Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz Lacielvtárs #4107 üzenetére

    Szia!

    Ha simán entert nyomogatsz, beenged? Vagy van jelszava a NAS-nak? Azzal sem enged be?

    Én most egy fejlesztő sráccal (szintén Zyxel NAS-hoz) egy új SMB (samba) kliensen agyalunk. Mármint ő, mert én csak tesztelem. A Zyxel három SMB verzióval működik jelenleg (mármint nem egyszerre, csak három van, ami feltehető). Nekem miután a Dune lejátszóm meghalt, maradt az Oppo. A Dune egy régebbi Prime 3.0 volt, az semmire sem volt érzékeny, és SMB-vel is elég gyors volt. Ellenben az Oppo a gyári SMB-vel (mármint ami a Zyxelen van) rohadt lassú, max 20 Mbit/s sebességet tud (vagyis pontosabban néha még 60 Mbit környékén sem akad meg, de időnként még 20-nál is belassul). A többi SMB verzió viszont nem tud belépni az Oppo-ra. Patt helyzet. Ezért kezdett a srác fejlesztésbe (állítólag amúgy is ez a munkája, és neki ez sok tapasztalatot hoz).
    Mindezzel csak azt szerettem volna leírni, hogy az már egyértelműen biztos, hogy a különböző médiajátszók más és más SMB-t szeretnek, illetve a többire meg allergiásak. Hogy miért, azt nem tudom és ő sem. Most dolgozik egy negyedik verzión, de állítólag elakadt, mert semelyik gyártótól (főleg a Zyxeltől) nem kap semmiféle támogatást, adatot a fejlesztéshez.
    Valszeg nálad is az lehet, ami nálam: SMB-vel nem tudok belépni az Oppo-ra (de nem is érdemes, mert bűn lassú), ellenben laptopról 45-48 Mbit/s-os másolást tudok produkálni a NAS-ra. A másik két SMB-vel (ezek a nem gyári verziók, habár nekem nem 326-om van, tehát nem tudom, nálad melyik verzió a gyári) be sem tudok lépni (pont úgy, ahogy te sem), és a másolás is bőven 10 Mbit/s alatt marad.
    Amit ajánlanék, hogy próbáld meg az NFS megosztást, ha a gyári nem megy, akkor van egy leírás a NAS topikjában, hogy tudsz felrakni egy tutit (én most ezt használom, és lényegében akár a 100 Mbit/s-t is el tudom érni 4-5 százalékos NAS CPU terhelés mellett - többet azért nem, mert az Oppo csak 100 megás LAN porttal rendelkezik). Illetve ha van a te NAS-odon is Twonky szerver (Média kiszolgálóként találod meg a megosztások között), na azt tiltsd le! Ez egy DNLA megosztás, és olyan szar, hogy állandóan 100 százalékon megy tőle a NAS CPU-ja, cserébe rohadt lassú.) Helyette tedd fel a MiniDLNA nevű megosztó klienst, ami nem terheli a NAS-t és szintén nagyon gyors (ennek a leírása is ott van a NAS-od topikjában, szerintem.). Amúgy meg a topikban keresd Mr Dini-t. Ő az, aki ehhez ért, és talán neked is tud segíteni. Szerintem itt kevésbé...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák