Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz dgyuri0123 #4398 üzenetére

    Közben én is megnéztem. USB 2.0
    A Dune előtti összes médiajátszóm (Pioneer, Asus, Popcorn) nem szerette, ha USB 3.0-ás HDD-ket kötöttem rájuk. De ez nem fagyásban jelentkezett, hanem egyszerűen vagy fel sem ismerték, vagy 5-10 perc lejátszás után automatikusan leválasztódtak.
    A Dune Prime 3.0 volt eddig ebben a legjobb, gyakran volt rajta 2 db 1 TB-os 2,5 colos külső HDD (tehát külső táp nélküli, és mindegyik USB 3.0-ás), és egy 2 TB-os külső tápos 3,5 colos.
    Az Oppo is elbírja mindezt, de néha elő-előfordul, hogy ezt vagy azt nem látja, ilyenkor csak lehúzom és visszadugom.
    Amúgy pedig rájöttem, nem is érdemes egyszerre több USB-s HDD-t rájuk dugni. Minek? Egyrészt egyszerre úgyis csak az egyikről használom a lejátszót, másrészt még a lejátszó stand by állapotában is kapnak némi áramot, mert ég a HDD-k külső házán lévő LED, és maga a burkolat is langyos. Tehát a HDD-k készenléti helyzetben vannak. Ez nyilván nem tesz jót az élettartamuknak.

    Amúgy nekem nem logikus, hogy ha az USB-s HDD nélkül is fagy a Dune-d, akkor az (elektromos) hálózattal van gond. (nem volt, tiszta, de nyilván erre a hálózatra gondoltál, és nem a LAN-ra). Mert ez lehet a Dune külső tápja miatt is, de akármitől is. Ha még garis a készüléked (márpedig a korábbiakból úgy hiszem, bőven garis), akkor irány a szerviz. Ők ki tudják mérni azt, ha valami nem megfelelően működik. Szerintem mielőtt keresel egy "Hogyan szereljünk otthon villanyt?" topikot is, érdemes lenne logikusan gondolkozni, és ha kell, szakemberre bízni a probléma elhárítását. Már ha van egyáltalán...

    (mellesleg az én jóval régebbi Dune-mnek pl. a tápja döglött meg - ebből azért ne vonj le sem ilyen, sem olyan következtetéseket. A két készülék alapjaiban más, akár más márka is lehetne rájuk írva)

Új hozzászólás Aktív témák