Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz mojito75 #5763 üzenetére

    Ezt inkább a milyen videókártyát vegyek topikban kérdezd. De ha már itt kérdezted: szerintem a 1080Ti és az RTX2070-2080 Ti/Super az elég lenne.

    De azt vedd figyelembe, hogy akármilyen brutál kártyát is veszel bele, a 7700HQ-val azért procilimited lesz, nem tud akármilyen erős GPU-t kihajtani. Félre ne érts, nem ócsárolni akarom, mert elég bika mobil proci, de azért mégis elmarad a jobb asztali prociktól, mivel mégis „csak” 4 mag 8 szál, és az energiakerete is vissza van vágva 45W-ra, míg egy rendes asztali proci skálázódik 6-8 magra 12/16 szálra, és elmegy 65-105W TDP-ig is, így előnyben van, több kraftot használhat, nem kell a fogyasztásra és a melegedésre figyelnie, ahogy egy laptopnál. Persze az is igaz, hogy a legtöbb játéknak még nem kell 4 mag 8 szálnál több, afölé nem skálázódnak rendesen, de a 45W-os energiakeret már kevés lehet.

    A procilimiten kívül az is számít, hogy a laptop, amire kötöd, az hány PCIe sávon engedi kezelni az eGPU adaptert. x1-x4 sávon valamekkora sávszéllimit is felléphet.

Új hozzászólás Aktív témák