Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigristank

  csendes tag

  Sziasztok!
  Egy elég komoly problémám volna, méghozzá az, hogy nem nagyon tudok DVD-t írni. A DVD-íróm egy Samsung SH-S162A, a firmware a legfrissebb.
  Először egy 25-ös Philips hengert vettem még régebben. Ebből mind a 25-t sikerült 12-es sebességgel gondtalanul megírni. Miután ez elfogyott, TDK-t vettem, ebből már 25-ből 7-et elrontott, és nem tudtam nagy sebességgel írni, mert különben elrontotta volna, ezért a biztonság kedvéért kétszeresen írtam ezeket a lemezeket. Majd nem rég vettem 25 Verbatim lemezt, mert azt gondoltam, hogy a TDK volt rossz minőségű. Az első 8 lemezből 8-at elrontott, pedig volt, amelyiket direkt lassan írtam. Azóta sikerült megírni néhány lemezt, de ez is csíkos, bár legalább rendesen beolvassa. Nem rég kipróbáltam az írót 4-szeres sebességgel, és az első lemez hibátlan lett, viszont a 2. meg "csíkos", ettől függetlenül ezt is beolvassa. Azért lett ilyen, mert írásnál a tároló szint a Nero szerint gyakran leesett 9%-ra (ami nem tudom, miért van, és hogy miért mindig annyira esik le, aztán mindig mikor visszamegy, akkor először általában 73%-ra, majd utána 99-98%-ra). Múltkor áttettem a gépbe 1 NEC DVD-írót, de az is csak szenvedve tudott írni, igaz az a lemez legalább nem olyan, mint 1 szivárvány.
  Nem rég az IDE (PATA) kábelt is kicseréltem, de így se lett jobb. A vicc az egészben, hogy van nekem néhány Verbatim DVD+RW-m is, amire korábban már volt írva adat, de letöröltem és amit arra írtam, az hibátlan lett, és a tároló szint se zuhant a mélybe, de még 90% alá se. Szóval a szakértőket kérdezném, hogy mi lehet a gond nálam. Lehetséges, hogy a DVD-író a rossz, vagy csak rossz lemezeket fogtam ki, vagy talán valami szoftveres probléma lenne? Pl. a Nero InfoTool szerint a System ASPI hibás volt, ezért letöröltem azokat a fájlokat, mert a másik gépen sincsenek meg, pedig az gondtalanul írja a lemezeket.
  Olykor meg el se kezdi az írást, valamilyen hibára hivatkozva (mondjuk mostanában ilyen nem szokott lenni), pl. PMA frissítés hiba, lézer beállítás hiba stb. Bár ez még a jobbik eset, mert így legalább nem teszi tönkre a lemezt. Ha pedig nem esne le a tároló szint, akkor jól írná meg a lemezeket, mert a múltkori első lemeznél csak a másodperc töredékéig esett le 9%-ra, majd utána vissza 90 fölé. Ezzel kapcsolatban is lenne 1 kérdésem. Tehát ugye vannak ezek a csíkos lemezek, amiknek nem úgy kéne kinézniük, de mégis beolvassa őket gond nélkül. A Nero CD-DVD Speed-el is ellenőriztem ezeket a lemezeket, és minden adat olvasható volt. Lehetséges-e, hogy ezek a lemezek hamarabb tönkremennek, és elveszik róluk az adat, mint azok, amelyeknél nincsenek csíkok? Érdemes majd újra kiírni azokat a dolgokat, amik a csíkos lemezen vannak, vagy ne aggódjak értük?
  Köszi a segítséget előre is!
  Ui.: Így néz ki a lemez:
  [link]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés