Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dell1535

  csendes tag

  Sziasztok!

  Adott egy dell studio 1535-ös gép az alábbi három problémával:

  1 Kedden este hibárnáltam, elvileg rendesen kikapcsolt, nem világított és nem is pulzált a bekapcsoló gomb, az akku bent maradt, tápról lehuzva eltettem. Reggel kiveszem és érzem, hogy meleg, de nem volt üzem meleg, kicsit furcsa volt, de siettem ezért táskába raktam. Mikor beértem a munkahelyre, bekapcsoláskor kiirta, hogy az akku kritikus szinten van. Ma éjjel raktam fel töltőre, megint hibernáltam, és most is minden kikapcsoltnak tűnt. Egyéb eszközök most sem voltak satlakoztatva (se lan, se usb). Éjjel felkeltem, és láttam, hogy a bekapcsoló gomb pulzál, azaz valahogy megint bekapcsolt, és már alvó állapotba került.

  2. Zenehallgatás, filmnézés, és egyéb hangot igénylő alkalmazásoknál is előfordul, hogy pattan, reccsen a hang. Hol percenként, hol 20 percenként, de független a terheléstől. Már újra raktam mindent, windows, diver, mindent. És továbbra is fennáll, és mellesleg ez a pattanás akkor is hallatszik mikor elindítom pl a winampot, vagy megjelenik valamilyen audio jel ( = nem hallgatok semmit, egyszer csak pl msnen bejelentkezik valaki, akkor itt is hallatszik először egy kis hiba a hangban) Ez mindenkinél előfordul, vagy csak az én gépemnél? Szerintem 250e Ft-ért ilyen hibának nem kellene előfordulnia, engem igen is zavar.

  3. A kijelzőn megjelent egy folt kb 2 mm átmérőjű, a kijelzőre merőlegesen nézve szinte alig látszik, olyan mintha maszat lenne kívülről, sötét háttérnél is csak akkor veszem észre ha direkt keresem. Viszont felülről nézve a kijelzőt kb 45 fokból, akkor az egész folt fehéren világít. Teljesen véletlenül vettem észre, pont igy felülről nézve. Érdekessége, hogy körülötte hullámzik a kijelző, pl mikor a ponttól messze törölgetem vagy ha egy kicsit megkocogtatom az egész kijelzőt, olyan mintha hozzáérne valami hátulról. Ez milyen probléma, ezzel foglalkozik a szervíz? Mert még mikor vettem, direkt kérdeztem az eladót, hogy mi a helyzet pixel probléma esetén, és azt mondta, hogy azzal a gyártó sem foglalkozik. De ez ugyebár nem pixel hiba.

  A fent említett problémáimra tud valaki válaszolni? Mit tegyek? Tapasztalt-e valaki hasonlókat?

  Előre is köszi!

 • dell1535

  csendes tag

  Először is köszi a gyors választ.

  1. Kikapcsoláskor mindig megvárom, hogy tényleg kikapcsoljon. és ha netán hamarabb csukom le a fedelet és stand by-ba megy akkor főkapcsológomb ezt villogva jelzi. De mikor kikapcsolom a főkapcsoló teljesen sötét és hangja sincs a gépnek. Amugy eddig ilyet nem csinált, és most is csak akkor, mikor bent volt az akksi. Eddig nem használtam az akkut ha hálózaton volt, és éjszakára mindig betettem a laptopot fiokba (mivel koliban lakom) és ekkor a tápot is kihuztam. De a héten bent volt az akku mikor elraktam, és reggelre lemerült, pedig határozottan emlékszem, hogy kikapcsolt a gép. Ma éjjel ugyanez történt. 11 kor kiakpcsoltam (hibernálással), winyo is elhalkult, főkapcsoló is megszűnt világítani. Táp bedugva, hogy feltöltse az akksit a tegnapi lemerülés után. Éjjel kb 3 kor mikor felkeltem a főkapcsoló villogott, a gép készenlétben volt. A vista teljesítmény esemény naplójában is szerepel:
  A Windows elhagyta a készenléti állapotot:
  Készenlétben töltött idő : 33483ms
  Készenlét kezdete (UTC) : 2008.11.26. 22:50:35
  Ébresztés időtartama : 11556ms
  Ébresztés időpontja (UTC) : 2008.11.27. 2:17:20

  1000% hogy kikapcsoltam este, és még csak az egér sem kapcsolhatta be, mert azt is kihuztam, itthon wifin netezek, azt nem tudom h arrol bekapcsolhat-e, de kétlem. Viszont koliban wifi sincs.

  2. mondjuk codecet asszem csak kettőt próbáltam, lehet, h csak egyet már nem emlékszem. Ezt még kipróbálom. De amugy a codec nélkül is csinálta. Egy embertől hallottam, hogy ilyen más gépnél is előfordul, csak nem emlékszem, h mi volt a probléma, vagy alaplap vagy hangkártya. Sajnos az illetőt sem ismerem.

  3. Kívülről nem látszik semmi sérülés, és biztos, hogy nem is esett rá semmi. Kellőképpen vigyázok a laptopra, sokba is került, még új is :)

 • dell1535

  csendes tag

  Hali!

  köszi a választ!

  NÉzegettem, de egyedül a TMM-nél láttam, hogy felébresztheti a gépet.
  A UserTask Roam miért felelős?
  Esetleg lehet, hogy a windos update képes felébreszteni a gépet? Gyanús a 3 órai időpont... :F

Hozzászólok Aktív témák