Hirdetés
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gejza1981
tag
Az 1000-es teljesen felesleges. Nem tudod azt az adatmennyiséget tárolni, amelyet ekkora sávszélességgel meg tudsz mozgatni.
500-as, ha ez a munkád vagy perverz örömet érzel abban, hogy torrent oldalon benne legyél a top100-ban, vagy tényleg 3.5 perc alatt akarsz letölteni egy filmet és nincs rá 5.5 perced.
Minden másra ott van a 200-as...
-
lev258
veterán
-
DonMaster
addikt
routert nema dnak egyikhez sem
ha van készleten router akkor vagy zte vagy huawei , egyiksem jo, saját jobb,
ha kertes ház akkro ont jár ami msotanában már megy routerként is, de nem éri emg
ha panel akkor zte jár az egy fos talciska, viszotn panelben csak akkro adnak routert ha van készleten és ha kérzs telefont is , ha nincs készleten behuznak 2 káelt 1 telefon 1 net, és nincs router,
tehát az mindenféleképen saját költségen vet routerel sokkal jobban jársz , mint a digi által kiadot routerrel ha kapsz egyáltalán, mert ha nem kapsz akkor ugyna ott vagy hogy kell venni, ha kapsz pl ont-t akor kérni kella bridge modot és akor saját emyg sokkal jobb,
ha telofn panel mait zte-t kapsz azt is lehet elvielg már bridge mdoba tenni de ebben wwenigma tud segiteni, persze ez attol füg hogy van-e készleten nekik mert ha nincs akkor 2 kábel és megint kell venni routert,és szerintem aráynaiban a 200/100-as-t érdems szerintem
plusz ha panelben vagy és 100/50 vagy 100/100-at kérsz akkor nincs router hanem kábel osztot kapsz,
tehát minimum 200/100-as kell és telefon csoamg megrendelése mellé panelben hogy talán kapsj egy huladék zte- routert.[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Flashget
félisten
Miskolci panel lakásba kell. Miskolcon általában adnak routert, ha jól tudom. Jól tudom?
összefoglaló elolvasása után, esetleg...
router csak gigás nethez (200-500-1000) és ha van, analóg telefonhoz adnak, de nem minden esetben. Van ahova behúznak még 1 lan kábelt, volt ahol rákötötték a telefont a régebbi de már halott matáv kábelra..
Realme GT Master Edition
-
DonMaster
addikt
saját router és 200-as net
vagy saját router és 100/100-as netrouter emg nem ugy van ahoyg gondolod, tök nyolc hol laksz panel ez a lényeg, tehát ZTE router ha kapsz márha van készleten, ha nincs készleten akkor 2 külön kábel. és zte csak akkor kapsz ha telefon-t is rendelsz. És a fent leirt okok miat ne akard a digis zte routert , inkább saját használd a 150-es wifis routeres az gondolom 100-as portokal rendelkezik tehát 94/94-el mehet a net rajta joban jáérsz telefont ne kérj akkor véletlenül sme kapsz fos zte-t. ha kérsz telefont akkor kaphatsz zte routert itt vissza kerel kiderül miylen tipus stb. bár csak user ként tudsz nagyon korlátozottan beálitani benne , mint többen irták a wifije nem acélos. ezért is járnál jobban saját routerrel. Persze irod hogy a menüje mindegy, az rendben de majd a fejedet vered a flaba amikor nem tudsz bálitani vlamit mert az levan titlva a menüjében. gondolom az meg nem mindegy,
helyedben 100/100-as net és saját router vagy 200/100-as net és egy gigás uj router, mivel gondolom a 150-es wifis routered sem gigás portokal vna emg áldva ,LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
ha a saját jelelegi 150-es wifis routeres csak 100-as wanal és 100-as lanal van emg áldva akkor nem tudod kihasználni kell gigás router hozzá hogy a 200 menjen, viszont 200 alati csomagra ha van akkor sem adnak zte routert
V/
oké neke delég de rajtad kivül a többi 99,999999% felahsználonak nem.
persze van aki beári evvel én nem tenném, de ez van, örülök hogy bridge modban kaptam még anno az ont-t és igy nem szivok vele mint mostanában akik router modban kapják ugyan azt meg.
jah és akkor a te megoldásodra 1 szokásos dolgot irnák amit tit eltökélten jo páéran elöhoznak minek még 1 áram foygazsto , ha saját orutert dugnál rá akkor nem kéne zte- is foygaszon, és mondjuk a tleo külön kábelen jön be , 1 minuzs fogyaszto, teszem hozzá tudom hogy havi olyan kevés a fogyasztása hogy az emlitésre sem mélto, de itt sokan emait nem akrnak zte plusz saját toutert hanem örülnénke ha csak saját router, lenneLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Flashget
félisten
De elolvastam, de te továbbra sem, mert megállás nélkül netről írsz. Egyik mondatodban sem látom, hogy írtad volna telefont is rendelsz.
Magához a 200-as nethez nem adnak routert mert nem jár. csak net + telefon együttes rendelésnél (vagy ha régi ügyfél valaki és gigás netre emel a meglévő telefon mellett) és abban az esetben sem mindig.
Még hányszor írjam ezt le?Realme GT Master Edition
-
DonMaster
addikt
50-50% persze ha rendelsz telefont is a 200/100 vagy nagyobb internet csomaghoz.
mert ha nem rendelsz telefont akkor 100% hogy nem kapsz, ha rendelsz telefont akkor 50% hogy kapsz és 505 hogy nem kapsz mert 2kábelt huznakkisebb csomagnál meg 100% hogy nem kapsz még ha telefont is rendelsz akkor sem jár zte
utoljára leirom rendeld a 200/100-at telefonnal, és legroszabb esetben ha nem kapnál routert akkro
1 verzio vezsel
2 verzio lennéb váltasz netnál 100/100-ra kivéve ha okos csomagban veszed. akkor nem lehetV/
tévedsz, ha nem let volna nálad zte vagyis készlet hiáyn let volna a környken akkor 2 kábelt behuznak , maximum patogsz ogy ne és vársz 1-2honapot mire lesz eszköz, csak akkor emg patogsz hogy lejárt a 15nap bekötési idö tehát , volt eszköz raktáron ezért kaptál zte-t máskép 2 kábel ment volna külön telo külön net.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
leirom még 1x
ha okos csomagban rendeled meg mind 3 szolgáltatást és 200-as netet akkor ha van készleten a környéken kapsz routert ha nincs a környéken készleten akkor 2 káblet huznak 1 teleofn 1 internet +1 tv coax de az alap.érthetö? digi üszf is ezt fogja mondani, legjobb ha megrendeled a 200-ast és ha nem kapsz rputert akkro vezsel 10-12e ért egy gigás 1023 v2-v3-v3.1-et és letudva a dolog. érthetö?
vagy még irjuk le 10x ugyan ezt?
50% hogy kapsz routert és 50% hogy nem kapsz érted?
tehtá talán kapsz talán nem kapsz ha még 10x megkérdezed akkro is ez lesz a válaszunk.ha enyi problémád van akkor rendeld a 100/100-as netet és akor a régi routered is jo 94/94-ig max de eleht hoyg csak 40/50 fog meni rajta , telefon emg 200ft vag okos csomagban ahol kötelezö ott 140ft/ho , az nem fog fölghözvágni, olcsobb mint a kenyér. néhol
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
leirom még 1x,
50% hogy van eszköz a raktáron akor kapsz routert 200-as netnél
50% hogy nincs eszköz raktáron akkor nem kapsz eszközt hanem 2 utp-t 1 telefon 1 internet.
ha routert nem vezsel akkor a régi vacakodal ahoyg irtam kb 50/50 ha fog menni mert az nem 150-es , 100-as wan 100-as lan , még kábelen sem fog átmenni a 94/94
és nem nem statisztika az 50-50% hanem tény, de irahtnám azt is hogy 99% hogy kapsz és 15 hogy nem akkor megrendelnéd? és ha utáan még sme kapnál nekme hiába sirnál hoyg de én azt modntam hoyg 995 hoyg fogzs kapni de mgé sme ere válaszom az lenen hoyg 1% votl hyog nem kapsz .
ebbe ne menjünk bele nem statisztika, ez a környék routeres ellátotságátol függ. ha van akpsz ha nincs nem kapsz,. pofon egyszerü 50% az esélyrá hoyg vna és 50% ara is hogy nicns ahol laksz,
érted?menj be és krdzd meg öket hoyg van raktáron? szerinted elmondják, kb a szerelö elmodnja neked hogy van és kapsz vagy azt modnaj hoyg 2 kábelt huzbe, de végeredméynbe mint ritam ha 2 kábel megy hozzád akkor is a jelelegi routered kevés nem csak a 200/100-as nethez de a 100/100-as hoz is. tehát ha nem kapsz muzsály lezs venni ujjat.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Azt miért nem lehet tudni előre, hogy van - e készülékük raktáron?
Látom nehezen fogadod el, hogy ilyen az élet.
Segítek: simán előfordulhat, hogy mikor megrendeled a szolgáltatást még van készleten az a sz@r, de mire mennek bekötni hozzád, már elfogyott nekik. De ennek a fordítottja is megtörténhet. Szóval, ezért nem lehet tudni előre. Esetleg igénybe veheted egy jós, vagy egy "tisztánlátó" segítségét Ezek még a lottó ötöshöz is jól jöhetnek -
adika4444
addikt
Hali!
Belső IP-n vagy.
Ha a Tenda a fő router tehát ő csatlakozik PPPoE-vel a szolgáltató hálózatára, és nála látsz 100-zal kezdődő IP-t a WAN oldalon, akkor bizony belső NAT-olt IP-d van.
Ha megpróbálod, a 100-zal kezdődő IP-det mobilnetről nem fogod elérni, de egy másik embertől akinek ugyanazon 94-es címe van mint neked és a helyzet is ugyanaz nála mint nálad, menni fog...A lényeg:
NAT-olt (belső IP)-d van, mint ha a DIGI berakott volna egy nagy router mögé. A telekomnál ez biztonságosabb internetezésként van feltűntetve, valójában az a helyzet hogy szépen lassan kifogyóban vannak az IPv4 címek...Ennek a kikapcsolását, vagyis hogy publikus IP-d legyen az ügyfélszolgálaton tudod kérni. Mondd meg, hogy az eszközeidet el akarod érni kívülről is. 24 órán belül át szokták állítani. Van olyan ügyintéző aki sajnos nem ért ezekhez, vagy mondd meg h továbbítson műszakishoz vagy hívd újra az üfsz-t később, esetleg írj nekik mail-t.
Hogy most húsvéti ünnepek hétfőjén ami ugye ünnepnap megy-e azt nem tudom, gyanítom igen.
Írd majd le a fejleményeket ha megoldódott a problémád
szerk:
A keresőben NAT szavacskára vagy belső IP-re érdemes rákeresni.
ehhez a kommenthez
kulcsszavak: IP, 100, belső ip, nat[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Ryzen 7 9800X3D masina
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest