Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pusiga

    tag

    válasz ZooLee #4014 üzenetére

    Ezen a fórumon gyakori vélemény, hogy a pdf nem e-book formátum, annak ellenére, hogy az e-book olvasók leírásainak nagy része ezt a formátumot is szerepeltetik a támogatottak, megjeleníthetők között.
    A pdf-ről például ezeket lehet találni a weben:

    Ha egy fájlnak .pdf kiterjesztése van, nagyon valószínű, hogy Hordoztató Dokumentum Formátumban (PDF)-ben készült, melyet az Adobe Systems, Inc. fejlesztett ki. A PDF megtartja az eredeti dokumentum formázást, függetlenül attól, hogy nyomtatni, vagy megtekintetni akarja-e, egy többszörös számítógépes platformon, beleértve a Windows-t, UNIX-ot és a Mac-et.
    http://www.soliddocuments.com/hu/pdf/_the_pdf_file_format/66/11

    A Portable Document Format egy rohamosan terjedő szabvány az Interneten is, elsősorban szépen formázott, "nyomdakész" dokumentumok számára. A PDF állományok már nem nagyon módosíthatók, de megnézhetők és nyomtathatók...
    http://mek.oszk.hu/html/allando/formatum.htm

    Na most, ha egy regényt jó minőségben beszkennelnek, és azt lementik PDF formátumban, egy megfelelő méretű kijelzővel (ami az eredetihez közel hasonló méretben képes megjeleníteni a szöveget) rendelkező pdf-képes e-könyv olvasóra betöltve nem ez a legmegfelelőbb, autentikus formátum?
    Éppen olyan mint az eredeti papír könyv. Nem? :U

Új hozzászólás Aktív témák