Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
NotBlank
csendes tag
Sziasztok, az alábbi problémával küszködök: Diginet 100-ra vagyok előfizetve. Akárhogy mérem a netet -router nélkül utp kábel egyenesen a gépbe, router+kábel, router wifivel - a feltöltés minden esetben rendben van, eléri de sokszor meg is haladja az 50Mbps-t, viszont a feltöltés 20-25Mbps körül mozog. Több rendszeren több böngészővel is próbáltam. Azonban egy kis csavar a történetben: speedtest-en egy konkrét szerveren (Szeged, hosted by Netsurf) viszont tökéletesen jön a 100/50 (amúgy szegedi vagyok). Ettől függetlenül standard böngészésnél/letöltésnél a 20-25Mbps érvényesül, bárhonnan töltök. Ez milyen anomália lehet? Érdemes hívnom őket, vagy valamilyen user hiba lesz a részemről? Előre is köszönöm a segítséget.
-
NotBlank
csendes tag
Sziasztok. 100/50-es netem van, viszont a letöltésem 15-30 Mbit között mozog (a feltöltésem rendben van). Írtam Digi-nek, akik a szokásos válaszlevelet küldték, miszerint mérjem le a mérőjükkel, és küldjem el a képet. Igen ám, de érdekes mód, az ő mérőjükkel hirtelen "megtáltosodik" a net és 60-80 Mbit-re felugrik a letöltési sebesség. Viszont se szelessav.net-en, se speedtest-en, sem pedig valós netezés/letöltés során nem produkál ilyen sebességet. Viszont félek, hogy így szóba se állnak velem, mivel a garantált így már hirtelenjében megvan, és mosni fogják kezeiket. Mit tehetnék?
-
NotBlank
csendes tag
Sziasztok!
Mit lehetne az esetben tenni, ha DigiNet 100-al (ugye 100/50Mbps papíron, és 25/20 a garantált), a letöltésem 20-25Mbps körül van? Csavar a dologban: Mindenhol ennyit mérek (router nélkül speedtest, szelessav.net, és a szimpla letöltések is), ellenben érthetetlen módon CSAK a Digi saját sebességmérője 70-90Mbps körül mér, ami egyértelműen fals. Na de nem tudok reklamálni, mert csak a saját mérőjük eredménye alapján néznének rá. Feltöltés amúgy rendben van mindenhol. Valakinek ötlet?
-
NotBlank
csendes tag
válasz wwenigma #47060 üzenetére
Ennyire nem akartam belemenni a részletekbe, de igen, tudom hogy a sebességmérőjük SpeedTest-es. Szegeden (szegedi vagyok) van 1 host, ami ugyanazokat a számokat hozza mint a Digi mérője (proof), az összes többi, plusz szelessav.net, plusz valós letöltések...ergó valójávan a net sebessége ahogy mondtam kb 20-25Mpbs körül van (proof2, proof3). A Digi mérője gondolom azon az egyetlen host-on mérhet. Amúgy a dolog kb 1,5 éve tart (akkor költöztem ide). Fél éve próbáltam meg a körmükre nézni, és akkor zavartak el annyival, hogy a saját mérőjükkel mérjek, azzal viszont 'jó'...valójában azonban az életben nem volt gyorsabb ez a net 50 megánál. 80-90%-ban még a 25 megát, azaz a garantált minimumot se éri el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Ryzen 7 9800X3D masina
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest