Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tpotyka

    tag

    válasz hhgygy #75428 üzenetére

    Hasznos infó, köszi, s ezt úgy állapítottad meg, hogy időben kizárólagosan a BIOS frissítéshez volt köthető a lassulás, minden egyéb kizárt?

    Nekem azért újdonság ez az esetleges BIOS probléma, mert a régi E5340 Latitude gépemnél sosem volt ilyen magától leállás vagy egyéb magától jelentkező titokzatos hiba, bár BIOS frissítést is extra ritkán rendeltek hozzá. Szerencsére talán. :D

    Az új Rugged 5340 esetében viszont szinte minden hónapban küldik az új BIOS-t, s a verziókban visszalépegetés pár verzióistall után ugyebár nem is megengedett (s ezzel nem is tűnt értelmesnek szöszölnöm, felderített probléma híján). Noha csak egyéb típusoknál olvastam durva BIOS bajokról, de éppen felmerül, hogy lehet-e ennél is valami. Azzal együtt, hogy nemigen lehet levonni ok-okozati következtetést ilyen sűrű új BIOS-ozás mellett: volt amikor 1 héten belül jelentkezett a leállás, volt, hogy pár hónapig abszolút nem. S nem tűnt fel, hogy rögtön BIOS frissítés után lett volna váltás. Persze azt sem tudhatom, hogy egy alapértelmezett beállítással függ-e össze, ami történetesen nem is változott (miközben mondjuk a BIOS, Win, driverek, stb. pedig igen).

Új hozzászólás Aktív témák