Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KisStoti

    csendes tag

    Már két hete használom/tesztelem a Dell 7559 laptopomat úgyhogy tartok egy rövid beszámolót róla. Az i5/8GBRAM/1TBSSHD/FHD konfigot vettem meg, azóta bővítettem további 8GB RAM-mal és kapott egy 256GB-os M.2 SSD-t amiről egy Windows 10 Pro fut. A minőségre nincs panaszom, a videók és leírások alapján sokkal rosszabbra számítottam. Igen, hajlik a kijelző ha hajtogatom és igen, be lehet nyomni a billentyűzetet ha rákönyökölök de ezeket leszámítva nagyon stabil a gép. A fényerőtől féltem mert sokan panaszkodtak rá, hogy sötét a matt FHD kijelző de én most is csak 70%-os fényerővel használom annyira vakít (pedig nincs besötétítve a szoba). A telepítés gond nélkül ment, a windows megtalálta a drivereket (azért ráfrissítettem néhányra a DELL honlapjáról), természetesen a BIOSt is frissítettem.
    A teljesítményre sincs panaszom, általános felhasználásnál nem tapasztaltam hibát, photoshop és egyéb multimédiás programok pedig villámgyorsak.

    Az első furcsaságokat játék közben tapasztaltam, a képernyőn a bal felső és a jobb alsó sarok között egy vonal mentén néha szétcsúszik a kép, a jelenséget megtaláltam a neten "diagonal screen tearing" néven. Többen írták, hogy az NVIDIA beállításainál a vertikális szinkron (V-Sync) kell letíltani de ez sem szünteti meg a hibát. Próbáltam a videokártyákat újratelepíteni de a hiba ismét előjött viszont ha letiltom az intel kártyát akkor nem jelentkezik a szétcsúszás.

    Másnál is jelentkezett ez a hiba és ha igen akkor mi a megoldás?

    GPU-Z az alábbi képet mutatja a kártyáról alapjáraton, ez normális?

Új hozzászólás Aktív témák