Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    válasz #48613632 #5614 üzenetére

    Hali,
    - használt tábla vásárlásnál, mire kell figyelni?
    Ugyan arra, mint minden használt terméknél+ Hogy volt tartva a toll, -folyamatos nyomás érte a hegyet kikapcsolt állapotban-, leejtették-e, érte-e folyadék a táblát.
    Ezért csak saját felelősségre, mert ezekre a kérdésekre max nagyon közeli ismerőstől fogsz őszinte választ kapni. És ezek olyan dolgok amiknél ha van is még garancia gyakran ki kell fizetni a javítást.
    Láttam, hogy toll nélkül szoktak még árulni... A wacomnál egy új toll az alsó/közép kategóriánál gyakran egy komplett szett 2/3. Ezekkel érdemes előtte tisztában lenni.

    pontosan hogyan kell egy ilyet összekötni a géppel,
    illetve milyen, és mennyi szabad csatlakozó kell?

    Típustól függ. A nem aktív kijelzősöket USB-n vagy többnyire BlueTooth-on ha vezeték nélküli. Illetve ha tölteni kell a tollat (wacom-nál nem kell), akkor ott az elem vagy még 1 USB szokott kelleni.
    Az aktív kijelzősöknél kell még egy videó jel, itt aztán van minden felbontástól függően.
    De ezek mind le vannak írva az egyes típusoknál.

    - brandek, márkák, gépigény...
    Brandek, márkák: Mo-on nem igazán engedhetik meg az emberek, hogy próbálgassák az új "kínai" táblákat, Biztos sokat fejlődtek az évek alatt azok is, de itt a nagy többség (köztük én is) vagy egy olcsó táblával kezdtek és rövid úton cserélték egy minőségire, mert kellett a gyors munkavégzéshez. Vagy eleve Wacom-ot vett és rendeltetés szerű használat mellett, köszöni hosszú évekre letudta a kérdést.
    Youtube-on, különböző oldalakon találsz összehasonlításokat. Itt is szoktuk kérni, hogy aki ilyet vett írjon néhány sort, tisztelet a kivételnek, de ez többnyire elszokott maradni.

    A gépigény megint csak felhasználás kérdése, lepedő méretű képekkel, több száz réteggel akarsz dolgozni, vagy bannereket akarsz készíteni. De általában igaz, hogy ezek a programok memória igényesek és a nagy temp fájlok miatt szeretik az SSD-t.

    A tábla "rajz" felületének a mérete is elég beugratós, ugyanis nem a méret az elsődleges sokkal inkább a felbontása. Azt tudni kell hogy a wacom-nál az Intous kategóriában is bőven elég, még ha jól rémlik pont a Huion-nál hatalmas szórások vannak az alsó és felsőházban.

    - "ingyenes szoftver lejár"
    Ha olyan típust választasz, akkor a honlapon regisztráláskor (garancia miatt is érdemes ha nem jár hozzá rajzprogram) kapsz egy plusz kódot. Ezeket a programokat váltogatni szokta a wacom attól függően, hogy kivel vannak éppen üzleti kapcsolatban. De ha egyszer beregisztráltál akkor az onnantól a tied, és nem jár le.
    Azt tudni kell, hogy ezek a programok kezdőknek szólnak, sőt mióta a sketchbook ingyenes inkább csak marketing. Te is írtad, hogy régóta Corelezel, nyilván nem fogsz egy másik gyengébb tudású programot elkezdeni tanulgatni.

    Remélem sikerült érthetően válaszolnom, bár mint láthatod nem igazán pörög a topik azért igyekszünk...
    Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák