- Projektor topic
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- M.2 SSD hűtés
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varázslóó
őstag
Volt a 3060 a megjelenésekor 550ezer forint. Aztán elmúlt a bányászás, és visszaálltak az árak (150ezer alatt is voltak vehetők). Mert ez a piac alapja.
A HDD-ket nem követem, de amíg vettem belőlük (van itthon 4 db 1TB-os WD EZEX-es vinyóm), addig 1-1 árvíz áremelkedése szinte észre sem volt vehető - de mostanában már szinte csak 1 (vagy jóindulattal 2) gyártó van, aki/ami HDD-t termel (minden más cég kilépett a piacról), így nehezebben fog csökkenni is az ár, ráadásul nem mellesleg ezeket is viszik az AI láz miatt. E mellett viszont az SSD-k árai mentek folyamatosan lejjebb, így fordultak el a HDD-ktől is az emberek, ami szintén a HDD-k árcsökkenése ellen van/volt már egy ideje. Vagyis tulajdonképp a példád ezekért nem jó ide. Minden mást meg idővel elintéz a versenyhelyzet.Jól làtod a dolgokat. Szerintem sem fog ez vissza menni. Főleg nem baràti szintre.. ha megszeretném szüntetni az illegàlis torrentezést is. Akkor plàna fontos nekik a HDD àrakat egekbe tartani.
-
Duree
veterán
-
Joci10
őstag
Volt a 3060 a megjelenésekor 550ezer forint. Aztán elmúlt a bányászás, és visszaálltak az árak (150ezer alatt is voltak vehetők). Mert ez a piac alapja.
A HDD-ket nem követem, de amíg vettem belőlük (van itthon 4 db 1TB-os WD EZEX-es vinyóm), addig 1-1 árvíz áremelkedése szinte észre sem volt vehető - de mostanában már szinte csak 1 (vagy jóindulattal 2) gyártó van, aki/ami HDD-t termel (minden más cég kilépett a piacról), így nehezebben fog csökkenni is az ár, ráadásul nem mellesleg ezeket is viszik az AI láz miatt. E mellett viszont az SSD-k árai mentek folyamatosan lejjebb, így fordultak el a HDD-ktől is az emberek, ami szintén a HDD-k árcsökkenése ellen van/volt már egy ideje. Vagyis tulajdonképp a példád ezekért nem jó ide. Minden mást meg idővel elintéz a versenyhelyzet. -
tibaimp
nagyúr
Én decemberben jelentettem ezt ki, mikor egy hét aladt elszaladtak a ram árak. De én voltam a barom, hogy vártam. Mert még spórolni akartam. Meg kellett volna venni hitelre. És most röhöghetnék, hogy így is jól jártam. Most reménykedhetek , hogy a 10 éves gép kibírja még a krízis végéig.
Igen, ez így sajnos most nem jött be, a 10 éves konfig... igen, pont célszerű lett volna cserélni.
Nekem mákom volt, pont megléptem a nagyobb fejlesztéseket a nagy áremelkedések előtt, de konkrétan a VGA-t a bányászláz befulladásakor, az SSD-ket (2 darab 4TB-os) és a HDD-t (20TB) is!! -
bambano
titán
Akinek lehetősége van kivárni, ráadásul sokat kivárni, az megpróbálkozhat ezzel, de ez lutri. A magam részéről nem hiszek abban, hogy érdemileg konszolidálódni fognak az árak.
Nekem nem volt lehetőségem, mert kellett a vas, így ahhoz képest, amennyibe került volna, ha sokáig húzom, relatíve jobban jártam, ahhoz képest, ha egyben megvettem volna, szép nagyot buktam.
-
cpt_sanya
tag
Jogos. De nem akartam a ram miatt +200 ezret dádobni ugyanarra konfigra. Még, ha nyíllik is az olló tovább . Inkább kivárok. Max elengedem a pc gaminget.
-
bambano
titán
Én decemberben jelentettem ezt ki, mikor egy hét aladt elszaladtak a ram árak. De én voltam a barom, hogy vártam. Mert még spórolni akartam. Meg kellett volna venni hitelre. És most röhöghetnék, hogy így is jól jártam. Most reménykedhetek , hogy a 10 éves gép kibírja még a krízis végéig.
December óta folyamatosan, szállítmányról szállítmányra mentek fel a ram árak. Bármikor vehetted volna, a következő heti árhoz képest jól jártál volna.
Ettől még én is vertem a fejem a falba, hogy miért nem vettem meg, amikor először kellett...
-
cpt_sanya
tag
-
tibaimp
nagyúr
-
Duree
veterán
Gépfejlesztés törölve.
-
Solten
őstag
Kevesebb hellokitti-pink-anime temaju alaplap varhato? Total katasztrofa...
-
tibaimp
nagyúr
-
ViZion
félisten
visszaáll? Visszaáll?
mint a hdd árak az árvíz után?
Az 1000-2000 Ft/GB ár elmúlt, gyanúsan örökre.
-
tibaimp
nagyúr
Ha minden így marad, ahogy most jósolják, vagyis a RAM/SSD/CPU/VGA árak 2028-29 környékére visszaállnak egy barátibb szintre, és valóban mindenki kivár (kb. ahogy én is) akkor mindenki egyszerre akar majd gépet fejleszteni szerte a világon akkor, és azért fognak megnőni az árak....
-
fukasza
junior tag
Ha az én fizetésem emelkedne úgy ahogy ezek mernek nagyot álmodni...
-
ViZion
félisten
Szakavatott elemzőként megvizsgáltam a szituációt és arra jutottam, ha ekkora drágulás van, akkor a polgárok elodázzák a gépfejlesztést. Ebből adódóan kevesebb bármi is fogy. Ezt elég nehéz volt kielemezni, hol a píz érte?
Kérdezzék meg az éjáj farmokat, h kell-e nekik alaplap is...
-
Cassi
őstag
El lett írva az eredeti cikkben
ASUS 15 -> 10
MSI 11 -> 8,4
Gigabyte 11,5 -> 8,5
Asrock 4,3 -> 2,7 -
bambano
titán
"Az MSI-nél 8,4 milliós, a Gigabyte-nál 11,5 milliós volumenről esik szó (a korábbi 11, illetve 8,5 milliós bázishoz viszonyítva), ami a cikk szerint a két márkánál nagyjából 25%-os visszaesést jelent."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H81M-DGS R2.0 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Maximus Z790 Hero alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix B560-F Gaming WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix Z790-F Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- Eladó egy pixel 7 128/8
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Beszámítás! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett + váltó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ iPhone 17 256 GB BLACK - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - ÁFÁ-s + 3 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
mint a hdd árak az árvíz után?