Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zed juron

    aktív tag

    válasz Libretom #1224 üzenetére

    Azért jobb az Angel Glow mert:

    -egyenletesebb a háttérvilágítása (akinek ez fontos)
    -kezel minden formátumot, pl. a pdf. nem csak úgy dísznek van ott, mind a Kindle 4-n, amin pl. egy Rejtő képregényt sem tudtam megnézni, mert olvashatatlan volt a szöveg
    -normális fájlkezelés van benne, nem pedig valami Amazonos izé, tehát ha csinálsz egy könyvtárat alkönyvtárakkal rendezve, akkor azokat úgy látja a gép (1980-as évektől kezdve ez alap szintű dolog)
    - etc. tessék megnézni az összehasonlító teszteket, nekem nincs A/B tesztem sajna

    Szóval én nem tudom mit ért itt bárki is pl. "támogatáson" addig, amíg a formátumokat nem támogatja. Ez olyan mintha az autón nem lenne ülés, és ülj fel rá ahogy tudsz vagy majd küldünk az Amazontól ajánlásokat hogyan ülj fel rá...A dokumentumokat meg valami MS DOS-os nem grafikus karaktertábla módjára jelenítjük meg. Lábjegyzet, beszúrt kép? Na kérlek azt sürgősen felejtsd el ha Kindle-t vettél. Jogász vagy? Esetleg tudományos cikkeket akarsz olvasni apróbetűs hivatkozásokkal többféle formátumban? Ezt is sürgősen el kell felejtened.

    Nekem van egymillió 1990 előtti régi magyar ebook könyvem, többnyire fénymásolatok pdf-ben vagy doc/rtf formátumok, ezek a nagyjából soha a büdös rohadt életben nem fognak megjelenni semmiféle Kindle támogatásban, de még magyar ebook kínálatban sem (ami szánalmasan kevés és ehhez mérten drága sajnos).

    Szóval én még mindig meglehetősen értetlenkedve állok... :F

    Sajnos az Angel Glow azért nem kapható most, mert az első szállítmányt nem várt módon úgy elkapkodták a népek, ahogy arra senki sem számított. Talán lehet hogy ez esetben azért - mivel nem volt reklámozva mint az Amazon - mert a legjobb készülékek között van.

    De nehogy itt Onyx dealernek nézzenek, ugyanígy tudom ajánlani a Pocketbookot is. A pro 912 ugyan kissé nehézkesebben kezeli a pdf-et (az Amazonhoz képest még mindig ég és föld!), de a többi formátumban meg mintha ő lenne a jobb az Onyxhoz képest. Pl. MS formátumokban.

    Onyx vs Pocketbook nagyformátumú pdf, de látszik melyik az amelyik használhatóan kezeli a nagyításokat is:

    [link]

    A PB Touch 6"-os Pearl-ös készülékük meg talán jobb választás mint az Onyx hasonló áru cucca:

    [link]

    Aztán mivel jönnek ki a nagyobb felbontású olvasók, a 800x600-ok ára biztosan egyre lentebb kúszik. És hozzá teszem hogy ha a Kindle ára lentebb megy akkor a konkurencia is alá vágja az árát. Szóval jövőbeni bekövetkező eseményekere szvsz. így kell számolni vagy egyelőre inkább sehogy se.

    Egyébként magam részéről is valóban soknak tartom egy 9.7"-os készülékért a 99.000 ft-ot. A Pocketbook pro 912 ára 77.900 Ft, ez már kissé barátibb, de szvsz. 60.000 Ft lenne a normális ára mindkettőnek.

    Én mindenkinek - ha nem lenne ez a magas ár - ezt a méretet ajánlanám, mert ez pont az a méret ami egy átlag könyv mérete (a 6"-nál kb. kétszer akkora a felület!) és a jóval nagyobb felbontás miatt a pdf-es szkennelt ábrák, szövegek nem töredeznek szét, sőt még olvashatóak is. Onyxon meg még erősíthető is a vonalvastagság, ami nem kicsit szemkímélő.

    Persze ha valaki a Kindle-t szereti, hát szeresse, végülis én ettől nem leszek boldogtalan :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák