Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz IP1954 #7385 üzenetére

    Nem, nem... én biztosan nem csak a lemezképre (tehát a .iso-ra) gondoltam. Amúgy azzal sem értek egyet, hogy a lemezkép ugyanúgy szól, mint az eredeti. Biztosan közel hasonló, sőt, ember legyen a talpán, aki meghallja a különbséget. De mondjuk egy Oppo-ra gondolva: a korongról az Oppo optikája olvassa ki az adatfolyamot. Képfájl esetén pedig egy fájlból (amiről azt sem tudjuk, hogy fizikailag hol van) kell kibontania ugyanezt az adatfolyamot. Hogy melyik a jobb? Hm...
    Viszont onnantól, hogy mondjuk ez a képfájl egy NAS-on van, máris közbe szól a NAS nem biztos ugyanolyan szuper tápellátása, mint mondjuk az Oppoé. Aztán jön egy hálókábel, ki tudja miként befolyásolva az hangot (direkt nem adatfolyamot írok, mert azt elvileg - tehtá, elvileg - nem befolyásolhatja). Vagy egy külső HDD-ről? És az az USB kábel és a megint tökéletlen tápellátás? Ez mind-mind erősen beleszól a hangba az elvileg "ugyanaz a képfájlba".

    Ja, és nem, nem várom a Dune-től, hogy highend módjára szóljon. De a BBéci által is említett Primere vagy Oppo már mé' ne?

Új hozzászólás Aktív témák