Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZooLee

    őstag

    válasz pusiga #4025 üzenetére

    Abban az értelemben, hogy azt a szerző jóváhagyásával, nyomdászok és egyéb szakemberek tudásuk legjavát beleadva készítik el.

    Az e-könyveket pont ilyen igényességgel készítik el, és remélem nem téved ide egy e-könyv kiadó sem, mert nagyon megsértődne. Te még mindig a szürkezóna termése alapján beszélsz, amit el kellene felejteni.

    Ennek a jó minőségü beszkennelt - Uram bocsá' PDF-ben lementett változata az eredeti másolata, kvázi papírönyv, elektronikus könyv, idegen szóval e-book.

    Nem. Ez egy elektronikus dokumentum, ami a digitalizált adatokat tartalmaz. Amire persze teljesen megfelelő konténer a PDF, de attól még nem lesz e-könyv.

    A végeredményt "ezt a megjelenítési szabadságot" közelíteni nem lehet egy papírkönyvéhez (az eredetihez), lehet olvasni és valóban nem is a kinézet a lényeg, hanem a tartalom, de ez így nekem messze van a tökéletestől.

    Tehát a papírkönyvben is tudod változtatni a betűméretet? És betűtípust? És margót és sorközt? Egy mozdulattal tudsz a fejezetek közt ugrálni? Egy másik mozdulattal tudsz szótárazni?

    Nem jobb, vagy rosszabb, hanem MÁS. Ezt kell elfogadni, és nem azt várni, hogy leutánozza a papírkönyvet!

    Félre ne érts én nem állítom, hogy a pdf az ideális formátum e-könyv olvasók számára, csak azt az ellenszenvet sem tudom felfogni amit ez a fájlforma itt a fórumon sokakból kivált.

    Nem a PDF-el van baj, ahogy már elmondtuk, hanem a PDF kontra e-könyv olvasó illetve annak a parsere)! Ha majd használsz rendszeresen e-könyv olvasót, és olvasol rajta rendes könyveket, akkor érteni fogod, hogy miről beszélünk itt!

    Gondolom az e-book gyártók nagy része sem véletlenül ügyel arra, hogy az eszköze pdf-képes legyen.

    Hát, már aki. És az, hogy megjeleníti a PDF-et, még nem jelenti azt, hogy el is lehet rajta olvasni. Ha utánaolvasol a teszteknek, gyakorlatilag mindenhol az van, hogy jó-jó, hogy van, de sokat nem ér... Jól mutat a specifikációban (a tízfajta egyéb formátummal együtt) de sokkal többet nem jelent... (Tudod, én is le tudom futni a 100 métert gyorsan, de valamiért mégsem Usain Bolt a haverom... :) )

Új hozzászólás Aktív témák