Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • haddent

  addikt

  válasz samujózsi #124 üzenetére

  Nem. A konténerek belülről 127.0.0.1 -nek a sajátjukat látják. Azt hiszek "HOST" vagy hasonló hostnamen eléred a hoszt gépet, nem biztos, hogy ez, de van rá. A networking feljebb írta a kollega, compose és vagy stackben szereplő név alapján, ip -ket el kell felejteni, random, nem is kell statikus.
  Updatelés nagyon egyszerű: docker-compose pull, docker-compose build, docker-compose up -d --force-recreate. Ha úgy ítéled meg, hogy nem elég friss valamelyik komponens vagy azon alkotóleme, akkor buildelsz magadnak egyet, de erősen kétlem, hogy bármiben gyorsabb tudnál lenni :DDD Egyébként konténeren belül, belelépve nem változtatunk semmit, épp azért, mert nem permanens.

  Konvenció szerint, 1 service 1 konténer és 1 szolgáltatás (iiiigen, ez angolul a service, de akkor tegyük mögé, hogy "csomag", pl jelen esetben tökéletes példa nginx + mariadb + stb..) 1 stack.

  De, sima restartnál is elveszik mindig, minden, addig a pontig amíg meg nem mondod neki explicit, hogy mi hova legyen bekötve. Ez lehet automatikus docker volume vagy bind mount meg van még 1-2 őrültség de ez a kettő a jellemző.

Új hozzászólás Aktív témák