Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foose
addikt
válasz qqcqqc #76222 üzenetére
Ebben a szerződésben azért vannak dolgok amit nekik is be kell tartani, ha oda jutna a helyzet, nem ijednék meg, mivel egyoldalúan nem mondhat fel csak azért mert új hálózat lett kiépítve, tehát kártérítés... De mint írtam is, régi ügyfél vagyok, most jött az új cucc, kértem. Csak ugye pici problémám van. Amit próbálok majd korrigálni azzal hogy (bár nem terveztem az új net miatt most 20000-t költeni) veszek új routert hozzá. Ez a mondat meg már egyúttal válasz is (#76221) CirrMee de írtam is többször hogy célom is új eszközt venni.
[ Szerkesztve ]
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
Livius
őstag
válasz qqcqqc #77675 üzenetére
Egy ismerősömnél pont ezt vettük észre, hogy a panel lakásba két UTP jön be. Ebből az egyiken a Digis FTTB megy. A másik akkor szintén a Digitől jönne? Annak mi lenne a felhasználása? Ha lenne azon a másikon net elérés az amúgy most pont hasznos is lenne, mert a másik szobában végződik, ahol kéne egy új vezetékes végpont.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
válasz qqcqqc #77677 üzenetére
Nemrég váltott FTTB 500-as csomagra, és nincs telefonja se TV-je a Digitől. Ebben az esetben annak az UTP-nek a vége csak úgy bekötetlenül végződik valahol a lakáson kívül?
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
csiki52
tag
válasz qqcqqc #77677 üzenetére
nem huznak pedig havonta verem ki a balhét és nem tudok megszabadulni a telefon miatt a szar ZTE hgn 298 as nyavalyás routerüktől
Bp kispest itt volt az elsők között LAN FTTB az optikai elosztószekrény minden emeleten majdnem két éve itt van csak nem hajlandók végre bekötni pedig tavaly nyáron felhivott a szerelő hogy nem huznak uj kábelt hanem még az évben /2019/ átkötik optikára nos mint mindig most is hazudott mert azota sem kötötték be, Nem az optika kell tökéletes az FTTB 500 csak huznának be másik kábelt a telefonnak amit évek óta nem tudok elérni ...hazudnak éjjel nappal ... -
viktorhu
veterán
válasz qqcqqc #80125 üzenetére
Ez inkább képzelt dolog, mint valós szükséglet. A legtöbb országban még nem mindennapos az ilyen sávszélesség. Egyébként a teams nem használ sok sávszélességet, én van hogy egész nap teamsen vagyok, minden munka SharePoint Online, feleségem VPN-en remote desktopozik (citrix) , közben neki is sokszor megy a Skype meeting. És 1000/25-ös netünk van, nem akad soha nem akad semmi.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz qqcqqc #80125 üzenetére
A home office és a távoktatás nem volt a tervben egyik szolgáltatónál sem.
Szerencse, hogy a Facebookra kirakott "fontos" dolgok mobilról mennek, mert úgy egyszerűbb. (Nem vagyok a FB-on ).
Sokan az olcsóbb internetet választották, mert eddig elég volt.Ha érted, akkor már elavult.
-
adika4444
addikt
válasz qqcqqc #80128 üzenetére
A Vodánál a legnagyobb gond a UPC hülye stratégiája, hogy még mindig koaxxal bohóckodnak, és az új területekre is butítják az optikát koaxra, vagy eleve azt húznak, vagy hát inkább húztak, mostanában nem hallok erről.
Azt a hálózatot meg ugye kézben kell tartani, korábban írta itt dchard, hogy az üres kimeneteket zárogatni kellene, normálisan szigetelt kábeleket használni, és ami rohad kicserélni. Csak hát ugye ez pénz, a UPC-nél meg hiba esetén is többnyire igen nehezen mozdulnak meg ha többet kell tenni mint egy osztócsere. Erre még ugye rájön a csodálatos connect Box a maga Intel PUMA6-jával. Mostanság is van pár cifra történet a topikban, érdemes átpillantani.
A DIGI sem hibátlan, oka van annak, hogy a Telekom 1000/1000-es csomagja kissé drágább mint ez. Viszont az is igaz, hogy itt három hét napi szinten rothadozó net után úgy rendbevágták a dolgokat, hogy azóta 500--700 Mbps alatt nem mérek lefelé csúcsidőben sem. A kommunikációjuk nem volt tökéletes, de sajnos az olcsó ár kompromisszumos, és ha szaggatott is, echte használhatatlan ritkán volt. Ma szombat, este majd ránézek, mit tud.
Ami a XVII. kerületben még mindig megvan, az a magasabb ping, bekötéskor maximum volt a 3 ms, most az a minimum, és 5--6-ra is felmegy. A gyakorlatban hibát nem okoz, itt inkább kíváncsi vagyok, mi generálhatja, hogy a traceroute-nál a 10.0.0.1-re sincs 1.5 ms alatt a ping, másoknak meg látok ilyet, hogy 0.5 meg 0.6 ms.
üdv, adika4444
-
garfield545
tag
válasz qqcqqc #82290 üzenetére
Ac 1750 Tp-link.
Mama mindig azt mondta, hogy az embernek csak annyi vagyon kell, amiből megél, a többi csak felvágásra meg fennhéjazásra való.Az embernek előbb maga mögött kell hagynia a múltat, csak akkor mehet tovább.Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle.
-
Dragon3000
veterán
válasz qqcqqc #83640 üzenetére
Jó lesz az 1Gb/s-nek is, durva lenne az 1GB/s
Én átkötés előtt jeleztem már, hogy bridge-be kérem, nálam nem kellett várni se, mert előtte is gigabites netem volt, csak az optikai aktiválásnak az idejét, a szerelő 1 órát mondott rá, ezt nem tudom meddig tartott, mert utána el kellett mennem.[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
válasz qqcqqc #93599 üzenetére
Természetesen, 22/80/1194-et is próbáltam.
Lokális hálózaton belül mindegyik megfelelően hallgat, csatlakozásra képes. Legutóbbi használat óta sem változott bennük bármi (22/1194 gw konkrétan azóta be sem volt kapcsolva).
Gépeknek fix ipv4 cím osztva a hálózaton, mindegyik azt is kapja amit kéne neki.
Ugyanezekre a címekre is vannak forwardolva a portok.A router kívülről ICMP-re válaszol IP és DDNS cím alapján is (mondjuk az nem port), de ez a legnagyobb "csatlakozás" amit el tudok érni.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Ejelhar
senior tag
válasz qqcqqc #94636 üzenetére
A megörökölt UPC hálózat sok helyen bűn rossz, szerintem Magyarországon a Voda (volt UPC) a legrosszabb választás az ISP-k közül.
Olyan mint a kutya vacsorája: ha van (használható net), akkor örülünk.
Ha meg használhatatlan, hát akkor így jártunk.De a topicot olvasva a Digi is mindent elkövet, hogy leváltsa őket a negatív rekordok pályáján (rém szar gagyi ONT, alulfizetett és mélyen beleszarós alvállalkozók gányolása az új bekötéseknél)
-
4Grider
nagyúr
válasz qqcqqc #96761 üzenetére
Nyilván mindenkinek mások az igényei. Én sok-sok terát mozgatok havonta (virtuális gépek mentése), nyilván érzékenyen érint a minőség változása. Nem siránkoztam, vártam bő fél évet és elegem lett, váltottam, mert megtehetem (van konkurencia optikán és a Digi árletörő hatásának köszönhetően nem sokkal drágábban).
-
Lewzke
őstag
válasz qqcqqc #97985 üzenetére
Nincs a wan-on sem érdemleges állítás, csak a digi user és password. Amúgy nem vészes ügy, én minden böngészőben Quad9 DNS-t használok https protokolon. De a windows dns beállításaihoz nem nyúlok, így ha nincs netem akkor egy nem beállított böngészőt próbálok ami a digi DNS lesz és így hibafeltárást végzek.
-
worxland
addikt
válasz qqcqqc #99541 üzenetére
A Tp-link wr1043nd v1 nálam kiment a világból, csak a Digi gigabit szolgáltatása miatt cseréltem le sok év után, a Tp-link wr1043nd v2 bezzeg 4-5 év után megunta, és a végén naponta kellett újraindítani. A TP-Link AX50 egyelőre köszöni szépen és jól üzemel.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
SunMount3r
nagyúr
-
CsiguszMaxim
senior tag
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz qqcqqc #102390 üzenetére
Szerintem megvan a megoldás. És azért volt furcsa, mert kettő hiba okozhatta. Egyrészt az ASUS és a TP link közötti kábel lakás átrendezés áthúzás miatt újra lett krimpelve és most csak 100mpbs-t látok rajta. A másik pedig, hogy az ONT és ASUS között is lehetett gond szintén az átrendezés miatt. Az ASUS WAN portja nem "kattanós" hanem ki tud csúszkálni. Valahol mintha olvastam volna olyat, hogy ha nem jól érintkező kábel is tud ilyen gondot. Most kint az ASUS-on már jön a gigabit, a köztes kábelt pedig újra krimpeljük. Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
Zsidaaj
tag
válasz qqcqqc #102676 üzenetére
Igen, hűtő tetején van, fogok polcot felszerelni es azon lesz a router.
Ideiglenes megoldás ez a hűtő tető.
Hétfőn felrakom a polcot, kíváncsi leszek javul e a helyzet.
( közepén van kb a router, két középső pálcika 45 fokos szöget zar be.)Ma reggel beállítottam, hogy a ZTE digi router az csak switch ként működjön, így pppoe-n csatlakoztam az asus routerrel, 450mb lett így a netem laptopon, telefonon 400mb)
186 pozitív és 0 negatív értékelés az oldalon!
-
Inhouse
őstag
válasz qqcqqc #103961 üzenetére
Az ajtótokot dekopírral óvatosan kivágva ki lehet venni. Húzd vissza a maradékot oda, ahol bejön...padlás? Vagy ott sem fér át a dugó? Érdemes tágas csövezést rakni a falba, 6-8cm-nél nem kisebb sugarú könyökökkel, vagy inkább könyök nélkül doboz közbeiktatással. Az üvegszál törékeny, nem lehet egy adott méret alatt hajlítani.
Nem is azzal van gond, hogy kijönnek-e és mennyiért, hanem, hogy mikor?Üdv Inhouse
-
-
qqzs
őstag
válasz qqcqqc #104286 üzenetére
Koszi es mit kell ebbe a routerben allitani vagy a digi accountomban ha atalitom itt hogy atliszik hogy atereszto modbannvagy miben van hogy ha az Xiaomi AX3000 mesht szeretnem routernek hasznalni?
Megtalaltam: A PPPoE kapcsolat létrehozásához Önnek szüksége lesz az internet előfizetéséhez tartozó felhasználónévre és jelszóra, melyet megtalálhat a bekötéskor átadott nyomtatványon.
Ez komoly? Van usernevem es jelszavam? Rs ha ez a papir nincs meg akkor mi a teendo?
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
dchard
veterán
válasz qqcqqc #105309 üzenetére
Igen, erre céloztam amikor azt írtam: ez soha nem volt elfogadható. Ez házi kókányolás volt akkor is, és most is. És az is tévedés, hogy ilyesmi akár 100megabiten megengedett vagy elfgoadható megoldás volt valaha is. Elképzelem, hogy mondjuk egy 10. emeleten lakó illetőnek volt akár 40-50 méternyi kábele ilyen csodálatos párhuzamos telefonnal, és belecsenget valaki... Ha egyszer időmilliomos leszek, akkor kimérem és berakom ide, hogy mit okoz ez a könyező érpárakon és akkor lehet majd szörnyűlködni... Hogy volt olyan műszaki szakember, mérnök vagy szerelő aki ehhez a nevét adta, na az az igazi szégyen.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Gyuri27
félisten
válasz qqcqqc #106184 üzenetére
"de a probléma közvetlenül ONT-re csatlakozva is fennáll" "ugyanazzal az ONT-vel és kábellel"
Kötve hiszem, hogy a router az oka ebben az esetben.Feltételezem, hogy win telepités előtt nem ez a net volt, nem volt nethez csatlakoztatva.
Mert a 10-11 installkor ált helyesen lövi be a sebességet.Amit linkeltem első körben arra kellene ránézni.
Vagy valami okos szoftver menedzseli a netet a gépeken.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- War Thunder - MMO Combat Game
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Huawei 5G CPE Pro 2 LTE Cat19 Sim kártyás WiFi6 5G router hotspot modem - FÜGGETLEN
- (kb.új) Waizowl OGM Cloud red gamer egér (PAW3395, Nordic chip, 55g, 4k ready)
- Intel Core i9-7960X 16-Core 2.8GHz LGA2066
- S23 Plus Smart View Wallet Case "TOK" bontatlanul eladó!
- SONY 17" LCD multimédiás SDM-X73 monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest