Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz dgyuri0123 #4455 üzenetére

    ...én meg az Oppo infója alapján írtam a 20-22 megát... eddig egyetlen olyan FHD filmmel találkoztam, ami belement a 70 megába, az utolsó Transformers film volt ez. Ott érthető is, hiszen rengeteg a gyors jelenet, gyorsa kameramozgás, a sötét és a világos színek piszok gyors váltakozása. Érdekes módon az volt a legmagasabb bitrátájú rész a filmben (kb. 75-78 Mbit/s), amikor a tudós csajt elrabolja az öreg fekete Citroen DS... az egész film ettől a jelenettől, meg a szokatlanul magas bitrátától maradt meg az emlékezetemben.
    Amúgy még a legdurvább Blu-ray koncertfilmek (96/24-es DTS hanggal) sem nagyon szoktak 45 Mbit fölé menni. Ezt a Dune-m is pontosan ugyanígy mutatta, ahogy most az Oppo. Az értékek nem változnak lejátszó-márkánként...

    De arra mi a magyarázat, hogy a szénfekete képernyőn is 20-20 Mbit/s legyen a sebesség? Ilyenkor pár száz kilobitre szokott visszaesni a bitráta (lényegében a hang miatt ennyi, amúgy elvileg nullának kéne lennie). Vagy a filmes fekete sem fekete? (most hagyjuk, hogy melyik kijelző, tévé milyen technológiájú, és mennyire fekete a feketéje, a bitrátához annak semmi köze)

Új hozzászólás Aktív témák