Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mesterségesen kötne az NPU-hoz bizonyos funkciókat a Microsoft
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini-ITX
- SONY LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- CaNNa3IS: Gépház az asztalon. Soha nem fogom ezt megérteni.
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Hirdetés
-
Mozgásban a The Eternal Life of Goldman
gp A PC-re és konzolokra szánt alkotás egy oldalnézetes akció-platformernek készül.
-
Csokornyi S25 Ultra renderkép érkezett
ma Impozánsan tiszta a vékony keretes dizájn.
-
Összevonja gyorsítóarchitektúráit az AMD
ph Az RDNA és a CDNA után jön az UDNA! De miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi a részletes (!) tesztet. Kár, hogy a gyártó (megint) nem fordított kellő hangsúlyt a hangolásra. Gondolom Te tudod, hogy ki az az Oluv ...
(Kicsit) más: Van arra vonatkozóan ötleted, hogy adott telefonról hogyan lehet biztosan megtudni, hogy milyen bt. codec-et támogat?
Azért kérdem, mert úgy tűnik, hogy ma már az a lista sem mérvadó, amit a dev. options alatt talál a kedves user. Itt van pl. az, amit egy CMF Phone 1 tulajdonosa lát: [link]
A képernyő alján ez a szöveg virít: "A kiszürkítés azt jelenti, hogy nem támogatja telefon
vagy headset". – kössz! Most akkor ilyenkor mi van?![ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
Arra leszek kíváncsi, hogy Apple termékekkel, hogy muzsikál.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Lehet, hogy hülye kérdés, de volt csatlakoztatva valami Bluetooth audio eszköz, amikor nézted? Mert nálam is ugyanígy jelenik meg alapesetben bármilyen telefonon (Sony, Motorola, Honor volt amin gyorsan megnéztem), de ha csatlakozik a telefonra egy füles vagy egy hangszóró, akkor rendes fekete színe lesz a támogatottaknak és szürkék maradnak a nem támogatottak. Az Android 14 megjelenése óta van így elvileg.
Még a Bluetooth Codec Changer nevű appot szoktam használni, eddig nekem megbízhatónak tűnik. Itt is csatlakoztatni kell a fülest ahhoz, hogy működjön és engedélyezni kell az appnak a párosított eszközök elérését. Prémium nélkül is látod vele a legfontosabb infókat a támogatás kapcsán. (Jó egyébként, hogy kérdezted, mert egy kiegészítő mondatot írok a cikkbe, hogy az LDAC és az aptX közti váltás csak úgy megy, hogy újraindul közben az Air Pro 4. )
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
waccamár
senior tag
Én AirPro 3-at használtam kicsit több, mint fél évig. Abszolút ajánlott füles ebben a kategóriában. Iphone és Macbook volt rá csatlakoztatva, gond nélkül lehetett használni.
Végül vettem egy airpods prot, mert bejött egy ipad is a képbe és sajnos 3 eszközhöz már nem tudott csatlakozni.
Így viszont azt tudom mondani, hogy az airpods pro-hoz mérten mondjuk 70-80%-on áll , negyedáron. Ha max 2 eszközzel akarod használni és nem akarsz irreálisan sok pénzt kiadni egy fülesért, akkor top választás.
Amiben jobb az airpods: nyilván az, hogy 3 eszközzel is tudom használni; szintén jobb mind az anc, mind az áteresztő mód és jobban benne marad a fülemben, illetve a hangerőállítás is jól működik a száron.
Ami nem tetszett az earfun-nál, az az app: sokszor kijelentkeztetett, sokszor nem mutatta a doboz töltöttségét sem.
A füles gombját nem tudtam sehogy sem megszokni.De összességében ezért az árért 10/10, ajánlottam már több ismerősnek is, ők sem csalódtak benne.
Összességében persze az airpods pro
sokkaljobb és nem bántam meg, hogy beruháztam egyre, csak bazidrága.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz viragdani01 #3 üzenetére
A mellékelt képet
loptam"kölcsön kértem" a telefon topic-jából, szóval nem tudom, hogy mi volt épp csatlakozva a készülékre, és mi nem.
De, nem is ez a lényeg! Hanem az, hogy ha veszek egy telefont, otthon kibontom, beüzemelem, majd arra a döntésre jutok, hogy vennék hozzá egy jó fülest, akkor hogy a pékbe fogok rájönni, hogy az adott készülék mit támogat, hogyha a dev. options alatt az a szöveg fogad, – kis túlzással – , hogy itt van egy impozáns lista, de lehet ebből igazából csak az SBC-t, AAC-t meg mondjuk az alap aptX-et támogatja a készülék. WTF?!
Merjek ezután berendelni egy LHDC-s fülest? Fizessek plusz pénzt csak azért, hogy hátha ki tudom használni? Én érzem csak ezt gáznak?"Még a Bluetooth Codec Changer nevű ... "
Az app-ra majd ránézek, köszi!" ... az LDAC és az aptX közti váltás csak úgy megy, hogy újraindul közben az Air Pro 4 ... "
Ilyen (aptX-et és LDAC-ot is támogató) fülesem még nem volt, de a Soundcore Liberty 3 Pro és a Technics EAH-AZ80 fülesem is "át kell kapcsolni" a két üzemmód (SBC/AAC vs. LDAC) között.Egyébként milyen telefonnal teszteltél, ami aptX Adaptive-et is tud?
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Én érzem csak ezt gáznak?
Egyértelműbbnek kellene lennie szerintem is. Mondjuk úgy tűnik nekem, hogy nem a gyártó - Nothing / CMF - sara, hanem a Google hülyesége, megnéztem most az összes nálam lévő teszt cuccon és a sajátomon is (Honor, Sony, Motorola), Android 14 alatt mindegyiknél ugyanazt látom párosított BT audio eszköz nélkül, mint amit küldtél képet.Xperia 1 VI és 10 VI, utóbbival készült a screenshot.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz viragdani01 #6 üzenetére
" ... mindegyiknél ugyanazt látom párosított BT audio eszköz nélkül ... "
És, ha párosítod valamivel, akkor változik a lista?
Teszem azt lerövidül arra, amit a telefon tényleg tud (szürke), és az adott eszköz támogat (fekete, normál szöveg)? Vajon ez a Bluetooth Codec Changer honnan a túróból szedni, hogy mit támogat a telefon? -
tomp
félisten
Megfigyelésem alapján én azt mondanám, hogy azokat listázza(szürkén vagy nem szürkén) amelyeket a telefon fixen támogat.
pl amíg a OnePlus nem tudott LHDC-t, nem volt a listában. Most, hogy már támogatja a listában van.
OnePlusnál nincs a listában LC3, Opus mert nem tudja a rendszer. -
ztoldy
senior tag
Már úton van, promoban 56 euro ingyen szállítással. Ezért az árért bestbuy, ahogy anno a a Pro 3 is volt, amit mai napig használok.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Arpi
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg ezt a fülest használom már kb már 2 éve:
https://global.1more.com/collections/headphones/products/1more-evo-true-wireless-active-noise-canceling-headphones
Van valakinek összehasonlítási alapja arra nézve, hogy érdemes -e váltanom?
A kezelhetőséget nézve biztosan jobb, de engem alapvetően a hangzás érdekel(ne).
KösziLétezik élet cél nélkül?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Azaz amit látsz a kodek listán azokat tudja is a telefon."
A OnePlus-nál lehet, hogy így van, és sokáig én is ebben a hitben éltem, aztán megláttam ezt a képernyőmentést. Innentől már nem tudom, hogy mit higgyek.
Szóval éteri lenne, ha a gyártó egyértelművé tenné, hogy mit is támogat a készüléke.#11 Arpi
Személyes tapasztalatom nincs, de emlékszem erre a fülesre (én is gondolkoztam rajta). Jó cucc. Nem tartom túl valószínűnek, hogy ez az Earfun jobb lenne nála. Ha nincs vele semmi bajod, akkor örülj neki, és használd, amíg működik. -
viragdani01
HÁZIGAZDA
Megnéztem a Sony ULT WEAR fejhallgatóval, azzal kiszürkült az aptX a támogatottak listájából, mert a fejhallgató nem ismeri. Azt nem tudom, hogy az app hogy szedi ki az infókat a rendszerből, de megbízhatónak tűnik, mert ott is változik a csatlakoztatott periféria függvényében a lista
-
forumpista
aktív tag
válasz <Adamsky> #12 üzenetére
A linkelt képernyőmentés úgy keletkezik hogy semmilyen bt audio eszköz nem csatlakozik a telefonhoz, ergo minden ki van szürkitve.
Nincs audió eszköz csatlakoztatva = semmilyen codeceket nem támogat az audio eszköz (mert nincs), ezért kiszürkit mindent.
A lényeg hogy ami abban a listában van, azt mind támogatja a telefon.
De amúgy pont az ilyen agybadugos füleseknél tökmindegy a codec (legalábbis ha hangminőség szempontjából nézzük, mert kb. olyan mint egyszemünek magyarázni a térlátásról)
-
Arpi
csendes tag
válasz <Adamsky> #12 üzenetére
Alapvetően nincs ha a hangzást nézzük: a 1More Evo messze a Hi-Fi szint, mély basszussal, korrekt középpel és szépen ciripelő magasakkal. Hozza az én hi-fi cuccom szintjét.
Tehát ezt a hangzásbeli szintet nem engedém el.
Inkább a kezelhetősége az ami gyatra, noh meg a szoftveres támogatása (nincs )Létezik élet cél nélkül?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz forumpista #14 üzenetére
" ... bt audio eszköz nem csatlakozik a telefonhoz, ergo minden ki van szürkitve."
Ezt értem, de a lista alján lévő szöveg (idézem):
"A kiszürkítés azt jelenti, hogy nem támogatja telefon vagy headset"
Ez most így vagy nem fedi a valóságot, vagy egy jó nagy ki... a felhasználóval."A lényeg hogy ami abban a listában van, azt mind támogatja a telefon."
Én is ebben a hitben éltem, míg be nem vágták nekem ezt a képernyőképet. Egy másik kép a netről: Gray-out means not supported by phone or headset
Na, erre varrj gombot!" ... az ilyen agybadugos füleseknél tökmindegy a codec ... "
A cikkben szereplőnél lehet, de azért akadnak ennél komolyabb cuccok is.#15 Arpi
" ... messze a Hi-Fi szint, mély basszussal, korrekt középpel és szépen ciripelő magasakkal."
Szerintem ez a lényeg.
" ... a kezelhetősége az ami gyatra ... " – vagyis?" ... noh meg a szoftveres támogatása (nincs )" – ha hibátlanul működik, akkor minek a "támogatás"?
-
bostone
addikt
Csak most vettem észre, hogy utólag bekerült a kupon és a hazai forgalmazó a cikkbe.
Azt lehet tudni, hogy mennyire szoros a kapcsolat az anyacéggel? Tehát, ha szervizelésre kerül a sor hozzájuk lehet fordulni külföldről rendelt termékkel vagy inkább “csak” értékesítenek és az earfun nem ad világgaranciát?A másik kérdésem a kodekkel kapcsolatban: LDAC-ra váltás mennyire érezhető minőségben, ha valaki nem feltétlenül audiofil?
Sikerült életre hívnom a csodát, majd a tws eszköz frissítette a szoftverét és azóta nincs lehetőség ezt a minőséget választani, amíg egy másik szintén earfun eszköz még működik LDAC kodekkel.
Jómagam nem érzem azt a szignifikáns különbséget, amire számítottam, de amilyen tökkelütött fülem van, inkább nem ostorozom tovább a sorsot és felhagyok a megoldás keresésével. -
<Adamsky>
nagyúr
"Amit a telefon nem tud az miért is szerepelne a listán?" – költői kérdés, és ez az, amit én sem értek, de ott van, feketén-fehéren. Innen indult a dolog, és úgy tűnik ember nem tudja rá a választ. Talán a PH!-sok rákérdezhetnének egy-két gyártónál / forgalmazónál....
#18 bostone
" ... LDAC-ra váltás mennyire érezhető minőségben ... "
Szerintem te is tudod a választ. Van akinek fel sem tűnik, és van, aki igenis hallja. Azt nem hiszem, hogy bárki sikítva tépné ki a füléből az adott fülest, ha az nem LDAC codec-et használva szólal meg.
Az LDAC / LHDC egy plusz, ami jó (!) fülest még jobbá képes tenni. A hangsúly a jón van! Az, hogy hallod-e a különbséget – és, hogy zavar-e – több mindenen múlik:
• füles
• forrás (MP3 vs. flac / hq. streaming)
• zene (a "diumdisu" típusú zenék esetén nem feltétlen jelenik meg a különbség)
• körülmény (otthon, nyugodt körülmények vs. sportolás közben) -
bostone
addikt
válasz <Adamsky> #19 üzenetére
Sajnos nem volt elég ideig elérhető ez a kodek a mobilomban, hogy a különbséget megtapasztaljam.
Alapvetően furcsálltam, hogy egy általam sosem használt menüt keressek fel, amelyhez a fejlesztői beállításokat fel kell oldani.
Ez picit a régi “vindózos” időket juttatja eszembe, amikor egy probléma megoldására számtalan másik beállítást kellett eszközölni, hogy a végeredmény számunkra kielégítő legyen.
(Ezért kerülöm is a rendszert, és általában droidon vagy ios-en könnyebben boldogulok)Na de megveszi az egyszeri polgár a megfelelő fülest és örül a dacnak, pedig nincs is aktiválva.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a tws eszköz frissítette a szoftverét ... " – most akkor a füles frissült? És a frissítés óta nem elérhető az LDAC, ami eddig volt? Típus?
"Alapvetően furcsálltam, hogy egy általam sosem használt menüt keressek fel ... "
Nem kell, ill. általában az LDAC ↔ SBC / AAC közötti átkapcsolást a füles szoftverében kell elvégezni." ... a megfelelő fülest és örül a dacnak, pedig nincs is aktiválva."
Ezt nem értem. Hogy jön ide a DAC (digital to analog converter)?[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Akkor viszont némelyik gyártó azt sem tudja mit támogat igazából és inkább mindent benne hagy a listában...
Vagy a megfogalmazás nem jó.
Pl miért lenne benne egy LHDC szürkén jelezve, hogy a telefon nem tudja ha az LHDC eleve nem az android része azaz ezért a kodekért külön fizetni kell?Megnéztem a Samsung tableten és ugyan így ezt a hülye szöveget írja de nincs a listában aptX, LHDC kodekek. Azaz igazából csak azokat listázza amelyeket amúgy tud a Samsung rendszere.
-
A mellékelt kép értelmezése.
A képen látható össze codecet támogatja a telefon.
Ha hangképző eszköz van csatlakoztatva, például BT füles, akkor
a kiválasztható (fekete) kodekek lehet választani.A képen a Pixel 7Pro és Pixel Buds Pro közös lehetőségét mutatja.
A füles elméletileg támogathatna mást is, de az nem látszhat.
Jelen esetben, mivel testvérpáros a két eszköz, ez az eset nem áll fenn.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
<Adamsky>
nagyúr
Érdekes. Én tuti nem hagynám ennyiben, és írnék az eladónak / gyártónak ...
#23 tomp
" ... miért lenne benne egy LHDC szürkén jelezve ... "
" ... a Samsung tableten és ugyan így ezt a hülye szöveget írja ... "
Mondom, teljes az összevisszaság." ... az LHDC eleve nem az android része ... "
Viszont az LC3 codec – ha jól emlékszem – bt. 5.2 óra része a szabványnak. Ehhez képest én egyetlen telefonról sem hallottam, ami támogatná.#24 Hieronymus
Értem, amit mondasz, és eddig én is így értettem.
A felsoroltakon kívül lehet még olyan codec, amit a füles igen, de a telefon nem támogat. Csatlakoztatott füles esetén viszont a kiszürkítettet nem támogatja az adott füles.Mégis ott van ez a félrevezető szöveg, amit már angolul és magyarul is idéztem:
"Wenn etwas ausgegraut ist, wird es nicht vom Smartphone oder Headset unterstützt"[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
Az Earfun (az anyacég) kérte, hogy tüntessük fel a hazai forgalmazót is. Rákérdezek a gari témájára.
Meg is jött a válasz: ami kintről rendelsz, azt a nemzetközi Earfun csapat intézi, amit itthon veszel, azt pedig az itteniek.
[ Szerkesztve ]
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Yeffy
veterán
az elodjet, az Air Pro 3-at hasznalom ev eleje ota nagy megelegedessel. amire nekem kell - setahoz, edzeshez, neha az ANC csak magaban repuleskor, valamint dual connect mode, kivalo uzemmod, ar/ertekben korrekt hangminoseg -, abban tokeletes. plane amennyiert hozzajutottam. mondom ezt ugy, h nem is tudtam, h van appja, anelkul hasznalom.
talan ezt az egy dolgot tamogathatna, amit az utodja tud, h megallitja a lejatszast, ha kiveszed a fuledbol. neha jol jonne, de tudok elni nelkule. szerintem a kovetkezo is Earfun lesz, akar a 4-es vagy addigra az 5-os szeria.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
tomp
félisten
válasz <Adamsky> #25 üzenetére
Akkor a gyártókat kell megkérdezni tudják e mit csinálnak...
OnePlus(gondolom a teljes BBK paletta) és a HiBy jól mutatja azaz nem ír hülyeséget.viragdani01
Nagyon jó ez az app. Végre nem kell a fejlesztői beállításokba elmenni, hogy az LHDC-t beállítsam minden csatlakozásnál. App szépen beállítja. -
<Adamsky>
nagyúr
-
válasz <Adamsky> #25 üzenetére
Most én nem érte,
A telefon miért sorolná fel azokat a lehetőségeket, amit nem támogat?
A korábban hivatkozott app, a Bluetooth Codec Changer, (az LC3 kivételével) megmondja a telefon és hangeszköz támogatott codeceit.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Hieronymus #31 üzenetére
"A telefon miért sorolná fel azokat a lehetőségeket, amit nem támogat?" - ezt miért tőlem kérdezed?
Épp annyira nem értem, mint te. Innen indult az egész...
Láttad a képernyőképek alján lévő szöveget?[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
válasz <Adamsky> #30 üzenetére
Én sajnos már boomer vagyok, hogy minden apróság miatt a csavarhúzó után nyúljak.
De, ha valaki szereti a rendszert pimpelni a szíve joga.Közben sikerült kicsikarni a kodeket az eszközből, bár megzavart picit, hogy a Dani által linkelt alkalmazás szerint az earfun nem ismeri, holott a dobozon is ott virít a felirat. Csak a dual módot kellett inaktivizálni.
-
Fecogame
veterán
2 évig Air Pro 3-at használtam, amint ez kijött, már be is rendeltem. Nagyon jó cucc a 3-as, valószínűleg a 4-esben sem fogok csalódni. ~23k-ért szállítással együtt pedig ajándék.
Hétfőn érkezik, kiváncsi vagyok
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
-
hoy
tag
Sziasztok!
rendeléstől számítva mikor jött meg a nyomkövetési szám?
Earfuntól megjött a visszaigazolás, de az Amazontól még nem. Jövőhéten meg lenne két nap amikor nem vagyok otthon, s ehhez kéne igazítaniKöszi!
-
Linkin1994
senior tag
Nekem már megjött egy Nothing Ear-el hasonlítottam össze.Kényelmes normál módban a hangja is oké de hogy a tesztben is volt írva zajszűrésnél elég sokat romlik a minőség ami mondjuk az árát nézve oké 27k vs 60k de azért elég zavaró eltudtam fogadni hogy pár feature-t kivesznek a zajszűrésért.Pl wireless töltés stb.
[ Szerkesztve ]
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
BBorg
tag
Teljesen komolyan kérdezem olyantól, akinek van ANC fülese: Ha felülsz a buszra/metróra/vonatra összetekert vizes zsebkendővel vagy vizes vattával betömött fülekkel, az kevesebb zajt zár ki mint az ANC?
[ Szerkesztve ]
-
ztoldy
senior tag
válasz lsebestyen #47 üzenetére
De igen, köszi, nem is figyeltem. Most is írja, hogy nincs készleten, csak augusztus 20-tól.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Kotvanyovics
kezdő
válasz lsebestyen #47 üzenetére
Én is a vilagosat rendeltem a gyartotol es a tracking number alapjan mar a magyar depoban van.
kb 3 nap alatt a rendelestol szamitva.
kivancsi vagyok mi lesz és mikor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mesterségesen kötne az NPU-hoz bizonyos funkciókat a Microsoft
- Háztartási gépek
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos autók - motorok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen