Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Projektor topic
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasTer
tag
nekünk marad az nVidia/AMD
Adatközpontnak tetszik lenni vagy csak a használtpiacos 1050 Ti készletekre gondolsz?Egyik sem
. De a kínálat növekedése mindenképpen jó. Remélhetőleg kitart a kínai vásárlók lelkesedése, bármi is fűti azt -
E.Kaufmann
veterán
Azért ezzel óvatosan, az, hogy valaminek mi a valós ára sok mindentől függ, lehet, hogy túláraznak a nyugati cégek de a keletiek bizonyítottan állami támogatást kapnak és ott van a kínai munkaerő sanyarú helyzete ami lehet, hogy téged nem érdekel de ez is az olcsóságuk titka. Tulajdonképpen semmi mást nem csinálnak a kínaiak mint agresszív árazással piacot szereznek, hogy aztán kiszorítsanak mindenki mást onnan.
Mintha pl Dél-Koreában is ez lett volna, persze itt mélyebb a zseb.
-
nevemfel
senior tag
Nagyon helyes! Szorongassák csak meg az Nvidia-AMD kombót, akik mást sem nyomnak már, csak a gennyes AI szemetüket.
-
Narxis
nagyúr
Mint ahogy írtam, magunknak, a vásárlóknak "szurkolok"... Te nem unod még, hogy heroin árban kapsz tech dolgokat? Nem vitatom hogy vannak fejlesztési, gyártási, logisztikai költségei egy terméknek, de ami most megy az már kabaré (rablás). És igen, ha tesznek le az asztalra olyat ami az én anyagi, és technikai elvárásaimnak megfelel, nem fogok sem Nvidiat, sem Amd-t venni. Pár hónapja vettem egy tv-t, TCL lett a befutó, ár érték arányban alázza az LG, Sony tévéket, miért is fizettem volna majd dupláját valaminek, mikor ugyan azt megkapom a feléért....?
Azért ezzel óvatosan, az, hogy valaminek mi a valós ára sok mindentől függ, lehet, hogy túláraznak a nyugati cégek de a keletiek bizonyítottan állami támogatást kapnak és ott van a kínai munkaerő sanyarú helyzete ami lehet, hogy téged nem érdekel de ez is az olcsóságuk titka. Tulajdonképpen semmi mást nem csinálnak a kínaiak mint agresszív árazással piacot szereznek, hogy aztán kiszorítsanak mindenki mást onnan.
-
scdlsc
senior tag
Errefelé azért ilyenek nem történnek:
https://hvg.hu/kkv/20210104_kina_allam_gazdasag_jack_ma
https://hvg.hu/gazdasag/20230217_bao_fan_eltunt
Ezek téged is elvinnének, ha nekik nem tetszőt kommentelnél.
-
E.Kaufmann
veterán
-
sfefe
addikt
Szerintem a kínai gyártók - de talán a nagyok közül a többi se, a vásárlókért versenyez, hanem kizárólag piaci részesedést akar, leginkább valami jó nagyot, hogy utána annyiért adja a szarját, amennyiért csak tudja. Tehát ha ennek szurkolsz, akkor idővel szomorúbb leszel ettől. És a kérdés meg megmarad, hogy ha már nem lesz nyugati konkurencia, ahonnan nyugalomban másolhatnak (lophatnak) bármit, akkor mennyire akarnak / tudnak majd fejleszteni értelmes újdonságokat.
Lol .. mert a nagy nyugati fasza cégek nem ezt csinálják??? Omg....
-
D4v3
őstag
-
Busterftw
nagyúr
-
Necroman_Mk2
őstag
Tippre az összeset belfőldön értékesítették.
-
gbors
nagyúr
5070 MSRP ára 550 dollár, és 600 dollártól kapható. 5070 Ti MSRP 750 dollár, és 980 dollártól kapható. link
A "kapható MSRP áron" tehát szűk 10% felárig igaz szerinted, míg a "kevéssel fölötte" bő 30% felár esetén még véleményed szerint valid állítás. Ezzel azért vitatkoznék.5070 itthon van 226-ért (MSI Ventus, kiszöldgenyós bolt), 5070 Ti pedig 346-ért (Gainward Phoenix, mysoft). A jelenlegi USD-árfolyamból kb. 400-as átváltás jön ki (+ÁFA + pár %)
Tehát az MSRP az szerintem MSRP (+2.7%, ha nagyon kötekedni akarsz), a kicsivel felette pedig +15%. -
Alogonomus
őstag
5070 MSRP ára 550 dollár, és 600 dollártól kapható. 5070 Ti MSRP 750 dollár, és 980 dollártól kapható. link
A "kapható MSRP áron" tehát szűk 10% felárig igaz szerinted, míg a "kevéssel fölötte" bő 30% felár esetén még véleményed szerint valid állítás. Ezzel azért vitatkoznék. -
Fotelman
csendes tag
Szerintem a kínai gyártók - de talán a nagyok közül a többi se, a vásárlókért versenyez, hanem kizárólag piaci részesedést akar, leginkább valami jó nagyot, hogy utána annyiért adja a szarját, amennyiért csak tudja. Tehát ha ennek szurkolsz, akkor idővel szomorúbb leszel ettől. És a kérdés meg megmarad, hogy ha már nem lesz nyugati konkurencia, ahonnan nyugalomban másolhatnak (lophatnak) bármit, akkor mennyire akarnak / tudnak majd fejleszteni értelmes újdonságokat.
Mint ahogy írtam, magunknak, a vásárlóknak "szurkolok"... Te nem unod még, hogy heroin árban kapsz tech dolgokat? Nem vitatom hogy vannak fejlesztési, gyártási, logisztikai költségei egy terméknek, de ami most megy az már kabaré (rablás). És igen, ha tesznek le az asztalra olyat ami az én anyagi, és technikai elvárásaimnak megfelel, nem fogok sem Nvidiat, sem Amd-t venni. Pár hónapja vettem egy tv-t, TCL lett a befutó, ár érték arányban alázza az LG, Sony tévéket, miért is fizettem volna majd dupláját valaminek, mikor ugyan azt megkapom a feléért....?
-
flamich76
tag
Hányan, de hányan legyintettek, nevetgéltek még jó pár éve a TCL-tévéken, aztán jött a pofára esés, mára a világ vezető, és nem csak darabszámra értem, hanem technikailag is világelső tévé gyártójáról beszélünk...
Tudnak vga-t gyártani? Igen. Van tőke mögöttük? Igen. Pár év és szerintem lesz még itt pislogás, nem hiszem hogy csúcs kártyákat fognak hozni, gyártani (de még ez sem kizárt) de hogy ha így fojtatják, akkor az ár érték arányban végre lesz verseny a vásárlókért.Szerintem a kínai gyártók - de talán a nagyok közül a többi se, a vásárlókért versenyez, hanem kizárólag piaci részesedést akar, leginkább valami jó nagyot, hogy utána annyiért adja a szarját, amennyiért csak tudja. Tehát ha ennek szurkolsz, akkor idővel szomorúbb leszel ettől. És a kérdés meg megmarad, hogy ha már nem lesz nyugati konkurencia, ahonnan nyugalomban másolhatnak (lophatnak) bármit, akkor mennyire akarnak / tudnak majd fejleszteni értelmes újdonságokat.
-
Fotelman
csendes tag
Hányan, de hányan legyintettek, nevetgéltek még jó pár éve a TCL-tévéken, aztán jött a pofára esés, mára a világ vezető, és nem csak darabszámra értem, hanem technikailag is világelső tévé gyártójáról beszélünk...
Tudnak vga-t gyártani? Igen. Van tőke mögöttük? Igen. Pár év és szerintem lesz még itt pislogás, nem hiszem hogy csúcs kártyákat fognak hozni, gyártani (de még ez sem kizárt) de hogy ha így fojtatják, akkor az ár érték arányban végre lesz verseny a vásárlókért. -
MasterDeeJay
veterán
Valahogy úgy érzem hogy ott náluk "államilag támogatva" veszik csak.
Ahogy a Zhaoxin is állami gépekbe került elsőnek.
Hozzáteszem szerintem jó ötlet hogy sajátjuk van hardverekből és megértem hogy sajátot akarnak de azért azt nem kellene behazudni hogy azért fogy mert jó kártya.
MTT - gyakorlatilag ugyan ez csak kicsibe, van belőle elérhető már külföldre is többféle modell. Driverileg is javult.
Innosilicon - ezekkel mi van?
JM9 meg még kissebbe, bár ez inkább ipari.
Zhaoxin - Via maradvány GPU-val bár az újakat nem ismerem de ezzel sem váltják meg a világot.
Meg még van ezer másik amik AI-ra valók inkább szóval keményen szabadulni akarnak a nyugatiaktól. Helyes! Jó lenne amúgy tényleg több versenyképes brand is alsóbb kategóriába! AI-ra meg rá vannak kényszerülve hogy fejlesszenek és úgy néz ki komolyan is veszik. -
gbors
nagyúr
-
bteebi
veterán
Adatközpontnak tetszik lenni vagy csak a használtpiacos 1050 Ti készletekre gondolsz?
Már nem azért, de van ott 1060 OC is. 
-
E.Kaufmann
veterán
Adatközpontnak tetszik lenni vagy csak a használtpiacos 1050 Ti készletekre gondolsz?Amúgy a kínai is adatközpontokba fog menni, ahová már nem jutott a leforrasztott nVidiákból
-
Chaser
legenda
Adatközpontnak tetszik lenni vagy csak a használtpiacos 1050 Ti készletekre gondolsz?- Mennyi volt a készlet?
- 3!
- Millió?
- Aaa nem, darab.
( : -
powerage76
tag
-
E.Kaufmann
veterán
Rendes driver is van hozz?
Az előző cikkben azt írják, minden stabil volt és megejelenítési gixerek se voltak, ha a kevés fps-től elvonatkoztatunk... Ha tudnak még faragni a sebességen driver-ből, akkor hajrá.
-
Armagedown
őstag
Rendes driver is van hozz?
-
Alogonomus
őstag
A kártya hivatalos árát és teljesítményét elnézve vagy kamuznak, vagy kezdetben mondjuk harmadáron adták, vagy csak nagyon kis készlettel indult az értékesítés, de akár állami "ösztönzés" is állhat a háttérben, ami akár a sokszor felemlegetett SCS rendszerrel is kapcsolatban lehet.
Ár/érték alapján egyértelműen, sőt halmozottan DOA a kártya. -
MasTer
tag
Ennek csak örülni lehet, hátha picit csökkenti a feszkót a vga piacon. A kínaiak vegyék, csak vegyék, kici, óccó, nekünk marad az nVidia/AMD
-
LackoMester
addikt
Hát jó, legyen ( úgy sem hiszem el
), de akkor is gyenge, és drága. 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Linux felhasználók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- ZOTAC GeForce RTX 5080 Solid Core OC 16GB GDDR7 256bit ÚJ 3év garanciával (Beszámitás)
- PALIT RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 GamingPro-S - Új, bontatlan, 2 év garancia - Eladó!
- Gigabyte RTX 4060 FOX AZ ÁRBAN!
- Inno3D RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 X3 OC White - Új, bontatlan, 2 év garancia - Eladó!
- PowerColor Radeon RX 6700XT 12GB GDDR6 192bit - GARANCIA, SZÁMLA, UTÁNVÉT - Akár beszámítás is!
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad L13 Gen.2,FHD,TOUCH,i3-1115G4,8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ IS!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
. De a kínálat növekedése mindenképpen jó. Remélhetőleg kitart a kínai vásárlók lelkesedése, bármi is fűti azt
Már nem azért, de van ott 1060 OC is. 
), de akkor is gyenge, és drága.