Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz dgyuri0123 #4371 üzenetére

    ...szerintem egy gigabites TP-Link... pl.

    Amúgy meg: nem értem az a logikát, hogy veszel egy médiaiátszót, és egy laptopot kínzol azzal, hogy csak azért üzemeljen, hogy kiszolgálja a médiajátszót hálózaton. Ez szerinted így költséghatékony, de nyilván már egy 10 méteres HDMI kábel is drága. Szerintem meg az lesz drága, amikor a laptopod kezdi megadni magát, mondjuk kétszer hamarabb, mint ahogy az várható lenne. Az én NAS-om 4 éve kb 35 ezer forintba került, ment bele két 3 TB-os HDD, tehát van benne összesen 6 TB. Ez így együtt kb volt 80-90 ezer forint. Azóta is hibátlanul működik, mindkét HDD a beépített SMART szerint tökéletes, 100 százalékos. 4 éve megy 0-24-ben, nonstop! Ezt egy laptop mikor bírja ki? A te géped nem éppen a 90 ezer forintos kategória!
    Ja, és mindemellett egy céleszköz szolgálja ki a teljes hálózatot (itthon összesen három médiajátszó van, amíg a Dune-m működött 4 volt). A laptopod erre képes lenne? Mert az nem céleszköz erre a célra...
    Éppen ezért, ha a 10 méteres HDMI kábel drága, akkor miért nem fogod a laptopod, és viszed át oda, ahol már akár egy kétméteres, 1000 forintos HDMI-vel is összekötheted a tévével. Nálam az összes médiajátszó viszi a 20 Mbitet wifin is, anyám nonstop így nézi a NAS-ról a sorozatokat. De ha ez nem jó, akkor egy 10 méteres CAT5e kábel nem kerül többe szerelve, mint 1000 forint: vidd át a laptopot a tévéhez, dugd rá a hálókábelt, aztán jöhet az internet is, meg mehet a filmnézés is. Neked szerintem nem médiajátszó kell. Pont a Dune a legfölöslegesebb az egész hálózatodban.
    Vagy így tudsz megszabadulni a csak nálad előforduló rejtélyes hibáktól, vagy úgy, hogy hallgatsz azokra, akik ehhez értenek. Senki nem kényszerít semmire. Te döntesz, de most már értem, hogy miért jársz topikról-topikra a kérdéseiddel. Lassan itt is a rendszeresen tanácsokat adó emberek többségével már összeütközésben kerültél. Én privátban próbáltam mindezt neked elmagyarázni. Állítólag megértetted. De ma ismét előálltál lényegében ugyanolyan stílussal, makacssággal, amilyennel korábban.

    Ha nem tudod valamire elfogadni a választ, akkor azt a kérdést ne tedd fel! Ez egy bölcs idézet - nem tőlem való....

Új hozzászólás Aktív témák