebb időszak volt októbertől. Ez 19.7 volt.nem rossz. ez vegyes fogyasztás? én a kisebb akksival venném, nincs az összkerékre szükségem.
-
-MarhaRépa-
tag
"van benne kockázat"
Van hát. Például az, hogy 5 év múlva lehet a cég sem fog létezni.
-
Kinder
senior tag
Fiam osztálytársnak az apjának Sealion excellence van, 25 októberben vette, a nagy akkuval, és ő nem nagyon fogyasztott 22 felett, ami kb erős 400 km.
Láttam a teljes trip computert, mert ültem az autójában, ráadásul februárban, amikor is ugye végig hidegebb időszak volt októbertől. Ez 19.7 volt. -
emvy
félisten
A Wallis fonok is Nio-val jar egyebkent, allitasa szerint sokkal jobb auto, mint az elozo X5-ose. Persze o konnyen hozzafer a szervizhez

-
F-ECT$
titán
Fogalmam sincs ki ennyire vakmerő, hogy vesz egy full noname autót egy full kínai noname gyártótól.
De hát nem vagyunk egyformák.Wallis forgalmazza
Ez a kínai már nem a '90-es évek kínai gagyija
Gondolom olcsóbban nyújt többet, mint a konkurenciaPersze, van benne kockázat, de van akinek megérheti.
-
TayRol
nagyúr
még a byd-t sem merem megvenni, pedig száraz tények alapján nagyon jó.
csak pl az a kormány mögötti kijelző tipográfia, illetve hogy csak az elmúlt 50km-nek van átlaga, hogy a szem figyelő egyből szól ha a középső kijelzőre nézel, stb...
-
TayRol
nagyúr
most vasárnap zalából fehérvárig tudtam menni 120-as átlagot (ott baleset volt), 23 lett a fogyasztásom csak a pályán nézve (nulláztam mikor felmentem).
egy pedálos üzemmódban megyek vele új kora óta. városban amit a számítások alapján meg lehet tenni legtöbb az 460 km volt (nem ennyit mentem, ennyi lenne a 100--0 között), pedig nem tolom neki. országúton láttam már 14-es fogyit is, az alatt soha.
-
-MarhaRépa-
tag
Fogalmam sincs ki ennyire vakmerő, hogy vesz egy full noname autót egy full kínai noname gyártótól.
De hát nem vagyunk egyformák. -
hunspikey
őstag
Hát nem tudom. Pont múlt héten szerdán mentem hajnalban Nagykanizsára (Pestről)
Csináltam egy individual resetet majd mentem 81 kilométert tempomat 130-al. Kint kb 6 fok volt ment a fűtés rendesen.
Ez jött ki :
Szerintem ez a jobbak közé tartozik (sans tesla)
-
emvy
félisten
-
st81
tag
Xpeng G6 Long range (80kw) elvetemült ötlet? TMY méret, 800 voltos rendszer, 450 kw-os dc töltés. 21,3-es átlagfogyi spritmonitoron.
Auto Wallis forgalmazza itthon. -
Tsebacsi
nagyúr
Van Totalcar "teszt" (nem nevezném annak, ez egy bemutató, nem írt semmiről semmit szinte) az új EV GLC-ről, és azt kell mondjam, sokkal jobban tetszik szinte minden tekintetben, mint az iX3

Lehet a következő vas x év múlva már nem BMW lesz... -
TayRol
nagyúr
Előtte rengeteg vw volt, de igazad lehet.
Nálam a 20-as szerintem nagyon rosszul fogyaszt. Biztos user error de tényleg csak messzebb szeretnék jutni néha (és pont úgy vannak a töltők sokszor vidéken - ahol rendszeresen járunk - hogy nagyon nem adja ki). :/ -
cOxeR
Ármester
Hjah, de valaki szimplán csak messzebb szeretne menni

Pontosan szerettem az I3-at, de ha nem muszály nem ülnek vissza bele.
-
CharlieDrop
veterán
Hjah, de valaki szimplán csak messzebb szeretne menni

-
Kinder
senior tag
Viszont az ID7 menüjétől hülyét fogsz kapni.
Nekünk volt ID4, az maga volt a borzalom. Ennél az ID7 ugyan jobb, de továbbra sem felhasználóbarát, meg sem közelíti az iX1-et... ( Erre cseréltük, és ég és föld a különbség a BMW javára ) -
Tsebacsi
nagyúr
-
TayRol
nagyúr
Igen, ezeket néztem én is. Így azért sok a BYD fogyasztása.
-
st81
tag
Björn tesztje szerint 15 fokban a Sealion 7 93 kwh awd 90-nél 19, 120-nál 26-ot fogyasztott.
A spritmonitor-on az átlag 26.
Az ID7 pro 75 kwh (sedan)18 fokban 90-nél 13,7, 120-nál 19,1-et fogyasztott.
A spritmonitor-on az átlag 21,3 -
TayRol
nagyúr
Egyszerű a matek, az id7 ténylegesen ugyan úgy fogyaszt mint a bömbi csak nem 65-ös az elem benne hanem 86.
Innen fogva minden körülmény között kb 1/3-al messzebbre megy.
Tehát városban nem 500 körül hanem 650, auto úton nem 350 hanem 450 és pályán nem 250 hanem 330.
Az ix1 távjait saját tapasztalat alapján írom, nekem a régi inverteres van
Nekem is a régi van. Szerintem az id7 jobban fogyaszt. Zeg-Bp távon éppen hogy felérek (marad pár százalék). Pályán 130, amúgy 90 tempóval. :/
Sealion is szóba jött, de sokat eszik a tesztek alapján.
-
hunspikey
őstag
Egyszerű a matek, az id7 ténylegesen ugyan úgy fogyaszt mint a bömbi csak nem 65-ös az elem benne hanem 86.
Innen fogva minden körülmény között kb 1/3-al messzebbre megy.
Tehát városban nem 500 körül hanem 650, auto úton nem 350 hanem 450 és pályán nem 250 hanem 330.
Az ix1 távjait saját tapasztalat alapján írom, nekem a régi inverteres van
-
axioma
veterán
a phev ampera van nalunk, nem a full elektromos, az lehet a kulonbseg, de amugy nem is a regeneral vagy fektarcsa nalunk a kulonbseg, hanem hogy fekpedal _nelkul_, de gazt se nyomva mi tortenik, csak a legellenallas fekezi, vagy mar ilyenkor regeneralas miatt erosebb fekezes van (mashogy: sik uton elengedett pedallal vitorlazik, vagy a sebesseg tartasahoz rendesen gazt kell nyomni)
-
biker
nagyúr
pont ezt mondtam, hogy ha tudom a kijelző nélkül álítani a klímát, fűtést, töltést, menetdinamikát, veztám asszisztokat, akkor elhiszem hogy ez egy média egység, addig meg a kocsi központi vezérlő egysége
de kb úgy néztek rám mint a kedvenc koi pontyaim a tóban -
TayRol
nagyúr
-
Andras6800
senior tag
Kérdés, hogy valóban lesz-e akkor alkatrész. Az EU-s forgalmazás egyik követelménye az alkatrész ellátottság bizonyos ideig. Ez ok, mi van utána? Temu-s lengőkar, alibabás tablet? A szerviz felkészült-e az alkatrész vadászatra, a gyakori faceliftek közötti változások lekövetésére, pontos-e a gyári dokumentáció, évek múlva is elérhető-e? Ha megszűnik a márka forgalmazása (mert pl. az anyacég új almárkát indít), hova fordulhatok az - elvileg - különleges bánásmódot igénylő elektromos autómmal ("sarki" szerviz nem fogja vállalni)? A korábbi márkaszerviz elhajt-e melegebb éghajlatra?
Szerintem elején lesz, de majd a fekete leves inkább 7-8 éves korban jön. Mivel sok az LCI, követhetetlen lesz, hogy miben mi van, ami nem kedvez majd az utángyárott alkatrészek piacának. Illetve más termékvonalok jól látható, hogy mi a Kínai hozzáállás. Náluk a műszaki avulás egészen más megfontolásként jétszik, mint nálunk.
-
Andras6800
senior tag
Persze, mert nem piaci alapon működnek, tökmindegy hogy profitot termelnek vagy nem.
Vágesz.
-
-MarhaRépa-
tag
Nem, egyáltalán nem történhet meg minden márkával. Van aki komolyan veszi a pótalkatrész ellátást.
-
Tiédetis
senior tag
Kérdés, hogy valóban lesz-e akkor alkatrész. Az EU-s forgalmazás egyik követelménye az alkatrész ellátottság bizonyos ideig. Ez ok, mi van utána? Temu-s lengőkar, alibabás tablet? A szerviz felkészült-e az alkatrész vadászatra, a gyakori faceliftek közötti változások lekövetésére, pontos-e a gyári dokumentáció, évek múlva is elérhető-e? Ha megszűnik a márka forgalmazása (mert pl. az anyacég új almárkát indít), hova fordulhatok az - elvileg - különleges bánásmódot igénylő elektromos autómmal ("sarki" szerviz nem fogja vállalni)? A korábbi márkaszerviz elhajt-e melegebb éghajlatra?
Figyelj ezek bármelyik máka esetében előjöhetnek. Kijön egy szériával megveszed, 3-5 év után azt mondják, bocs, ez nem jött be, töröljük a gyártásból. Honda -e, MB eqc stb
-
st81
tag
Itt az egyik pont Kínaiak kapcsán... jelenleg elég ratyi az értéktartásuk. Most kell pár év, mire belövi a piac, de ez a nonstop LCI-zés nem tesz jót neki. Egy logisztikai rémálom lesz ezt lefedni alkatrésszel 6-7 év múlva. De dolgozom úgymond Kínai autóiparban, nincs ilyen tekintetben business consideration. Simán kannibalizálják Kínai kollégák a saját bizniszüket új releasel...
Csak legyen mindig vmi új.Kérdés, hogy valóban lesz-e akkor alkatrész. Az EU-s forgalmazás egyik követelménye az alkatrész ellátottság bizonyos ideig. Ez ok, mi van utána? Temu-s lengőkar, alibabás tablet? A szerviz felkészült-e az alkatrész vadászatra, a gyakori faceliftek közötti változások lekövetésére, pontos-e a gyári dokumentáció, évek múlva is elérhető-e? Ha megszűnik a márka forgalmazása (mert pl. az anyacég új almárkát indít), hova fordulhatok az - elvileg - különleges bánásmódot igénylő elektromos autómmal ("sarki" szerviz nem fogja vállalni)? A korábbi márkaszerviz elhajt-e melegebb éghajlatra?
-
WiZARD
veterán
Ha már teljesítmény arra is gondoltam, hogy a mostani M3 helyett egy 1-2 évvel újabb M3 performance

De biztos nem egy magas autóban keresném a teljesítményt.Igazából meg M3-nak is ritkán nyomom, Y erősebb de annak még ritkábban. De persze ki nem vágyik több lóra mint ami van...
-
-MarhaRépa-
tag
Itt az egyik pont Kínaiak kapcsán... jelenleg elég ratyi az értéktartásuk. Most kell pár év, mire belövi a piac, de ez a nonstop LCI-zés nem tesz jót neki. Egy logisztikai rémálom lesz ezt lefedni alkatrésszel 6-7 év múlva. De dolgozom úgymond Kínai autóiparban, nincs ilyen tekintetben business consideration. Simán kannibalizálják Kínai kollégák a saját bizniszüket új releasel...
Csak legyen mindig vmi új.Persze, mert nem piaci alapon működnek, tökmindegy hogy profitot termelnek vagy nem.
-
Andras6800
senior tag
A kínai autó esetében szerintem érdemes megnézni, hogy milyen töréstesztet értek el vele, milyen az alkatrész ellátottság (pl. beviszed egy kijelző hibával, vagy karosszéria javításra, hány nap/hét/hónap amíg cserealkatrész jön), pontosan mire vonatkozik a hosszú garanciaidő. Gyakoribb a facelift ami valószínűsíti a nagyobb értékvesztést eladáskor egy európai v. japán gyártóhoz képest. Amit nem (feltétlenül) tudunk, hogy ezen márkák mennyire "jól" öregszenek: a gariidőn túl is lesz-e hozzájuk alkatrész, mekkora a várható akku degradáció, szétszedhető vagy egyben cserélhető csak az akksi meghibásodás esetén, mennyire strapabíró a fényezés, a galvanizálása/felületkezelése a fém részeknek, a vegán/újrahasznosított felületek, műanyagok (kívül/belül), bőrök mennyi ideig bírják, fedélzeti szoftver mennyi ideig frissül, lejár-e pl. a navigáció licence, stb.
Papíron sok jó ajánlat van és a csili-vili honlapok könnyen elkápráztatják az embert...Itt az egyik pont Kínaiak kapcsán... jelenleg elég ratyi az értéktartásuk. Most kell pár év, mire belövi a piac, de ez a nonstop LCI-zés nem tesz jót neki. Egy logisztikai rémálom lesz ezt lefedni alkatrésszel 6-7 év múlva. De dolgozom úgymond Kínai autóiparban, nincs ilyen tekintetben business consideration. Simán kannibalizálják Kínai kollégák a saját bizniszüket új releasel...
Csak legyen mindig vmi új. -
Andras6800
senior tag
Szerintem a ketto erosen osszefugg, a nagyobb ertekvesztes es a me'g gyorsan fejlodo technologia. Ugy is lehet nezni viszont, hogy ha elso elektromos, akkor az jobb ha nem egy agyonfeltett darab, foleg hogy hibat kovetunk el mind az ismeretlen terepen, es ha megvan a penzmag es az igeny, 1 evvel kesobb kisebb bukoval es mar tisztabb igenyekkel lehet atulni egy veglegesbe. (Bar valoszinuleg uj autonal rossz pelda, mert talan mar allithato, de nalunk az ion regeneral D-ben pedalt nem nyomva, mig az Ampera szabadon fut, es en az elobbit szeretem, parom csak a sajatjat...)
Plusz benne van a sok állami támogatás is. Ne fejeltsük el, hogy aki 2-3 M támogatással vette az autót, könnyeben enged az árból, pláne ha szabadulni akar tőle.
Az avulás kapcsán tök jogos a pontod, bár sztem kicsit túl van misztifikálva sokak által, mint ahogy az akku degradáció is. Valahogy a piaci félelmek nincsenek nagyon egyeztetve a realitásokkal. De ez sem új. -
Andras6800
senior tag
Új iX3?
Hát ha van ideje 1+ évet várni

-
biga
őstag
"pontosan mire vonatkozik a hosszú garanciaidő."
ezt minden autónál meg kell nézni. Én a hyundai 5 év garanciával jártam úgy, hogy a média egységre nem vonatkozik, csak 2 év.
Mondtam hogy ez nem média egység, mert ezen van minden, a klímavezérlőtől a töltés beállításig, de nem értették meg.Miért nem jelezted, hogy rendben, akkor a médiaegységet ne javitsak meg, csak azt, hogy tudjam kezelni a klimat, töltésbeallitast stb.

-
Rolly
veterán
a twinmotorost kipróblánám
kis autó nagy teljesítmény
... amúgy fő autónak marad a Q6 ... igazából az is lehet, hogy marad a peugeot e208 másodiknak... csak addigra már 8 éves lesz
-
WiZARD
veterán
Anyósnak EX30 van, mentem már az autóval párszor, konkrét baja nincs, de nem hiszem hogy valaha vágynék rá...
-
st81
tag
Nekem is az tetszik a legjobban a byd kínálatából. A csomagtartót érdemes megnézni, nekem kisebbnek tűnik mint a katalógus adat. Illetve kupés a hátulja, tehát a kalaptartó helyére, fölé már nagy tárgyak nem férnek el.
A múlt héten vezettem egy seal 3.8s-t és nagyon pozitív meglepetés volt. Nagyon jól ment, kellően komfortos volt a rugózása (19"--es felnivel), a 19ekm-t futott tesztautóban semmi nem zörgött, nyekergett. A csomagtartó nyílása szűk, de elég mély és valós értéknek tűnik a 400 liter. Ami nem tetszett, hogy picit magas belül a padlószint (úgy tudom érzékeltetni, mint amikor annak idején a magyarországi "egyes" Swift-be ült az ember, hogy szinte nyújtott a láb elől, de hátul sem fekszik fel végig a combon az ülőlapon), a csak tableten keresztül mozgatható szellőzőrostély, a belső kilincs rossz tapintású műanyagja és végül az irányváltó környéki zongoralakk. -
Andras6800
senior tag
Az én elképzelésem a helyzetről:
-kitört a háború
-elkezdett elfogyni az elérhető olaj
-felment az üzemanyag ára
-elkezdték az emberek jobban keresni az EV-ket, mint korábban
-ez az új autó piacon semmit sem jelent, max egy kicsit hosszabb szállítási időt
-a használt piacon elkezd csökkenni az elérhető készlet
-ha elfogynak az olcsó eladó használt autók, akkor kezd el felmenni az elérhetőek ára (kb itt lehetünk most)
-kérdés, hogy megoldódik-e az olaj helyzet, mert ha igen, akkor vissztérnek a korábbi árak
-ha nem, akkor drágulni fog minden isMajd akkor üt be, ha tényleg elfogy a csomagolóanyag. Meg AI miatt is egyre nagyobb alapanyaghiány van autóiparban. SZóval Új kínálati oldalon is szűkül a hurok.
-
emvy
félisten
-
Kinder
senior tag
Sealion?
-
Kinder
senior tag
A kínai autó esetében szerintem érdemes megnézni, hogy milyen töréstesztet értek el vele, milyen az alkatrész ellátottság (pl. beviszed egy kijelző hibával, vagy karosszéria javításra, hány nap/hét/hónap amíg cserealkatrész jön), pontosan mire vonatkozik a hosszú garanciaidő. Gyakoribb a facelift ami valószínűsíti a nagyobb értékvesztést eladáskor egy európai v. japán gyártóhoz képest. Amit nem (feltétlenül) tudunk, hogy ezen márkák mennyire "jól" öregszenek: a gariidőn túl is lesz-e hozzájuk alkatrész, mekkora a várható akku degradáció, szétszedhető vagy egyben cserélhető csak az akksi meghibásodás esetén, mennyire strapabíró a fényezés, a galvanizálása/felületkezelése a fém részeknek, a vegán/újrahasznosított felületek, műanyagok (kívül/belül), bőrök mennyi ideig bírják, fedélzeti szoftver mennyi ideig frissül, lejár-e pl. a navigáció licence, stb.
Papíron sok jó ajánlat van és a csili-vili honlapok könnyen elkápráztatják az embert...Igen, igen, papíron mindegyik jó.
Én szinte biztos, hogy maradok a BMW vonalon ( bár 1 éve ugyanezt mondtam, csak Teslával, amikor már tudtam, hoy eladom az akkor már 5 éves Tesla M3P-t, és biztos voltam benne, hogy MYP lesz az utód. Csak a kereskedésben ugyanannyiért volt egy BMW i4-40, és impulzusvásárló lettem
).
Jól összefoglaltad egyébként. -
F-ECT$
titán
"pontosan mire vonatkozik a hosszú garanciaidő."
ezt minden autónál meg kell nézni. Én a hyundai 5 év garanciával jártam úgy, hogy a média egységre nem vonatkozik, csak 2 év.
Mondtam hogy ez nem média egység, mert ezen van minden, a klímavezérlőtől a töltés beállításig, de nem értették meg.Nekem tetszenek a Hyundai autók, de ez a szerviz / gari kezelés nem az erősségük

-
biker
nagyúr
Papíron sok jó ajánlat van és a csili-vili honlapok könnyen elkápráztatják az embert..."pontosan mire vonatkozik a hosszú garanciaidő."
Mondtam hogy ez nem média egység, mert ezen van minden, a klímavezérlőtől a töltés beállításig, de nem értették meg. -
Richard
őstag
A nagy akkus Pro S kombi elég jó hatótávval rendelkezik.
Nagy panasz nincs rá tudtommal. Akku fűtést lehet manuálisan is indítani, szoftvere elég gyorsnak mondható. -
TayRol
nagyúr
Új iX3?
oh, igen, a keret az 20M sajnos. most az építkezés elvitt (és elvisz) mindent. :/
-
-MarhaRépa-
tag
Új iX3?
-
Rolly
veterán
Nekem is 2 elektromos volt eddig új autó, mindkettőt az állami támogatás miatt vettem újonnan (na meg akkoriban használt kínálat is elég szűkös volt).
A következő nem hiszem hogy új lesz. Viszont nehezebb kérdés, hogy mi lesz.
M3 lízing novemberben jár le, de nem sok autó van ami picit is vonz, újonnan meg főleg nincs ami elérhető.
-Taycan, eleve lenne 3-4 éves + ott vannak a fenntartási költségek és megbízhatóság.
-EQE tetszik képről, de jót még nem hallottam róla
-M3 HL
-vagy marad a mostani, semmi bajom vele a kiváncsiságon, újra/másra vágyáson kívül, bírja még egy darabig.nálunk a Q6 2028ban megy ki leasingből... akkor ha most kellene választanom akkor egy kis elektromos lenne Volvo EX30 Twin motoros változat
... bár most tetszene a 2 évesen a Porsche Cayenne Electric is (ha már lúd legyen 1100+ LE változat
) -
st81
tag
Jaja köszi, közben én is megtaláltam az vadi újat.
Valahogy az aktuálisnak jobb a hátulja, legalábbis oldalról szerintem.
Most itt a kérdés, hogy az EVO-nak a majdnem 75 kWh-s akkuja a 220-as töltéssel élhetőbb e, vagy az újnak a kisebb, de (elvileg) sokkal gyorsabban tölthetője? Mivel itthon azért kevesebb a valódi gyorstöltő.
Nekem BMW i4 van, és annak a töltési tempója is megfelel úgy, hogy van 82kWh akkuja.A kínai autó esetében szerintem érdemes megnézni, hogy milyen töréstesztet értek el vele, milyen az alkatrész ellátottság (pl. beviszed egy kijelző hibával, vagy karosszéria javításra, hány nap/hét/hónap amíg cserealkatrész jön), pontosan mire vonatkozik a hosszú garanciaidő. Gyakoribb a facelift ami valószínűsíti a nagyobb értékvesztést eladáskor egy európai v. japán gyártóhoz képest. Amit nem (feltétlenül) tudunk, hogy ezen márkák mennyire "jól" öregszenek: a gariidőn túl is lesz-e hozzájuk alkatrész, mekkora a várható akku degradáció, szétszedhető vagy egyben cserélhető csak az akksi meghibásodás esetén, mennyire strapabíró a fényezés, a galvanizálása/felületkezelése a fém részeknek, a vegán/újrahasznosított felületek, műanyagok (kívül/belül), bőrök mennyi ideig bírják, fedélzeti szoftver mennyi ideig frissül, lejár-e pl. a navigáció licence, stb.
Papíron sok jó ajánlat van és a csili-vili honlapok könnyen elkápráztatják az embert... -
biker
nagyúr
az átlag magyar autóvásárló úgy számol, ha van 1mFt-ja, akkor 1,2m-ért néz autót, mert 1m-re megpróbálja lealkudni, utána kér kölcsön az átírásra, majd nem viszi el vezérlés cserére, mert az eladó azt mondta, pont 2000km-el ezelőtt cserélt ki mindent is 300e-ért

Nekik mondhatsz bármilyen okosságot
ha újat vesz hitelre akkor meg úgy számol, hogy a törlesztő kifutja, a kötelező+casco+fenntartás meg majd lesz valahogy
-
TayRol
nagyúr
id7-ről van hatótáv tapasztalata valakinek? netet már kiolvastam.
hatótáv miatt gondolkozom az ix1 e20 cseréjén. Tesla kihúzva (no flame)
, hyundai és kia belülről rettenet, byd seal-nél a csomagtartó, bmw-nél (pedig évek óta márkahű vagyok) a kardánalagút (3 tini gyerek van) a kizáró. -
-MarhaRépa-
tag
Ja, ez inkább azoknak szól, akik nem tudják egyedül eldönteni, hogy mit engedhetnek meg valójában maguknak. Bár azok meg úgysem olvassák
-
F-ECT$
titán
ez a 6 hónap meg 10% olyan mint a nagy 20-80% aranyszabály sok mindenre
"Van egy másik szabály is: a vagyonod max 10%-a legyen autóban"
és
"Miközben pénzügyileg az az ajánlott, hogy 6 havi bérednél többet nem érdemes kocsiban tartani."Jelen értéken? újkorában? értékvesztés akkor realizálódik, mikor eladom, tehát egy újonnan 15 milliós autó a második évében 10milliót ér, de ha nem adom el, nem ralizáltam a veszteséget
mi van ha csökken/nő a fizetésem?Ezek mind olyan kérdések, mai után kiderül, ezt csak egy "mondani kell valamit" féle mondás
mi van ha olcsó az autó de magas a fenntartási költsége? mi van ha drága az autó de filléres a fenntartása?
mi van ha béreled?Ez főleg annak a fényében érdekes, hogy pl 10-12 éve egy jól felszerelt (GLX+bőr+LED+automata) suzuki vitarát vettem akkor volt 6mFt
ma ez 10-12mFt
A fizetések meg hányszorosára nőttek? és a benzinár a fizetéshez képest? változott azóta a 10% 6 hónap szabály?Nem kell ezen ennyire befeszülni, mint mondtam ez csak egy ökölszabály. Főleg azoknak szól, akik tanácstalanok, hogy milyen ársávban keressenek autót. Mint érdekesség dobtam be, nem mint életvezetési tanács
-
biker
nagyúr
ez a 6 hónap meg 10% olyan mint a nagy 20-80% aranyszabály sok mindenre
"Van egy másik szabály is: a vagyonod max 10%-a legyen autóban"
és
"Miközben pénzügyileg az az ajánlott, hogy 6 havi bérednél többet nem érdemes kocsiban tartani."Jelen értéken? újkorában? értékvesztés akkor realizálódik, mikor eladom, tehát egy újonnan 15 milliós autó a második évében 10milliót ér, de ha nem adom el, nem ralizáltam a veszteséget
mi van ha csökken/nő a fizetésem?Ezek mind olyan kérdések, mai után kiderül, ezt csak egy "mondani kell valamit" féle mondás
mi van ha olcsó az autó de magas a fenntartási költsége? mi van ha drága az autó de filléres a fenntartása?
mi van ha béreled?Ez főleg annak a fényében érdekes, hogy pl 10-12 éve egy jól felszerelt (GLX+bőr+LED+automata) suzuki vitarát vettem akkor volt 6mFt
ma ez 10-12mFt
A fizetések meg hányszorosára nőttek? és a benzinár a fizetéshez képest? változott azóta a 10% 6 hónap szabály? -
emvy
félisten
Miközben pénzügyileg az az ajánlott, hogy 6 havi bérednél többet nem érdemes kocsiban tartani. (Kivéve persze ha már minden más fontos dolog megvan.)
Egyébként több autó is van forgalomban, mint 15 éve.
De az eredeti hozzászólásom inkább arra utalt, hogy 10M Ft régebben tényleg egy vagyon volt, ma meg már nem az az infláció miatt.
Ezt a 6 honapot valaki kitalalta az interneten talan egy evtizede, de ettol meg nem egy mindenre jo aranyszabaly
bar nalam kb. mukodik -
F-ECT$
titán
Ezt a 6 havi bér dolgot mondogatják már évtizedek óta, de nem igazán értek vele egyet.
Magánemberként, adózott pénzből autót vásárolva nem igazán az számít, hogy mennyi a havi jövedelmed, hanem az hogy mennyi a havi átlagos megtakarításod.
Tehát ha holnap leég az autód, akkor hány hónap alatt tudod megint összerakni a vételárat.Ez csak ilyen ökölszabály, kiindulásnak / becsléshez jó, de persze el lehet tőle térni.
Van egy másik szabály is: a vagyonod max 10%-a legyen autóban, de ez is olyan, hogy adott helyzetben ez lehet sokkal több és sokkal kevesebb is.
-
-MarhaRépa-
tag
Miközben pénzügyileg az az ajánlott, hogy 6 havi bérednél többet nem érdemes kocsiban tartani. (Kivéve persze ha már minden más fontos dolog megvan.)
De az eredeti hozzászólásom inkább arra utalt, hogy 10M Ft régebben tényleg egy vagyon volt, ma meg már nem az az infláció miatt.
Ezt a 6 havi bér dolgot mondogatják már évtizedek óta, de nem igazán értek vele egyet.
Magánemberként, adózott pénzből autót vásárolva nem igazán az számít, hogy mennyi a havi jövedelmed, hanem az hogy mennyi a havi átlagos megtakarításod.
Tehát ha holnap leég az autód, akkor hány hónap alatt tudod megint összerakni a vételárat. -
F-ECT$
titán
-
WiZARD
veterán
én eddig két új autót vettem az életemben mindkettő elektromos volt:
- e208 2020ban pályázattal
- Q6 (3 %os kamatra, 1 év ingyen cascóval, 7-8m forint listaárból való kedvezménnyel)Utóbbinál sokat agyaltam, hogy vegyek egy idősebb autót, de azok nem 800V-osak voltak és akku is kisebb volt bennük, nekem meg 400 valós km mindenképpen kellett, hogy ne kelljen mindig útközben tölteni (vagy ha kell akkor a 800V miatt elég legyen 10-15 perc). A következő autó jó eséllyel már 2-3 éves használt lesz nálunk is.
Nekem is 2 elektromos volt eddig új autó, mindkettőt az állami támogatás miatt vettem újonnan (na meg akkoriban használt kínálat is elég szűkös volt).
A következő nem hiszem hogy új lesz. Viszont nehezebb kérdés, hogy mi lesz.
M3 lízing novemberben jár le, de nem sok autó van ami picit is vonz, újonnan meg főleg nincs ami elérhető.
-Taycan, eleve lenne 3-4 éves + ott vannak a fenntartási költségek és megbízhatóság.
-EQE tetszik képről, de jót még nem hallottam róla
-M3 HL
-vagy marad a mostani, semmi bajom vele a kiváncsiságon, újra/másra vágyáson kívül, bírja még egy darabig. -
bigdigit
addikt
Szerintem a ketto erosen osszefugg, a nagyobb ertekvesztes es a me'g gyorsan fejlodo technologia. Ugy is lehet nezni viszont, hogy ha elso elektromos, akkor az jobb ha nem egy agyonfeltett darab, foleg hogy hibat kovetunk el mind az ismeretlen terepen, es ha megvan a penzmag es az igeny, 1 evvel kesobb kisebb bukoval es mar tisztabb igenyekkel lehet atulni egy veglegesbe. (Bar valoszinuleg uj autonal rossz pelda, mert talan mar allithato, de nalunk az ion regeneral D-ben pedalt nem nyomva, mig az Ampera szabadon fut, es en az elobbit szeretem, parom csak a sajatjat...)
Érdekes amit írsz Amperáról. Kona pl hiába van teljes szabadon futóra állítva ha fékeznem kell vagy ő fékez adaptívan mégis regenerálva fékez és ugyanúgy csak akkor használja a rendes fékeket amikor a regerenatív már kevés.
-
Rolly
veterán
én eddig két új autót vettem az életemben mindkettő elektromos volt:
- e208 2020ban pályázattal
- Q6 (3 %os kamatra, 1 év ingyen cascóval, 7-8m forint listaárból való kedvezménnyel)Utóbbinál sokat agyaltam, hogy vegyek egy idősebb autót, de azok nem 800V-osak voltak és akku is kisebb volt bennük, nekem meg 400 valós km mindenképpen kellett, hogy ne kelljen mindig útközben tölteni (vagy ha kell akkor a 800V miatt elég legyen 10-15 perc). A következő autó jó eséllyel már 2-3 éves használt lesz nálunk is.
-
emvy
félisten
A fizetésekhez képest olcsóbbak az autók, mint mondjuk tizenöt éve. Akkor a nettó átlagbér 40x-ese volt egy alap Golf, ma 20x-osa, körülbelül.
-
axioma
veterán
Ha senki sem vesz újat, akkor nem lesz használt autó se

Komolyra fordítva: az elektromos autóknál talán még nagyobb az értékvesztés, mint az ICE szegmensben, viszont elég gyorsan fejlődnek is, no meg ott az akku degradáció kérdése is. Szóval tök jó, hogy egy 4 éves autót megkapsz 50%-on, de általában ott már nincs gari (vagy ha az akkura van is, akkor az is már csak 2-4 év), az akku mérete és töltési sebessége már elmarad az új autókhoz képest, és a degradáció miatt 5-15%-kal kevesebbet is tud már az újkori állapothoz képest. Ennek ellenére magán használatra én is használtat néznék.
-
F-ECT$
titán
Ha senki sem vesz újat, akkor nem lesz használt autó se

Komolyra fordítva: az elektromos autóknál talán még nagyobb az értékvesztés, mint az ICE szegmensben, viszont elég gyorsan fejlődnek is, no meg ott az akku degradáció kérdése is. Szóval tök jó, hogy egy 4 éves autót megkapsz 50%-on, de általában ott már nincs gari (vagy ha az akkura van is, akkor az is már csak 2-4 év), az akku mérete és töltési sebessége már elmarad az új autókhoz képest, és a degradáció miatt 5-15%-kal kevesebbet is tud már az újkori állapothoz képest. Ennek ellenére magán használatra én is használtat néznék.
-
bigdigit
addikt
Minek új? 4év alatt felét elbukod. Csak a nyomorgó kisvállalkozóknak érte meg az új állami támogatással. Legalább ott fedezte a bukást valamennyire a dotáció.
-
hunspikey
őstag
-
F-ECT$
titán
Lehet csak nem újat.
10 millió meg évekkel ezelőtt volt óriási összeg autóra, azóta az infláció miatt egy átlagos közép kategóriás autó már inkább a 15-20M Ft-os sávban van sajnos, főleg ha nem alap felszereltséggel veszed.
-
cOxeR
Ármester
Miért ne lehetne? Mi a normális? Ott egy I3 a fele alatt is van 5M alatt bőven sok lehetőség.
-
Mentolka
senior tag
Jó hogy nektek a gitárhúr a probléma vele. Én talán meg tudnám venni, ha fele ennyibe kerülne - ez a baj!
Miért nem lehet TÍZMILLIÓ FORINT (ez vazzeg óriási összeg) alatt normális elektromos autót kapni? -
Kinder
senior tag
Nekem ugyanez a gondom. A húrok még hagyján, de az utas előtti rész szvsz kifejezetten ronda, olyan mintha megolvadt volna a műanyag, ezért kinyúlt és elterült...
Valahogy a belseje (pedig nem vagyok ilyenre érzékeny mert mindenhol van hiba) egyszerűen nem tetszik. 😕Kinder
[ez az új]Jaja köszi, közben én is megtaláltam az vadi újat.
Valahogy az aktuálisnak jobb a hátulja, legalábbis oldalról szerintem.
Most itt a kérdés, hogy az EVO-nak a majdnem 75 kWh-s akkuja a 220-as töltéssel élhetőbb e, vagy az újnak a kisebb, de (elvileg) sokkal gyorsabban tölthetője? Mivel itthon azért kevesebb a valódi gyorstöltő.
Nekem BMW i4 van, és annak a töltési tempója is megfelel úgy, hogy van 82kWh akkuja. -
kerepesig
tag
Sziasztok!
Cégre vásárolnék használt elektromos autót. Nagyjából 6 millió forintba kellene beleférnie. Irodába járós autó lenne, napi 40 km, itthon tölteném (van napelem).Ilyen árkategóriában érdemes nézegetni, vagy csak majd vennénk a nyakunkba? (viszonyításként most egy 1.3 - 2010-es Swift a mostani igásló)
-
mjani1172
addikt
Nekem ugyanez a gondom. A húrok még hagyján, de az utas előtti rész szvsz kifejezetten ronda, olyan mintha megolvadt volna a műanyag, ezért kinyúlt és elterült...
Valahogy a belseje (pedig nem vagyok ilyenre érzékeny mert mindenhol van hiba) egyszerűen nem tetszik. 😕Kinder
[ez az új] -
Rolly
veterán
-
biker
nagyúr
én vezetés közben nem a padlón lévő dolgokat nézem

Sőt, a vezetőülésből pont egyik sem látható.
A gyerek meg értelmes, nem penget rajta.De szerencsére ez az egyetlen és/vagy legnagyobb baja a kocsinak, mert mindenki ezt hozza fel.
-
Kinder
senior tag
-
Kinder
senior tag
-
emvy
félisten
Csak ne ugy nezne ki a belseje, ahogy... foleg a gitarhurok

-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Nem hiszem hogy ilyen kismértékű áremelkedés bármilyen szignifikáns hatást eredményezne a keresletben.
Kérdés hogy hol áll meg az olaj ára, ha nem lesz rövid időn belül béke.
-
Kinder
senior tag
-
-MarhaRépa-
tag
-kitört a háború
-ez az új autó piacon semmit sem jelent, max egy kicsit hosszabb szállítási időt
-ha elfogynak az olcsó eladó használt autók, akkor kezd el felmenni az elérhetőek ára (kb itt lehetünk most)
-kérdés, hogy megoldódik-e az olaj helyzet, mert ha igen, akkor vissztérnek a korábbi árak
-ha nem, akkor drágulni fog minden isNem hiszem hogy ilyen kismértékű áremelkedés bármilyen szignifikáns hatást eredményezne a keresletben.
-
st81
tag
Szalonban megnéztem, jó a kinézete, az anyagok is normálisak benne. Kis szépséghiba, hogy a pekingi szalonon most mutattàk be az utódjàt.
-
biker
nagyúr
-kitört a háború
-ha nem, akkor drágulni fog minden isnálunk most kezd normalizálódni a helyzet, jövő héten pl már lesz egy nap amikor nem valakinél dolgozunk, hanem mondjuk az elmúlt 3 hónap után rendet rakunk a műhelyben, talán...
-
F-ECT$
titán
Volt róla szó korábban, jó kis csomag lett.
-
Kinder
senior tag
BYD Atto 3 EVO Excellence 2026-ost nézte valaki?
Jó nagy frissítés lett.
2 motor, 4 kerék hatás, 450 ló, 3,9 sec nulláról százra, 74 kWh LFP akku, 800v-os technika, 220 kW-os töltési tempó.
0 km-es vadi új, full extra, 15,5 millió Ft 6 és 8 év garival. -
Kinder
senior tag
-kitört a háború
-ha nem, akkor drágulni fog minden isutolsó
Új hozzászólás Aktív témák
-
24400 - 24301
26125 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eBay
- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Óra topik
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Metal topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Mega Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
- ASUS ROG DELTA gamer headsetek akciós áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5509
- Akcióóós szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia

).