- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Projektor topic
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
smc
addikt
A ThinkPad trackpointjai meg ma is igen jók. Sajnos egyedüliként. Érdekes, hogy a legtöbb fejben ez él amit te is írsz, hogy mindig is a touchpad lett volna a kívánatos, csak hát nem tartott még ott és hogy mára teljesen kiváltotta, ami a tények síkján majdnem teljesen igaz, de nem kellett volna neki. Szerintem viszont szuper kiegészítői egymásnak. Egyik feladatra ez, a másikra az, ha elfárad a kezed az egyik fajta mozdulatsorban mehetsz a másikra. Felváltva használva a legjobb. A gigászi padok megjelenése óta még kevésbé világos mit kell kilométereket kalimpálni, teátrális mozdulatokat kívánnak már azok a gesztuselérések. Színházban-e van a user? Nem fáj az alkar?
Erről a vegyes felhasználási előnyzetről a világ nagy része persze nem tud, sem felhasználói, sem gyártói szinten - valaki nagyon így járt.Én nem mondom hogy így kellett lennie és hogy bármelyik is kívánatosabb volt a másiknál. Csak a tapasztalatomat írtam le, hogy a két húszforintos méretű, csak oldalt (ha éppen a driver is úgy akarta) scrollozós, egy ujjat érzékelős kopós műanyag tapipadok azért hagytak kívánni valót maguk után és egy jól beállított pöcökegér sokat tudott segíteni a produktivitásban, főleg ha sikerült hozzászokni és jól beállítani. Elsőre persze mindenki küzdött vele valószínűleg, lásd a túlcsúszást, vagy inkonzisztens sebességet és igen a gyártó és driver itt sem volt mindegy. Viszont mára azért egy scrollozást vagy pinch to zoomot nem tudnék elengedni, de rengeteget használom a kétujjas back gesture-t is. Windowson imádtam a háromujjas hangerő állítást, ez azóta is hiányzik Macen, de itt másra van befogva. Lényeg a lényeg ezek a funkciók nekem nagyon hiányoznának, persze ha csak plusz a pöcök akkor az csak plusz.

Most is van két Latitude a szekrényben amin még van, de nem igazán használom azokat, melós Pro 14-en meg már nincs. Cserébe van tácsszkríín de minek..
-
HThomas
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Valahogyan nem tudom belelátni ebbe a munkapöcökbe a tizenegy milliméteres utat. Nincs ott valami elgépelve?
-
ergoGnomik
aktív tag
Valahogyan nem tudom belelátni ebbe a munkapöcökbe a tizenegy milliméteres utat. Nincs ott valami elgépelve?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Chaser
legenda
-
HThomas
őstag
-
Xpod
addikt
Tegyük hozzá, hogy gyártó-, driver-, OS- és filozófiafüggő is erősen, hogy mit tudsz kezdeni egy pointtal, de ugyanez ugye a padra is áll. Így aztán több minta kell ahhoz, hogy valaki el tudja dönteni, hogy a műfaj egészével van-e gondja vagy csak az adott, elé került masina-szoftver párosa nem adja. Ott van még a felhasználás szöge is: ölben, asztalon közeli használatkor jobban jön-jöhet a trackpoint, távolabb a touch esik jobban kézre (csuklóra).
A céges gépem egy Thinkpad T14s. Ha "ölben" használom akkor is inkább touchpad, ha asztalon akkor meg egér.
Nem esik kézre a trackpoint. -
Chaser
legenda
Nekem is volt - lehet meg is van - lenovo trackpoint+tapipados desktop billzet. Jó cucc
de már ha muszáj akkor ülök desktop elé, a notebook vált be már jó ideje, oda meg egy egérke is elég nekem. -
totron
addikt
Hát igen. A kettő között meg van egy jó egér NumPad nélküli billel.
-
HThomas
őstag
Tegyük hozzá, hogy gyártó-, driver-, OS- és filozófiafüggő is erősen, hogy mit tudsz kezdeni egy pointtal, de ugyanez ugye a padra is áll. Így aztán több minta kell ahhoz, hogy valaki el tudja dönteni, hogy a műfaj egészével van-e gondja vagy csak az adott, elé került masina-szoftver párosa nem adja. Ott van még a felhasználás szöge is: ölben, asztalon közeli használatkor jobban jön-jöhet a trackpoint, távolabb a touch esik jobban kézre (csuklóra).
Én egy időben még desktopon is a Thinkpad trackpointos billentyűzetet használtam. Nem váltja ki teljesen az egeret, viszont munkához, olyan feladatokra, ahol keveset kell egérrel matatni nagyon hatékony, mivel nem kell levenni a home row-ról a kezed.
-
totron
addikt
Én először 2002 környékén használtam laptopot, IBM-et kaptam kölcsönbe. Volt rajta trackpoint és touchpad is. Nekem a touchpad jött be, trackpoint kínszenvedés volt, az egérkurzor vagy túlment vagy mellé, sose oda ahova kellett volna.
HThomas #8 tippre nekem teljesen jó lenne munkához, doksi szerkesztés, táblázatok kezelése, hosszú dokumentumok feldolgozása, webes reportok feldolgozása.
-
Xpod
addikt
Úgy húsz éve nagyon éltem, akkoriban egy dell latitude-ot használtam minden nap otthon és nagyon jól lehetett vele kezelni, nem is használtam hozzá egeret.
De hozzá kell tenni, hogy akkoriban a tapipadok olyan szarok voltak, hogy tényleg csak kényszer megoldásnak lehetett tekinteni. Manapság már egy macbook, surface, vagy akár egy dell trackpad is mérföldekkel jobb, mint akkoriban, így nincs igazán rá szükség. Főleg mióta a gesztusok is beépültek a mindennapokba és használhatóak is lettek.
Persze asztalnál ülve még mindig az egér a legjobb.Én először 2002 környékén használtam laptopot, IBM-et kaptam kölcsönbe. Volt rajta trackpoint és touchpad is. Nekem a touchpad jött be, trackpoint kínszenvedés volt, az egérkurzor vagy túlment vagy mellé, sose oda ahova kellett volna.
HThomas #8 tippre nekem teljesen jó lenne munkához, doksi szerkesztés, táblázatok kezelése, hosszú dokumentumok feldolgozása, webes reportok feldolgozása.
-
HThomas
őstag
Én billentyűzetbe épített hüvelykujjas trackballt használok munkára. Szinte teljesen kiváltja az egeret (persze ez azért nagyon feladatfüggő).
-
totron
addikt
Úgy húsz éve nagyon éltem, akkoriban egy dell latitude-ot használtam minden nap otthon és nagyon jól lehetett vele kezelni, nem is használtam hozzá egeret.
De hozzá kell tenni, hogy akkoriban a tapipadok olyan szarok voltak, hogy tényleg csak kényszer megoldásnak lehetett tekinteni. Manapság már egy macbook, surface, vagy akár egy dell trackpad is mérföldekkel jobb, mint akkoriban, így nincs igazán rá szükség. Főleg mióta a gesztusok is beépültek a mindennapokba és használhatóak is lettek.
Persze asztalnál ülve még mindig az egér a legjobb.A ThinkPad trackpointjai meg ma is igen jók. Sajnos egyedüliként. Érdekes, hogy a legtöbb fejben ez él amit te is írsz, hogy mindig is a touchpad lett volna a kívánatos, csak hát nem tartott még ott és hogy mára teljesen kiváltotta, ami a tények síkján majdnem teljesen igaz, de nem kellett volna neki. Szerintem viszont szuper kiegészítői egymásnak. Egyik feladatra ez, a másikra az, ha elfárad a kezed az egyik fajta mozdulatsorban mehetsz a másikra. Felváltva használva a legjobb. A gigászi padok megjelenése óta még kevésbé világos mit kell kilométereket kalimpálni, teátrális mozdulatokat kívánnak már azok a gesztuselérések. Színházban-e van a user? Nem fáj az alkar?
Erről a vegyes felhasználási előnyzetről a világ nagy része persze nem tud, sem felhasználói, sem gyártói szinten - valaki nagyon így járt. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nyilván attól függ, hogy mire/mivel. Játszani az marad mindig a legjobb (a játékstílusok nagy részénél), viszont munkára/böngészni erőteljesen trackballoznék, ha a home row mellé van beépítve a billencsbe, a la így.
Tapipad szintén, ha valami igen komoly és reszponzív cucc, ugyanoda integrálva billencsbe.
Vagy nem is tapipad akkor már, hanem valamilyen jobb digitalizáló táblás megoldás. Mondjuk egy Wacom Intuos Pro S beledolgozva a könnyebbik Zeal Clickiez kapcsolókkal kézzel vezetékezett, SP DCS doubleshot ABS szettel megsimogatott, 4x5-ös, csuklótámaszos unibody Dactyl Manuformomba. Azt adnám eléggé.
Eh, a Pro túl nagy billencsbe, a simához meg kell stylus. Akkor marad a Magic Trackpad. Csak az ára eh.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Persze asztalnál ülve még mindig az egér a legjobb.Nyilván attól függ, hogy mire/mivel. Játszani az marad mindig a legjobb (a játékstílusok nagy részénél), viszont munkára/böngészni erőteljesen trackballoznék, ha a home row mellé van beépítve a billencsbe, a la így.
Tapipad szintén, ha valami igen komoly és reszponzív cucc, ugyanoda integrálva billencsbe.
Vagy nem is tapipad akkor már, hanem valamilyen jobb digitalizáló táblás megoldás. Mondjuk egy Wacom Intuos Pro S beledolgozva a könnyebbik Zeal Clickiez kapcsolókkal kézzel vezetékezett, SP DCS doubleshot ABS szettel megsimogatott, 4x5-ös, csuklótámaszos unibody Dactyl Manuformomba. Azt adnám eléggé.
-
smc
addikt
Persze asztalnál ülve még mindig az egér a legjobb. -
Chaser
legenda
Cukker'
lefőbb - ez nem) -
Xpod
addikt
Persze az IBM/Lenovo trackpoint lefőbb szexepilje talán az, hogy a használatához nem kell levennünk az ujjainkat a klaviatúra home rowjáról
Ez volt az első dolog ami eszembe jutott. Számomra itt el is bukott a dolog, akármennyire is szerettem a Trackpointot.Viszont, ha már desktop Trackpoint, akkor egy integrált megoldásban gondolkodnék, vagy inkább legyen trackball

Sosem tudtam használni a trackpointot. Laptopon nekem mindig a touchpad állt kézre, főleg mióta van multitouch.
Egy trackball-t viszont nagyon kipróbálnék munkára. -
HThomas
őstag
Persze az IBM/Lenovo trackpoint lefőbb szexepilje talán az, hogy a használatához nem kell levennünk az ujjainkat a klaviatúra home rowjáról
Ez volt az első dolog ami eszembe jutott. Számomra itt el is bukott a dolog, akármennyire is szerettem a Trackpointot.Viszont, ha már desktop Trackpoint, akkor egy integrált megoldásban gondolkodnék, vagy inkább legyen trackball

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Linux felhasználók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 RTX 3050 / i5-12450H / 16GB RAM 512 SSD
- Újszerű "okosított" Nintendo Switch v1, picofly modchip, 100GB, TMR analog karok, +Gamepad
- 27% - GAMING PC! Intel i7-13700KF / RTX 4070 Ti / Z690 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- 286 - Lenovo Legion Pro 5 (16AFR10) - AMD Ryzen 9 9955HX, RTX 5070
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

de már ha muszáj akkor ülök desktop elé, a notebook vált be már jó ideje, oda meg egy egérke is elég nekem.