Hirdetés
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
Ár miatt én nem ragaszkodom az OLED-hez, egy jobb IPS is megfelel.
Személy szerint az OLED felárat soknak tartom és nekem például nem gond, ha egy kicsit szenvedni kell a végeredményért.
Így még 1-2 hónapja az aprón futó 120-150e közti (eredeti/régi) ROG Ally Z1E-t jobb vételnek tartom (akksi gond ellenére, mert cserélhető nagyobbra, ugyanakkor érdemes nem számítani az SD kártyaolvasóra).
Felmegy arra is a SteamOS/CachyOS/Bazzite szépen és jobb a hardver a kijelzőt leszámítva (7" 16:9 IPS 120 Hz VRR), ugyanakkor tény, hogy újonnan már nincs.Plug-and-play élményben viszont a Steam Deck verhetetlen, és az alvás módja is sokkal jobb a legtöbb eszköznél (beleértve az ROG Ally-t Linux mellett is).
Emiatt én is úgy vélem, hogy még a handheld piacon lehet találni jó vételeket (élhető kompromisszumokkal jó áron), de a PC piac az katasztrófa.
Használtan Steam Deck OLED-ből is találni 190 körül. Teljesen értelmetlen használt árakat újhoz hasonlítani.
A SteamOS-t vagy Bazzite-ot én is felraknám egy alternatívára, nem azzal van a gond. A gond az, hogy az egyetlen OLED kijelzős handheld, ami erősebb is a Steam Deck-nél, az a Legion Go 2, ami nem kapható, illetve ahol igen, ott is 1800 EUR körüli áron. Gyárilag Windows-al jön, ha kapható lenne normális áron lehet megvenném és felraknám rá a Bazzite-ot. Nem értek egyet a Valve-el, a Z2E szerintem már érdemi előrelépés az SD szintjéről.
A Lenovo megoldásában külön tetszik, hogy olyan sok oldalú, mint a Switch 2, és ha esetleg egy joystick elkezd driftelni, nem kell szétszednem az egész gépet a cseréhez. A Decknél nagyobb kijelző is bejön. Az OLED-hez pedig, ahol van választási lehetőség, ragaszkodom. Az egyetlen kivétel a Switch 2 volt, mert ott csak LCD jelent még meg.
-
ripla
addikt
Azt hiszed besértődtem? Ugyan már. Csak nincs kedvem folyton válaszolni és megkérni, hogy ugyan légy már oly kedves és írd már le akkor, hogy mi a valóság. Mert ezek szerint te képben vagy (bár ezek után már erősen kételkedem benne). Ezzel szemben harmadszor kezdesz személyeskedni, de konkrét véleményt, cáfolatot, felvilágosítást még mindig nem voltál képes kiizzadni magadból. Szerinted nekem mennyi kedvem van ahhoz, hogy az "elmés" megjegyzéseidre válaszoljak?
-
arnyekxxx
veterán
-
R0GERIUS
tag
Én szerencsére még tavaly ősszel vettem közvetlenül Steamen egy 512GB-os OLED modellt. 225 körülre jött ki az akkori árfolyam mellett.
Bő fél évvel később, a kijelző és a SteamOS miatt, valamint az eddigi élmények és tapasztalatok alapján a mostani 280 körüli árat is megadnám érte, az elavult hardver ellenére. Persze nem szívesen, de akkor is jobb, ha van 280-ért Steam Deck, mintha egyáltalán nem lenne.

Most épp a Dark Souls Remastered megy rajta, a futó játékkal teszem alvó módba, másnapra merül vagy 2-3%-ot így és egy gombnyomás után 2 másodperccel már játékban vagyok. Imádom.

Nem sok alternatíva van most a piacon, ha az ember ragaszkodik az OLED kijelzőhöz. (És miért ne ragaszkodnál?
)Ár miatt én nem ragaszkodom az OLED-hez, egy jobb IPS is megfelel.
Személy szerint az OLED felárat soknak tartom és nekem például nem gond, ha egy kicsit szenvedni kell a végeredményért.
Így még 1-2 hónapja az aprón futó 120-150e közti (eredeti/régi) ROG Ally Z1E-t jobb vételnek tartom (akksi gond ellenére, mert cserélhető nagyobbra, ugyanakkor érdemes nem számítani az SD kártyaolvasóra).
Felmegy arra is a SteamOS/CachyOS/Bazzite szépen és jobb a hardver a kijelzőt leszámítva (7" 16:9 IPS 120 Hz VRR), ugyanakkor tény, hogy újonnan már nincs.Plug-and-play élményben viszont a Steam Deck verhetetlen, és az alvás módja is sokkal jobb a legtöbb eszköznél (beleértve az ROG Ally-t Linux mellett is).
Emiatt én is úgy vélem, hogy még a handheld piacon lehet találni jó vételeket (élhető kompromisszumokkal jó áron), de a PC piac az katasztrófa.
-
ripla
addikt
-
arnyekxxx
veterán
"a millió lopott információból minták alapján összerakja a kért adatmennyiséget."
arra reagáltam, hogy "csak egy kereső" hogy mivel tanítanak be egy AI-t az ebből a szempontból irreleváns.
-
arnyekxxx
veterán
-
Sidorovich
senior tag
Én szerencsére még tavaly ősszel vettem közvetlenül Steamen egy 512GB-os OLED modellt. 225 körülre jött ki az akkori árfolyam mellett.
Bő fél évvel később, a kijelző és a SteamOS miatt, valamint az eddigi élmények és tapasztalatok alapján a mostani 280 körüli árat is megadnám érte, az elavult hardver ellenére. Persze nem szívesen, de akkor is jobb, ha van 280-ért Steam Deck, mintha egyáltalán nem lenne.

Most épp a Dark Souls Remastered megy rajta, a futó játékkal teszem alvó módba, másnapra merül vagy 2-3%-ot így és egy gombnyomás után 2 másodperccel már játékban vagyok. Imádom.

Nem sok alternatíva van most a piacon, ha az ember ragaszkodik az OLED kijelzőhöz. (És miért ne ragaszkodnál?
) -
csibe1
veterán
Mivel az összeset eladták mégsem volt elég drága.

Majd a következő szállítmány.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KISDUCK
addikt
"a millió lopott információból minták alapján összerakja a kért adatmennyiséget."
-
ripla
addikt
-
bence1024
tag
-
arnyekxxx
veterán
Te pont ezt teszed: az életed során "összelopott" információk alapján reagálsz.
-
ripla
addikt
-
arnyekxxx
veterán
AI-nak hazudott 2.0-ás keresőmotor miatt.
őőőő
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
dongettó
tag
-
ben2
senior tag
Valójában nem a drága hardver ellen kellene fellázadniuk a usereknek, hanem az optimalizálatlan hulladék szoftverkínálat miatt.
-
BaJaZo
aktív tag
Persze,hogy elkapkodják, töredéke az ára egy felső-közép kategóriás PC-nek. Nem sokan fognak a következő években gamer PC-t építeni ilyen memória, SSD, VGA árak mellett. Ráadásul a CPU áremelkedés még ezután következik...
-
Dragon3000
nagyúr
Az ismeretségi körömben, akik így mennek telefont venni, azok mindig részletre veszik, így meg havi bontásban nem is sok az 160e-res telefon, főleg ha két éves a részlet, ez mellé a 2 év hűséggel még kedvezményt is szoktak kapni...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egy 120-160 000-es telefon messze nem "csöves", és nem is 20 000-et fog érni 3-4 év múlva.
-
dongettó
tag
scalperek? A deck pár éve már piacon van és használtan se magas az ára. Inkább alacsonyabb volt a készlet mint az aktualis vásárlói igény. Aki el van régebbi vagy alacsonyabb igényű cimekkel annak még dokkolva is megérheti használni. Nyílván 60 fps-t meg ilyeneket el lehet felejteni, de kompumisszumokkal tök jó még asztaliként is. Tavaly a my time at sandrocokot, phoenix pointot nyomtam így, idén meg a v risingot.
szerk.:
dongettó:Sajnos elsiklottál afelett, hogy az a 256gb-os lcd modell ami már tavaly kifutott és már csak az 512-es és 1TB-os oled modell van gyártásban és annak a 2 típusnak emelték az árát megnövekedett ssd és ram árak miatt.
Ja értem köszi.
-
ben2
senior tag
?
Mármint ha a megnövelt árat még drágábban adják, akkor is elfogy, ezt mondod? Abban azért nem lennék olyan biztos. A Valve-tól elment a készlet, ők a pénzüknél vannak, ettől még HA a scalperek vásárolták fel a készletet, Pistike nem fog könnyebben és a meghirdetett áron hozzájutni, ugyebár.Persze lehet, hogy a scalperek rossz lóra tesznek és a végén rajtuk marad a készlet, de sanszosabb, hogy ha felvásárolják, akkor többért is el tudják adni. Ha nem, az hamar kiderül, mert tele lesz az ebay áron aluli Steamdeck-ekkel és akkor legalább megtudjuk, hogy mennyi a reális ára.
Amúgy esélyesebb, hogy nem scalperek keze van a dologban, hanem szimplán vannak elegen, akiknek ennyiért is megéri. -
KISDUCK
addikt
scalperek? A deck pár éve már piacon van és használtan se magas az ára. Inkább alacsonyabb volt a készlet mint az aktualis vásárlói igény. Aki el van régebbi vagy alacsonyabb igényű cimekkel annak még dokkolva is megérheti használni. Nyílván 60 fps-t meg ilyeneket el lehet felejteni, de kompumisszumokkal tök jó még asztaliként is. Tavaly a my time at sandrocokot, phoenix pointot nyomtam így, idén meg a v risingot.
szerk.:
dongettó:Sajnos elsiklottál afelett, hogy az a 256gb-os lcd modell ami már tavaly kifutott és már csak az 512-es és 1TB-os oled modell van gyártásban és annak a 2 típusnak emelték az árát megnövekedett ssd és ram árak miatt.
-
dongettó
tag
220e alzán. Ez drága? Van 1-2 ismerősöm, 120-160 ért úgy vesz telefont mintha boltba ment volna kenyérért, és akkor ez drága? Magyarország legcsóróbb vármegyéjében.
És az csak egy csöves telefon, ami 3-4 év múlva már 20 ezret sem ér.
-
ripla
addikt
?
Mármint ha a megnövelt árat még drágábban adják, akkor is elfogy, ezt mondod? Abban azért nem lennék olyan biztos. A Valve-tól elment a készlet, ők a pénzüknél vannak, ettől még HA a scalperek vásárolták fel a készletet, Pistike nem fog könnyebben és a meghirdetett áron hozzájutni, ugyebár. -
ben2
senior tag
Ha scalperek vásárolták fel, akkor még többet ér a végfelhasználóknak, mint amennyiért a Valve árulja.
-
ripla
addikt
És megint miért van ez, hogy ilyen drága lett? Bizony. A teljesen felesleges és senki által nem kért, de csakazértis erőszakkal az emberekre erőltetett, AI-nak hazudott 2.0-ás keresőmotor miatt.
Mellesleg van egy tippem, hogy megint a scalperek vásárolták fel az egészet... -
KISDUCK
addikt
"ami tökéletes alkalom lett volna a játékosok számára, hogy jelezzék a Valve felé a nemtetszésüket a megrendelések leállásával"
Ennyi erővel a játékosok jelezhetnék minden hardvergyártó felé a nem tetszésüket, mert már minden drága. Pár napja még a Valve volt az áldozat a megemelkedett alkatrész árak miatt, most ők a rosszfiúk.
A legion go 2, meg annyira megdrágult, hogy itthon már nem is forgalmazzák, legalábbis én nem láttam sehol. Németországban a saturn a z2 extrem változatért 1700 eurót kér. Inkább az a csoda, hogy az asus még valahogy relatíve olcsón tudja tartani a piacon az xbox rog ally-t, mert minimálisan többért árulják mint a valve a decket, de azért erősebb soc és több ram jár.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Készpénzre van szükséged? iPhone felvásárlás MA, azonnali fizetéssel! Törött is!
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GARANCIA
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol játékkal garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Silver - 2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4916, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)