Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szőr Artúr

    tag

    Búcsúzóul egy kicsit off kérdés: ha valaki 300ezer forintig szeretne widows nélküli laptopot, amin nincs az ASDW billentyű kiemelve (=gamer asusok pl.), szeretne _jó minőséget_, új gépet, megbízható garanciális háttérrel, elsősorban fejlesztési munkákra, az mit csináljon manapság? Akassza fel magát, mert csóró?

    Nem tudom kulturáltan szavakba önteni az elmúlt hónapok tapasztalatait. Ennyi ócska hulladékot, amit részben napokig használtam, részben BestByte, MediaMarkt meg még egy harmadik boltban megnéztem, kipróbáltam... előtte tíz év alatt összesen nem láttam, most meg mintha csak ezek lennének.
    Tényleg így van, vagy csak engem néztek mindenütt baleknak és akarták rámsózni a szemetet?

    Bocs, nem emlékszem, írtam-e korábban: aqua-tól vett Inspiron 7559 - hdd-ben 6+ óra üzemidő és egy pendrive-ról bootolt linux alól kiadott:
    dd bs=1M skip=4096 | strings
    parancs egy korábbi windows maradékát is megtalálta.

    Próbáltam az usanotebooktól vásárolni egy E5570-t (utolsó HDDs darab a nagykerből, mert a rendelés leadása után már kifutottá vált), pixelhibás és _POROS_, valamint itt-ott ujjlenyomatok díszelegtek rajta.
    Természetesen a pixelhiba miatt ott hagytam. (usanotebookos srácok egyébként segítőkészek, normálisak, nem hinném, hogy az ő saruk)

    pcland, E5570, már SSD-s. Kattogó zaj a hangszóróból. Csak onnan. Fülest bedugva a fülhallgatóban csend van, a hangszóró tovább kattog. Mindezt BIOS Setupban és Diag menüben, de még a grub menüben is.
    Elindul a linux, elhallgat, de amint flash playert indítva játszok valamit pl indavideo.hu-ról, újra kattogni kezd. Fülesből normálisan szól, hangszóró meg kattog.

    Lenovokat meg se néztem, olyan rossz a szervizük híre.

    Szánalom, na. :W

    ui: tudom törölni a nikkem? Már nincs rá szükségem és úgyis csak dühöngeni járnék vissza ;)

Új hozzászólás Aktív témák