- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Mikor mennek rá vmi használhatóbb akkuidőre?
⏺︎Gondolkoztál már azon, hogy bankot válts? ⏺︎Most megéri! ⏺︎Válaszd a Gránit, K&H vagy Raiffeisen Bankot az én meghívóm alapján és akár 60.000 Ft bónuszt kaphatsz. ⏺︎ Gránit meghívó kód: YSUQJ ⏺︎ További részletekért írj!⏺︎
-
.mf
veterán
"Egy colos érzékelővel jöhet a GoPro Hero 12"
Már nagyon ideje volt egy nagyobb szenzort és egy értelmesebb fejlesztést meglépni - az előd nem sok újat hozott az elcseszett oldalarányú rögzítésen túl. Remélhetőleg ennél nem lesz annyi szoftveres gond, mint az előző pár generációnál.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
A DJI Osmo Action 4 is most jelent meg (tegnap), annál "akár 2.5 óra" is lehet az üzemidő. Cserébe kisebb, 1/1.3" szenzor és kevésbé fényerős, f2.8-as obi van rajta, így gyenge fényviszonyok között zajosabb lesz a kép.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
mad823
őstag
válasz bandigyerek #5 üzenetére
Majd megtudjuk, ha bejelentik. De egy egycolos szenzorhoz nem fognak tudni nagy fényerejű obit párosítani...
-
addikt
válasz bandigyerek #3 üzenetére
Igen, arról ne is beszéljünk.
⏺︎Gondolkoztál már azon, hogy bankot válts? ⏺︎Most megéri! ⏺︎Válaszd a Gránit, K&H vagy Raiffeisen Bankot az én meghívóm alapján és akár 60.000 Ft bónuszt kaphatsz. ⏺︎ Gránit meghívó kód: YSUQJ ⏺︎ További részletekért írj!⏺︎
-
.mf
veterán
válasz bandigyerek #5 üzenetére
Úgy rémlett, hogy valamelyik cikk tett róla említést, de most nem találom, lehet, hogy csak behaluztam a dolgot. Mea culpa.
Az eddigi Gopro generációk többségén f2.8-as obi volt.
Mad823: nem lehetetlen, csak nagyobb lesz a minimum fókusztávolság.
DoF calculator - a Sony RX10 széria szintén 1"-es, a crop factor 2.7, a Goprok max látószöge ~140°, ami FFeq kb 11 mm, 1"-en ez 4 mm gyútáv. Szóval RX10, 4 mm gyútáv, és mondjuk f2 - itt a hiperfokális távolság 0.73 m, de a near limit, ami már kezd elfogadhatóan éles lenni, 0.37 m.
Ha f2.8, akkor 0.52 m a hiperfokális, a near limit pedig 0.26 m. 11 cm különbség, feleannyi áteresztett fény.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
urban racer
senior tag
9 után megvettem a 10et, mert kíváncsi voltam az új SOCra, de a 11 nem hozott annyi újítást, ezért az kimaradt. A 8k opció jól hangzik, lehet bele is vágok. Mondjuk a V30as sd kari nem lesz elég, ha jól sejtem a 8Khoz... Mi kellhez annak? V90?
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
Én annak örülnék, ha leszoknának végre a bejáratott fizikai méretről, és kijönnének egy kisebb dobozzal is. Ami pl. nem csinál Schumacherből zuzmót.
Elég lenne csak félcsillió megapixel, és nyilván beépített kijelző sem kell - úgyis ott a teló.Igen, még a Mininél is jóval kisebbre gondolok.
A tej élet, erő, egészség.
-
bteebi
veterán
válasz urban racer #11 üzenetére
30 MB/s is 240 Mbit, ami azért nem olyan rossz - persze papíron. Nem hinném, hogy 4-500 Mbitnél nagyobb lenne a bitráta bárhol, bármivel, mert már az is brutál mennyiségű adat. Egy 70-80 MB/s-et tényleg stabilan tudó kártya szerintem elég lehet (legalább V60), de egy V90-es egészen biztosan. Amúgy csak tömörítés kérdése . Mondjuk nem tudom, hogy azt lehet-e állítani a GoPro-kon, vagy csak a felbontást és fps-t (esetleg még az ISO-t és a rekeszt).
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
urban racer
senior tag
no igen, illetve kérdéses az is, hogy mit eszik meg a v90ből...
"Mondjuk nem tudom, hogy azt lehet-e állítani a GoPro-kon"
Lehet állítani a gopron, hogy tömörítve vagy nélküle (nagyobb bitrátával) rögzítsen.Én biztos megveszem az új goprot, ha tudja a 8K-t 60 fps mellett, de a 10 is megmarad mellette Mondjuk a mac mini kíváncsi vagyok mit fog szólni hozzá, amikor renderelni kell
[ Szerkesztve ]
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
.mf
veterán
Több mobilt is láttunk már 1"-es szenzorral és akkora képkört kirajzoló objektívvel, kezdve a 2014-es Panasonic CM1-gyel - ott sokkal vékonyabb készülékbe sűrítették be. A 11-es GoProk 33.6 és 38 mm vastagság között mozognak.
Joghurt: már régóta gyártanak kisebb méretet is, Session / Mini néven: a 11 Black mellett ott van a 11 Black Mini (52.4×51.2×38 mm, 133 g, nincs kijelző), még kisebb tömegben-méretben pedig a 10 Black Bones (68×50×29 mm, 54 g). Ha annál is kisebb kell, vegyél valami spy camet.
Schumacherből zuzmó: sokan rakják a sisak állához a kamerát, úgy kisebb a légellenállás; vagy pedig cross-bukón én a schild alá szoktam tenni fejjel lefelé.Urban Racer & Bteebi: itt vannak a 11-es videó bitrátái, a legmagasabb is 120, mert már h.265-öt használ.
Bteebi: nincs se rekesz, se fókusz, mindkettő fix volt mindig is, minden akciókamerán, amiről tudok.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
bteebi
veterán
"a legmagasabb is 120, mert már h.265-öt használ"
Azt akartam is írni, hogy ha H.265-öt használna, akkor (már) nem kellenének brutál bitráták - de nem tudtam, hogy azt használ-e, avagy sem (persze lett volna benne logika, az se mai csirke már). Így akkor talán még egy V30-as kártya is elég lenne hozzá, de egy V60-as biztosan.
A többi infóért meg/is köszi. Azokban is van logika - végül is ez "csak" egy akciókamera, nem pedig egy fényképezőgép. A nagy fényerő persze mindenképp hasznos neki.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
polo493
tag
elég jól teljesít low light-nál jobb mint a gopro 11,nagy előnye tényleg nem fagy le és aku is jól bírja,jó lett,nem tudom ha tényleg jobb lesz a 12 hogyan oldják meg a túlmelegedést jó időben ,mert lehet akármilyen jó ha nem tudod használni mert állandóan lefagy megbízhatatlan.
-
-
bandigyerek
senior tag
Szerintem a 1" szenzor egy része lesz kihasználva. (sony, xiaomi nem emlékszem). Értem ezalatt, hogy lesz benne egy 50 Mpix-es 1" szenzor abból használják a "középső" cirka 20-25 Mpixelt effektív. A pixelméretek nagyobbak (ez ugye jó), a használt szenzor méret kisebb (az meg az optika felépítésének jó) és lehet 150° FOV. A torzítást meg oldják meg szoftveresen, vagy kódolják bele egy új hatékonyabb prociba (hátha akkor nem megy át kazánba a cumó).
És akkor már csak a DJI-nak kell alávágni árban, hogy ne keljen eladnunk a bal vesénk!
Ja, feltéve, hogy igaz a 1" pletyi....
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Schumacherből nem a GoPro csinált zombit, hanem a diffuse axonal injury és a másodlagos hypoxia, miután azok az idiota franciák még helikoptereztetni is szoba, vagyis hegyi levegőn akarták...Akkor jutott végül valamelyik csigazabálónak eszébe, hogy egy GCS 8 alatti koponyasérültet mégse hegyi levegőn szállítsák már át a trauma centrumba, mert hülyén néz az ki...
-
Squirrel
őstag
Igen, de nem mondjuk direkt egy kő okozta vérzés miatt lett az, ami.
Szerencsétlen Liam Neeson felesége pl. síelés közben elesett, beütötte a fejét, lett egy epiduralis vérzése, esés után képben lett, ezért senki nem gondolt rosszra, közben növögetett a vérzés, aztán valami fél óra múlva szarul lett és mire bejutott a kórházba kb. meg is halt. Schuminál nem így volt. Valószínű a kőnek való zakózás és az utána levő inadekvát kezelés kb ugyanannyira felelős az állapotáért. De nem a GoPro tehet róla, hiába fogták rá annak idején hogy lehet az oka.
[ Szerkesztve ]
-
polo493
tag
nem hallottam a gopro sztorit számomra sumi egy semmitérő ,senki ember ,az életében semmi kézzel fogható értéket nem tudott előállítani ami reálisan pénzt ért volna csak égette a benzint egy autóban azt ment körbe körbe,mások meg egy vagyon fizetnek hogy eljussanak a munkahelyükre,vele.
-
senior tag
-
Squirrel
őstag
válasz LurkerSheik #26 üzenetére
Nem, te szerencsétlen, azt sehol nem írtam. csak láttam és kezeltem már pár hasonló esetet ahol mondjuk korai intubálással és megfelelő lélegeztetéssel legalább a másodlagos agyi hypoxias karosodás elkerülhető vagy csökkenthető lett volna. És egy akkori consultansom látta az mr felvételeit, second opinionra felkeresték. Csak arra a megjegyzésre reagáltam, hogy Schumi a GoPro-tól lett zombi ...
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Ezzel maximálisan egyetértek. Még annyit se tesznek le az asztalra a mai világban, mint a szintén túlfizetett focisták. Én egyszerűen limitálnám, hogy mennyit lehet keresni fociban, teniszben, autoversenyben de ugyanígy max limitesre tenném a bankszektort vagy saját szakmámban pl az orvosi béreket privátban és államiban is (külföldön dolgozok, itt durván el szoktak szállni fizukkal egyesek).
De elkanyarodtam a GoPro-s témától, elnézést.
[ Szerkesztve ]
-
inspiroyhome
aktív tag
11-es volt az elso goprom amit nagyjabol 1 honapja vettem es hat.. nem kis csalodas
Az akksi rettenet gyorsan merul, rogzites kozben toltesre nincs lehetoseg, mert tulmelegszik. Ja, mondjuk amugy is tulmelegszik. Peldaul arnyekba rakva, timelapse kozben.
Az auto-upload eddig 4 alkalommal felejtette el a beallitasokat, ami kulonosen szorakoztato egy 180 ezer forintos eszkoz illetve egy plusszban megvasarolt premium subscription eseten.
Az a funkcio, ahol o maga csinalna nekem videokat a sajat cloudba toltott klippek alapjan, szinten nem mukodik.
Nem kicsit felhaborito amit manapsag a gyartok maguknak megengednek szoftver fronton. Teljesen elvagyok kepedve, hogy ez a vegtelensegig magasztalt GoPro. -
urban racer
senior tag
válasz inspiroyhome #30 üzenetére
"Az akksi rettenet gyorsan merul"
Semmi sincs ingyen-valamit valamiért. A fehér akksival azért tovább bírja.rogzites kozben toltesre nincs lehetoseg, mert tulmelegszik
A kettő között nincs összefüggés. Lehet tölteni, van gyári-enyén vízvédett kábelbevezető megoldás.Ja, mondjuk amugy is tulmelegszik. Peldaul arnyekba rakva, timelapse kozben.
Ez egy sportkamera. Bele van kalkulálva, hogy van körülötte légmozgás, ami hűti az eszközt. A sakkon kívül minden sport arról szól, hogy mozogj. HA nem sportolni akarsz, ne sportkamerát használj. BTW a timelapse a múlté, timewrap-et csinálunk goproval.Ha gondolod szívesen átküldöm a 8 órás timewrap felvételt, ami megszakítás nélkül ment a Horvát autóút alatt. Jah, igen, ment a klíma, de automatán, nem direkt a kamerára fújattam. Vagy a 3 órás tenerifei MTB túra felvételét.
Megfelelő eszközt a megfelelő feladatra.
-
bandigyerek
senior tag
válasz urban racer #31 üzenetére
Hero 11-et vett, abban alapból a "fehér" aksi van.
Az akku töltés közben melegszik. Passz. Ez fizika/kémia. Ha fullra töltött akkut dugsz rá powerbankra akkor az nem fog annyira.
A túrázás is sport, és nem túrázol 20km/h -val, csak hogy hűtsd a kamerád nemde? Ezzel az egész problémával nincs egyedül a kolléga. Hetesem volt, dettó ugyanezt művelte felvételi hibákkal karöltve. Csak annak ideális körülmények között sem bírta az akkuja a videófelvételt 1h át. A Timelapse/Hyperlapse más kalács, ott nem dolgozik annyit a kamera, de ott is simán lefagyott ha úgy hozta úri huncut kedve. És ez, ahogy néztem a hetes óta nem változott, inkább jött hozzá. Azóta osmo action 3 -am van. Ég és föld. Szerettem a Goprot, de ha veszek egy új autót, akkor ne mondják már meg, hogy száz kilométerenként álljak meg, vagy csak minden harmadik másodpercben nyomjam a gázt két percig, mert felforr a hűtővíz. Kennéd a hajukra a kotlájukat igaz? Hát ez van a Gopróval is. Gyakorlatilag mentegetésből áll a tartóstesztje mindnek. Ezért leszek kíváncsi a 12-re, de nem fűzök hozzá reményeket. Drága lesz + nagy valószínűséggel ugyanolyan kompromisszumos mint az utolsók. De ne legyen igazam, tegyenek csodát és mossák fel a DJI-al a padlót, mert az csak nekünk jó! -
inspiroyhome
aktív tag
A kettő között nincs összefüggés. Lehet tölteni, van gyári-enyén vízvédett kábelbevezető megoldás.
Nem tudom mirol beszelsz, de ahogy valamelyik tesztvideoban is elmondtak, pro9 vagy pro10 felett az eszkoz konkretan nem tolt rogzites kozben. Pont a tulmelegedes miatt. Tehat nem tolton van, es lassan tolt, vagy kikapcsol, hanem amint megnyomod a rogzites gombot, megall a toltes. Lehet akarmilyen hideg.
Ha gondolod szívesen átküldöm a 8 órás timewrap felvételt, ami megszakítás nélkül ment a Horvát autóút alatt. Jah, igen, ment a klíma, de automatán, nem direkt a kamerára fújattam. Vagy a 3 órás tenerifei MTB túra felvételét.
Tenyleg nagyra ertekelem az okoskodast meg hogy te hogyan oldod meg, csak akkor a franya kamera ne lenne ugy hirdetve, mint ami kepes allohelyzetben timelapset kesziteni.: https://gopro.com/en/us/shop/cameras/hero11-black/CHDHX-111-master.html
Innentol pont nem erdekel milyen hazipraktikakkal sikerul megoldani, hogy a kamera tudja azt, amivel marketingelik.
bandigyerek: Lehet utanenezek ennek az osmonak, koszi. Ugyanitt elado hero 11.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Hero 11 Black-el mentem törökbe idén nyáron, most jöttünk haza.
Egy 2 órás raftingot nem bírt ki, meg más nap fullra töltve 2x20-30 perc búvárkodás végére videózva már 5% se maradt.
Este kiraktam timelapsre, hát az éj közepén lemerült, kikapcsolt kijelző mellett.
Úgy spóroltam az akkuval, hogy vissza se mertem nézni a képeket csak a hotelben, nehogy ne bírja ki.Lehet más kamera is ilyen, de a kis picsa kijelző és célhardver helyett marad a telefon vízálló/ütésálló tokban.
Fotózni csak valami 4:3 képarányban lehet. Egyzserüen nem találtam más módot még Pro módban sem.
Ha lehet akkor sry, de a francért dugják el ennyire.Nekem brutál csalódás a GoPro.
l[ Szerkesztve ]
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
urban racer
senior tag
válasz bandigyerek #32 üzenetére
Bocsi, Én 10-et használok, az még kékkel jött, de van javulás a kék-fehér között.
Nekem 2x melegedett el: egyszer hóautózás közben a fűtés volt sok neki, egyszer meg fennhagytam a hajó navigációs keretén tűző napon. Mind a 2x vissza tudtam kapcsoni szinte egyből némi hűtés után hóban/vízben.
Nekem a timewrap nagyon stabil, rengeteget használtam. Sajnos idén hajócsere miatt kevesebbet utaztunk...Én főleg bringázásra használom, hajózásra(ott kapja rendesen a tűző napot) utazásokról timewrapezek, néha vizisí/wakeboard, de nem melegszik el.
[ Szerkesztve ]
-
urban racer
senior tag
válasz inspiroyhome #33 üzenetére
A 9 biztos töltött menet közben, mert emlékszem, hogy az első Veszprém-Sibenik távon a hajón volt és nem cserélgettem akksit. 10 esetén szerintem csak szintentart, bár nem tudom lepróbálni, mert szombaton kapom vissza.
Láttál te már marketingest élőben? Mind1 olyan fura szerzet. Amolyan művészek
-
urban racer
senior tag
válasz LurkerSheik #34 üzenetére
Nekem ha intenzív használat van, akkor a hajón USB-re fel van dugva egy Telesin 3-as töltő-ami fasza, mert nem esik ki belőle az akksi, és cserélgetem az akksikat. Ha snorkelezek és kijövök pihenni vagy ha cserélünk vizisíeléskor, 50%nál akkucsere, és garantáltan nincs baj. 3 fehér, 3 kék akksim van, de gyakorlatilag 4 forog egész nap(egy a gépben, 3 a töltőn). Nyilván, a legjobb az lenne, ha végtelen akku lenne végtelen tárhellyel.
-
Khelben
nagyúr
válasz inspiroyhome #33 üzenetére
pro9 vagy pro10 felett az eszkoz konkretan nem tolt rogzites kozben
Nekem 7-es van, az tölt felvétel közben, de nem sokra megyek vele, mert még menetszélben is lefagy egy idő után, gondolom a túlmelegedés miatt. Legjobban úgy tud felvenni hosszú videót, ha kiveszem az akkut és csak powerbankról megy. Úgy csak 10-ből egyszer fagy le -
BgWordneemig
újonc
Várom a 12 őt mert a hero 8 fasza volt a hero 9 nem. Pl nem tudom tőlteni felvètel közben, de szinten se tartja! A 8 szinten maradt legalább! Mondjuk a 7-8-9 ugyan az az architektúra csak egyre erősebb tudással!
Ha 400 eur alatt lesz a 12, akkor engem èrdekel majd!
Elvègre kell a csatornámhoz! Főleg ha elèrik a 2 órás akku időt, felvètelben, 4k50fpssel!
Az se lenne baj, ha alacsonyabb isoval tudnám felvenni a dolgokat, a nagyobb szenzor miatt. Szerkesztèskor kisebb zajjal kellene küzdeni! Nèztem videókat Dji Ac4 ről, ahogy látom a dinamikatartomány valamint a felbontás sokat gyengűl árnyèkosabb/sötètebb helyen, de nem zajosodik annyira! Igaz nekem nem tetszik úgy mint a gopro kèpe, de ez már közelít a használhatóhoz!
Nyílván ne ettől a picurka szenzortól várjunk nagyot! Ám, bár lehetne benne nagyobb szenzor is, ha azt vesszük sony miket dobb kamerakènt piacra! -
zsoca29
tag
Itt egy kis videó a gorpo 12-ről.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen