Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • niof

  addikt

  válasz psg5 #2379 üzenetére

  Kicsit megkésve reflektálok, de gondolom annyira ezt még nem kapkodtad el! :)

  Az én megoldásom a NAS-nál jóval egyszerűbb, és nem utolsó sorban olcsóbb is. Csereérett volt a routerem, és elegem volt abból is, hogy míg töltök vagy seedelek, állandóan mennie kell a laptopnak. Ezért elkezdtem infókat gyűjteni olyan készülékekről, melyeken futtatható torrent kliens.
  Mivel nekem bőven elég az egysávos router, ezért az ASUS RT-N18U mellett döntöttem. Ezen van egy USB2-es és egy USB3-as csati, utóbbira egy sima külső házban kötöttem rá egy 500GB-os 2,5-es vinyót, amit előtte ext4-ben formáztam.
  A router menüjében az alkalmazások között telepíteni kell a Download Master progit, ami bár kicsit fapados, pláne egy uTorrent-hez képest, viszont a legnépszerűbb torrent oldalakon is hibátlan aránnyal dolgozik!

  Android-os telefonra vannak hozzá különböző alkalmazások, ezek közül néhány, pl. a Download Master kliense csak az otthoni hálózatból működik, de vannak olyan alkalmazásai, amikkel távolról is tudom ellenőrizni, hogy otthon minden OK e?! Pl.: AiCloud

  Hogy ne legyek teljesen off, egyébként a nevezett routerrel állt helyre a laptopom és a Dune között anno a "normális" kapcsolat. A régi routerrel szinte mindig azt kellett "játszani", hogy a Dune-t jóval a laptop előtt be kellett kapcsolni, hogy a hálózatban megjelenjen. Ennél a routernél menet közben is bekapcsolhatom, kb 1 perc, és megjelenik a hálózatban.
  Természetesen a routerre kötött vinyó állandóan látszik a hálón is, így pofon egyszerű a másolás a gép, a router és a Dune között.
  Ja! Az egész kütyüt, ha felteszed egy magas szekrény tetejére, és mellé a vinyót, akkor szinte semmilyen hangot nem hallani, esetleg halk surrogást, ahogy a vinyó pörög. De megfelelő, alacsony fordulatú energiatakarékos eszközzel még ez is minimalizálható. Nincs szem előtt, nem zavar senkit a kábelezés, nem lehet (legalábbis nem könnyű) leverni, stb...

  Remélem segítettem! ;)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés