Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • pusiga

  tag

  Ezen a fórumon gyakori vélemény, hogy a pdf nem e-book formátum, annak ellenére, hogy az e-book olvasók leírásainak nagy része ezt a formátumot is szerepeltetik a támogatottak, megjeleníthetők között.
  A pdf-ről például ezeket lehet találni a weben:

  Ha egy fájlnak .pdf kiterjesztése van, nagyon valószínű, hogy Hordoztató Dokumentum Formátumban (PDF)-ben készült, melyet az Adobe Systems, Inc. fejlesztett ki. A PDF megtartja az eredeti dokumentum formázást, függetlenül attól, hogy nyomtatni, vagy megtekintetni akarja-e, egy többszörös számítógépes platformon, beleértve a Windows-t, UNIX-ot és a Mac-et.
  http://www.soliddocuments.com/hu/pdf/_the_pdf_file_format/66/11

  A Portable Document Format egy rohamosan terjedő szabvány az Interneten is, elsősorban szépen formázott, "nyomdakész" dokumentumok számára. A PDF állományok már nem nagyon módosíthatók, de megnézhetők és nyomtathatók...
  http://mek.oszk.hu/html/allando/formatum.htm

  Na most, ha egy regényt jó minőségben beszkennelnek, és azt lementik PDF formátumban, egy megfelelő méretű kijelzővel (ami az eredetihez közel hasonló méretben képes megjeleníteni a szöveget) rendelkező pdf-képes e-könyv olvasóra betöltve nem ez a legmegfelelőbb, autentikus formátum?
  Éppen olyan mint az eredeti papír könyv. Nem? :U

 • zeg

  senior tag

  Köszönöm a választ, vagy Nook lesz belőle droiddal, vagy ha nem kap el a gépszíj, megvárom a 'hivatalos' droidos olvasókat:) A képfrissítsé századrangú, párom wayteq-ét használtam, nekem bőven megfelel olvasásra a 0.5fps. Csak annyi elvárásom van, hogy képes legyen pdf vagy office általl kidobott formátum megjelenítésére. Ne tördelje, csak nagyítsa vagy kicsinyítse, ahogyan egy jpg képet szokás. :)

  3dfx cuccokat keresek megvételre

Hozzászólok Aktív témák