H​i​rdet​é​s​

2017. november 21., kedd

Hozzászólások

(#151) Locutus válasza kano (#150) üzenetére


Locutus
(PH! kedvence)

Köszi.

A korrekt tartóról van valami kép esetleg?
Kéznél van egy szerszámműhely, van zártszelvény, hegesztő, miegymás... csinálnék. Ami atomtámadás ellen is véd.

Egyelőre ebbe bonyolódnék csak bele, aztán a továbbiakat meglátom. Ha átteszem jobb tartóra a mostani cuccot, akkor hogyan állítom be a megfelelő irányba? (hyundai beltérim van)

(#152) Rick4


Rick4
(PH! nagyúr)

valaki kapott a digis szerződéséhez mellékletet? ászf, árak, szerelés árai, stbstb...

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#153) Rick4 válasza Locutus (#151) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

ezt tették fel nekem, egynek jó:
[kép]

bár a szerelő fejébe állítottam volna egy vízmértéket szivesen, mert szemmel láthatóan messze van a vízszintestől...a csavarokat is én vettem, mielőtt valami 100as szeggel jön... :W

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#154) Locutus válasza Rick4 (#153) üzenetére


Locutus
(PH! kedvence)

Ez a tartó rendben van, de az a bilincs, meg ami a lavór hátulján van, az mind jó és stabil a digitv szerkezetén?

(#155) Yossarian222 válasza kano (#150) üzenetére


Yossarian222
(lelkes újonc)

Szia,
Ha Humax II-d van akkor a 85% jelerősséget, ha elérik a beállításnál akkor az antenna jól van beállítva. A jelminőség 90% fölött legyen (természetesen minnél magasabb annál jobb). Arra figyelj, hogy a fejet forgassa el a tartóban a már sokszor leírt irányba, mértékben.
Ha ez meglesz akkor nem lesz semmi gondod. Nyáron, ha lesz rá pénzed akkor vegyél még egy twin fejet és ennyi - esetleg egy antennát ha még akarsz.
AZ ALAPFELSZERELÉSSEL TÖKÉLETES LEHET A VÉTEL!

'Humax II' beltérim van és mind a jelerősség mind pedig a jelminőség 75% - 75%. Akkor nálam ezek az értékek nem megfelelőek? Szerinted próbálkozzam beállítani-finomhangolni (nálam minden az eredeti Digi-s cucc)? Most még azért nem foglalkoztam ezzel mert mire hazaérek már sötétedik és mostanában elég hideg is van, nincs kedvem kint fagyoskodni. Fújt nálunk is jan.19-én a szél, de nem tapasztaltam elmozdulást-törést sem az antennánál sem a tartónál; pedig a ház sarkán van az antenna felszerelve és eléggé huzatos ez az udvarrész nálunk - még ''szélcsendes'' időben is mindig van egy kis szélmozgás. Éppen ezért én azt javaslom, hogy ahol meg lehet oldani ott legalább 10 mm-es átmérőjű tiplivel és 80-100 mm-es csavarokkal kell felfogatni a tartót. Nálunk így szerelték fel és remélem én nem fogok később sem beszámolni arról hogy a tartó nem bírta a ''gyűrődést''. Igaz én a jan.19-i vihar előtt átnéztem a komplett fefogató szerkezetet és még húztam is minden csavaron amennyit lehetett - ''érzéssel''. 2 éves hűséggel szerződtem, nekem a szerelés valóban 0 Ft-ba került. A 20 méter koax kábelért kellett csak fizetnem, de azt ''plusszba'' vettem.
Úgyhogy én eddig elégedett vagyok mindennel! Most várom a csekket a 23600 Ft-ról, és amint befizettem indítom a rendelést a társbeltérire 6000 Ft-ért.

Üdv.. Yossarian222

(#156) Yossarian222 válasza Rick4 (#152) üzenetére


Yossarian222
(lelkes újonc)

valaki kapott a digis szerződéséhez mellékletet? ászf, árak, szerelés árai, stbstb...

Most, hogy kérdezed mégegyszer megnéztem hogy én mit kaptam :
-DIGI berendezés adásvételi / előfizető szerződést
-Műholdvevő beltéri egység (típusa : Humax Digi+) jótállási jegyet szabályosan kitöltve (dátum + aláírás)

Mellékletet külön nem adtak, de én nem is kerestem eddig ezeket.
A szerződés 2. lapjának alján viszont az alábbiak olvashatók
MELLÉKLETEK - JEGYZÉKE : (lásd ÁSZF)
1. számú melléklet : Programcsomagok, csatornaleosztás (lásd ÁSZF)
2. számú melléklet : Kedvezmények (lásd ÁSZF)
3. számú melléklet : Díjak (lásd ÁSZF)
4. számú melléklet : Ügyfélszolgálatok (lásd ÁSZF)
5. számú melléklet : Műholdas műsorszórás műszaki paraméterei (lásd ÁSZF)

A lap alján, az 5. számú magyarázatnál pedig ez olvasható : 3-5 nap áramtalan állapot esetén a műholdról érkező jel sugárzása biztonsági okokból kifolyólag megszűnik. Annak érdekében, hogy a Szolgáltatás újraindítása megtörténjen, az Előfizetőnek be kell jelentenie a 06-40-180-180-as számra, hogy a készülék áramtalan állapotban volt 3-5 napig.

Üdv.: Yossarian222

(#157) Rival válasza Rick4 (#153) üzenetére


Rival
(fanatikus tag)

Látom, a te tányérod is ugyanaz a sz@r, mint az enyém... :) Ezek szerint itt is ugyanazt adják, mint Romániában, csak rá van írva, hogy Digi. Íme néhány kép a szél martalékáról:

[kép]
- Vizszintes, és függőleges anomáliák -


[kép]
[kép]
- Olcsó hús, híg lé -

Csak hogy mire lehet készülni két év múlva... :)
Szóval ki tud ajánlani egy korrekt, szélálló tükröt?


[Szerkesztve]

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#158) Yossarian222 válasza Rick4 (#153) üzenetére


Yossarian222
(lelkes újonc)

bár a szerelő fejébe állítottam volna egy vízmértéket szivesen, mert szemmel láthatóan messze van a vízszintestől...

Szerintem ezért ne mérgelődj! Pláne ha ''csak ennyi'' a probléma a cuccal! :D
Nekem is ferdén tették fel egy kicsit a tartót, mert én a ''képzeletbeli'' függőlegeshez viszonyítva néhány mm eltérést észlelek. Persze lehet, hogy a szemem nem jó, vagy a ház ''görbe''! ;)
A képen én úgy látom, hogy a fejtartó van nálad úgy kialakítva hogy az tartja egyben a tányért is. Jól látom?
S a fejtartó van átfúrva és így van megoldva a [tányér-fej]-egység felfogatása a masszívnak tűnő falitartóhoz? Mert ez esetben nem a falikar lehet a szerkezet felfogatásának gyenge pontja, hanem az a 2 lyuk a [fej-tányér]-tartó ''négyszög-szelvényen'' és benne a 2 csavar! Vagy mégsem? A falitartód így első ránézésre elég masszívnak tűnik!

Persze lehet, hogy a fotón nem látható pont az ami egyértelműen láthatóvá teszi hogy mi is a valóságban a helyzet! Vagy csak én kötözködöm? Elnézést kérek! Nem ez a szándékom!!!:W :W

Üdv.: Yossarian222

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#159) Yossarian222 válasza Rival (#157) üzenetére


Yossarian222
(lelkes újonc)

Rival,

Megdöbbentőek a képeid! :Y
Nálatok ilyen erős a szél, hogy így ''kitépi magát'' a tányér? Vagy tényleg ilyen gyenge a Digi-s tányér!? Nem lehetséges az, hogy ''csak'' néhány tányér anyaghibás? Vagy mind ilyen gyenge anyagból van? Mert akkor a 2 évet lehet, hogy nem fogja bírni!
Tényleg mit is várunk mi, a vevők azért a 3600 Ft-ért; csodát? Egy masszívabb [fej+tányér-felfogató+falitartó]-egység vajon mennyibe kerülhet?

Üdv.: Yossarian222

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#160) kano


kano
(PH! nagyúr)

Emberek! Itt mindenkinek 1 bilincsel erősítették fel a tányért a tartóra? Nekem először a Digi-s antenna volt fent a GLOBO fejjel de KETTŐ bilinccsel volt rögzítve a tányér a tartóhoz. Hogy lehet 1 bilinccsel valamit stabilan rögzíteni? Ha ez tényleg így volt megcsinálva a szerelők által (bocsi de angolt tanulok és a kedvencem a passzív :DD ) akkor ez nagyon gáz így.
Nekem is ilyen tartó van felszerelve vagy 10-12cm-es csavarokkal és a hurrikán sem tudta elmozdítani. Ha tudsz heggeszteni ilyet és lefesteni Hamme***-tal akkor nem kell venned. Arra figyelj, hogy az antennát oldal irányban forgatni kell rajta így egy cső legyen a föggőleges része.
A 75-75% szerintem kevés még a gyári szettel is. Én a helyedben megpróbálnám beállítani/finomhangolni. Először is nézd meg, hogy a fej el van-e forgatva a tartóban. Lazítsd meg az antennát de csak egy kicsit és először vizszinetesen centinként próbáld meg a legjobban beállítani. A legmagasabb értékek elérése után húzd meg és próbálkozz a fej pozícióját is beállítani(előre, hátra a fejtartóban és a forgatás szögét is próbálgathatod). Nem kell tőle félni csak az antennát ne lazítsd meg teljesen mert, ha egyszer alállítódik akkor nehéz megtalálni a kb. 10x10cm-es kis négyzetet amiben van jel.
Nem idegeskedés, hanem kitartás emberek!!!!
Ez egy ilyen ország sajna, ha nem csinálod meg magadnak normálisan akkor az annyit is ér.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#161) Rival válasza Yossarian222 (#159) üzenetére


Rival
(fanatikus tag)

Már írtam ma kettőt, csak itt a nagy felháborodás közepette eltűntek. De nem is ez a lényeg... :) Igen, itt Óbudán a hatodikon pont arcba kapjuk a hegyek felől a nyugati/északnyugati szelet. A tányér pedig eddig bírta. 2005 márciusában lett felszerelve, egyszer tavaly utánállítottam, és ellenőriztem a csavarokat, de már gyanús volt, amikor tavaly télen kifordította a szél a tányért, mint egy esernyőt, inverzbe... :Y Kár, hogy akkor azt nem fényképeztem le...

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#162) kano válasza Yossarian222 (#159) üzenetére


kano
(PH! nagyúr)

Ha jól utánanézel akkor ez kijön:
- 6700 Ft körül lehet kapni egy 90cm-es német alu tányért;
- 3000 Ft a tartó;
- 5k-6k a twin fej (vagy 2-3k a sima).

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#163) Rival válasza kano (#160) üzenetére


Rival
(fanatikus tag)

Igen, ilyen egy bilincses megoldás járt nekünk is, igaz, én szereltem fel, és -megveregetem a vállamat- nem a szereléssel voltak gondok... :((( Maga a bilincs stabilan tartotta az egészet, nem engedte se függőlegesen, se vízszintesen elmozdulni a tányért. De ez a fejtartó rúdra szerelt kétcsavaros megoldás elég gagyi...

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#164) Rick4 válasza Locutus (#154) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

jónak és stabilnak is mondanám, bár 2es lemezből inkább tudtam volna elképzelni, mint ebből, de megnéztem, a tükröt fejet is húzogattam jobbra- balra, fel- le, hogy a beállított tükör bármilyen irányú kilengése esetén mi változik, hát elég jól volt belőve, a széle 1-2 cntivel is elmozdult, de a kép ment, a jelszint nyilván változott, de orkánt szimuláltam a rángatással, tehát azzal nem lesz gond. Ha a tükör megunná a felfogatásnál, egyszerűen alátétet rakok a lyukakra, és úgy szerelem vissza, nem baj, ha kiszakadhatnékja van.... elsőre jó, de ez a fej megy egy forgatós tükörre hamarosan, a fix tükör meg kapja a twin fejet....kevés a jó csanel az 1 fok nyugaton..a padláson van még egy 110es prímfókuszos tükör, gondolkodom, hogy esetleg azzal ne próbáljam ki? pár perc alatt kiderül, hogy milyen a jelszint azzal...nameg az tényleg 2es acélból van, kb 30 kiló... :D

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#165) Rick4 válasza Rival (#157) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

ilyen van nekem is. bár kb 12 órája van fent, így sok tapasztalatom nincs róla, de ha egyszer úgy jön ki a lépés, másik fej, tükör, forgató lesz helyette.

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#166) kano válasza Rick4 (#164) üzenetére


kano
(PH! nagyúr)

A kép nem fog elmenni csak, ha ezen a 10x10cm vagy 15x15cm-es négyzeten kívülre kerülsz. Nálam 34% is a jelszint mert az enyém a társ és a fő beltérit meg kikapcsolom(Hunyadi, főkapcsolóval). Így a jelszint 34%-55%-ig változik és a minőség marad 96%-98%. A képen nem sokat veszek észre.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#167) Locutus válasza Rival (#157) üzenetére


Locutus
(PH! kedvence)

Ezen képek láttán azért felmerül bennem, hogy a szerelő mégsem olyan hülyeségeket beszél nekem.

Ő ugyanis váltig állítja, hogy nálam nem a konzollal van a baj, hanem a bilinccsel amivel rögzül maga a tányér. És ezért segíthetne ezen egy jobb tányér a szélben.

Igy már kezd logika zöldelleni a mesében.

(#168) Rick4 válasza Locutus (#167) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

mondjuk megoldás lenne az is, ha a tányér lyukaihoz tennék alátétet, ami nagyobb felületen fogná a tányért magát, valószínű nagyobb alátámasztást is adna neki. Tulajdonképp nincs gáz, ennyi kilengése lehet a cuccnak, bár könnyen beszélek, széltől védett helyen kg másfél méter magasan van felszerelve a cucc, mégis, mikor ott álltam mellette fényképezni, a fej kb fél centit mozgott jobbra balra másodpercenként 8-10szer, úgy fújt a szél.

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#169) Yossarian222


Yossarian222
(lelkes újonc)

kano,
Rival,

Köszönöm szépen a válaszokat!
Ha egy picit jobb idő lesz akkor fogok próbálkozni majd a finomhangolással/beállítással.
Nekem 2 bilinccsel fogták fel a tányért , eléggé stabilnak tűnik. Egyébként kíváncsiságból én is megmozgattam kézzel jó erősen a fej+tányér+blincses+falitartós cuccot, nem kotyog nem mozog. Persze ha elég nagy erővel mozgatjuk, akkor mindent ki lehet ''szakítani'' a helyéről, akármilyen ''atombiztos'' módon is lett felszerelve. :)
Javaslom, hogy ahol nem forgatómotoros rendszer működik, ott mindent fixen le kell hegeszteni! :D Persze ez csak akkor javasolt, ha tényleg nem kell semmit mozgatni-forgatni, akár egy más pozicióban lévő műholdra! :D :D :D
A viccelődést befejezendő, tényleg igaz hogy a ''csináld magad'' módszert követve minimalizálni lehet a jelentkező problémák előfordulási valószínűségét! Szerintem.

Üdv. : Yossarian222

(#170) Gilberto


Gilberto
(fanatikus tag)

5020'03 Gépjárműjavítás
5030'03 Gépjárműalkatrész-kereskedelem
5040'03 Motorkerékpár kereskedelme, javítása
5050'03 Üzemanyag-kiskereskedelem (Főtevékenység)
5122'03 Dísznövény-nagykereskedelem
5131'03 Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelem
5136'03 Cukor-, édesség-, pékáru-nagykereskedelem
5137'03 Kávé-, fűszer-nagykereskedelem
5138'03 Egyéb élelmiszer-nagykereskedelem
5139'03 Élelmiszer, ital, dohányáru vegyes nagykereskedelme
5144'03 Porcelán-, üvegáru-, tapéta-, tisztítószer-nagykereskedelem
5145'03 Illatszer-nagykereskedelem
5147'03 Egyéb fogyasztási cikk nagykereskedelme
5190'03 Egyéb nagykereskedelem
5211'03 Élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem
5233'03 Illatszer-kiskereskedelem
5245'03 Elektromos háztartási cikk kiskereskedelme
5247'03 Könyv-, újság-, papíráru-kiskereskedelem
5248'03 Egyéb, máshová nem sorolt iparcikk-kiskereskedelem
5263'03 Egyéb nem bolti kiskereskedelem
5530'03 Étkezőhelyi vendéglátás
7487'03 Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatás


Ez a tevekénységek listája az egyik szerelő cégnek itt Szegeden....

PSN: Gilberto2k10 (PS4)

(#171) Rick4 válasza Yossarian222 (#169) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

mindent fixen le kell hegeszteni! ..na ezt megnézném.... :D felesleges, ha félsz a csavarkötés tartósságától, tegyél fel a menetre még egy kontraanyát, tuti nem lesz gond. a lényeg, hogy jól be legyen lőve, onnantól ha a csavarok meg vannak húzva, kizárt dolog, hogy elmozduljon...

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#172) Rick4 válasza Gilberto (#170) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

melyik az? mert lehet, hogy attól még a szerelő jól szerel...ha egy illés nevű ember közeledik feléd digis tükörrel, menekülj.... :D

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#173) Gilberto válasza Rick4 (#172) üzenetére


Gilberto
(fanatikus tag)

Telegdi és Tsa.

PSN: Gilberto2k10 (PS4)

(#174) Gilberto válasza Rick4 (#172) üzenetére


Gilberto
(fanatikus tag)

Neked melyik cég kötötte be a cuccot?

PSN: Gilberto2k10 (PS4)

(#175) raczandris válasza Yossarian222 (#159) üzenetére


raczandris
(kvázi-tag)

[kép]

Ezt a hárompontos rögzitésű antennát ajánlom . Ennek elég távol vannak a rögzitő csavarjai és masszivan tartja a tükröt a mögötte levő zártszelvény amire támaszkodhat .
Az előzőleg bemutatott szétszakadt tükör baja ,hagy nagyon közel vannak a hátul rögzitő csavarok . A szélétől a tükör tengelyéig számitva nagy az erőkar .
Ezzel szemben a tengely és a rögzitő csavarok közti táv nem több mint 3-4 cm .
Igy kis erővel is ki lehet szakitani a csavarokat a lemezből .
Minnél távolabb van megfogatva annál erősebben tart .
Tehát javaslom a 110 -es hez hasonló tükröket .
R.A.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]Sajnos a kép feltöltés nem sikerült

[Szerkesztve]

http://antennaszereles.tvn.hu

(#176) Rick4 válasza Gilberto (#174) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

a haver szólt, hogy a haverja egy szerelő csókának dolgozik. Illés tibor nevű korrekt jóember. :( felhívtam, igaz, 1 hét után itt volt a cucc, ment mind a két beltéri, de mesélt, hogy megveszek egy tükröt meg egy fejet, csak háromezernyóccázé, meg egy kis kiszállás, meg egy kis telepítés, és más 10800ból bent is van, és még milyen jól is jártam... :(((

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#177) Gilberto válasza Rick4 (#176) üzenetére


Gilberto
(fanatikus tag)

Az igen! Már dec. 28. óta várok. Ideje volna,hogy beszereljék. Most néztem,hogy a Szerb utcában van a Telegdinek a központja.Sztem vagy holnap vagy utána bemegyek hozzájuk.

PSN: Gilberto2k10 (PS4)

(#178) Rick4 válasza raczandris (#175) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

te hogy tudod a dolgokat? mennyiért 2 illik'' egy nulla forintos kétbeltéris cuccot beszerelni? tényleg létezik olyan, hogy a digi nem ad fejet, meg tükröt?

[Szerkesztve]

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#179) Rick4 válasza Gilberto (#177) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

kérdés, mire szólt az igen: a 10800ra, vagy a 8 napra... :D

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#180) matyics válasza Yossarian222 (#156) üzenetére


matyics
(őstag)

''A lap alján, az 5. számú magyarázatnál pedig ez olvasható : 3-5 nap áramtalan állapot esetén a műholdról érkező jel sugárzása biztonsági okokból kifolyólag megszűnik. Annak érdekében, hogy a Szolgáltatás újraindítása megtörténjen, az Előfizetőnek be kell jelentenie a 06-40-180-180-as számra, hogy a készülék áramtalan állapotban volt 3-5 napig.''

Ezen elgondolkodott az aki leírta???? :F
Az a qrva műhód honnan a faxból tudja, hogy én áramtalanítottam a a beltérit??? :F :F
+ még, hogy nekem nem sugározza a jelet, csak a többi 1000000 usernak!!! :Y :C :DD
Csak tudnám mivel lövi be, hogy nekem ne sugározzon, csak a 10 méterre lévő szomszédnak! :)) :)) :))
Remélem olvassa a topicot valami Digis okostojás is és kijavítják, hogy nem a műhód áll le a felém való sugárzással, hanem a KÁRTYA áll le. Ugyanis az a műhóddal ellentétben tudja, hogy nem kap áramot.
A többi stimmel, valóban a 06-40-180-180-as számot kell hívni! :C

Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna

(#181) raczandris válasza Rick4 (#178) üzenetére


raczandris
(kvázi-tag)

Szia
Mibe kerül egy '' 0 '' ft-os két beltéris szett szerelése .?
Az első készülék : az alapszerelés ingyenes
( csak tartozék falitartóval ,10 m-kábel , és falra, szerelve )
Minden ettől eltérő szerelés ami nem a tartozékok felhasználását jelenti ,hanem nagyobb konzol , antennaárbóc , stb már nem alapszerelés és a szerelő felmérés után mondja meg a szerelés költségét . Ha megegyeznek szerel ,ha nem akkor visszaviszi a beltérit .
A digi tv nem köteles szerződést kötni hiába várt valaki 3 hónapot .

A társkészülék:
1.- a Digi tv felé kell fizetni 6000 Ft -ot használatbavételi dijjat !

2.- A társkészülékre soha nem vonatkozott az ingyenes szerelés !!!3.-
Az ügyfél bemegy a forgalmazóhoz és az előre egyeztetett időpontban
átveheti a társkészüléket és otthon saját maga beüzemeli ,felprogramozza .

4.- Ha nem akar bemenni érte mert az neki utazási költséget és időkiesést okoz ,
akkor MEGKÉRHETI a szerelőt ,hogy házhozszállitaná-e neki a beltérit és
külön dijjazás fejében beüzemelné-e illetve felprogramozná a nyers készüléket .
5.- A kiszállitás dijja 2500 Ft ( ha 30 km-nél nem kell többet megtenni a szerelőnek )
6.- A beszerelés,kábelezés 3000 Ft ( 10 m tartozék koax felhasználásával )
7.- A készülék felprogramozása ,instalálása 3000 Ft
Tehát a társkészülékre a szerelőnek helyszinen fizetendő
(3 e + 3 e) = 6000 Ft + 2500 Ft Kiszállási költség össz: 8500 Ft
Ha további anyagot használ fel a szerelő ( pl: SCART kabel , 10m-feletti koax, SAT osztó stb ) -akkor annak árát is felszámolják .
Sajnos ennek ez az ára .
Az ingyenes szót felejtsétek el mert olyan nem létezik .
Az ( ingyenes ) alapszerelés = a Digi tv hozzájárul a szerelési költséghez kb : 5-6 ezer Ft -al számla ellenében . .Ha ennél magasabb a számla akkor a különbözetet fizetni kell a szerelőnek .
Ezt igy kell értelmezni .
R.A.

[Szerkesztve]

http://antennaszereles.tvn.hu

(#182) raczandris válasza Rick4 (#178) üzenetére


raczandris
(kvázi-tag)

Valóban van olyan eset amikor nincs a diginek kültéri egysége .
Ilyenkor vagy vár az ügyfél mig nem lessz teljes a szett .,vagy megkéri a szerelőt,hogy
valahol vegyen neki antennát és fejet végül igy feltudják szerelni .
Természetesen a saját antenna ekkor már lehet nagyobb és jobb mint az ingyenes digi antenna .
R.A.

http://antennaszereles.tvn.hu

(#183) Gilberto válasza Rick4 (#179) üzenetére


Gilberto
(fanatikus tag)

A 10800-ra,amikor gondolom te is a 2 beltéris cuccot rendelted meg.

PSN: Gilberto2k10 (PS4)

(#184) Rival válasza raczandris (#175) üzenetére


Rival
(fanatikus tag)

Igen, én is konstrukciós hibára gyanakodtam, közel vannak a rőgzítő csavarok egymáshoz, de mire kiötlöttem volna, hogyan erősítsem meg a tányért, ez lett a vége... :) :(((

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#185) zolforg


zolforg
(tag)

Sziasztok,

Magam szereltem mindent,atombiztos fali tartó,twin fej (3900).Ezen felül 0ft költség.
A beltérikért kellett elszaladnom (ezúton is köszönöm Rácz Andrisnak) és így egy hét
leforgása alatt meglett minden.Hozzá kell tegyem múlt hétfőn döntöttem el,hogy legyen digi.
80-85%-os jelek mellett eddig minden tökéletesen jön a két humaxon.Ha kevésnek bizonyul
az eredeti lavór legfeljebb feldobok egy 110-est.

(#186) Locutus


Locutus
(PH! kedvence)

Ma reggelre elállt a szél, és kimentem mérni, fényképezni a tetőre.

[link]
[link]
[link]
[link]

Az atombiztos konzol már készül a műhelyemben.

A kérdésem már csak annyi, hogy ha a konzol már tuti, akkor van-e esélyem arra, hogy 3 bilinccsel ez a lavór stabilan fog állni rajta? Mert ugye maga a lavór is olyan mint a suzuki oldala, vékony és lafog a szélben...

Vagy menjek bele abba, hogy 6k-ért valami ''magyar gyártmányú'' alu tükröt hoznak, 1 év garral, ami stabilabb (és nagyobb?) ?

Most megpróbáltam elmozdítani a tükröt, ha csak 2cm-t elnyomok rajta tenyérrel balra, elmegy a jel. Ha jobbra, akkor a jelminőség megy le 60% környékére. Úgy, hogy most a tartón nem mozdul meg, csak maga a lavór instabilitása. Van esélyem nekem ezt egy új konzolon egymagam rendesen célraállítani egyátalán?

(#187) Rival válasza Locutus (#186) üzenetére


Rival
(fanatikus tag)

Ahogy látom, a fejed függőlegesen áll. Így nem nagyon stimmel a vízszintes és függőleges polarizáció. Pöccintsd meg egy kicsit óramutató járásával megegyező irányba, és jobb lesz a jeled. Ne sokat, elég egy pár fok. Biztos van pontos értéke (tippem szerint akkora, amekkora szögből látszik neked a műhold a délhez képest). Akkor kell a függőleges állás, ha van motor, ami bedönti az egész tükröt. Erre sikerült magamtól rájönnöm... :)

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#188) Locutus válasza Rival (#187) üzenetére


Locutus
(PH! kedvence)

Nem egészen függőleges. A képen is látni azért, hogy a tartórúdjához képest 5 max 10 fokban az órajárásával megegyezően el van forgatva. De ha gondolod, hogy ettől feljebb megy 77%-nál a jel akkor fordítok még rajta...
Az a baj, hogy az új konzolhoz le kell szedjem az egészet úgyis, amiután újra állíthatom be..

(#189) Rick4 válasza raczandris (#182) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

rendben, értem én, de nyilván ettől még tarthatok igényt a kültéri egységre, nem? ha a későbbikekben megjön, küldjék csak ki. egyébként globo gold 0.3as fejem van, gondolom, a digi nem ilyet ad...

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#190) sam63


sam63
(újonc)

Nem is értem az előttem hozzászólókat az antenna rögzítésével és beállítással kapcsolatban. Egy éve van DIGI-m. Én most költöztem egy új panelba és az egész déli félteke belőhető. A régi megszokott DIGI-s szerelőm 8.000 akart kérni a régi lakásomból való áttelepítésre. Gondoltam, ennyiért én is felszerelem meg beállítom. Persze ő azt mondta, hogy műszer kell a beállításhoz mert nem találom majd meg a műholdat stb. Adott volt egy kb. 30 cm-es felikar a rögzítő csavarok -4 csavar - trávolsága kb. 10-12 cm. Tartó feljelölve ,Hilti fúró ablakon jól kihajolva 14-es műanyag tipli, és 4 db 8X100-as álványcsavar. Na utólag vettem észre, hogy ferde lett egy kicsit. Lukak oválisra megreszelve, vízmértékkel beállítva. Mikor a csavarokat meghúztam én is csodálkoztam. A panel hatalmassat fog, szerintem két embert is elbír. /Különben hatalmas vihar volt a napokban, de a szint 70 % alá a legnagyobb esőben sem esett le/.
Ezek után beállítási magassági szögeket lenéztem az internettről és beállítottam a tartófejen lévő szög skálán. Egy iránytű segítségével megkerestem délt,és úgy kb.keresve először a Thor-al próbálkoztam. Úgy 3-4 perc alatt 98% jellel beállítottam. Majd feljelöltrem egy alkoholos filccel tartón a magasságot és az irányt. És beállítottam a Hotbird adatait a taretófejet 36-37 magassági fokra, mivel magassabban van az a műhold az Intelsatnál. És 3-4 perc keresés után 98% jellel megtaláltam a már említett holdat is. Ezt is feljelöltem a tartóra. Felbuzdolván mivel a magassága a Hotbirdnek majdnem ugyan az mint az Astrának, bevittem a beltéribe az Astra műholdat és hozzáadtam két TP-t. Majd pár perc után ezt az Astra holdat is játszva megtaláltam. Most azon vagyok, hogy egy kézi vagy egy disecq motoros fordítóval fogom megoldani a dolgot. Bár így ahogy bejelöltem a tartókon a holdak helyét kb. 1 perc alatt megtalálom és tökéletesen beállítom a holdakat.Szóval lehet, hogy az antenna szerelés egy szakma, de egy kis műszaki érzékkel szerintem házilag is tökéletesen fel lehet szerelni és beállítani a rendszert. Nem kell mindent elhinni a szerelőknek,mert biztos van olyan aki visszaél a naívságunkkal. Bízzatok magatokba fiúk!!!!
:C :D :C

(#191) Rick4 válasza Rival (#187) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

pont az óramutatóval ellentétesen kell megpöccinteni. a függőleges és vízszintes a greenwich-i 0 foknál függ és vízszintes értékek, oda lövik be. mivel a föld görből, nekünk tekerni kell rajta, hogy jó legyen. a pontos érték valami 18 fok körül van. a fejet az óra nagymutatójának képzelve háromnegyed ötre kell állítani, és jó lesz.

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

(#192) Rival válasza sam63 (#190) üzenetére


Rival
(fanatikus tag)

Én is magamnak állítottam be már nagyjából négyszer-ötször. De motorral sokkal egyszerűbb. Csak az Astrát kellett megtalálnom először, utána a motorral léptetve meglett az összes többi is...

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#193) Rival válasza Rick4 (#191) üzenetére


Rival
(fanatikus tag)

ok, de én az antenna mögül nézve mondtam... én elölről nagyon nem tudom nézni, mert az ablakban van, és mi a hatodikon vagyunk... :) úgy viszont már stimmel. A motor is az óramutató járásával megegyezően dönti be a tányért. Ha a Hispasatra állítom (ez a legnyugatibb hold, amit mi látunk), már majdnem 45 fokban áll a tányér a függőlegeshez képest... de a fej a tányér síkjához képest viszont függőlegesen áll... a jelminőség az összes holdon nagyjából 95%-on áll Hunyadi beltérivel. Vagyis amíg volt amin fogni... :)

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#194) Locutus


Locutus
(PH! kedvence)

Tud valaki olyan lavór típust mondani, amire érdemes pénz kiadni a digié helyett? Tehát ami nem lafog annyira, nem rohad el, és a rögzítése is jobb? Meg mondjuk 10k alatt.

(#195) sam63


sam63
(újonc)

Különben meg ahogy nézegettem a műholdak szabadon fogható adásait, hát nem sok értékelhető adó van közöttük. Talán egy - két sport, trend és travel szerű adó van amit érdemes nézni. Az xxx-nek nevezett adók meg szánalmassak. Egy értelmes erotikus vagy szex jellegü adó sincs rajta, csak ez a sok idióta telefonálós.Vagy csak én nem találok?

(#196) sam63 válasza Locutus (#194) üzenetére


sam63
(újonc)

Szerintem nyugodtan tetesd föl a DIGI-s lavort. Ha majd pár év múlva elrohad akkor majd veszel másikat. Különben amit nekem szereltek az barna színű és műanyaggal bevont tányér. Elég erősnek látszik.

(#197) sam63 válasza Rival (#192) üzenetére


sam63
(újonc)

RIVAL !

Érdeklődnék. Mettől- meddig tudod megtalálni a holdakat, - kelettől-nyugatra és mekkora a tükröd.

(#198) denespapa válasza Locutus (#194) üzenetére


denespapa
(kvázi-tag)

Szia Locutus!
Tudok ajánlani: 90 cm-es alu német ár: 7.596 Ft, és itt meg tudod rendelni:
[link]
:C

...mert van ami osztva is szaporodik - a tudás...

(#199) Andie


Andie
(őstag)

Énis kb 1 hónapja várok, és múlthéten aszonta a digitv-s callcenteres kiscsaj, hogy már át van adva a cimem egy beszerelőnek, akik majd a szerelés elött pár nappal hivni fognak. Hogy mikor? Hát megmondták, hogy 5-6 hét. Valóban megmondták.
Csak nekem már a tököm televan ezzel a földi antennával, ami itt a házban van. A TV2 gyak élvezhetetlen. Sötét képek esetén nem láccik semmi, világosnál meg mintha csirkehálót húznának a képen folyamatosan. RTL klub valamennyire élvezhetöbb.
Ma is lesz este a surface, meg a 4400, közte asszonynak a feleségek, és baze majd csak sejtjük, hogy mi megy a tv-ben...

Nem lehetne valahogy megsürgetni ezt a felszerelést? Engem nem érdekel, ha 20ezerbe is kerül, csak holnap már pöpec minöségben nézhessem a müsort.
Ha valaki tud beszerelő teamet itt Ny-Buda környékén (gazdagrét, budaörs), az kérem szóljon, minden megoldás érdekel. Úgy érzem, legalább mi PH-sok összetarthatnánk ezügyben is.
Köszi! :R

Vernee Apollo Lite - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#200) Rick4 válasza Andie (#199) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

ha magadnak is fel tudod tenni, Raczandris kolléga oda tudja adni pár nap alatt a cuccot a kezedbe. Esetleg, ha valalki innen segít, pár db ezresért vele fel lehet rakni. nem nagy kunszt. én is meg tudom csinálni, csak szegedi vagyok.. :D egyébként nekem a telefontól (rögtön a szeelőnek szóltam) a felszerelésig 183 óra telt el, tehát úgy tünik, jól jártam..


[Szerkesztve]

berauto24.com--> autó bérlés Szegeden kedvező áron. Note 4 gyári akku, és gyári S charge hátlap eladó.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.