Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseA580
junior tag
válasz Csabroncka #115849 üzenetére
Szia!
Vajon publikus IP-d van vagy privát (szolgáltató által NAT-tolt)?
Nekem is RT-AC65P routerem van és nem tapasztaltam ilyet!
Pedig nekem a több éves legutóbbi gyártói firmware van rajta.Ui:
Most nem tudok ránézni mert költözés alatt állok, és a DIGI szolgáltatását már áthelyeztettem az új címemre de én még a régin vagyok.
-
Csabroncka
addikt
válasz roseA580 #115851 üzenetére
Nem vagyok NATolva , ezt a digis is visszaírta, leellenőriztem. Digi oldallról pingelhető a szerver, portok nyitva külső szolgáltatótól ezt a 4 et látom mindig. Akkor is, ha kikapcsolom lehúzom a Routert. Tegnap este végig próbálgattam kiderült, hogy nem a Router csinálja...
"in medias res"
-
4Grider
nagyúr
válasz Csabroncka #115852 üzenetére
Azért nem kerek a dolog, mert a pppoe kapcsolatot modem üzemmód esetén te a saját eszközödön építed fel, oda kapsz egy publikus ip címet, így ezen a ponton pedig rendelkezésedre áll az összes port, ebbe szolgáltató nem nyúl bele. Nem lehet, hogy egy hulladék (megbízhatatlan) port scanner oldalt/alkalmazást használsz?
-
burgatshow
veterán
válasz 4Grider #115853 üzenetére
Nem neked címzem, csak így megy tovább a szál a témában.
Ha 100.81 kezdetű az IP címet látsz az ASUS routereden a WAN porton, és egy másik IP címet mutat pl. a WhatIsMyIP.com akkor bizony NAT-olva vagy.
Ha eddig tényleg minden jó volt, akkor viszont tényleg csak a routeredben keresd a beállításbeli problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Csabroncka #115852 üzenetére
Ha modem módban van az ont és kihúzod a routert, akkor ip-d sincs, amin teszteld a portot, így valami nagyon nem kerek nálad vagy ilyenkor gépen állítottad be a pppoe kapcsolatot?
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Dragon3000 #115858 üzenetére
Nem válaszolni sem kellett volna, de ugyan úgy nyitva van a 4 port. Eddig Vodan keresztül biztosan ezt csinálja. Digi-n belül azt látom amit kell, ott működik is.
Ez a problémám, hogy külső szolgáltatótól nem látom jól, ha nem érthető. Digin belül minden beállítás jó és működnek a portok.
Mondok egy példát Veszprém Digi - Budapest Digi: ping és port jó
Veszprém Voda, Szfehérvár Voda - Budapest Digi: nincs ping és a portok sem jókKezdek megint belefáradni.
"in medias res"
-
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #115859 üzenetére
NAT mögött van a netre kapcsolódó eszközöd. Hogy ez a routered, vagy a géped, vagy az ONT, ezt ennyiből nem tudni. És hiába állítod, hogy nincs, ott van. A DIGI hálózatán belül a 100-al kezdődő natolt IP címek is elérhetők.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Intruder2k5 #115860 üzenetére
Nem vagyok NAT mögött, tegnap jött a válasz a Digi támogatástól is. Router-t használom. Nyugodtan pingeld, vagy nézd meg a portokat kalmannas.synology.me
(A ddns- által feloldott cím a publikus ip címe a routernak - ezt is ellenőriztem)"in medias res"
-
woodworm
veterán
válasz Csabroncka #115861 üzenetére
Ez megint csak nem bizonyít semmit, mert 1-2 kivételtől eltekintve a ddns beállítás során a kívülről látható ip-címet kérdik le egy külső szervertől. Ugyanúgy, ahogy te is a port teszt során.
Többen kérdezték már és egyetlen egyszer sem jelentetted ki konkrétan, hogy megnyitottad a routered wan beállításait és ott pppoe kapcsolat van és nem 100.-assal kezdődik a kapott címe, ill. a látott cím megegyezik a port teszterben látottal. -
Csabroncka
addikt
-
Baloo27
aktív tag
válasz Csabroncka #115863 üzenetére
Csak a port a hiba vagy a távoli elèrès sem megy a címre kattintva?
-
Csabroncka
addikt
válasz Baloo27 #115864 üzenetére
Szia egyelőre porthibának tűnik, igen:
Végigmentem minden egyes lépésen:
- publikus az ip,
- van IP4/6 címem is
- a synology ddns szerver szépen feloldja a publikus címet (mind a kettőt)
- ha beállítom a routeren válaszol a WAN pingelésre (külső szolgáltatótól is)3 magas port szám van kiengedve 3 synology szolgáltatással, ebből a nagyobb problémám a backup, mert ott kell az egyedi cím, nem lehet használni Quick Connectet
"in medias res"
-
Phoenixy
senior tag
Sziasztok,
Nem hiszem el, hogy wifi 4-es routert még adnak új előfizetéshez.
Egyik szomszédomnál jártam, új laptopot vett és segítek beállítani a dolgokat, nem akartam elhinni, mikor rácsatlakozott...
2,4 ghz, wifi 4, 144 mbps... Pff...Motorola 4EVER
-
Baloo27
aktív tag
válasz Csabroncka #115865 üzenetére
Ha letiltod az ipv6-ot, akkor is ugyanaz a helyzet?
-
Borisz76
veterán
válasz Phoenixy #115866 üzenetére
Miért ne adnának ?
A szerződés szerint 1 db Gigabites porton garantálják a szolgáltatást.
Tudja ? Igen. Akkor nem lehet reklamálni.
Az , hogy Wifi-t is tud....csak extra de semmi sem garantálja, hogy jó és gyors is lesz.
Ez alól a Wifi6 csomag a kivétel...mert ott Wifi6 képes eszközt adnak.
Ha nem tetszik lehet az ONT-ot BRIDGE módba rakni és SAJÁT routert beállítani , ami a kívánt igényeknek megfelel.
Nem te vagy az egyedüli aki ezen fennakadt....
Voltak páran már előtted.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
dolon75
senior tag
válasz Csabroncka #115870 üzenetére
az
nslookup tedomaincimed
parancs a te épp aktuális publikus IP címed adja vissza? arról a gépről is, ahonnan meg akarod szólítani?[ Szerkesztve ]
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Baloo27
aktív tag
válasz Csabroncka #115870 üzenetére
Holnap megnèzem az enyèmet, szintèn Asus router ès synology nas kombó van itthon. Mondjuk èn vpn-en csatlakozok,ha kell valami, a quickconnect sok mindent nem enged.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz dolon75 #115871 üzenetére
Igen, ezt néztem vissza:
Router wan IP
Synology DDns IP
Külső IP azonosító és most az általad említett oldalon kiadott record ugyan az az ip.Egy és ugyan az és !nem! 100....
Ha a tűzfalon beállítom, hogy válaszoljon külső pingelésre, akkor válaszol is a Router.
Tehát a folyamat odáig jut: DDns feloldja az IP-t, ez publikus, de itt megáll a folyamat - olyan mintha semmilyen portbeállítás nem lenne, pedig van, most néztem át a router naplófájljait valóban kinyitja mind a hármat. Egyébként a Quick Connect sem tudna működni...
"in medias res"
-
-
Baloo27
aktív tag
válasz Csabroncka #115874 üzenetére
Nálam az Asuson a DNS kiszolgáló az 1.1.1.1 és a 8.8.8.8.
A VPN-hez van beírva a synology DDNS, ezen kívül a WAN fülön a Virtuális szerver/Port továbbítás-nál vannak beírva a kívánt portok.
Upnp természetesen kikapcsolva, a portok nyitva vannak. Ha esetleg megírod melyik port az amit tesztelnél, kinyitom az enyémen és kipróbálom nyitva van-e. -
4Grider
nagyúr
válasz Csabroncka #115874 üzenetére
A quickconnect mindenhonnan (nat mögül is) működik, mert ott a nas oldali kliens csatlakozik fel a szerverére, te pedig a szerverén keresztül éred el a nas-t.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Tegnap történt meg a telepítés. (Net, tv, vezetékes tel).
A vezetékes telefonhoz számhordozást kértünk, ami elvileg tegnap este 8-kor le is zajlott.
Mégsem tudjuk használni.A router-en a 'TEL' cucc nem villog...az jelent bármit? Vagy nem is kell neki? Net és tv van...
De telefonnál ha hívnánk a számot akkor azt mondja: ezen a számon előfizető nem kapcsolható.A digi ügyfélszolgálata szerint minden ok..de küldenek valakit aki megnézi. 72 órán belül.
-
őstag
válasz burgatshow #115876 üzenetére
Néztem régebben, vagy veszel egyet, vagy béreled. Mostanába nem néztem mi a választék de majd megnézem.
-
hdanesz
őstag
válasz vlesi69 #115881 üzenetére
Az 1000-es nethez adják, az 500-hoz plusz pénzért kaphatsz.
Nálunk tegnap kötötték be az 500-ast Wifi6 nélkül.
Meglepő...de a sebesség (speedtest.net) 536 Mbps lefelé és 322 Mbps felfelé.Eddig 30-as netünk volt másik szolgáltatótól, ott 15Mbps volt le...és 1!!! Mbps fel.
[ Szerkesztve ]
-
barabasb
tag
Üdv, lehet, hogy rossz helyen kopogok, ha igen, nézzétek el kérlek. Van digi előfizetésem, HG8247H routerrel (digis, ezt kaptam). Van rá csatlakoztatva kábelesen egy WD My Cloud. Régi, de működik. Hogyan tudok a WD-re távolról menteni? Pl. ha a városban vagyok laptoppal, és amit ott írok, az otthoni WD-re menteni. Ha itt spammelek, akkor mehet privátba is a válasz. Köszönöm. Ui. van egy Tp-link Archer AX55 routerem is, egyszer próbáltam, de maradtam a digis ONT-nél. Ha ez jobb megoldás, nekifutok az AX-szel.
[ Szerkesztve ]
-
l1k3_1t
tag
válasz barabasb #115886 üzenetére
Ha az egy kiszolgálógép is egyben, nyitni kell szerintem portot annak az eszköznek a router beállításán hogy ipv4-es kapcsolaton is lehessen távolról kezelni. Hozzá kell tenni mivel a digi nem ad fix ip címet ezért dinamikus dns-t kell használni (no-ip (freemium), duckdns (teljesen ingyenes), asus dyamical dns (ingyen, csak asus routereseknek) stb) hogy bármikor bármilyen másik ip address változások sokaságai után is lehessen kapcsolat. Nem tudom a routerednek a beállítási lehetőségeit.
[ Szerkesztve ]
Minden elérhetőségem https://cutt.ly/FwefivRV
-
MrBazsi
senior tag
Sziasztok.
Azt lehet tudni hogy a digitől kapott Zte 4 antennás fehér Ont-ból ki lehet e roncsolás nélkül szedni az optikai kábelt?
Át szeretném tenni másik szobába, és kiváncsi vagyok hogy kell e hozzá digis szerelő is, vagy megoldható e házilag.
Köszönöm -
xabolcs
őstag
válasz Csabroncka #115850 üzenetére
.-..-. forumtars esete RT-AC65P-vel, DIGI-vel es OpenWrt telepitessel ... a szomszed topikban.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok! Masodik keruletben Pasareten nincs optikai net (LOS villog pirosan, NO carrier). Egyedi eset vagy ezt is a honak koszonhetjuk?
-
Geth
veterán
válasz Csabroncka #115893 üzenetére
OldottaKerülte meg ... -
Lacccca87
addikt
válasz Csabroncka #115893 üzenetére
IPV6 egyébként digi-n okozott már több problémát. Szerintem még nem igazán sikerült bármelyik szolgáltatónak ezt jól/hibamentesen implementálnia. Nekem pl a TV-m volt hogy nem töltött be így a youtube kezdő felülete a user kiválasztása után vagy netflix nem tudott belépni, meg lassabb volt a PC-n a weblapok megnyitása, aztán tiltottam az IPV6-ot és minden visszaállt a nomrálba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest