Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz mglita #7865 üzenetére

    Mindig a legpontosabb képmódot kellene használni, erről tesztekben, esetleg a készülék topikjában találhatsz információt. Az adott képmódot azután már nem nagyon érdemes babrálni, ma már a megjelenítőknek legalább egy képmódja aránylag pontosra be van állítva, már csak műszeres kalibrálással lehet esetleg pontosítani. Az, hogy neked például jobban tetszik a Dinamikus kontraszt használata, az egy szubjektív dolog. Biztos, hogy a használata nem teszi pontosabbá a megjelenítést.
    Általában a legpontosabb képmódban csak azok az opciók vannak bekapcsolva, amik kellenek. Ami ki van kapcsolva, az ront a megjelenítésen is.
    A kontraszt, s minden hasonló is a gyári alaphelyzetben elég pontos, legfeljebb pár értékkel lehet eltérni, ha tudja a felhasználó milyen hatással lesz más értékekre a változtatás.
    Nekem B7 van, ott például az Oledfény 50 DV esetén, ez azóta lehet megváltozott. HDR-nél 100 nekem is. Ezt is sokan szeretik csökkenteni, de a pontos megjelenítésre ez is hatással lesz.

    Igen, jól értetted. A Fényerő a fekete vágási szint beállítására szolgál, nem pedig arra, hogy több sötét részletet láthatóvá tegyen. Ha nem látod az első oszlopot, s ezért emeled a Fényerőt, hogy látható legyen, de ez megemeli a fekete szintet is, akkor nem a Fényerő változtatása a megoldás, hiszen nem a fekete szint értéke rossz. Ebben az esetben hibás megoldás a Fényerő emelése, hiszen nem a problémát oldjuk meg, hanem generálunk egy másikat.

    Nekem nincs hdr-es Dune-m, így ilyen összehasonlító tesztet nem tudok elvégezni. Ami nagyon érdekel, azt megnézem a tévé lejátszóját használva.
    A HDR és a DV nincs még semmilyen fronton igazából kiforrva. Pont a hasonló problémák elkerülendően hanyagolom még ezt, s inkább sdr-t használok.

    HDMI -is részbe inkább nem mennék bele, szerintem nem érdemes vele foglalkozni. Se a dugdosással, se a kábelcserével nem fog megoldódni a problémád.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák