Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pierre75

    senior tag

    válasz doc #4101 üzenetére

    "olvasas kozben tenyleg csak a szazalekos kijelzes latszik "
    Pedig nagyon is hasznos. Először furcsának találtam, zavart, hogy nem jelzi az oldalszámokat. De a tartalomjegyzékkel rendelkező könyveknél nagyon jól lövi be a hátralévő időt.

    "A lapozas nagyon gyors, viszont az oldalfrissites fura, az olvaso akkor csinal teljes oldalfrissitest amikor eppen kedve tartja, van hogy egymas utan negyszer, van hogy 8 lapozas soran egyszer sem, a menuben csak az allithato hogy minden lapozasnal frissitsen vagy sem."
    Ez sw-s baki lehet, mert a PW I-nél tartja a 6 lap utáni frissítést. Oldalankénti frissítés 27 C felett lép be.

    "a kijelzo tapintasa nem sima, hanem erdes"
    PW I is ilyen, és ehhez köthetően alíg látszik meg rajta az ujjlenyomat.

    "Kobo GUI-jahoz kepest meg mindig kokorszaki"
    Ez sajnos nagyon igaz.
    Azt viszont nem értem, hogy az amazon semmit se kezd vele. Hisz amit leírsz, az régi panasz:

    " A Kindle-nel megszokottaknak megfeleloen valami borzalmasan buta, egy-ket nagyon alap dolgon kivul semmit nem lehet beallitani (sot, meg sokminden olyat sem ami alapnak kellene hogy szamitson, pl. az oldalszam-kijelzes meg mindig csak nehany alig hasznalhato beallitas kozul valaszthato, stb). A margok a Kindle-szokasnak megfelelo brutalisan szeles, nagyon szeles es a nagyjabol hasznalhato kozul valaszthatoak, lehet a 6 betutipus kozul valasztani, es van harom variacio sortavolsagra, ebbol az elso teljesen jo, a masodik eleg nagy, a harmadik meg nem is tudom minek van.."

    Mondjuk egy másik felhasználó véleménye Aura vs PW kapcsán is érdekes lehet (canada-ról):

    "Lehet, hogy mégis a Paperwhite új verzióját kellene a listád elejére tenned, a következők miatt:
    Mindenekelőtt szédületesen jó kijelző, minden jót el lehet róla mondani, a betű gyönyörűek, okos menürendszer....de,
    - a Pw-hez képes túl magas ár, ami mellet hátránya a
    - labilis szoftver, (épp ma olyan szinten kiakadt, hogy ha nincs hozzáértő ismerős, küldtem volna vissza garanciáztatni). Én azért vettem, mert rengeteg szakirodalmat kéne olvasnom, és a pdf-nél a felbontás, az SD kártya lehetősége többet nyújt, mint a Pw. Tévedtem, mert a szoftver lerontja a pozitívumokat.
    - állítólag a szoftver frissítések javítanak a gondokon, de hoznak újabb bugokat,
    - a lapozás is lassúbb kicsit, de ennek nincs jelentősége, viszont a menürendszere mindenképpen kellemetlen lassulásokat
    mutat, (bár ez se volna gond annyira)
    - a pdf kezelését kitapasztalva azt mondom, hogy oké, de nem lehet kontrasztot állítani, így elveszted a réven, amit a vámon (nagy felbontással, nagyobb kijelzővel) nyerhetsz,
    - egyedül a kepub fájlt kezeli univerzálisan, a többinél kénytelen az ember kompromisszumot kötni (még az epubnál is, bár itt csak annyi a gond, hogy itt-ott beszúr két-három centis réseket a szövegbe, ki tudja miért?)

    Summa summárum: nagyon élvezem vele az olvasást, jó kézbe venni, jó érzés nagyobb kijelzőn szebb betűkkel olvasni, DE a Pw-met már nem fogom eladni, az biztos. Magyarországon az új Pw SO verzióját 36 e-ért megkapod, ezt 55 alatt nem. (Amazonról való). Még sok mindenről írhatok, csak kérdezz, de ha strapára vennéd, akkor egyértelműen lebeszéllek!"
    http://canadahun.com/temak/e-book-reader-elektronikus-könyv-olvasó.20284/page-115

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák