Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • e`404|aNgeL

  csendes tag

  Ez így van.
  Ha az ember betartja a szénhidrát diétát, akkor nem ebbe fog meghalni. De ha félvállról veszi az egészet, akkor a szövődmények fogják elvinni. Az erek károsodásával, az embernek szinte mindene tönkremegy. Főleg a szem és a láb, amit nagyon kihangsúlyoznak.
  Nekem a keresztapám, 7 éves kora óta inzulinos cukorbeteg, és Ő nem figyelt oda annyira. Most 47 éves, és a szeme kezd tönkremenni, annyira már, hogy volt szürkehályog műtétje, és 3szor lézerezték a szemeit, és nem sokat javult neki. Elég gyengén lát már.

  Nekem szerintem annyiban szerencsém volt, hogy nemsokkal azelőtt kezdődhetett, mielőtt megállapították. Meg abban is, hogy mielőtt befeküdtem a kórházba, előtte másfél hétig már diétáztam, és az kicsit lejeb vitte a cukromat.

  Mikor legelőször megmértük, mikor gyanakodtunk, akkor volt 33,7es cukrom, de akkor én is házi bodza szörpön éltem :) meg cseresznye befőtteken...azután a diétával egyre lejeb ment szerencsére, és mire oda jutottam hogy a kórházba be kellett feküdni, akkor már kezdhették a beállítást. Így csak 3 napot feküdtem bent, de az is bőven sok volt :) Mondták is, hogy elég hamar megúsztam.

  Nem tudom, Te mennyi idős vagy, én most leszek 24 nemsokára, és az orvosom azzal nyugtatott (vagyis inkább anyumat, Ő jobban aggódik emiatt mint én :)) hogy az én életemben biztos lesz olyan felfedezés, előrelépés, vagy ilyesmi, amivel nem csak kezelni tudják a cukorbetegséget, hanem gyógyítani is.

  Már most vannak kísérletezések, amikről hallottam, hogy algát ültetnek a májra, ezzel késztetik inzulin termelésre (vagy valami ilyesmi), csak az alga elhal pár hónap alatt, és újra kell telepíteni a májra. Ennek még nem néztem utána, de érdekelne a dolog. Ha pár hónapig nem kell magamat böködni, akkor már jó :)

  De ami a legfontosabb ebbe a betegségbe, hogy tényleg nagyon komolyan kell venni, oda kell figyelni, mindent előre meg kell tervezni, hogy ha megy valahova az ember, akkor hogyan tud enni, mit fog enni, és mindent, majdnem percre pontosan meg kell tervezni.
  Az evést meg tényleg nagyon szigorúan be kell tartani, nem lehet elviccelni ezt. Ja és ami lényeges, hogy meg kell ismerni az embernek a saját szervezetét, mert minden szervezet másképp reagál a különféle hatásokra. Én pl, egyáltalán nem vettem észre semmit, mikor magas volt a cukrom. Nagyon alattomos egy betegség, és ha sokáig nem derül ki, lehet már komoly szövődményi is lehetnek.

Hozzászólok Aktív témák